Προς το περιεχόμενο

Ρέστα στο TAXI

UNPAIKTABLE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι πιάστηκα θύμα εκμετάλευσης στεγνά,βέβαια το άξιζα δεν λέω αλλά...

Είχα πάει σε κέντρο για τα γενέθλια του φίλου μου(στην πειραιώς εκεί που παίζει ο Σφακ. για να ξέρετε την αφετηρία) και φυσικά έγινα και στουπί(ο μακάκας).Έτσι με πακετάρουν 2 φιλαράκια σε ένα ταξί και δίνουν στο παλιοα:Xδι τον ταρίφα 15 euros γιατί εγώ δεν πολυένιωθα(αλλά πλην κατλάβαινα κάποια ουσιώδες,όπως ποιός είμαι,που πάω,το ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ,απλά δεν μπορούσα να αντιδράσω).Φτάνουμε σπίτι μου στην τελική(κοντά στο γήπεδο της προοδευτικής για όσους ξέρουν,για όσους δεν ξέρουν απλα δεν είναι πολύ μακριά από Σφακ.) και το ταξίμετρο έγραφε 5 γιούρος.Ο σκατοταρίφας που ήταν και νεαρός μου λέει ο θρασύτατος έτσι όπως με είδε ''είναι αλλά 5'' έτσι και εγώ του τα έδωσα γιατί ήμουν σε πολύ άσχημη φάση για σκέψεις(θα μπορούσα να έκανα και λάθος-που δεν έκανα-) και να αντιδράσω.Την επόμενη μέρα εκτός από φοβερό πονοκέφαλο είχα και κάτι νεύρα...:mad:

• Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδιά ποσο δύσκολο είναι να ρωτήσετε αν έχει ρέστα για πχ. 50αρίκο πριν αρχίσει η κούρσα? Ούτε ο ταξιτζής είναι αναγkαζμενος να κουβαλάει ένα χρηματοκιβώτιο με ρέστα, ούτε εσύ να τα έχεις ακριβώς.

Αυτό που μου τι σπάει με τους ταξιτζήδες είναι η οδήγηση τουs. Δηλαδή βάζουν σε κίνδυνο τι ζωή σου θες δε θες για να βγάλουν 5 φράγκα παραπάνω..και αν σε κόψουν για τουρίστα κάνουν 2-3 βόλτες παραπάνω για να σε χρεώσουν!

Δημοσ.
Ρε παιδιά ποσο δύσκολο είναι να ρωτήσετε αν έχει ρέστα για πχ. 50αρίκο πριν αρχίσει η κούρσα? Ούτε ο ταξιτζής είναι αναγkαζμενος να κουβαλάει ένα χρηματοκιβώτιο με ρέστα, ούτε εσύ να τα έχεις ακριβώς.

Αυτό που μου τι σπάει με τους ταξιτζήδες είναι η οδήγηση τουs. Δηλαδή βάζουν σε κίνδυνο τι ζωή σου θες δε θες για να βγάλουν 5 φράγκα παραπάνω..και αν σε κόψουν για τουρίστα κάνουν 2-3 βόλτες παραπάνω για να σε χρεώσουν!

Ο ταρίφας δεν είναι αναγκασμένος για τίποτα: ούτε να έχει ρέστα, ούτε να σε πάει εκεί που θες, ούτε να τηρεί τον ΚΟΚ ... Μαγαζί δεν έχει; Γιατί είναι δικό μου πρόβλημα τα ρέστα δηλαδή; Γιατί να το παίζει βαρύ πεπόνι και να με στέλνει κακήν κακώς στο περίπτερο να χαλάσω το 50άρικο - σιγά το χοντρό χαρτονόμισμα. Όλοι 50άρικο του έδωσαν;

Η καλή διάθεση εκφράζεται προς αυτούς που έχουν επίσης καλή διάθεση και είναι διαλλακτικοί και ευγενικοί. Οι ταρίφες - στη συντριπτική τους πλειονότητα - δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω.

Δημοσ.
Ο ταρίφας δεν είναι αναγκασμένος για τίποτα: ούτε να έχει ρέστα, ούτε να σε πάει εκεί που θες, ούτε να τηρεί τον ΚΟΚ ... Μαγαζί δεν έχει; Γιατί είναι δικό μου πρόβλημα τα ρέστα δηλαδή; Γιατί να το παίζει βαρύ πεπόνι και να με στέλνει κακήν κακώς στο περίπτερο να χαλάσω το 50άρικο - σιγά το χοντρό χαρτονόμισμα. Όλοι 50άρικο του έδωσαν;

.

