kebinB Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 ο μακ μου επιτέλους έβγαλε τα ψωμιά του, ενα MacBook pro 15αρι 2.2ghz με συντροφεψε 4χρονια βάλε δίχως να παραπονεθεί (εκτός από ενα καμένο logicboard που καληφθηκε από την apple και ενα super drive) πάντα συνδεδεμένο σε ενα 22αρι μονιτορ που τα εφτησε και πρόσφατα έναν SSD δίχως trimming.. το βλέπω πλέον δεν τραβάει όπως πρώτα και έτσι σκέφτομαι την αλλαγή. οι απαιτήσεις μου δεν είναι πολλές, αρκετό edit word αρχεία και excel, μερικά προγράμματα του στυλ omnigraph όλα τα υπόλοιπα είναι καθημερινή κλασσικη χρήση. πλέον πρέπει να προσθεθει και η τρελή μου τρέλα για το Starcraft (μου έφαγε τα παιδικά μου χρόνια) έχω και ενα κόλλημα με την ομορφιά στο μάτι... μπατζετ = 2000€ πάνω κάτω. πάμε στις επιλογές τώρα: iMac 27 στολίδι, δυνατό αλλά αυτή την 27αρα δεν νομίζω οτι ποτέ θα μπορέσω να τη συνηθήσω. Πήγα το είδα απο κοντά πολλές φορές (στο πλαισιο θεσσαλονίκης) αλλά αν δεν το ζησεις το μηχάνημα και απο κοντά τότε τα λόγια είναι περιτά. Πρωσοπικά η 24αρα ηταν το πιο ιδανικό μέγεθος για εμένα. Macbook pro 15 Η φορητότητα πλέον δεν μου χρειάζεται, μιας και θα υπάρχει το iPad σε λίγο καιρό άρα την αποκλείουμε τη λύση + οτι θα παίξουνε και έξτρα χρήματα για monitor. Mac mini + apple display 24'' Καλό χρυσό μικρό βολικό, αλλά παραμένει χρέπι. Η 24αρα μπορεί να ειναι υπερκοστολογημενη αλλά τη λατρευώ. Τελευταία λύση. Hackintosh Θέλει προσοχή να βρω το σωστο Hardware και να μην ξοδευτουν πολλά χρήματα. η τέλεια λύση ισως, αν βρω και ενα ομορφο κουτί και προσπαθησω να το κάνω οσο πιο αθόρυβο μπορώ θα ειμαι ικανοποιημένος. Οι απαιτήσεις μου απο ένα μηχάνημα λίγες και σίγουρα δεν χρείαζεται να ξοδευτώ τόσο πολύ αλλά; τι να κάνω? 5-6 χρόνια με το mac os x μου εχει γινει "τρόπος ζωής" και δεν το κουνάω ρούπι βαρύ το τίμημα ομως σε θέμα χρημάτων. ακούω γνώμες.
lavwmeno3wtiko Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 imac 21.5 αυτό έχω και εγώ και είναι το ιδανικό μέγεθος για γραφείο
tr3quart1sta Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 iMac με χιλια... +1000 δεν υπαρχει διλλημα!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 [...] οι απαιτήσεις μου δεν είναι πολλές, αρκετό edit word αρχεία και excel, μερικά προγράμματα του στυλ omnigraph όλα τα υπόλοιπα είναι καθημερινή κλασσικη χρήση. πλέον πρέπει να προσθεθει και η τρελή μου τρέλα για το Starcraft (μου έφαγε τα παιδικά μου χρόνια) έχω και ενα κόλλημα με την ομορφιά στο μάτι... [...] Είμαι σε παρόμοια φάση. Χρειάζομαι έναν Mac για δουλειές γραφείου (κυρίως Word αρχεία, ελάχιστα Excel), κάποια άλλα σχετικά απλά προγράμματα (τύπου Dropbox, VLC, iPhoto κλπ) και με το πρόσθετο ότι δεν παίζω StarCraft αλλά μόνο τίποτα Steam-based παιχνίδια, όπως το Half-Life 2 ή το Torchlight (άντε, στο τσακίρ κέφι και κανά RTS). Μετά από έρευνες ετών (καλά, μερικών ημερών) κατέληξα στον 27άρη iMac με τον 3.2GHz i3 (να δούμε και τιμούλα...). Τον 21,5 ίντσες τον απορρίπτω λόγω μικρής οθόνης, τον Hackintosh τον απορρίπτω για πολλούς και διάφορους λόγους (θες ιδεολογικά; θες αισθητικά; θες trouble-free;), όντως ο 24άρης ο iMac θα'ταν ο ιδανικός αλλά τι να κάνουμε; Βουρρρ για τον 27άρη.
