Προς το περιεχόμενο

απο .iso σε σκληρο ?

tsi.dimitris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να μεταφερω απο εναν σκληρο τα αρχεια windows και τα plograms file σε εναν αλλον σκληρο (δηλαδη να αντιγραπσω εναν σκληρο ολοκληρο ετσι οπως ειναι σε εναν αλλο σκληρο ) πως θα μπωρουσα να το κανω ?

επειδη δεν μπωρο να συνδεσω και τους δυο σκληρους ταυτοχρονα εχω δοκιμασει με το Ashampoo Burning Studio 10 και εκανα τον εναν σκληρο σε μορφη .iso σε ενα αρχειο μεσα στο pc μου αλλα δεν μπωρο να μεταφερω μετα σωστα τα αρχεια στον αλλον σκληρο γιατι οταν ανοιγω τον υπολογιστη οταν εχω κανει την μεταφορα μου λεει οτι ( DISK BOOT FAILURE , INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER )

γιατι το κανει ? με πιο προγραμμα πρεπει να γινει η μεταφορα απο το .iso στον σκληρο δισκο

Δημοσ.

Αυτό γίνετε με κάποιο πρόγραμμα που κάνει clone σκληρούς δίσκους, όπως το Acronis ή το Ghost.

Κάνε και μια αναζήτηση στο forum γιατί έχει συζητηθεί αρκετές φορές το θέμα αυτό.

Δημοσ.
Αυτό γίνετε με κάποιο πρόγραμμα που κάνει clone σκληρούς δίσκους, όπως το Acronis ή το Ghost.

Κάνε και μια αναζήτηση στο forum γιατί έχει συζητηθεί αρκετές φορές το θέμα αυτό.

εκανα και με αυτα τα προγραμματ αλλα και με αλλα αλλα τιποτα .

δοκιμασα να κανω back up και επαναφορα στον αλλα σκληρο απο το αρχειο του back up αλλα τιποτα παλι .

μηπως φταιει ο σκληρος επειδη ο υπολογιστης δεν τον αναγνωριζει με την πρωτη πρεπει να τον κλεισο τον υπολογιστη και μετα να ξανα βαλω τον σκληρο ??????

τον σκληρο ενα χρονο τον εχω ειναι σχεδον αδουλευτος

Δημοσ.
εκανα και με αυτα τα προγραμματ αλλα και με αλλα αλλα τιποτα .

δοκιμασα να κανω back up και επαναφορα στον αλλα σκληρο απο το αρχειο του back up αλλα τιποτα παλι .

μηπως φταιει ο σκληρος επειδη ο υπολογιστης δεν τον αναγνωριζει με την πρωτη πρεπει να τον κλεισο τον υπολογιστη και μετα να ξανα βαλω τον σκληρο ??????

τον σκληρο ενα χρονο τον εχω ειναι σχεδον αδουλευτος

Για το πρόβλημα σου χρησιμοποιείς cloning. Προφανώς κάπου κάνεις λάθος, αλλά με αυτά που γράφεις δεν μπορούμε να ξέρουμε που. Επίσης ο ΠΡΟΣ ΕΓΓΑΦΗ δίσκος δεν πρέπει να έχει partitions ή αν έχει πρέπει να είναι Primary και Boot.

Χρησιμοποιείς κάποιο από τα clonezilla, Acronis True Image ή Νorton Ghost. Φτιάξε boot CD με το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις. Περιληπτικά (αντιγραφή boot partitions):

1.Βάζεις το σκληρό ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, συνδέεις το μέσο αποθήκευσης (άλλος σκληρός ή usb stick) και κάνεις boot με το CD.

2.Επιλέγεις το δίσκο

3.Επιλέγεις το partition

4.Ορίζει να σου φτιάξει IMAGE FILE στο μέσο αποθήκευσης

5.Μόλις τελειώσει, ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ τον υπολογιστή

6.Αντικαθιστάς τον ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ με τον ΠΡΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ, συνδέεις το μέσο αποθήκευσης (άλλος σκληρός ή usb stick) και κάνεις boot με το CD.

