Wandex Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα αν μπορεί να μου διευκρινήσει κάποιος σχετικά με τα repeater. Έχω ένα απλό ασύρματο Baudtec Connx και θέλω να καταφέρω να στείλω Internet και στο διπλανό σπίτι. Έπεσε στα χέρια μου ένα Tp-link 501G και θέλω να το ρυθμίσω ως repeater. Τι ρυθμίσεις να βάλω καλυτερα; Repeater σκέτο ή universal repeater; Επίσης πρέπει να αλλάξω την SSID του TP-link όπως και το channel του; Dhcp από πού πέρνουν τα laptop; Από το repeater ή από το router; Αν αλλάξω την κεραία του Tp-link θα κερδίσω κανά μέτρο παραπάνω; Καμία να μου προτείνεται; Και τέλος και πιο σημαντικό πως καταλαβαίνω ότι τελικά δουλεύει το repeater και σε πιο routeraki έχει συνδεθεί ένα Laptop; Ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2010 από Wandex
sw6juf Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Γιατι να βαλεις το tp-link σε mode repeater.θα το βαλεις AP θα το συνδεσεις με καλωδιο lan απο το modem .θα βαλεις το ονομα σου ssid το κλειδωνεις να μην παιρνει και η γειτονια.Τα ευκολα δεν πιστευω να μην τα ξερεις μασκα ip ιδια και στα δυο και σου συνιστω καρφωτές ip.H κεραια του 501G ειναι πολυ καλη και δεν χρειαζεται ενισχυση
Tenshi Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 -Universal repeater -SSID παίρνει μόνο του (αν θυμάμαι καλά) -Tp-Link και Baudtec θα βρίσκονται στο ίδιο ip range (πχ. Baudtec 192.168.1.1 - Tplink 192.168.1.10) -Gateway την ip του Baudtec. Το μόνο κακό είναι οτι σάν repeater/u.repeater έχεις WEP encryption,οπότε κάνεις και τις ανάλογες ρυθμίσεις στο Baudtec. Μπορείς να βάλεις μια omni 7~8dbi,δέν ξέρω κατα πόσο θα βοηθήσει αν μιλάμε για πολλούς τοίχους/τσιμέντο.Αν το laptop ειναι σταθερό σε ένα σημείο ή έχει σταθερό χώρο μέσα στον οποίο κινείται,θα δοκίμαζα να βάλω μια κατευθυντική κεραία (directional)
Wandex Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ και τους δύο πάρα πολύ. Sw6juf δυστυχώς δεν μπορώ να τα συνδέσω με καλώδιο. Μεσολαβούν αρκετά εμπόδια και μπορώ μόνο ρεύμα να δώσω στο Tp-link. Και δεν μου φτάνει μόνο το ένα router για να καλύψω τον χώρο που θέλω. Οπότε αναγκαστικά repeater. Tenshi σε ευχαριστώ για τις οδηγίες. Ξέρει κανένας πως μπορώ να καταλάβω σε ποιό wireless είμαι συνδεδεμένος; Στο repeater ή στο Ap; Και γιατί δεν εμφανίζεται και το Ssid του repeater; Σας ευχαριστώ και πάλι.
Tenshi Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δέν θυμάμαι ακριβώς τι ρυθμίσεις είχα κάνει στο WA601G που έχω,το δικό σου σε universal repeater mode (όχι repeater σκέτο) λογικά θα αναμεταδίδει με το ιδιο SSID που έχει το Baudtec,χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι άλλο. Βασικά το είχα σε απορία και εγώ αυτό.Αν δηλαδή βρίσκεσαι με ένα laptop σε ένα χώρο που πιάνει και το repeater άλλα και ο AP,σε ποιο απο τα δύο θα συνδεθεί.Προφανώς η απάντηση θα είναι κάτι απλό,δλδ. σε αυτό που έχει πιο δυνατό σήμα,άλλα κουβέντα να γίνεται...
Wandex Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 .Προφανώς η απάντηση θα είναι κάτι απλό,δλδ. σε αυτό που έχει πιο δυνατό σήμα,άλλα κουβέντα να γίνεται...Αυτό είναι το σίγουρο και για αυτό με έχει εκνευρίσει γιατί θα είναι κάτι πολύ απλό.Άμα κάνω ping λογικά δεν θα μου δείξει από που περνάει; Αλλά δεν θυμάμε την εντολή που σου δίχνει από που περνάει το Ping.
Tenshi Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Ισως αναφέρεσαι στο ipconfig.Δέν είμαι καθόλου σίγουρος,αφού δέν τα πάω καλά με τα δίκτυα.
Wandex Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Λάθος έκανα το tracert εννούσα. Αλλά δεν μου δείχνει κάτι χρήσιμο. Τέλοσπάντων. Δεν μπορώ να καταλάβω αν δουλεύει παρά μόνο σύμφωνα με την ένταση του σήματος.
