Luxx Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Εχω προβλημα με τον καταψηκτη του ψυγειου! Ηρθα απο διακοπες μεγτα απο 20 ημερες και γεμισε παγο! Τι να κανω τωρα; Εσπασα λιγους με το μαχαιρι, αλλα γεμισε ολος ο τοπος νερα!! Γιατι το κανει αυτο; Το ειχα στο 4 στη θερμοκρασια. Το κατεβασα τωρα στο 2, αλλα δε ξερω τι ακριβως γινεται οταν το κατεβαζω. Αυξανει τη θερμοκρασια ή την μειωνει; Επισης αναφερεται για ολο το ψυγειο;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Κάνε απόψυξη: βγάλε όλα τα πράγματα από το ψυγείο και κλείσε τον διακόπτη της ψύξης έτσι ώστε να λιώσουν οι πάγοι, να τους καθαρίσεις και μετά το ξαναβάζεις. Άλλη μέθοδος: το βράδυ βγάλε την πρίζα του ψυγείου. Το πρωί μάζεψε τα νερά και καθάρισε καλά το ψυγείο και την κατάψυξη πριν το ξανασυνδέσεις στην πρίζα.
arxaggelos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Στο παλιό μου ψυγείο (σε ευχαριστώ θεε μου που εφευρέθηκαν τα no-frost) όταν έπιανε πολύ πάγο το άφηνα ανοιχτό και σβηστό, και μετά από κάποια ώρα (ανάλογα πόσο πάγο είχε) με ένα μικρο μαχαίρι με χρήση σαν αιχμηρή σπάτουλα (δηλ. χωρίς να χτυπάω τα τοιχώματα) ξεκολλούσαν ολοκληρα μπλόκια από πάγο. Το πρόβλημά σου ομως είναι άλλο. Το γεγονός ότι ήταν 20 μέρες κλειστό και παρόλα αυτά γέμισε πάγο μπορεί να σημαίνει ότι τα έφτυσε ο θερμοστάτης και δεν "ξέρει" πότε να σταματήσει το ψυγείο. Αυτό ίσως είναι και επικίνδυνο. Πάντως είναι σίγουρα δαπανηρό, γιατί δεν αξίζει να φτιαχτεί, οπότε αν όντως συμβαίνει αυτό αλλάζεις ψυγείο)
kallair Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 πιάνει πάγο επειδή για κάποιο λόγο δεν κλείνει καλά η πόρτα και παίρνει υγρασία μέσα με αποτέλεσμα ο πάγος να μεγαλώνει. κάνε απόψυξη και πλύνε το λάστιχο του ψυγείου με ζεστό νερό και ξύδι για να μαλακώσει μπας κ έχει ξεραθεί σε κάποιο σημείο κ δν κάνει καλή επαφή. αν στο ξανακάνει δες το λάστιχο αν δν κάνει καλή επαφή και πηγαινε πάρε ένα αλλο κ άλλαξε το μόνος σου. δν είναι τπτ.
Luxx Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Και τωρα που το ψυγειο ειναι γεματο, τι κανουμε; Τα τρωμε ολα και μετα αποψυξη; Ε ρε γμτ.. Τζαμπα 250 ευρω εδωσα.. Το κλειδι με μαρανε που εχει για να κλειδωνω το ψυγειο! Οταν ερχονται οι φιλοι μου σπιτι να μη το ανοιγουν. Ελεος! Μπορει καποιος να μου πει τι γινεται με τον επιλογεα που εχουν τα ψυγεια; Οσο μικροτερος ο αριθμος, τοσο λιγοτερο λειτουργει, δλδ δε τα κρυωνει πολυ; Επισης αυτο παιζει ρολο στη θερμοκρασια του καταψυκτη ή αυτη ειναι σταθερη;
weathor Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Και τωρα που το ψυγειο ειναι γεματο, τι κανουμε; Τα τρωμε ολα και μετα αποψυξη; Ε ρε γμτ.. Τζαμπα 250 ευρω εδωσα.. Το κλειδι με μαρανε που εχει για να κλειδωνω το ψυγειο! Οταν ερχονται οι φιλοι μου σπιτι να μη το ανοιγουν. Ελεος! Μπορει καποιος να μου πει τι γινεται με τον επιλογεα που εχουν τα ψυγεια; Οσο μικροτερος ο αριθμος, τοσο λιγοτερο λειτουργει, δλδ δε τα κρυωνει πολυ; Επισης αυτο παιζει ρολο στη θερμοκρασια του καταψυκτη ή αυτη ειναι σταθερη; Σε 2-3 ωρες θαχεις τελειωσει τι να παθουν τα τροφιμα? Οσο για τον επιλογεα γυρισε τον εκει που αναβει το ψυγειο ειναι η επιπλεον ψυξη και προς τα εκει που σβηνει η λιγοτερη!!
Luxx Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Οποτε που ειναι το καλυτερο να τον εχω; Εχει μεχρι 5.
kallair Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 ο επιλογέας ρυθμίζει την ευαισθησια του θερμοστάτη. όσο πιο χαμηλά, τόσο μικρότερη ψύξη. το που θα το βάλεις εξαρτάται από το πόση ψύξη θες και τι εποχή είναι. πχ τον χειμώνα πολλοί χαμηλώνουν την ψύξη του ψυγείου. αν φοβασαι για τα τρόφιμα, πάρε καμια λεκάνη, γέμισε την με πάγο και ρίξε τα μέσα αν κ δν χρειάζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.