kebinB Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 και εγώ τον μικρό τον iMac τον έχω απορρίψει χωρίς δευτερη σκέψη. το 27αρι το φοβάμαι δεν θα το συνηθίσω ποτέ, βεβαια τα ίδια ελεγα οταν πρωτοπηρα πριν 3 χρονια 22αρα και πλέον μου φένεται μικρή. τι να πω παιδιά. ειναι και πολλά τα λευτά. αν τελικά καταληξω στον 27αρι θα πάω για full specs παρεδωσε μεγάλο το διλημμα και είναι και τα λευτά στη μέση. δεν λέω πως με το macbook pro δεν κάνω τη δουλεία μου αλλά θέλω να γίνει ενα update. όσο αναφορά το ηθικό, την έχω χρυσώσει όσο μπορώ αυτή την εταιρία και αντι να δουμε κανενα σοβαρο price drop η κανενα ζορικο upgrade ...
nemesiskp Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δεν ξερω τιποτα απο apple προιοντα οποτε δεν μπορω να σε συμβουλεψω στα παραπανω εκτος απο το 27αρι.Προσφατα πηρα για το νεο μου pc 27αρα οθονη(μεταβαση απο 19) και η διαφορα στην αρχη τουλαχιστον μου φαινοταν χαωδης.Ελεγα τη βλακεια εκανα που την πηρα.Μια εβδομαδα μετα ομως αλλαξα γνωμη.Πλεον με εχει βολεψει αφανταστα και οταν παω να δω σε ποιο μικρη (ακομα και 24αρα) μου φαινεται καπως......
hasodikis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Παιδιά (ναι και εσύ..... ξέρεις...... σε σένα μιλάω.... φιουυυυυ που λέει και η γιαγια μου....) στο ίδιο ακριβώς σημείο βρισκόμουν πριν από 2 μήνες όταν αποφάσισα να πάρω το καινούργιο πισι από το γραφείο στο σπίτι και να μπει mac os x στο γραφείο λόγω και του MBP. Στην περίπτωσή μου και επειδή διέθετα μία καινούργια σχεδόν 24άρα LG (μαζί και τηλεόραση και με όλα τα καλά του κόσμου πάνω) κουκλι.... το ερώτημα ήταν Μαc mini ή Hackintosh (διέθετα ένα παλιότερο desktop με χαρακτηριστικά δυστυχώς άντε κατάτι χειρότερα από το mac mini) Ξεκίνησα δοκιμάζοντας το hackintosh και αφού στη τελική μου έκατσε τώρα διαθέτω στο γραφείο ένα iMitsos intel dual core 2.16 ghz 3 gb DDR2 ram 640 gb HD WD caviar black 200 gb HD Seagate (time machine HD) nvidia 8800 bluetooth camera apple keyboard ktl Μάλιστα είναι και σχετικά αθόρυβος με εξαίρεση ένα φουρφούρι μοντα τρέχει 10.6.4 και είναι (φτου τυο μην τον ματιασω) γρόγορος και σταθερός..... κόστος; το Snow Leopard DVD Γενικά να ξέρεις ότι το hackintosh έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις παιχνιδάκι αρκει να κάνεις προσεκτική επιλογή hardware. Αν τώρα δε θες να το δοκιμάσεις, θα συμφωνήσω με την επιλογή του ακατανόμαστου συναδέλφου μου. Απέφυγε το mini γιατί με τη νέα τιμή είναι κλοπή.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 και εγώ τον μικρό τον iMac τον έχω απορρίψει χωρίς δευτερη σκέψη.το 27αρι το φοβάμαι δεν θα το συνηθίσω ποτέ, βεβαια τα ίδια ελεγα οταν πρωτοπηρα πριν 3 χρονια 22αρα και πλέον μου φένεται μικρή. τι να πω παιδιά. ειναι και πολλά τα λευτά. αν τελικά καταληξω στον 27αρι θα πάω για full specs παρεδωσε μεγάλο το διλημμα και είναι και τα λευτά στη μέση. δεν λέω πως με το macbook pro δεν κάνω τη δουλεία μου αλλά θέλω να γίνει ενα update. Τα λεφτά όντως είναι λεφτά, μη λέμε αηδίες. Αλλά όπως ορθά γράφεις και εσύ αλλά και ο nemesiskp, όλα είναι μια συνήθεια και, μετά την 24άρα που'χω τώρα (σε περιβάλλον windows δυστυχώς), μου είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστώ σε 21,5 ίντσες. Όσο για την φορητότητα, κι εγώ με το MacBook 13 Alu κάνω τη δουλειά μου και είμαι υπερευτυχισμένος αλλά για γραφείο δεν θα το αντέξω να δουλεύω σε 13 ίντσες.
telegamesvg Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 iMac ΦΥΣΙΚΑ!!! Φιλε kebinB καθαρισε το mailbox σου ..
