Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με bios????

mchrisober

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδια, εχω μια MSI mobo P645 Neo ειναι νομιζω και εναν Core2 Duo...

Εδω και καιρο οταν τον ανοιγω για να μπω στα win 7 πρεπει να πατησω το F1, δεν ξερω γιατι, νομιζω γραφει οτι εχει βρει καινουργιο επεξεργαστη και κατι παπ@@@@

Τεσπα, θεωρησα σκοπιμο να αλλαξω την μπαταρια της μητρικης και τωρα δεν κραταει οτι εχω κανει save στο bios, δηλ boot priority με αποτελεσμα να πρεπει καθε 3 και λιγο να αλλαζω το priority ειδαλως δεν μποταρει( αφου ξεκιναει με τον αλλο δισκο).

Τι λυση προτεινετε? Μην μου πειτε bios update γιατι διαβασα στο Manual πως πρεπει να γινει και λεω να το αφησω καλυτερα, πολυ βαβουρα για το τιποτα...

Ακουω γνωμες και τυχον λυσεις....

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχεις κάνει σωστά την τοποθέτηση της νέας μπαταρίας, πάντως ακόμα και χωρίς μπαταρία όσο ο υπολογιστής έχει ρεύμα (δεν κλείνεις τον διακόπτη του τροφοδοτικού από πίσω και το αφήνεις συνδεδεμένο σε πρίζα/ανοιχτό πολύπριζο) οι ρυθμίσεις ΔΕΝ χάνονται.

Από εκεί και πέρα, μπες στο site του κατασκευαστή της μητρικής σου και δες αν το bios που έχεις περασμένο υποστηρίζει το μοντέλο του επεξεργαστή σου.

Αν δεν, κάνε update, είναι πολύ πιθανό να τον λειτουργεί σε χαμηλότερη συχνότητα από την default του.

Δημοσ.
Λοιπον παιδια, εχω μια MSI mobo P645 Neo ειναι νομιζω και εναν Core2 Duo...

Εδω και καιρο οταν τον ανοιγω για να μπω στα win 7 πρεπει να πατησω το F1, δεν ξερω γιατι, νομιζω γραφει οτι εχει βρει καινουργιο επεξεργαστη και κατι παπ@@@@

Η ένδειξη αυτή φανερώνει πως πρέπει να επιλέξεις (πατώντας το πλήκτρο F1) τις default εργοστασιακές ρυθμίσεις του bios του m/b ή αυτές που επιθυμείς εσύ.

Αν εσύ επέλεξες τις ρυθμίσεις (τις default ή τις δικές σου) και τις έσωσες, πατώντας π.χ. το F10 - και σε κάθε επανεκκίνηση ξαναπροβάλλει το μήνυμα για F1, το πιθανότερο είναι η ανάγκη αλλαγής της μπαταρίας. Η μπαταρία κρατά συνήθως 4-6 χρόνια. Αλλά δε συμβαίνει πάντα σε όλους τους υπολογιστές. Σε μερικους τελειώνει πιο νωρίς, σε μερικούς άλλους πιο αργά.

Εσύ όμως αναφέρεις πως σου βγάζει συγκεκριμένο μήνυμα στην εκκίνηση. Αν το γράψεις επακριβώς, θα βοηθούσε αυτό. Αν βγάζει το ίδιο για τον επεξεργαστή, έμπα στις ρυθμίσεις του και δώσε το auto , τελοσπάντων δώσε μια ρύθμιση που γίνεται αποδεκτή και πάτησε στο τέλος το F10, ώστε να τελειώνεις με αυτό το μήνυμα, λογικά. Πιο κάτω όμως αναφέρεις για boot priority που είναι διαφορετικό από το αρχικό μήνυμα.

Τεσπα, θεωρησα σκοπιμο να αλλαξω την μπαταρια της μητρικης και τωρα δεν κραταει οτι εχω κανει save στο bios, δηλ boot priority με αποτελεσμα να πρεπει καθε 3 και λιγο να αλλαζω το priority ειδαλως δεν μποταρει( αφου ξεκιναει με τον αλλο δισκο).

