Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με καταψυκτη!

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω προβλημα με τον καταψηκτη του ψυγειου! Ηρθα απο διακοπες μεγτα απο 20 ημερες και γεμισε παγο! Τι να κανω τωρα; Εσπασα λιγους με το μαχαιρι, αλλα γεμισε ολος ο τοπος νερα!!

Γιατι το κανει αυτο; Το ειχα στο 4 στη θερμοκρασια. Το κατεβασα τωρα στο 2, αλλα δε ξερω τι ακριβως γινεται οταν το κατεβαζω. Αυξανει τη θερμοκρασια ή την μειωνει; Επισης αναφερεται για ολο το ψυγειο;

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάνε απόψυξη: βγάλε όλα τα πράγματα από το ψυγείο και κλείσε τον διακόπτη της ψύξης έτσι ώστε να λιώσουν οι πάγοι, να τους καθαρίσεις και μετά το ξαναβάζεις.

Άλλη μέθοδος: το βράδυ βγάλε την πρίζα του ψυγείου. Το πρωί μάζεψε τα νερά και καθάρισε καλά το ψυγείο και την κατάψυξη πριν το ξανασυνδέσεις στην πρίζα.

Δημοσ.

Στο παλιό μου ψυγείο (σε ευχαριστώ θεε μου που εφευρέθηκαν τα no-frost) όταν έπιανε πολύ πάγο το άφηνα ανοιχτό και σβηστό, και μετά από κάποια ώρα (ανάλογα πόσο πάγο είχε) με ένα μικρο μαχαίρι με χρήση σαν αιχμηρή σπάτουλα (δηλ. χωρίς να χτυπάω τα τοιχώματα) ξεκολλούσαν ολοκληρα μπλόκια από πάγο.

Το πρόβλημά σου ομως είναι άλλο. Το γεγονός ότι ήταν 20 μέρες κλειστό και παρόλα αυτά γέμισε πάγο μπορεί να σημαίνει ότι τα έφτυσε ο θερμοστάτης και δεν "ξέρει" πότε να σταματήσει το ψυγείο. Αυτό ίσως είναι και επικίνδυνο. Πάντως είναι σίγουρα δαπανηρό, γιατί δεν αξίζει να φτιαχτεί, οπότε αν όντως συμβαίνει αυτό αλλάζεις ψυγείο)

Δημοσ.

πιάνει πάγο επειδή για κάποιο λόγο δεν κλείνει καλά η πόρτα και παίρνει υγρασία μέσα με αποτέλεσμα ο πάγος να μεγαλώνει. κάνε απόψυξη και πλύνε το λάστιχο του ψυγείου με ζεστό νερό και ξύδι για να μαλακώσει μπας κ έχει ξεραθεί σε κάποιο σημείο κ δν κάνει καλή επαφή. αν στο ξανακάνει δες το λάστιχο αν δν κάνει καλή επαφή και πηγαινε πάρε ένα αλλο κ άλλαξε το μόνος σου. δν είναι τπτ.

Δημοσ.

Και τωρα που το ψυγειο ειναι γεματο, τι κανουμε; Τα τρωμε ολα και μετα αποψυξη; Ε ρε γμτ.. Τζαμπα 250 ευρω εδωσα.. Το κλειδι με μαρανε που εχει για να κλειδωνω το ψυγειο! Οταν ερχονται οι φιλοι μου σπιτι να μη το ανοιγουν. Ελεος!

Μπορει καποιος να μου πει τι γινεται με τον επιλογεα που εχουν τα ψυγεια; Οσο μικροτερος ο αριθμος, τοσο λιγοτερο λειτουργει, δλδ δε τα κρυωνει πολυ; Επισης αυτο παιζει ρολο στη θερμοκρασια του καταψυκτη ή αυτη ειναι σταθερη;

Δημοσ.
Και τωρα που το ψυγειο ειναι γεματο, τι κανουμε; Τα τρωμε ολα και μετα αποψυξη; Ε ρε γμτ.. Τζαμπα 250 ευρω εδωσα.. Το κλειδι με μαρανε που εχει για να κλειδωνω το ψυγειο! Οταν ερχονται οι φιλοι μου σπιτι να μη το ανοιγουν. Ελεος!

Μπορει καποιος να μου πει τι γινεται με τον επιλογεα που εχουν τα ψυγεια; Οσο μικροτερος ο αριθμος, τοσο λιγοτερο λειτουργει, δλδ δε τα κρυωνει πολυ; Επισης αυτο παιζει ρολο στη θερμοκρασια του καταψυκτη ή αυτη ειναι σταθερη;

Σε 2-3 ωρες θαχεις τελειωσει τι να παθουν τα τροφιμα?

Οσο για τον επιλογεα γυρισε τον εκει που αναβει το ψυγειο ειναι η επιπλεον ψυξη και προς τα εκει που σβηνει η λιγοτερη!!;)

Δημοσ.

ο επιλογέας ρυθμίζει την ευαισθησια του θερμοστάτη. όσο πιο χαμηλά, τόσο μικρότερη ψύξη. το που θα το βάλεις εξαρτάται από το πόση ψύξη θες και τι εποχή είναι. πχ τον χειμώνα πολλοί χαμηλώνουν την ψύξη του ψυγείου. αν φοβασαι για τα τρόφιμα, πάρε καμια λεκάνη, γέμισε την με πάγο και ρίξε τα μέσα αν κ δν χρειάζεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...