Merdock Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Σχετικά με την οθόνη. Πριν κανά 2 χρόνια είχα πάει σε ένα θείο μου στην Αμερική.Είχε λοιπόν στο Mac Pro του ένα 30αρι monitor και στο σαλόνι μια τηλεόραση γύρω στις 50+ ίντσες. Τις πρώτες 2-3 μέρες μου φαίνονταν τεράστια.Μετά το πρώτο 5ημερο όχι μόνο μου φαίνονταν νορμάλ και όταν γύρισα πίσω μετά από 20 μέρες το 20αρι monitor μου και η 32αρα τηλεόραση από εκεί που μου φαίνονταν νορμάλ ξαφνικά έδειχναν μικροσκοπικά.Με λίγα λόγια όλα θέμα συνήθειας είναι.Μετά από λίγες μέρες θα τη συνηθίσεις και όταν τύχει να χρησιμοποιήσεις μικρότερη θα σου κακοφαίνεται. Btw και εγώ για iMac ψηφίζω
SCORPIO777 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Και απο εμενα ως κατοχο imac φυσικα.και η συμβουλη μου θα ηταν μην λυπηθειτε το επιπλεον κοστος και βαλτε εναν SSD.απλα το μηχανημα ΠΕΤΑΕΙ.ειναι βεβαια το θεματακι με το Trim αλλα πιστευω δεν θα το αργησουν πολυ ακομα.
thanosb1 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Αφού σκοπεύεις αργότερα να πάρεις ipad, πάρε ένα imac να κάνεις την δουλειά σου.
hasodikis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Και απο εμενα ως κατοχο imac φυσικα.και η συμβουλη μου θα ηταν μην λυπηθειτε το επιπλεον κοστος και βαλτε εναν SSD.απλα το μηχανημα ΠΕΤΑΕΙ.ειναι βεβαια το θεματακι με το Trim αλλα πιστευω δεν θα το αργησουν πολυ ακομα. Η σημαντικότατη βελτίωση των επιδόσεων σχεδόν κάθε υπολογιστή με ssd δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Εδώ μιλάμε βέβαια για imac. Ένα ήδη ακριβό υπολογιστή και έχουμε δύο δυνατότητες ή να επιλέξουμε BTO οπότε σύμφωνα με την apple ο 256άτης ssd κοστίζει 600 $ (!!!!!!!!!!!!!!!) ή να τον βάλουμε μόνοι μας α) αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα σκληρό ή β) στον 27άρη να τον βάλουμε επιπλέον (και οι δύο επιλογές έχουν μεγάλα προβλήματα. Δυσκολία τοποθέτησης και κίνδυνος πρόκλησης βλάβης λόγω του περίπλοκου της διαδικασίας. Απώλεια εγγύησης. Ανάγκη για μονταρίσματα μέσα ειδικά με το θερμόμετρο που θα κάνει τους ανεμιστήρες να γυρίζουν συνεχώς στο full. Έλλειψη ειδικών bracket στήριξης. Ανάγκη για ειδικό καλώδιο κτλ κτλ) Σε συνάρτηση λοιπόν με το κόστος / κίνδυνο και την έλλειψη trim δε νομίζω ότι η βελτίωση των επιδόσεων σε ένα υπολογιστή που ούτως ή άλλως δεν τον αγοράζεις με σκοπό τις απόλυτες επιδόσεις, είναι τόσο σημαντική. Βέβαια αυτή είναι η γνώμη μου ..... περί ορέξεως και πάχους πορτοφολιού ...... κολοκυθόπιτα.........
SCORPIO777 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Η σημαντικότατη βελτίωση των επιδόσεων σχεδόν κάθε υπολογιστή με ssd δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Εδώ μιλάμε βέβαια για imac. Ένα ήδη ακριβό υπολογιστή και έχουμε δύο δυνατότητες ή να επιλέξουμε BTO οπότε σύμφωνα με την apple ο 256άτης ssd κοστίζει 600 $ (!!!!!!!!!!!!!!!) ή να τον βάλουμε μόνοι μας α) αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα σκληρό ή β) στον 27άρη να τον βάλουμε επιπλέον (και οι δύο επιλογές έχουν μεγάλα προβλήματα. Δυσκολία τοποθέτησης και κίνδυνος πρόκλησης βλάβης λόγω του περίπλοκου της διαδικασίας. Απώλεια εγγύησης. Ανάγκη για μονταρίσματα μέσα ειδικά με το θερμόμετρο που θα κάνει τους ανεμιστήρες να γυρίζουν συνεχώς στο full. Έλλειψη ειδικών bracket στήριξης. Ανάγκη για ειδικό καλώδιο κτλ κτλ) Σε συνάρτηση λοιπόν με το κόστος / κίνδυνο και την έλλειψη trim δε νομίζω ότι η βελτίωση των επιδόσεων σε ένα υπολογιστή που ούτως ή άλλως δεν τον αγοράζεις με σκοπό τις απόλυτες επιδόσεις, είναι τόσο σημαντική. Βέβαια αυτή είναι η γνώμη μου ..... περί ορέξεως και πάχους πορτοφολιού ...... κολοκυθόπιτα......... Αν διαβασεις πιο κατω στο thread ssd se imac αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι να ειναι ο δισκος της ιδιας εταιρειας με αυτον που φοραει για να δουλευει σωστα ο σενσορας.για εξτρα καλωδια δεν τιθεται θεμα.και το καλο ειναι οτι οι καινουργιοι φορανε 2.5" δισκο.οποτε εμενα που φορουσε WD βρισκεις με 247 ευρω.δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο.οσο για την αλλαγη εγω που το εκανα μονος μου δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο φαινεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.