Προς το περιεχόμενο

5870 και θερμοκρασιες

nemesiskp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο forum.

Λοιπον

Εχω την gigabyte 5870 1gb με reference ψυχτρα(Πολυ καλη δεν εχω κανενα προβλημα σε κανενα game)

Απο θερμοκρασιες η καρτα σε απαιτητικα παιχνιδια με αρκετες ωρες gaming παει απο 45-55 max.Αντε σε πολυ ζεστες να την εχω δει 60.Ολα αυτα ειναι με τον ανεμιστηρα στο 40-50 %(δεν το βαζω παραπανω γιατι μου παιρνει τα αυτια) και πιστευω ειναι αρκετα καλα.Χτες ομως εβαλα δοκιμαστικα το assasins creed 2 και ξεχασα να ανεβασω τον ανεμιστηρα ο $$%!@ αφηνωντας τον στο 20 % για αρκετη ωρα.Και εκει που επεζα ακουω τον ανεμιστηρα να ανεβαζει στιγμιαια στροφες(παροτι τον εχω στο manual) και τοτε μου ηρθε οτι ειχα κανει την πατατια.Βγαινω αμεσως απο το game και την βλεπω στους 88 βαθμους!!!

Εχω 2 ερωτησεις:

α)Θεωρειτε καλες τις θερμοκρασιες οταν εχω τον ανεμιστηρα στο 40-50 % ή θα πρεπει να τον ανεβασω και αλλο???

β)Μετα την πατατια που εκανα και ανεβασε 88 βαθμους λετε να επαθε καποια ζημια???Πρωτη φορα παιρνω ati καρτα γραφικων και δεν ξερω τι ανοχες εχουν.

ΠΣ

Ολες η θερμοκρασιες ειναι μετρημενες με το CCC της ati.

Δημοσ.

Κατεβασε αγορι μου το MSI Afterburner και φτιαξε ενα fan plan,αναλογα την θερμοκρασια να ανεβαζει στροφες και ο ανεμιστηρας.Στο auto να μην την αφησεις τωρα που ειναι και καλοκαιρι διοτι δεν υπαρχει κανενας λογος να χτυπαει 90αρες η καρτα.Οχι οτι θα παθει κατι απλα μειωνεται ο χρονος ζωης της καρτας.

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι, μην ανησυχεις. Ειχα κανει και εγω παρομοια πατατα με την 4850 (το ειχα custom στο 20%) και η καρτα εφτασε 105 βαθμους.. Μετα το εβαλα μια 90% να πεσει.. Αντεχει, μην φοβασαι.

Δημοσ.

Μην πειράζεις τις στροφές του ανεμιστηρακίου της κάρτας γιατί είδες τι έπαθες. Βάλε το στο auto. Δε Νομίζω να έχει πάθει τίποτα η κάρτα, είναι κατασκευασμένες να αντέχουν σε τέτοιες συνθήκες. Και δεν έχεις και καμιά μάρκας τη πλάκας (GeCube, Connect3D...), Gigabyte έχεις.

Δημοσ.
Μην πειράζεις τις στροφές του ανεμιστηρακίου της κάρτας γιατί είδες τι έπαθες. Βάλε το στο auto. Δε Νομίζω να έχει πάθει τίποτα η κάρτα, είναι κατασκευασμένες να αντέχουν σε τέτοιες συνθήκες. Και δεν έχεις και καμιά μάρκας τη πλάκας (GeCube, Connect3D...), Gigabyte έχεις.

Στο auto ομως αργει να ανεβασει στροφες.Τωρα ενταξει ομως εβαλα το msi afterburner και καλυψα την περιπτωση αφηρημαδας μου;).

Δημοσ.

Το παλικαρι εχει την Gigabyte reference υλοποιηση.Αν ειχε reference την Connect3D η καμια Diamond ειχε διαφορα?Ολες οι reference το ιδιο ακριβως πραγμα ειναι.Και νομιζεις οτι αν πειραξει τις στροφες ( απο 21% πχ που ειναι idle,το βαλει 40% η 50%) θα της κανει ζημια λες ε?Κατι θα ξερεις. ;)

Δημοσ.
Το παλικαρι εχει την Gigabyte reference υλοποιηση.Αν ειχε reference την Connect3D η καμια Diamond ειχε διαφορα?Ολες οι reference το ιδιο ακριβως πραγμα ειναι.Και νομιζεις οτι αν πειραξει τις στροφες ( απο 21% πχ που ειναι idle,το βαλει 40% η 50%) θα της κανει ζημια λες ε?Κατι θα ξερεις. ;)

Όχι αλλά σα ποιότητα μάρκας έχουν διαφορά. Δεν είναι το ίδιο η Gigabyte με τη Connect3D (η Diamond είναι πολύ καλή απο όσο ξέρω). Τη πρώτη τη θεωρώ πio αξιόπιστη απο τη δεύτερη και χρησιμοποιεί και καλύτερα υλικά εξ ού και η διαφορά στη τιμή. Αν και βέβαια αυτό πολλές φορές είναι παραπλανητικό. Όσο για το ανεμιστηράκι ζημιά δε κάνει απλώς αν το βάλει να τρέχει μόνιμα στο 50%, μπορεί να μειωθεί η διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα. Απλά.

Δημοσ.

Τιποτα δεν παθαινει το fan.....Οσο για τις υλοποιησεις ολες οι reference ειναι ακριβως το ιδιο δεν αλλαζει τιποτα εκτος απο το αυτοκολλητο

Δημοσ.
Όχι αλλά σα ποιότητα μάρκας έχουν διαφορά. Δεν είναι το ίδιο η Gigabyte με τη Connect3D (η Diamond είναι πολύ καλή απο όσο ξέρω). Τη πρώτη τη θεωρώ πio αξιόπιστη απο τη δεύτερη και χρησιμοποιεί και καλύτερα υλικά εξ ού και η διαφορά στη τιμή. Αν και βέβαια αυτό πολλές φορές είναι παραπλανητικό. Όσο για το ανεμιστηράκι ζημιά δε κάνει απλώς αν το βάλει να τρέχει μόνιμα στο 50%, μπορεί να μειωθεί η διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα. Απλά.

Κοιτα,απο την στιγμη που μιλαμε για reference υλοποιησεις ειναι ολες το ιδιο πραγμα.Η μονη διαφορα ειναι στα αυτοκολητα.Και οι καρτες βγαινουν( οπως και το περισσοτερο hardware ) απο το εργοστασιο με διαρκεια ζωης ~10 χρονια.Οποτε λιγο δυσκολο να μεινεις χωρις ανεμιστηρακι.Δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που κραταει καρτα πανω απο 2 αντε το πολυ 3 χρονια.Μπορει αλλος να την κρατησει και 5 χρονια.Παλι μεσα στα ορια ειναι.Αρα αγχος δεν παιζει.

Δημοσ.
Όσο για το ανεμιστηράκι ζημιά δε κάνει απλώς αν το βάλει να τρέχει μόνιμα στο 50%, μπορεί να μειωθεί η διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα.

Οχι ενταξει τον ανεμιστηρα τον εχω 20 %(με ανοιχτο aircondition) και 30-35 % με κλειστο σε idle καταστασεις.Μονο οταν παιζω τον βαζω 40-50 %.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...