7.Επιλέγεις το IMAGE FILE

8.Ορίζεις ως στόχο το δίσκο ΠΡΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ

9.Ορίζεις στόχο partition το boot partition δίσκου ΠΡΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ

10.Ξεκινάς τη διαδικασία

11. Μόλις τελειώσει ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ τον υπολογιστή

12. Κάνεις εκκίνηση και βλέπεις αποτελέσματα

Αν αυτό δεν δουλέψει και θες βοήθεια, γράψε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι έκανες, τι πρόγραμμα χρησιμοποίησες και όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες, όπως και το μήνυμα λάθους που έλαβες.

Δημοσ.

εγω συνδεω το σκληρο μου ειναι ενας IDE 2.5" και το συνδεω με εναν ανταπτωρα

1) χρεισιμοποισα το προγραμμα Acronis True Image Home 2010 πατησα backup

μου εφτιαξε ενα buckup αρχειο το οποιο το αποθηκευσα στο pc οταν τελειωσε

εβγαλα τον σκληρο εκλεισα τον προγραμμα μετα συνδεσα τον σκληρο στο οποιο θελω να βαλω τα αρχεια και μετα παταω recovery και μου φωρτονει τα αρχεια μεσα στον σκληρο .

2) χρεισιμοποιησα και το Ashampoo Burning Studio 10 πατεισα δημιουργια/εγγραφη εικονων δισκου δημιουργηστε εικονα δισκου απο σχεδιο το οποιο μου τα αρχεια που θελω να τα αντιγραπσω σε μορφη .iso μετα οταν τελειωσει βγαζω τον σκληρο και συνδεω τον αλλο που θελω να περασω τα αρχεια και μετα παταω το αρχειο .iso και το ανοιγω με το poweriso και παατω εξαγωγη και μεταφερωνται τα αρχεια

και στοισ δυο περειπτωσεις δεν δουλεψει, δεν ελκεισα τον υπολιστη ουτε επανακεινησει

Δημοσ.

2) χρεισιμοποιησα και το Ashampoo Burning Studio 10 πατεισα δημιουργια/εγγραφη εικονων δισκου δημιουργηστε εικονα δισκου απο σχεδιο το οποιο μου τα αρχεια που θελω να τα αντιγραπσω σε μορφη .iso μετα οταν τελειωσει βγαζω τον σκληρο και συνδεω τον αλλο που θελω να περασω τα αρχεια και μετα παταω το αρχειο .iso και το ανοιγω με το poweriso και παατω εξαγωγη και μεταφερωνται τα αρχεια

Αυτό δε σου κάνει. Για να φτιάξεις μια βρύση φωνάζεις ηλεκτρολόγο;

εγω συνδεω το σκληρο μου ειναι ενας IDE 2.5" και το συνδεω με εναν ανταπτωρα

1) χρεισιμοποισα το προγραμμα Acronis True Image Home 2010 πατησα backup

μου εφτιαξε ενα buckup αρχειο το οποιο το αποθηκευσα στο pc οταν τελειωσε

εβγαλα τον σκληρο εκλεισα τον προγραμμα μετα συνδεσα τον σκληρο στο οποιο θελω να βαλω τα αρχεια και μετα παταω recovery και μου φωρτονει τα αρχεια μεσα στον σκληρο .

.....

και στοισ δυο περειπτωσεις δεν δουλεψει, δεν ελκεισα τον υπολιστη ουτε επανακεινησει

Λογικό είναι να μην δουλέψει. Λάθος σειρά, λάθος βήματα. Επίσης με τον τρόπο που γράφεις δεν κατάλαβα τι αντέγραψες και που. Ποιος ειναι ο δίσκος ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ποιος ο ΠΡΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ και ποιο το αποθηκευτικό μέσο. Μέγα λάθος που δεν κλείνεις υπολογιστή όταν αλλάζεις δίσκους (εξαίρεση οι usb). Μπορεί να καεί ο σκληρός δίσκος ή η μητρική.

Ακολούθησε τη διαδικασία που σου έγραψα νωρίτερα και αν δεν τα καταφέρεις γράψε ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ τι έκανες και εδώ είμαστε.

Δημοσ.

?!?!? τι εννοείς δεν έκλεισες τον υπολογιστή?! (δηλαδή ξέρω τι εννοεις.. αλλααα....!!!)

