Προς το περιεχόμενο

Δάνειο Κατοικίας 30.000 Ευρώ

tecni.art

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω μερικές απορίες πάνω στο θέμα των δανείων. Αν μπορεί και ξέρει κάποιος να με βοηθήσει θα είμουν ευγνώμων.

1. Μπορώ να πάρω δάνειο στο ονομά μου; είμαι 19 ετών και θα ήθελα δάνειο 30.000 ευρώ για αγορά κατοικίας.

2. Γίνεται χωρίς υποθήκη άλλου ακινήτου η αυτοκίνητου; Επειδή δεν έχω ούτε σπίτι ούτε αυτοκίνητο.

3. Τι άλλο χρειάζομαι; τι χαρτιά; λεπτομέριες; :-)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

χαχαχαχα, έχω βρεί μια γκαρσονιέρα 30.000 ευρώ, μόνος μου θα μένω στο λουτράκι. θέλει κάτι βαφές και επισκευές αλλά αυτή είναι η δουλειά μου άρα τ αφτιάχνω έυκολα.

Καμιά πληροφορία; :lol:

Δημοσ.

Εγώ πάντως αν χρωστούσα στα 19 μου 30 χήνες, θα πεταγόμουν στον ύπνο μου. Μάλλον, αν χρωστούσα γενικά, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Good luck with that...

Δημοσ.

@slygeo87 το θέμα είναι οτι στά 34 μου θα έχω ξεχρεώσει πληρώνοντας 250-300 ευρώ τον μήνα. σάν νοίκι δηλαδή. :) και με σταθερό επιτόκιο.

@kazak-hool ευχαριστώ

Δημοσ.

Αυτή τη περίοδο χλωμό να στο δώσουν. Εγώ με 12.000€ εκκαθαριστικό δεν μου κάνουν ούτε μεταφορά πιστωτικής κάρτας με 4.000€ υπόλοιπο. Στην καλύτερη περίπτωση να σου ζητήσουν να υποθηκεύσεις το ακίνητο που ΘΑ αγοράσεις.

Δημοσ.

Τι να σου πω ρε μπρο, αν καταλαβαίνεις ότι για 8-10 χρόνια θα έχεις 300 ευρώ κάθε μήνα...

Δημοσ.
Τι να σου πω ρε μπρο, αν καταλαβαίνεις ότι για 8-10 χρόνια θα έχεις 300 ευρώ κάθε μήνα...

Μα αφού δεν έχει ήδη σπίτι να μείνει, θα μπορούσες να πεις οτι αυτά τα λεφτά θα τα έδινε νοικιάζοντας ένα σπίτι, και χωρίς να του μείνει και το σπίτι μετα...

Αν πάει κάτι στραβά με την δουλειά, μπορεί ανα πάσα στιγμή να γυρίσει στο πατρικό, και να το νοικιάσει εξασφαλίζοντας την δόση ή ένα μεγάλο μέρος αυτής.

Δημοσ.

Επειδή δουλεύω σε τράπεζα, σου λέω από τώρα ότι στις περισσότερες τράπεζες θα σου ζητήσουν εγγυητή λόγω ηλικίας (τουλάχιστον 24 ετών για δάνειο χωρίς εγγυητή) και, αν το θες με επιτόκιο στεγαστικού, θέλει προσημείωση οπωσδήποτε (δεν νοείται στεγαστικό δάνειο διαφορετικά), αλλά συνήθως βάζεις προσημείωση το σπίτι που αγοράζεις (αρκεί η αξία του να καλύπτει την αξία του δανείου στο 120% συνήθως).

Γενικά, είναι κανόνας στα στεγαστικά δάνεια να είναι πάντα 2 άτομα μέσα, γιατί πρόκειται για δάνειο με μεγαλύτερη βαρύτητα από ένα απλό καταναλωτικό.

Και τα χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών οφείλονται στην προσημείωση που είναι υποχρεωτική συνήθως για δάνεια από € 30.000 και πάνω.

Πήγαινε σε κάποια τράπεζα για να ενημερωθείς με λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσεις (ή όχι) αυτά που αναφέρω.

Δικαιολογητικά και τέτοια θα σου τα πουν εκεί, δεν γίνεται στο άρπα κόλλα η δουλειά, σπίτι θέλεις να πάρεις...

Δημοσ.

Αν βαλεις κατω τους τοκους θα δεις οτι για 30.000 στο τελος θα εχεις πληρωσει στην καλυτερη 50.000. Το παλιο σπιτι που θα παρεις θα θελει επισκευες και ολο και κατι θα ζηταει. Εγω στη θεση σου θα εμενα στο ενοικιο για μερικα χρονακια να μαζεψω ενα ποσο κι ας παρει λιγο χρονο παραπανω - το δανειο ειναι μεγαλος βραχνας κι ας φαινεται η ευκολη λυση (ασε που δεν θα σου δωσουν)..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...