spal Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα παιδιά. Είμαι νέος στο forum. Θα ήθελα τα φώτα σας για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έχω ένα δίσκο Sata2 με XP/sp3. Μετά από κάποιες δοκιμές για clone disc, το αποτέλεσμα ήταν ενώ το Bios τον βλέπει, όταν πάει να μπουτάρει από win7 ή ΧP (από άλλο δίσκο), κατά τη διάρκεια του boot, μου βγάζει αυτή την απαίσια "blue screen), με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μπω στα windows, οπότε, ούτε καν να τρέξω κάποιο πρόγραμμα ελέγχου δίσκων. Όταν βγάλω τον προβληματικό δίσκο από το PC, τότε αυτό εκκινεί κανονικά. Επίσης, όταν συνδέω το δίσκο με τα windows σε λειτουργία, απλά δεν μου τον εμφανίζει καθόλου. Τον δίσκο τον δοκίμασα και σε άλλο PC, με το ίδιο αποτέλεσμα (blue screen κατά τη διάρκεια του boot, από τον δίσκο που είχε το PC. Μόλις τον αποσύνδεσα, όλα καλά. Παιδιά HELP!!!! Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να δω και να αντιγράψω αλλού κάποια "ΕΧΤREMELY IMPORTANT" δεδομένα από τον προβληματικό δίσκο, ή η μόνη λύση είναι οι εταιρείες "data recovery" ?
TheELF Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Βάζεις το cd/dvd του λειτουργικού που έχει πάνω του ο σκληρός κάνεις boot από αυτό το cd/dvd και κάνεις εγκατάσταση επισκευής (repair install), εκτός και αν θέλεις να μας πεις τη ακριβώς έκανες για να φτάσεις εδώ.
paladin987 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα παιδιά. Είμαι νέος στο forum. Θα ήθελα τα φώτα σας για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.Έχω ένα δίσκο Sata2 με XP/sp3. Μετά από κάποιες δοκιμές για clone disc, το αποτέλεσμα ήταν ενώ το Bios τον βλέπει, όταν πάει να μπουτάρει από win7 ή ΧP (από άλλο δίσκο), κατά τη διάρκεια του boot, μου βγάζει αυτή την απαίσια "blue screen), με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μπω στα windows, οπότε, ούτε καν να τρέξω κάποιο πρόγραμμα ελέγχου δίσκων. Όταν βγάλω τον προβληματικό δίσκο από το PC, τότε αυτό εκκινεί κανονικά. Επίσης, όταν συνδέω το δίσκο με τα windows σε λειτουργία, απλά δεν μου τον εμφανίζει καθόλου. Τον δίσκο τον δοκίμασα και σε άλλο PC, με το ίδιο αποτέλεσμα (blue screen κατά τη διάρκεια του boot, από τον δίσκο που είχε το PC. Μόλις τον αποσύνδεσα, όλα καλά. Παιδιά HELP!!!! Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να δω και να αντιγράψω αλλού κάποια "ΕΧΤREMELY IMPORTANT" δεδομένα από τον προβληματικό δίσκο, ή η μόνη λύση είναι οι εταιρείες "data recovery" ? Αυτό στο έκανε ξαφνικά ή έκανες κάποια ρύθμιση στα windows ? Για αρχή δοκίμασε πριν πάει να μπει στα windows (όταν η οθόνη ειναι ακόμη μαύρη) πάτα F8 αρκετές φόρες και θα σου βγάλει κάποιες επιλογές, επέλεξε αυτή που σου λέει " τελευταιες γνωστές ρυθμίσεις" να δεις αμα μπει.
spal Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Βάζεις το cd/dvd του λειτουργικού που έχει πάνω του ο σκληρός κάνεις boot από αυτό το cd/dvd και κάνεις εγκατάσταση επισκευής (repair install), εκτός και αν θέλεις να μας πεις τη ακριβώς έκανες για να φτάσεις εδώ. Το έχω ήδη κάνει. Μόλις φορτώνει τα αρχικά αρχεία (ξέρεις, windows executive κτλ.) μετά blue screen... ---------- Προσθήκη στις 17:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:27 ---------- Αυτό στο έκανε ξαφνικά ή έκανες κάποια ρύθμιση στα windows ?Για αρχή δοκίμασε πριν πάει να μπει στα windows (όταν η οθόνη ειναι ακόμη μαύρη) πάτα F8 αρκετές φόρες και θα σου βγάλει κάποιες επιλογές, επέλεξε αυτή που σου λέει " τελευταιες γνωστές ρυθμίσεις" να δεις αμα μπει. Δεν μπαίνει ούτε σε safe mode, ούτε σε "τελευταιες γνωστές ρυθμίσεις". Βγάζει πάλι "blue screen"...
paladin987 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Ανέφερες κάτι για cloning, απο τους σκληρους που έχεις πιο σκληρό πήγες να κάνεις cloning ?
spal Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Ανέφερες κάτι για cloning, απο τους σκληρους που έχεις πιο σκληρό πήγες να κάνεις cloning ? Clone έκανα τον προβληματικό δίσκο (πριν καταστεί προβληματικός βέβαια), αλλά στον δίσκο που έκανα το clone, μετά εγκατέστησα τα win7 (με format βέβαια). Οπότε πάπαλα και η πιθανότητα να έβρισκα τα αρχεία που ήθελα στον clone δίσκο. Αλλά πλέον το θέμα δεν είναι τι έκανα και τα έκανα μαντάρα. Το θέμα είναι ότι πλέον σε όποιο pc και να τον βάλω για να μπορέσω να δω τα αρχεία μου, το σύστημα μπλοκάρει κατά την εκκίνηση με blue screen... HELP....
