Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Acer Aspire one

kikon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ενα πρόβλημα με ένα Acer Aspire on zg5 με λειτουργικό Linux linpus. Ανοίγει κανονικά αλλά στην επιφάνεια εργασίας έχει μόνο την μπάρα για το internet. Δεν μπορώ να μπω πουθενά αλλού.

Χαρακτηροστικά

Μνήμη 512ΜΒ

SSD 8G

post-164558-129063109612_thumb.jpg

post-164558-129063109615_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλικη συμβουλη.

Αν το νετμπουκ σου ειναι εκτος εγγυησης, πετα το απαρχαιομενο πλεον linpus που βασιζεται στην fedora 8 και βαλε μια πιο mainstream διανομη.

Φιλικη συμβουλη.

Αν το νετμπουκ σου ειναι εκτος εγγυησης, πετα το απαρχαιομενο πλεον linpus που βασιζεται στην fedora 8 και βαλε μια πιο mainstream διανομη.

+1

Όπως πχ Ubuntu Netbook Edition

ή openSUSE (με LXDE )

Το θέμα είναι οτι θέλω να πάρω κάτ αρχεία απο τον σκληρό και δεν μπορώ.

Άμα βάλω xp τα σηκώνει γιατί είμαι και λίγο άσχετος απο Linux.

Θα μπείς με ένα LiveUSB και θα αντιγράψεις τα αρχεία σε έναν άλλο δίσκο ή USB.

Άμα βάλεις XP τα σηκώνει,αλλά με το που θα βάλεις 2-3 εφαρμογές θα σέρνεται.Η καλύτερη επιλογή είναι να βάλεις GNU/Linux.Πχ openSUSE με LXDE όπως προείπα:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=LrpYWKa2dKc&feature=player_embedded[/ame]

Mπορείς να εξηγήσεις λίγο σε παρακαλώ αυτό με το Live Usb γιατί δεν το πολυκατάλαβα?

Θα βάλεις μια Live διανομή GNU/Linux(πχ Knoppix) σε usb με το εύκολο πρόγραμμα Unetbootin.

Θα εκκινήσεις με αυτό το netbook σου ρυθμίζοντας το BIOS.

Θα βρεθείς μετά από λίγο σε μία κανονική επιφάνεια εργασίας.

Θα αντιγράψεις τα αρχεία σου σε έναν άλλο δίσκο(HDD,USB Flash).

Mπορείς να εξηγήσεις λίγο σε παρακαλώ αυτό με το Live Usb γιατί δεν το πολυκατάλαβα?

Λοιπόν, θεωρούμε ότι έχεις ένα ακόμα pc εκτός από το netbook (αν δεν έχεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα). Αυτό το pc λογικά έχει windows (μιας που λες ότι με το linux δεν τα πας καλά). Θεωρούμε επίσης ότι έχεις δυο usb φλασάκια, το ένα εκ των οποίων είναι άδειο.

Οπότε τα βήματα είναι ως εξής:

- Κατεβάζεις το ubuntu (ή το ubuntu netbook).

- Κατεβάζεις την έκδοση για windows του unetbootin.

- Περνάς το ubuntu στο φλασάκι σου (το οποίο φλασάκι είναι >=1GB) με τον τρόπο που λέει εδώ (δυο τρια κλικς είναι ουσιαστικά.

- Κάνεις boot στο netbook σου με το φλασάκι που μόλις έφτιαξες. Μόλις μπεις μέσα στο ubuntu θα μπορείς να δεις τον εσωτερικό δίσκο του netbook. Έτσι, αντιγράφεις τα αρχεία που θέλεις σε ένα άλλο φλασάκι το οποίο συνδέεις εκείνη τη στιγμή.

-Μετά, εφόσον το επιθυμείς, κάνει install το ubuntu, σύμφωνα με τον οδηγό.

PS: Το ίδιο ισχύει και για άλλες διανομές linux (opensuse, mandriva, fedora κλπ)

Άμα βάλω xp τα σηκώνει γιατί είμαι και λίγο άσχετος απο Linux.

το αντίστοιχο acer με xp, είναι λίγο πιό "δυνατό" μηχάνημα, έχει δίσκο 120 -160 gb

http://en.wikipedia.org/wiki/Acer_Aspire_One

http://www.e-gear.com/article/review-acer-aspire-one-zg5-convenient-computing-little-cute-178323/1

.

Φιλικη συμβουλη.

Γιατί αν αλλάξεις λειτουργικό βγαίνεις εκτός εγγύησης;

επειδή έχω το αντίστοιχο netbook που έρχονταν σε xp, που εκτός απο τον σκληρό έχει και 1gb μνήμη οφείλω να σε προειδοποιήσω οτι τα XP είχαν πολύ μέτρια απόδοση σε σχέση με το Ubuntu UNR που του πέρασα αργότερα και πετάει κυριολεκτικά. Επίσης θυμάμαι εκείνη την περιόδο που το έψαχνα οτι ο ssd που είχε η linux εκδοση είχε κάποια θεματάκια.

Πρόταση μου είναι βάλε ubuntu UNR ή κάποια αλλη αντίστοιχη, αναγνωρίζονται και δουλεύουν τα πάντα out of the box, εκτος με ενα θεματάκι με τον multi card reader, οπου για να δεί την κάρτα πρέπει να είναι μέσα την ώρα που τον ανοίγεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...