Teaser Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Μπα, μέσα στο 2010 θα έχει γίνει αύξηση 100% στα κόμιστρα αθροιστικά με την τελευταία αύξηση. Για την τελευταία είμαστε βέβαιοι ότι έγινε και ήταν αρκετά μεγάλη. Η 2πλη σχεδόν διπλασιάστηκε. "Η μονή ταρίφα από 0,36 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέλθει σε 0,48 ευρώ το πρώτο εξάμηνο, 0,60 ευρώ το δεύτερο και 0,72 ευρώ το τρίτο, εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Η διπλή ταρίφα από 0,68 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 0,84 ευρώ το πρώτο εξάμηνο, σε 1,05 ευρώ το δεύτερο και σε 1,20 ευρώ το τρίτο. " πηγή ΥΜΕ Δηλαδή 100% αύξηση στη μονή και περίπου 76% στη διπλή.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Λυπάμαι που θα το γράψω έτσι άκομψα, αλλά τρίχες κατσαρές. Αν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί το κατά πόσο θα "τηρηθούν τα συμφωνηθέντα", θα είχαν τρόπο να ελέγξουν την κατάσταση και σήμερα, που η επιλογή κούρσας και η τριπλή μίσθωση φεύγει σύννεφο. Αυτές οι "συμφωνίες κυρίων" είναι λόγια του αέρα. Το κράτος δεσμεύεται να δώσει επίσημες αυξήσεις σε αντάλλαγμα για μια βελτίωση υπηρεσιών που απορώ πώς θα ελέγξει αφού σήμερα αδυνατεί να ελέγξει την αναρχία και το κράτος εν κράτει των "επαγγελματιών" οδηγών ταξί. Μήπως με τα GPS που θα τα επιχορηγήσουν μέσω των κρατικών ταμείων ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι για να κάνουν τη δουλειά τους οι ταξιτζήδες; Χρειάζομαι κι εγώ καινούργιο υπολογιστή και σκάνερ για να κάνω τη δουλειά μου. Μήπως να βάλει το κράτος χέρι στα λεφτά όλων για να εξοπλιστώ καλύτερα κι εγώ; Όσο για την "περιφρούρηση" από τον ίδιο τον κλάδο, ο σοφός λαός έχει μια παροιμία που σχολιάζει την ικανότητα μελανόχρωμου κακόφωνου πτηνού να πλήττει τα οπτικά όργανα μελών του ιδίου είδους. Πώς, ακριβώς, έχει κίνητρο ο ταξιτζής να πάψει να παίρνει τρεις ανθρώπους οι οποίοι κινούνται "περίπου" στην ίδια κατεύθυνση (σύμφωνα με την αποκλειστική κρίση του, καθώς το να ρωτήσει τον πελάτη αν θα σταματήσει να πάρει κι άλλους κινείται κάπου μεταξύ της σφαίρας της επιστημονικής φαντασίας και του ανεκδότου); Υποτίθεται ότι τώρα έχει κίνητρο να πάει σε απομακρυσμένη περιοχή. ΜΟΝΟ του το υπουργείο δέχεται πως μια τυπική διαδρομή με τις αυξήσεις παίρνει +30 λεπτά. Αντί να πάει στου διαόλου τη μάνα (άγονη διαδρομή...) για +5 ευρώ, δε βάζει άλλους 2 μέσα, να τσεπώσει αμέσως τις αυξημένες σημαίες και ό,τι γράψει το ταξίμετρο/GPS/ταμειακή μηχανή/καφετιέρα; Εντωμεταξύ, διαβάζω αυτό, στην ανακοίνωση του ΥΜΕ (το link το έχει δώσει ήδη ο Teaser): "Η διπλή ταρίφα από 0,68 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 0,84 ευρώ το πρώτο εξάμηνο, σε 1,05 ευρώ το δεύτερο και σε 1,20 ευρώ το τρίτο, δηλ. 2,7% αύξηση κάθε φορά." Πώς γένεν τούτο; (που ρώτησε και ο τρισμέγιστος μύστης της Ελληνικής γλώσσας, Πατρίκιος Ογκουνσότο) Από 1,05 στο δεύτερο εξάμηνο, πάει 1,20 στο τρίτο. Η αύξηση των δεκαπέντε λεπτών επί συνόλου 1,20 είναι 2,7%; Ας μου το εξηγήσει κάποιος παρακαλώ. Κι εκεί που οι υποψίες που σαν πεισματικά