paladin987 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Clone έκανα τον προβληματικό δίσκο (πριν καταστεί προβληματικός βέβαια), αλλά στον δίσκο που έκανα το clone, μετά εγκατέστησα τα win7 (με format βέβαια). Οπότε πάπαλα και η πιθανότητα να έβρισκα τα αρχεία που ήθελα στον clone δίσκο. Αλλά πλέον το θέμα δεν είναι τι έκανα και τα έκανα μαντάρα. Το θέμα είναι ότι πλέον σε όποιο pc και να τον βάλω για να μπορέσω να δω τα αρχεία μου, το σύστημα μπλοκάρει κατά την εκκίνηση με blue screen... HELP.... Πολύ κουλό, για δοκίμασε κατι να δω μήπως καταλάβω τι είναι, δοκίμασε πάλι το F8 στο ξεκίνημα αλλά πάτα την επίλογη " σε περίπτωση προβλήματος ή μπλέ οθόνη να μην κάνει restart" (στα ελληνικά δεν θυμάμαι πως λέγεται) και μόλις βγάλει την μπλέ οθονη δεν θα κάνει restart, κοίτα κάτω αριστερά και δες αμα σου λέει τη το προκαλει. συνήθως λέει αμα ειναι μνήμη ή καποιο αρχείο.
probe Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Active@ Boot Disk. Καις το iso σε ενα cd ρυθμίζεις στο bios το cd first boot device.
spal Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Πολύ κουλό, για δοκίμασε κατι να δω μήπως καταλάβω τι είναι, δοκίμασε πάλι το F8 στο ξεκίνημα αλλά πάτα την επίλογη " σε περίπτωση προβλήματος ή μπλέ οθόνη να μην κάνει restart" (στα ελληνικά δεν θυμάμαι πως λέγεται) και μόλις βγάλει την μπλέ οθονη δεν θα κάνει restart, κοίτα κάτω αριστερά και δες αμα σου λέει τη το προκαλει. συνήθως λέει αμα ειναι μνήμη ή καποιο αρχείο. Λοιπόν το δοκίμασα και μου έβγαλε : PAGE FAULT IN NONPAGED AREA TECHNCNICAL INFORMATION STOP : 0x000000050 ( 0x8C909000, 0x00000000, 0x828417F3, 0x00000000 ) Επίσης, έβαλα το δίσκο σε κουτί που μετατρέπει έναν SATA εσωτερικό, σε εξωτερικό USB, αλλά πάλι τα ίδια. Με το που ξεκινάει την αναγνώριση, πάλι η γνωστή και άκρως σπαστική blue screen, με τα πιο πάνω στοιχεία.
probe Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 O δίσκος έχει bad sectors. Δοκίμασε με το utility του κατασκευαστή να τον τσεκάρεις. Από φυσική συμπεριφορά τι κάνει? Σπινάρει κάνει κανένα περίεργο ήχο? Η ακόμα καλύτερα χρησιμοποίησε κάποιο data recovery πρόγραμμα για απευθείας ανάκτηση δεδομένου ότι ίσως νάναι στα τελευταία του και με τα πειράματα να τα φτύσει πριν προλάβεις να σώσεις κανένα αρχείο.
TheELF Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Λοιπόν το δοκίμασα και μου έβγαλε : PAGE FAULT IN NONPAGED AREA TECHNCNICAL INFORMATION STOP : 0x000000050 ( 0x8C909000, 0x00000000, 0x828417F3, 0x00000000 ) Επίσης, έβαλα το δίσκο σε κουτί που μετατρέπει έναν SATA εσωτερικό, σε εξωτερικό USB, αλλά πάλι τα ίδια. Με το που ξεκινάει την αναγνώριση, πάλι η γνωστή και άκρως σπαστική blue screen, με τα πιο πάνω στοιχεία. Δες τη λένε εδώ. http://www.outpostfirewall.com/forum/showthread.php?t=10710
probe Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δες τη λένε εδώ.http://www.outpostfirewall.com/forum/showthread.php?t=10710 To PAGE FAULT IN NONPAGED AREA δεν αφορά μόνο τη RAM. Μπορεί να σου το βγάλει και με πρόβλημα στο δίσκο. Το πρόβλημα το έχει όταν συνδέει τον δίσκο. Εν τω μεταξύ τον δοκίμασε και σε άλλο pc και είχε το ίδιο σφάλμα. Δεν είναι θέμα RAM. Κάποιο καλό data recovery πρόγραμμα χρειάζεται βασικά ο φίλος μπας και σώσει κανένα αρχείο του.
TheELF Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Και εσύ διάβασες μόνο την πρώτη γραμμή; Εξηγεί σε βάθος ότι αναγκάστηκε μετά από αλλαγές μνημών και χωρίς να μπορεί να λύσει έτσι το πρόβλημά του,να βάλει το bios του να βλέπει μόνο την δισκέτα και να κάνει fdisk από δισκέτα εκκινήσεις.
probe Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Και εσύ διάβασες μόνο την πρώτη γραμμή; Εξηγεί σε βάθος ότι αναγκάστηκε μετά από αλλαγές μνημών και χωρίς να μπορεί να λύσει έτσι το πρόβλημά του,να βάλει το bios του να βλέπει μόνο την δισκέτα και να κάνει fdisk από δισκέτα εκκινήσεις. Εντάξει λάθος μου αλλά γιατί δεν γράφεις απευθείας την ουσία και παραπέμπεις εκεί ?
TheELF Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Επειδή έχουν συζήτηση 2 σελίδες,και μπορεί να είχαν και άλλες πληροφορίες, βαριόμουνα να το διαβάσω ολόκληρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.