Hambos19 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Αυξήστε τις επιδόσεις και την μπαταρία του netbook σας. Αυτο θα γίνει με την μεταφορά των logs και των temp files στην RAM. Η διαδικασία είναι εύκολη. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να προσαρτήσετε 3 φακέλους στην RAM, επεξεργάζοντας το fstab. Ανοίξτε το τερματικό και δώστε: >sudo gedit /etc/fstab αντί για gedit βάλτε τον editor που χρησιμοποιείτε και προσθέστε αυτές τις 3 σειρές >tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0 tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0 tmpfs /var/tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0 έπειτα ανοίξτε το τερματικό και δώστε αυτά >sudo /etc/init.d/sysklogd stop sudo rm -rf /tmp/* sudo rm -rf /var/log/* sudo rm -rf /var/tmp/* sudo mount -a sudo /etc/init.d/sysklogd start με την επανεκκίνηση του υπολογιστή, κάθε φορά θα σβήνονται αυτόματα τα αρχεία αφού είναι στην RAM Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xanthigior Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Πηγή http://www.fewt.com/2010/07/move-your-logs-and-temp-files-to-ram.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Το παραπανω εχει νοημα μονο σε netbook με ssd, μιας και περιοριζει σημαντικα τις ανουσιες εγγραφες σε αυτον, αρα λιγοτερη καταπονηση. Για τον ιδιο λογο συστηνεται και η πληρης απενεργοποιηση του swap. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Πολύ καλό Hambos19! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hambos19 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Πηγή http://www.fewt.com/2010/07/move-your-logs-and-temp-files-to-ram.html πηγή δεν γνώριζα γιατί μου το έστειλε ένας φίλος μου σε mail Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xanthigior Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Κανένα πρόβλημα. Απλά σκέφτηκα να βάλω την πηγή για να είμαστε σωστοί και τυπικοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik.K Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 βεβαια αυτο το κανουμε εδω και μια δεκαετια με διαφορα tweak προγραμματα....Βεβαια εγω δεν εχω δει διαφορες προς το καλο, μαλλον προς το χειροτερο αλλα οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Βεβαια εγω δεν εχω δει διαφορες προς το καλο, μαλλον προς το χειροτερο αλλα οκ. λογικό, αλλα οκ. . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Πάντως για σοβαρό workstation laptop-netbook δεν θα το πρότεινα. Σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά συστήματα στο GNU/Linux τα logs σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύτιμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zen3 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Εαν δεν τα χρειάζεσαι καθόλου δεν μπορείς να τα απενεργοποιήσεις τελείως, ώστε να μην ζορίζεται και η RAM; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Εαν δεν τα χρειάζεσαι καθόλου δεν μπορείς να τα απενεργοποιήσεις τελείως, ώστε να μην ζορίζεται και η RAM; Σε Ubuntu ή γενικά όπου παίζει rsyslog, τα log files μπορεί να "εξαφανιστούν" τελείως σχολιάζοντας την τελευταία γραμμή του /etc/rsyslog.conf: > # $IncludeConfig /etc/rsyslog.d/*.conf Νομίζω ότι δεν κάνει να κλείσει τελείως το service γιατί τότε θα "χτυπάνε" τα scripts που προσπαθούν να κάνουν log. Ενώ έτσι με τον σχολιασμό ο δαίμονας δουλεύει αλλά τα γράφει όλα... στα παλιά του τα παπούτσια. Ούτε tmpfs ούτε fstab ούτε τίποτα. Δε νομίζω όμως ότι γενικά απενεργοποιώντας το syslog θα φανεί και καμιά σοβαρή διαφορά... δηλαδή ο σκληρός δίσκος πέφτει για ύπνο και μόνο ο syslog τον ξυπνάει; τίποτα άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.