Προς το περιεχόμενο

Αυξήστε τις επιδόσεις και την μπαταρία του netbook σας

Hambos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυξήστε τις επιδόσεις και την μπαταρία του netbook σας. Αυτο θα γίνει με την μεταφορά των logs και των temp files στην RAM. Η διαδικασία είναι εύκολη. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να προσαρτήσετε 3 φακέλους στην RAM, επεξεργάζοντας το fstab.

Ανοίξτε το τερματικό και δώστε:

>sudo gedit /etc/fstab

αντί για gedit βάλτε τον editor που χρησιμοποιείτε

και προσθέστε αυτές τις 3 σειρές

>tmpfs /tmp     tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
tmpfs /var/tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0

έπειτα ανοίξτε το τερματικό και δώστε αυτά

>sudo /etc/init.d/sysklogd stop
sudo rm -rf /tmp/*
sudo rm -rf /var/log/*
sudo rm -rf /var/tmp/*
sudo mount -a
sudo /etc/init.d/sysklogd start

με την επανεκκίνηση του υπολογιστή, κάθε φορά θα σβήνονται αυτόματα τα αρχεία αφού είναι στην RAM

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παραπανω εχει νοημα μονο σε netbook με ssd, μιας και περιοριζει σημαντικα τις ανουσιες εγγραφες σε αυτον, αρα λιγοτερη καταπονηση.

Για τον ιδιο λογο συστηνεται και η πληρης απενεργοποιηση του swap.

βεβαια αυτο το κανουμε εδω και μια δεκαετια με διαφορα tweak προγραμματα....Βεβαια εγω δεν εχω δει διαφορες προς το καλο, μαλλον προς το χειροτερο αλλα οκ.

Πάντως για σοβαρό workstation laptop-netbook δεν θα το πρότεινα. Σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά συστήματα στο GNU/Linux τα logs σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύτιμα.

Εαν δεν τα χρειάζεσαι καθόλου δεν μπορείς να τα απενεργοποιήσεις τελείως, ώστε να μην ζορίζεται και η RAM;

Σε Ubuntu ή γενικά όπου παίζει rsyslog, τα log files μπορεί να "εξαφανιστούν" τελείως σχολιάζοντας την τελευταία γραμμή του /etc/rsyslog.conf:

>
# $IncludeConfig /etc/rsyslog.d/*.conf

Νομίζω ότι δεν κάνει να κλείσει τελείως το service γιατί τότε θα "χτυπάνε" τα scripts που προσπαθούν να κάνουν log. Ενώ έτσι με τον σχολιασμό ο δαίμονας δουλεύει αλλά τα γράφει όλα... στα παλιά του τα παπούτσια. Ούτε tmpfs ούτε fstab ούτε τίποτα.

Δε νομίζω όμως ότι γενικά απενεργοποιώντας το syslog θα φανεί και καμιά σοβαρή διαφορά... δηλαδή ο σκληρός δίσκος πέφτει για ύπνο και μόνο ο syslog τον ξυπνάει; τίποτα άλλο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...