Γιατί βαριέται!! Καταλάβετέ το, στην Ελλάδα το φιλότιμο πρέπει να το κατάμε για λίγους ,αλλιώς θα μας πατάνε. Όποιος ξεφεύγει θέλει να τον τρέχεις-πήζεις-πρήζεις και να διεκδικείς τα δικαιώματά σου. Η εποχή που το "φιλοδώρημα" κάθε μορφής ήταν μαγκιά έχει παρέλθει!

Δημοσ.

Μην παίρνετε ταξί.Problem Solved. Απατεώνες είναι όλοι τους έτσι κι αλλιώς χρέωουν οτι να ναι.(Θεσσαλονικη τουλάχιστον)

Δημοσ.
σορρυ φιλε αλλα μην πινεις .... και εγω στην θεση του το ιδιο θα κανα βεβαια.

να μαθεις αλλη φορα... :)

Νόμιζα ότι το ηθικό δίδαγμα ήταν ότι αν πίνεις, να παίρνεις ταξι.. :X

Δημοσ.

Αν μπορείς να πιεις τόσο ώστε να μην καταλαβαίνεις πόσα πληρώνεις αλλά ταυτόχρονα να θυμάσαι πως πλήρωσες περισσότερα την επόμενη, πιες είτε ένα παραπάνω, είτε ένα λιγότερο.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εντέλη ήρθε η ώρα να κάνετε διάλογο με έναν ταρίφα.

Και θα θέσω εγώ μερικά ερωτήματα, χωρίς να διαψεύδω ότι υπάρχον και αλήτες ταξιτζήδες.

1).Είμαι υποχρεωμένος να ακούω τι κάθε προσωπική μαλακία του κάθε ενός, όταν εκείνος έχει όρεξη να μου πει πως π***** το γκομενακι η πως έκανε σκουλαρίκι στο μ**** της?

2).Είμαι υποχρεωμένος να μυρίζω την απλυσιά , ποδαρίλα, υδροτίλα, σκ***λα, ψ***λα και μ****λα του/της κάθε μιάς?

3).Είμαι υποχρεωμένος να μην κοιμάμαι ούτε να τρώω για να πηγαίνω τον πελάτη στην δουλειά του?

4.)Είμαι υποχρεωμένος να πηγαίνω σε αδιάβατους δρόμους που πάνε τα γαϊδούρια μόνο?

5).είμαι υποχρεωμένος να συγκρίνομαι με τον ευρωπαίο οδηγό ταχι όταν το εισόδημα μου είναι μικρότερο από εκείνον αλά και από τον γείτονα Τούρκο και από την Ν. Αφρικανό?

6). Είμαι υποχρεωμένος να παίρνω τον κάθε παράνομο αλλοδαπό και αδειούχο φυλακισμένο?

7).Είμαι υποχρεωμένος να γνωρίζω όλες τοις οδούς της Αττικής ( και μην Πίτε καμιά μαλακια γιατί ούτε ένας λέκτορας δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό).

8).Είμαι υποχρεωμένος να ακούω τοις ύβρης του κάθε οδηγού όταν εκείνος είναι μόνο μία ώρα στην κίνηση και εγώ δώδεκα?

9).Είμαι υποχρεωμένος να είμαι ευγενής όταν ο πελάτης είναι αγενής και υστερόβουλος?

10). Είμαι υποχρεωμένος να λέω καλημέρα όταν εκείνοι δεν λένε?

Τέλος όπως έλεγε και ο θείος Πλάτων ( η κακία τρέχει πιο γρήγορα και από των θάνατο).

Οι περισσότερες συζητήσεις με τους πελάτες που είναι δισαρεστιμενοι με το δίκιο τους, αποδεικνύετε στο τέλος της συζήτησης ότι εκείνοι παρανομούν στο δικό τους επάγγελμα με τον ποιο χειριστο τρόπο.

Δημοσ.
Εντέλη ήρθε η ώρα να κάνετε διάλογο με έναν ταρίφα.

Και θα θέσω εγώ μερικά ερωτήματα, χωρίς να διαψεύδω ότι υπάρχον και αλήτες ταξιτζήδες.

1).Είμαι υποχρεωμένος να ακούω τι κάθε προσωπική μαλακία του κάθε ενός, όταν εκείνος έχει όρεξη να μου πει πως π***** το γκομενακι η πως έκανε σκουλαρίκι στο μ**** της?