Μήπως μιλάς για εξωτερικούς δίσκους?

Δημοσ.

η διαδικασια που κανω ειναι η εξεις .

1)συνδεω τον σκληρο που θελω να αντιγραπσω με εναν ανταπτορα

απο IDE TO USB και τον κανω εξωτερικο δισκο

2)ανοιγω το προγραμμα Acronis True Image Home 2010

3)παταω backup να μου δημιουργησει ενα αρχειο backup μεσα στον υπολογιστη μου

4)οταν τελειωσει κανω ασφαλη καταργηση και επανακκινηση

5)συνδεω τον σκληρο που θελω να αντιγραφουν τα αρχεια με τον ιδιο

ανταπτορα

6)ανοιγω το προγραμμα partition wizard professional

7)επιλεγω τον σκληρο που θελω να αντιγραπσω τα αρχεια και παταω

format partition επειλεγω FAT32 επιδη τα windows που εχει ειναι του '98

8)κανω ασφαλη καταργηση και μετα ξανασυνδεω τον σκληρο τον ιδιο που

θελω να μεταφερω τα αρχεια

9)ανοιγω το Acronis True Image Home 2010

10)επιλεγω recovery-> disk recovery και μετα επειλεγψ το αρχειο

του backup->new location και επιλεγω τον σκληρο που θελω να μεταφερω τα αρχεια,

11)οταν τελειωσει κανω ασφαλη καταργηση στον σκληρο

και δεν παιζει παλι λεει το ιδιο με το που ξεκιναει ο υπολογιστης

εφτιαξα νεο ποστ πιο σωστο

Δημοσ.

χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα (χρησιμοποιώ το ghost) είναι άλλο το Backup και άλλο το disk image (cloning)

Δες μήπως έχει κάποια σχετική επιλογή. Απο κεί και πέρα στο δευτερο μέρος της διαδικασίας, δεν χρειάζετε να του κάνεις ουτε φορματ ουτε παρτίσιον κτλ..

Απλώς με το πρόγραμμα που έκανες το Image, θα το γυρίσεις (το image) στο δίσκο που θες.

Δημοσ.
χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα (χρησιμοποιώ το ghost) είναι άλλο το Backup και άλλο το disk image (cloning)

Δες μήπως έχει κάποια σχετική επιλογή. Απο κεί και πέρα στο δευτερο μέρος της διαδικασίας, δεν χρειάζετε να του κάνεις ουτε φορματ ουτε παρτίσιον κτλ..

Απλώς με το πρόγραμμα που έκανες το Image, θα το γυρίσεις (το image) στο δίσκο που θες.

παταω εξτρακ και μου τα μεταφερει

Δημοσ.
δε ξέρω γιατι... αλλα νομίζω οτι δεν κάνεις cloning αλλά απλό backup του δίσκου.

μπωρεις να μου εξειγησεις πως κανουμε cloning ;

νομιζω ετσι οπως το κανω εγω δεν τοποθετουνται σωστα και με την σωστη σειρα τους τα αρχεια

Δημοσ.

στις επιλογές του προγράμματος που χρησιμοποιείς..

θα βρείς κάποια που θα λέει.. Clone ή Disk Image.. κάτι τέτοιο. Δεν το έχω για να σου πώ ακριβώς..

απο κει και πέρα ακολουθείς και τις οδηγίες που σου δωσε ο iSay

Δημοσ.
στις επιλογές του προγράμματος που χρησιμοποιείς..

θα βρείς κάποια που θα λέει.. Clone ή Disk Image.. κάτι τέτοιο. Δεν το έχω για να σου πώ ακριβώς..

απο κει και πέρα ακολουθείς και τις οδηγίες που σου δωσε ο iSay

με πιο προγραμμα ομως ?

ενωεις ενα .iso αρχειο ? εχω δοκιμασει με .iso

Δημοσ.

Του Acronis.. (true image). Δε ξέρω αν το σώζει σε .iso αλλα δε νομίζω.. λογικά θα είναι σε δικό του format.

Επειδή απο δώ δύσκολα θα βγεί άκρη έτσι οπως πάει..

Ψάξε στο youtube για "Acronis True Image Cloning tutorial" για να δείς video με τα βήματα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...