Για ψάξε με το sentinel το - τους δίσκους σου. Μήπως κάποιος πέρασε σε επικίνδυνη κατασταση;

Έχεις έναν σκληρό δίσκο ή δυο δίσκους. Αν έχεις δυο δίσκους, αποσύνδεσε τον έναν, ξεκίνα με το δίσκο που έχεις το λειτουργικό και δες αν συνεχίζει το πρόβλημα με το boot priority.

Ρύθμισες το boot να ξεκινά από το δίσκο που έχεις το λειτουργικό;

Τι λυση προτεινετε? Μην μου πειτε bios update γιατι διαβασα στο Manual πως πρεπει να γινει και λεω να το αφησω καλυτερα, πολυ βαβουρα για το τιποτα...

Ακουω γνωμες και τυχον λυσεις....

Προς το παρόν - από όσα έγραψες - ξανακάνε με προσοχή τις ρυθμίσεις στο bios. Και πρόσεξε στο τέλος να πατήσεις το F10 (αποθήκευση των αλλαγών κι έξοδος). Αν εδώ πάνε όλα καλά, ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις προβλήματος στο bios, όσο ψάχνονται άλλες περιπτώσεις, αρχίζοντας από την κατάσταση των σκληρών δίσκων (με το sentinel).

Δημοσ.

λοιπον εχουμε και λεμε, ο υπολογιστης ειναι παντα στα ρευμα και δεν κλεινω τροφοδοτικο ποτε...

2ον η μπαταρια αλλαχτηκε με καινουργια χθες οποτε δεν δικαιολογειται.

3ον παταω και κανω save αλλα το προβλημα συνεχιζει

4ον ο κυριος δισκος που μπουταρει ειναι ssd αγορασμενος 2 μηνες πριν...

Δημοσ.
λοιπον εχουμε και λεμε, ο υπολογιστης ειναι παντα στα ρευμα και δεν κλεινω τροφοδοτικο ποτε...

2ον η μπαταρια αλλαχτηκε με καινουργια χθες οποτε δεν δικαιολογειται.

3ον παταω και κανω save αλλα το προβλημα συνεχιζει

4ον ο κυριος δισκος που μπουταρει ειναι ssd αγορασμενος 2 μηνες πριν...

για το "3ον"...

Αφού κάνεις save στις ρυθμίσεις του booting στο bios, αμέσως κλείστο ή ξανακάνε restart - ξαναέμπα στο bios πριν μπεις στα windows... και δες αν οι ρυθμίσεις του booting κρατήθηκαν. Αν κρατήθηκαν , τότε δεν είναι πρόβλημα στο bios. Αν δεν κρατήθηκαν, παίζουν όλα :-( Δες επίσης ποιοι δίσκοι φαίνονται στο bios - αν είναι ταξινομημένοι με τη σειρά που τους έβαλες σαν δίσκους και στο booting

για το "4ον"...

Με ssd δεν έτυχε να καταπιαστώ. Αν είχες συμβατικούς δίσκους θα έπαιζε ισχυρά η πιθανότητα προβληματικού δίσκου.

Αλλά και τώρα, έτσι όπως είναι, δοκίμασες να βγάλεις τον συμβατικό δίσκο από το σύστημα, βγάλε το καλωδιάκι ρεύματός του, για να δεις τι γίνεται με το booting. μετά βγάλε τον ssd κι άφησε το συμβατικό.. κι ας μην έχει λειτουργικό, τουλάχιστον να δεις τι μηνύματα θα σου βγάλει.

Εσύ μάλλον δεν είσαι για το μάστορα... κάπου θα υπάρχει προσωρινό πρόβλημα με τους δίσκους σου.

Δεν ξέρω αν το sentinel είναι για ssd δίσκους, δεν το έχω εγκατεστημένο αυτή τη στιγμή. Όμως στους συμβατικούς δίσκους είναι 100% αξιόπιστο.

Δημοσ.

Αν δεν είσαι σίγουρος για το μοντέλο σου, βάλε στον υπολογιστή σου το SiSoftware Sandra για να σιγουρευτείς και εσύ και εμείς για το ποια μητρική έχεις αλλά και ποια έκδοση bios επίσης.

Μπορείς να κάνεις copy paste eδώ τα στοιχεία της μητρικής σου.

Δημοσ.

παιδες προς το παρον εχει πεσει δουλεια καλοκαιριατικα και δεν εχω χρονο να πιαστω, οποτε βρω θα γραψω τα αποτελεσματα της "εξετασεις"..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...