κουνούπια μέσα στο υγρό κατακαλόκαιρο τριβελίζουν το μυαλό μου με εφιαλτική ένταση, μια αποστροφή της ανακοίνωσης-μνημείου του ΥΠΕ με βοηθά να δω το φως το αληθινό: "Το ΥΜΕ θα οργανώσει ειδική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, ανάδειξης και ευαισθητοποίησης του κλάδου των ταξί, με σκοπό να επικοινωνήσει τη νέα συναντίληψη για το ρόλο τους ως ειδικών μέσων μεταφοράς." Έτσι, με λόγια απλά και κατανοητά. Νέα διαφημιστική καμπάνια. Αν εγώ, πάλι, επιχειρούσα να επικοινωνήσω τη νέα συναντίληψή μου για όσα αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΥΜΕ, θα παραβίαζα πέντε-έξι κανόνες του insomnia. Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι μας δουλεύει τόσο άσχημα το υπουργείο. Οπότε, παρακαλώ όποιον κατάλαβε αυτά που προφανώς μου έχουν διαφύγει, ας απαντήσει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 3 words for you: Το-μετρό-επεκτείνεται με ρυθμούς χελώνας δυστυχώς... και το κακό είναι ότι ψιλοσυνηθίσαμε ρυθμούς ολυμπιακών αγώνων
Teaser Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Λυπάμαι που θα το γράψω έτσι άκομψα, αλλά τρίχες κατσαρές. Αν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί το κατά πόσο θα "τηρηθούν τα συμφωνηθέντα", θα είχαν τρόπο να ελέγξουν την κατάσταση και σήμερα, που η επιλογή κούρσας και η τριπλή μίσθωση φεύγει σύννεφο. Αυτές οι "συμφωνίες κυρίων" είναι λόγια του αέρα. Το κράτος δεσμεύεται να δώσει επίσημες αυξήσεις σε αντάλλαγμα για μια βελτίωση υπηρεσιών που απορώ πώς θα ελέγξει αφού σήμερα αδυνατεί να ελέγξει την αναρχία και το κράτος εν κράτει των "επαγγελματιών" οδηγών ταξί. Μήπως με τα GPS που θα τα επιχορηγήσουν μέσω των κρατικών ταμείων ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι για να κάνουν τη δουλειά τους οι ταξιτζήδες; Χρειάζομαι κι εγώ καινούργιο υπολογιστή και σκάνερ για να κάνω τη δουλειά μου. Μήπως να βάλει το κράτος χέρι στα λεφτά όλων για να εξοπλιστώ καλύτερα κι εγώ; Όσο για την "περιφρούρηση" από τον ίδιο τον κλάδο, ο σοφός λαός έχει μια παροιμία που σχολιάζει την ικανότητα μελανόχρωμου κακόφωνου πτηνού να πλήττει τα οπτικά όργανα μελών του ιδίου είδους. Σαν να μας λένε "Παιδιά, αυξάνουμε τις τιμές αλλά για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, θέτουμε μερικούς εικονικούς, ψεύτικους όρους τους οποίους υποτίθεται ότι θα καλύψετε. Βέβαια δεν έχουμε τρόπο να το ελέγξουμε, αλλά ας υπάρχουν, κάπως πρέπει να κοροϊδεψουμε τους αδαείς" Πώς, ακριβώς, έχει κίνητρο ο ταξιτζής να πάψει να παίρνει τρεις ανθρώπους οι οποίοι κινούνται "περίπου" στην ίδια κατεύθυνση (σύμφωνα με την αποκλειστική κρίση του, καθώς το να ρωτήσει τον πελάτη αν θα σταματήσει να πάρει κι άλλους κινείται κάπου μεταξύ της σφαίρας της επιστημονικής φαντασίας και του ανεκδότου); Υποτίθεται ότι τώρα έχει κίνητρο να πάει σε απομακρυσμένη περιοχή. ΜΟΝΟ του το υπουργείο δέχεται πως μια τυπική διαδρομή με τις αυξήσεις παίρνει +30 λεπτά. Αντί να πάει στου διαόλου τη μάνα (άγονη διαδρομή...) για +5 ευρώ, δε βάζει άλλους 2 μέσα, να τσεπώσει αμέσως τις αυξημένες σημαίες και ό,τι γράψει το ταξίμετρο/GPS/ταμειακή μηχανή/καφετιέρα; Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι. Ο ταξιτζής θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε τόσα χρόνια. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει. Σήμερα είδα έναν ταξιτζή να σταματάει για να πάρει τριπλή κούρσα! Δεν υπάρχει καθόλου ντροπή. Αυτό όμως που μπορεί και θα πρέπει να αλλάξει είναι η ανοχή των επιβατών στην καφρίλα. Πλέον θα έχουμε τη δυνατότητα (θεωρητικά πάντα) να καταγγείλουμε κακούς επαγγελματίες και αυτοί να πληρώσουν. Αυτό ίσως μπει στη συνείδηση των Ελλήνων και να διεκδικούν καλύτερες υπηρεσίες. Μόνο έτσι ένας ταξιτζής βάζει μυαλό. Εντωμεταξύ, διαβάζω αυτό, στην ανακοίνωση του ΥΜΕ (το link το έχει δώσει ήδη ο Teaser): "Η διπλή ταρίφα από 0,68 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 0,84 ευρώ το πρώτο εξάμηνο, σε 1,05 ευρώ το δεύτερο και σε 1,20 ευρώ το τρίτο, δηλ. 2,7% αύξηση κάθε φορά."Πώς γένεν τούτο; (που ρώτησε και ο τρισμέγιστος μύστης της Ελληνικής γλώσσας, Πατρίκιος Ογκουνσότο) Από 1,05 στο δεύτερο εξάμηνο, πάει 1,20 στο τρίτο. Η αύξηση των δεκαπέντε λεπτών επί συνόλου 1,20 είναι 2,7%; Ας μου το εξηγήσει κάποιος παρακαλώ. Αυτό κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να το καταλάβει. Το ποσοστό της αύξησης είναι 100% και 76% μονή διπλή ταρίφα αντίστοιχα. Το 2,7% νομίζω χρειάζεται πολύ προχωρημένη μέθοδο αποκρυπτογράφησης για να καταλάβουμε πως βγήκε. Και αν θέλουμε να το πάμε πιο μακρυά... μπορεί να είναι σκόπιμο το λάθος...Κάνουν άλλα και άλλα σε αυτό θα κολλήσουν? Κι εκεί που οι υποψίες που σαν πεισματικά κουνούπια μέσα στο υγρό κατακαλόκαιρο τριβελίζουν το μυαλό μου με εφιαλτική ένταση, μια αποστροφή της ανακοίνωσης-μνημείου του ΥΠΕ με βοηθά να δω το φως το αληθινό: "Το ΥΜΕ θα οργανώσει ειδική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, ανάδειξης και ευαισθητοποίησης του κλάδου των ταξί, με σκοπό να επικοινωνήσει τη νέα συναντίληψη για το ρόλο τους ως ειδικών μέσων μεταφοράς." Έτσι, με λόγια απλά και κατανοητά. Νέα διαφημιστική καμπάνια. Αν εγώ, πάλι, επιχειρούσα να επικοινωνήσω τη νέα συναντίληψή μου για όσα αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΥΜΕ, θα παραβίαζα πέντε-έξι κανόνες του insomnia. Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι μας δουλεύει τόσο άσχημα το υπουργείο. Οπότε, παρακαλώ όποιον κατάλαβε αυτά που προφανώς μου έχουν διαφύγει, ας απαντήσει. Ο ίδιος άθλιος και ανούσιος τρόπος αντιμετώπισης όλων των σοβαρών θεμάτων. Ασάφεια και ανακρίβεια για να είμαστε όλοι αγαπημένοι. Όπως και με την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική...έτσι και στο θέμα των ταξί υπάρχει απουσία σχεδίου για τη βελτίωση των υπηρεσιών. "Τις ψήφους των ταξιτζήδων να πάρουμε μωρέ...και άσε για τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα." Προσωπικά δεν μου έχουν κάνει κάτι τραγικό, αλλά και πάλι θεωρώ ότι είναι οι χειρότεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα με διαφορά. Και ως ανταμοιβή αυξάνονται τα κόμιστρα και ο πελάτης θα πρέπει να αφήνει υποχρεωτικά φιλοδώρημα!
paco_de_nunez Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Εγώ ως άντρας φιλαλήθεις έκθεσα το επάγγελμά μου και τις απόψεις μου. Τώρα περιμένω και εσάς με την σειρά σας να εκθέσετε το επάγγελμά σας. Χωρίς να κρύβεστε σαν κάτι κοριτσόπουλα πίσω από την φούστα. Εκτός και εάν είστε ανεπάγγελτοι πιτσιρικάδες η αιώνιοι έφηβοι που τους ταΐζει η μαμά και ο μπαμπάς. Περιμένω εάν έχετε το θάρρος και τον αντρισμό που πολύ αμφιβάλω.
freedubus Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Εχω άλλη μια απορία για το επάγγελμά σου Δε σε εμποδίζει ο βόας ανάμεσα στα πόδια όταν οδηγείς; Η τον τυλίγεις γύρω από τη μέση;
Teaser Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Εχω άλλη μια απορία για το επάγγελμά σου Δε σε εμποδίζει ο βόας ανάμεσα στα πόδια όταν οδηγείς; Η τον τυλίγεις γύρω από τη μέση; Χαχα... Ετσι
paco_de_nunez Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Χαχα όπως το φαντάστηκα κανένας δεν έχει τον αντρισμό να πει το επάγγελμά του αφού είναι ανεπάγγελτος τουρίστας ..εδώ πέφτει πολύ γέλιο χαχαχαχα
paco_de_nunez Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Εχω άλλη μια απορία για το επάγγελμά σου Δε σε εμποδίζει ο βόας ανάμεσα στα πόδια όταν οδηγείς; Η τον τυλίγεις γύρω από τη μέση; Τον δίνω σε κάτι περίεργους σαν και εσένα για να μου τον ψυχαγωγήσουνε !!!!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 hahahahaha, γελάω και εγώ για να μην αισθάνεσαι ότι γελάς μόνος σου... το ότι έγραψες "αν είστε άντρες πείτε τι δουλειά κάνετε" δεν μας λέει κάτι, κάλιστα μπορούμε να γράψουμε μια αντίστοιχη μπούρδα που δεν είσαι υποχρεωμένος αλλά ούτε έχει νόημα να κάνεις... όταν θες να αλλάζεις το θέμα του topic ή όταν δεν σε παίρνει μπορείς απλά να μην postάρεις... Τον δίνω σε κάτι περίεργους σαν και εσένα για να μου τον ψυχαγωγήσουνε !!!!!! τοίχο τοίχο παίδες...
freedubus Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Τον δίνω σε κάτι περίεργους σαν και εσένα για να μου τον ψυχαγωγήσουνε !!!!!! Καλά.. Πρόσεξε μόνο μη σου σκίσει κανα καλσόν και σου φάει κανα ρουλεμάν Α, και "εκθέτω το επάγγελμά μου" δε σημαίνει "βρίζω τα χέρια που με ταίζουν" , πόσο μάλλον όταν αυτό είναι από τα πιο καλοπληρωμένα σε αντίθεση με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών επαγγέλματα. Περισσότερο για "Το δυσφημώ. Κι άλλο." μου κάνει. Εκτός αν οι τύποι σαν εσένα νομίζετε οτι επιτελείτε κανένα κοινωνικό λειτούργημα, ή κάποιο θεάρεστο έργο, αφιλοκερδώς και αλτρουιστικά, σύμφωνα με το "πνέβμα του φιλαλειθώς εν Χρηστώ αδελφού μωναχού Παησείου" και την "Πωλυτία του Πλάτονως" και η πλειοψηφία της κοινωνίας που δικαιολογημένα σας βρίζει είναι βελζεβούληδες άπιστοι αδελφές μαμόθρεφτοι κλπ.
Tenshi Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Τον δίνω σε κάτι περίεργους σαν και εσένα για να μου τον ψυχαγωγήσουνε !!!!!! Όπως είπα και σε συνάδελφό σου ώς πελάτης,κατα την φοιτητική μου θητεία στην Πάτρα... "ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΑ..." και όχι,δέν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησε αναλόγως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.