2).Είμαι υποχρεωμένος να μυρίζω την απλυσιά , ποδαρίλα, υδροτίλα, σκ***λα, ψ***λα και μ****λα του/της κάθε μιάς?

3).Είμαι υποχρεωμένος να μην κοιμάμαι ούτε να τρώω για να πηγαίνω τον πελάτη στην δουλειά του?

4.)Είμαι υποχρεωμένος να πηγαίνω σε αδιάβατους δρόμους που πάνε τα γαϊδούρια μόνο?

5).είμαι υποχρεωμένος να συγκρίνομαι με τον ευρωπαίο οδηγό ταχι όταν το εισόδημα μου είναι μικρότερο από εκείνον αλά και από τον γείτονα Τούρκο και από την Ν. Αφρικανό?

6). Είμαι υποχρεωμένος να παίρνω τον κάθε παράνομο αλλοδαπό και αδειούχο φυλακισμένο?

7).Είμαι υποχρεωμένος να γνωρίζω όλες τοις οδούς της Αττικής ( και μην Πίτε καμιά μαλακια γιατί ούτε ένας λέκτορας δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό).

8).Είμαι υποχρεωμένος να ακούω τοις ύβρης του κάθε οδηγού όταν εκείνος είναι μόνο μία ώρα στην κίνηση και εγώ δώδεκα?

9).Είμαι υποχρεωμένος να είμαι ευγενής όταν ο πελάτης είναι αγενής και υστερόβουλος?

10). Είμαι υποχρεωμένος να λέω καλημέρα όταν εκείνοι δεν λένε?

Τέλος όπως έλεγε και ο θείος Πλάτων ( η κακία τρέχει πιο γρήγορα και από των θάνατο).

Οι περισσότερες συζητήσεις με τους πελάτες που είναι δισαρεστιμενοι με το δίκιο τους, αποδεικνύετε στο τέλος της συζήτησης ότι εκείνοι παρανομούν στο δικό τους επάγγελμα με τον ποιο χειριστο τρόπο.

1) ναι ο πελατης εχει παντα δικιο και ακους τον πελατη αν και εσεις οι ιδιοι μας τα πριζετε στο μπουρου μπουρου παρα εμεις

2)ναι λογω του επαγγελματος

3)οχι κανεις δεν σαναγκαζει αν δεν θες μην το κανεις

4)ναι λογω επαγγελματος

5)-

6)ναι αυτη ειναι η δουλεια σου

7)οχι δεν σε υποχρεωνει κανεις

8)ναι γιατι κανετε καφριλες στο δρομο

9)αυτο και αν ειναι ΝΑΙ ειναι πελατης και παρεχεις υπηρεσιες εισαι υποχρεωμενος να εισαι ευγενικος

10)ναι

1 στους 50 ταξιτζιδες ειναι οπως πρεπει ολοι οι αλλοι αστα να πανε.α και κατι τελευταιο οταν ειστε ελευθεροι μην σηκωνετε την σημαια βαλτε ενα ταμπελακι που να λεει που σας βολευει να μας πατε μην σας σταματαμε και τσαμπα.

Δημοσ.

8) εσυ δεν βριζεις οποιον σταματαει απροειδοποιητα, στη μεση του δρομου, δεν τηρει την προτεραιοτητα, κλεινει τους αλλους, δεν χρησιμοποιει το φλας, κ.α.;

Δημοσ.

Ρε το ξεθάψατε για 4η φορα αυτό το post !! Έχει από το 2003, τότε πληρώναμε με δραχμές :-P

Εύχομαι να γίνουν λίγο καλύτερα και 24ώρα τα λεωφορεία και το μετρό, καραγκιόζηδες...

Ποτε θα γίνετε άνθρωποι επιτέλους και είσαστε και θρασύτατοι και ρωτάτε αν μπορούμε να σας συγκρίνουμε με άλλους του εξωτερικού. Και μην ακούσω ότι έχετε πρόβλημα με τα λεφτά μη τα πάρω με 100% αύξηση και όλα μαύρα

σιγά την πόρτα

Δημοσ.
Ρε το ξεθάψατε για 4η φορα αυτό το post !! Έχει από το 2003, τότε πληρώναμε με δραχμές :-P

Ο σπαστικός λέει οτι...

Έχουμε ευρώ από 01.01.2002

:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...