Dark_son20 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) μικρό ξέθαμα γιατί έχω μπλέξει με το 701 αυτό λέει ότι στο repeater mode υποστηρίζει WPA όλα καλά ως εδώ. τώρα εγώ πρέπει να του δώσω το WPA του router στα settings του? η απλά το κάνει αντιγραφή των ρυθμίσεων του router? όχι tpt το δοκιμάζω τώρα και θα το στήσω σε πελάτη την άλλη βδομάδα...και δεν έχω τόσο μεγάλο σπίτι ώστε να ξέρω αν πιάνω από το router η από το tplink (παντού έχω full σήμα) για να ξέρω αν δουλεύει σωστά EDIT από ότι βλέπω εδώ πρέπει να το δώσω....θα δείξει όταν θα παω να το δουλέψω τι γίνετε http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=250 EDIT2 προς μελλοντική χρήση που κάποιος δει το θέμα: στο WPA ακόμα και αν έχετε τις επιλογές στο τι είναι στο αυτόματο δεν δουλεύει. θα πρέπει να διαλέξετε μονοι σας το τύπου του κλειδιού που έχετε. (WPA WPA2 ktlp) όλα δουλεύουν μια χαρά τώρα ---------- Προσθήκη στις 23:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:02 ---------- Λάθος έκανα το tracert εννούσα. Αλλά δεν μου δείχνει κάτι χρήσιμο. Τέλοσπάντων. Δεν μπορώ να καταλάβω αν δουλεύει παρά μόνο σύμφωνα με την ένταση του σήματος. για να τεστάρω ότι τελικά δουλεύει έκανα το εξής απλό έκλεισα το wifi στο laptop και σύνδεσα το TPlink με καλώδιο. εφόσον είχα internet δούλευε Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2010 από Dark_son20
raindrop Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Helloo!!! Προσπαθώ να συνδέσω 2 baudtec μεταξύ τους ασύρματα, ώστε το 2ο να παίζει ως repeater. Έχω βάλει IP στο δεύτερο 192.168.1.2, απενεργοποίησα DHCP & firewall, έθεσα σε λειτουργία Bridge LLC αλλά δε βρίσκω πουθενά το βασικό: από που το βάζω σε repeater mode?? Γίνεται γενικά?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ξέρει.
astrea966 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Helloo!!! Προσπαθώ να συνδέσω 2 baudtec μεταξύ τους ασύρματα, ώστε το 2ο να παίζει ως repeater. Έχω βάλει IP στο δεύτερο 192.168.1.2, απενεργοποίησα DHCP & firewall, έθεσα σε λειτουργία Bridge LLC αλλά δε βρίσκω πουθενά το βασικό: από που το βάζω σε repeater mode?? Γίνεται γενικά?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ξέρει. δεν γινεται με τα συγκεκριμενα ρουτερ .δεν υποστηριζουν αυτη την δυνατοτητα
poulinos Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δέν θυμάμαι ακριβώς τι ρυθμίσεις είχα κάνει στο WA601G που έχω,το δικό σου σε universal repeater mode (όχι repeater σκέτο) λογικά θα αναμεταδίδει με το ιδιο SSID που έχει το Baudtec,χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι άλλο. Βασικά το είχα σε απορία και εγώ αυτό.Αν δηλαδή βρίσκεσαι με ένα laptop σε ένα χώρο που πιάνει και το repeater άλλα και ο AP,σε ποιο απο τα δύο θα συνδεθεί.Προφανώς η απάντηση θα είναι κάτι απλό,δλδ. σε αυτό που έχει πιο δυνατό σήμα,άλλα κουβέντα να γίνεται... α.παντα βαζουμε Universal repeater. β.ψαχνουμε για το απεναντι ssid το βρισκουμε βαζουμε το κλειδι συνδεομαστε.δινουμε και τυπο κλειδωματος και παιζει και με wpa κανονικα. το που εχεις συνδεθει αν δεν το βλεπεις με tracert κατεβασε το inSSIDer και το δικτυο που εχεις συνδεθει θα στο βγαλει με μαυρα εντονα γραμματα.επειδη γραφει και vendor διπλα θα καταλαβεις σε ποιο απο τα 2 εισαι.ναι σε οποιο βρει πιο δυνατα με μερικες υποσημειωσεις.οτι επειδη εχουν υποχρεωτικα το ιδιο καναλι θα αργησει να καταλαβει το νεο δικτυο πουεχει πιο δυνατο σημα.για πιιο γρηγορα μπορει καποιος να κλεισει και ανοιξει το wifi.αν ειχαν διαφορετικο καναλι που δεν γινεται παρα μονο αν ειχε διπλο radio εκει θα αλλαζε μονο του πιο γρηγορα Helloo!!! Προσπαθώ να συνδέσω 2 baudtec μεταξύ τους ασύρματα, ώστε το 2ο να παίζει ως repeater. Έχω βάλει IP στο δεύτερο 192.168.1.2, απενεργοποίησα DHCP & firewall, έθεσα σε λειτουργία Bridge LLC αλλά δε βρίσκω πουθενά το βασικό: από που το βάζω σε repeater mode?? Γίνεται γενικά?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ξέρει. το bridge llc ειναιγια να κανεις το ρουτερ σου να παιζει σαν ModeM και οχι για repeater.θα παιξουν wireless bridge μονο αν εχουν επιλογη για wds .
raindrop Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Σε ευχαριστώ πουλίνε! Θα πα να βρω κάνα πιο μακρύ ethernet καλώδιο αν είναι να δουλέψει απλά σαν κεραία.
poulinos Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 απλα θα πρεπει το δευτερο ρουτερ να εχει κλειστο dhcp και διαφορετικη Lan ip απο το πρωτο για να παιξει.αλλα στο ιδιο δικτυο.πχ αν το πρωτο ειναι 192.168.1.1 το δευτερο θα το βαλεις με κλειστο dhcp σε 192.168.1.254.τα bridge και αυτα δεν μας νοιαζουν αστα οπως ειναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα