Jimys2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Θελω να μου προτεινετε μια καλη ψυκτρα για την συγκεκριμενη καρτα καθως τελευταια (και φυσικα λογω καλοκαιριου) βαραει σε idle 89 βαθμους, ενω σε full load ξεπερναει τους 105 και ζοριζεται ασχημα η καρτα.... . Δοκιμασα full load με 100% δυναμη στο φαν, αλλα η διαφορα ηταν μηδαμινη. Οποτε, ακουω γνωμες! Ευχαριστω ΥΣ: να μην ξεπερναει τα 30 ευρω
lionheart75 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Θελω να μου προτεινετε μια καλη ψυκτρα για την συγκεκριμενη καρτα καθως τελευταια (και φυσικα λογω καλοκαιριου) βαραει σε idle 89 βαθμους, ενω σε full load ξεπερναει τους 105 και ζοριζεται ασχημα η καρτα.... .Δοκιμασα full load με 100% δυναμη στο φαν, αλλα η διαφορα ηταν μηδαμινη. Οποτε, ακουω γνωμες! Ευχαριστω ΥΣ: να μην ξεπερναει τα 30 ευρω Εδώ είσαι: 1. Arctic Cooling Accelero L2 Pro 2. Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2 Και οι δύο δοκιμασμένες με hd4850 και είναι ότι πρέπει. Tην διατηρούν με χαμηλές θερμοκρασίες και ελάχιστο θόρυβο (η L2 pro). Η δεύτερη τα καταφέρνει μια χαρά εξίσου αν και passive = 0 θόρυβος.
testit Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Εδώ είσαι: 1. Arctic Cooling Accelero L2 Pro 2. Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2 Και οι δύο δοκιμασμένες με hd4850 και είναι ότι πρέπει. Tην διατηρούν με χαμηλές θερμοκρασίες και ελάχιστο θόρυβο (η L2 pro). Η δεύτερη τα καταφέρνει μια χαρά εξίσου αν και passive = 0 θόρυβος. Βλέποντας τη δεύτερη ψύκτρα που προτείνεις, την arctic coοler, διαβάζω πως ταιριάζει και σε ati hd 3870. Δηλαδή μπορώ να βγάλω τον ανεμιστήρα (και τα παρελκόμενά του) από την 3870 που έχω και να της βάλω αυτήν την ψύκτρα; Να την κάνω δηλαδή silent;
lionheart75 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Βλέποντας τη δεύτερη ψύκτρα που προτείνεις, την arctic coοler, διαβάζω πως ταιριάζει και σε ati hd 3870. Δηλαδή μπορώ να βγάλω τον ανεμιστήρα (και τα παρελκόμενά του) από την 3870 που έχω και να της βάλω αυτήν την ψύκτρα; Να την κάνω δηλαδή silent; Nαι εφόσον την αναφέρει ώς συμβατή ο κατασκευαστής μπορείς. Την ψύκτρα την έχω δοκιμάσει σε 4850 και τα πάει πολύ καλά χωρίς να της βάλεις ανεμιστήρα. Αν τώρα της προσθέσεις (optional) με μικρά δεματικά έναν 120άρι τότε θα έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση κάνει πολύ καλύτερη δουλειά απο το reference cooler είτε της 4850 είτε της 3870 ακόμα και passive. (p.s. Υπόψη ότι και η L2 pro και η S1 Rev.b καταλαμβάνουν 2 pci θύρες όταν τοποθετηθούν.)
testit Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Nαι εφόσον την αναφέρει ώς συμβατή ο κατασκευαστής μπορείς.Την ψύκτρα την έχω δοκιμάσει σε 4850 και τα πάει πολύ καλά χωρίς να της βάλεις ανεμιστήρα. Αν τώρα της προσθέσεις (optional) με μικρά δεματικά έναν 120άρι τότε θα έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση κάνει πολύ καλύτερη δουλειά απο το reference cooler είτε της 4850 είτε της 3870 ακόμα και passive. (p.s. Υπόψη ότι και η L2 pro και η S1 Rev.b καταλαμβάνουν 2 pci θύρες όταν τοποθετηθούν.) Δηλαδή με ένα κατσαβίδι βγάζεις τη μια ψύξη και βάζεις την άλλη; Χρειάζεται τίποτε θερμοαπαγωγική πάστα ή έχει πάνω της η νέα ψύκτρα; Σε όγκο (ύψος -πλάτος) ξεπερνά αυτή; http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/GIGABYTE-GV-R575SL-1GI-PCI-EXPRESS-GDDR5-1GB-GVR575LGI-00-G.htm γιατί αν ναι, δε χωράει στο κουτί.
lionheart75 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Η συγκεκριμένη ψύκτρα δεν έρχεται μαζί με πάστα. Παρόλα αυτά δεν θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιήσεις έτσι και αλλιώς αυτή που θα περιελάμβανε η συσκευασία. Ναι, χρησιμοποιείς μικρό στραβοκατσαβιδο για να βγάλεις τις βίδες που συγκρατούν το σύστημα ψύξης απο την πίσω πλευρα του pcb της κάρτας. Εν συνεχεία αφαιρείς την stock ψύκτρα και καθαρίζεις την επιφάνεια της gpu απο την παλιά πάστα. Βάζεις τα αυτοκόλλητα ψυκτράκια στις μνήμες και στα vrm της κάρτας που έρχονται μαζί με τη συσκευασία της S1. Μετά τοποθετείς μικρή ποσότητα νέας πάστας στην καθαρή πλέον επιφάνεια της gpu (κατα προτίμηση Ceramique) και τοποθετείς την aftermarket ψύκτρα βιδώνοντας τις βίδες που περιέχει στην συσκευασία της. Για όλα υπάρχουν οδηγίες πως θα τα κάνεις στη συσκευσία και κυκλοφορούν ούκ ολίγα βίντεο τοποθέτησης στο youtube. Ναι περίπου τόση είναι σε πλάτος όπως αυτή που δείχνεις και λίγο ψηλότερη σε ύψος. Edit: Τώρα που το ξαναπλέπω όχι δεν είναι τόσο φαρδιά με τίποτα, καθώς η συγκεκριμένη της gigabyte που μου δείχνεις έχει διπλά headpipes και βγαίνει πιο έξω. Μισό να ανεβάσω μια φωτό που φαίνεται κάπως. Δεν έχω κάποια φωτό που να φάινεται πλάγια καθώς την κάρτα δεν την έχω πιά. Παρόλα αυτά δεν είναι τόσο φαρδιά. Είναι όσο μια οποιαδήποτε κάρτα με σύστημα ψύξης που καταλαμβάνει 2 pci θύρες του κουτιού σε πάχος, όπως π.χ 5770, 5850 κλπ. (Βέβαια αν δεν της βάλεις ανεμιστήρα πάνω όπως έναν 80άρη που είχα βάλει εγώ).
testit Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Η συγκεκριμένη ψύκτρα δεν έρχεται μαζί με πάστα. Παρόλα αυτά δεν θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιήσεις έτσι και αλλιώς αυτή που θα περιελάμβανε η συσκευασία. Ναι, χρησιμοποιείς μικρό στραβοκατσαβιδο για να βγάλεις τις βίδες που συγκρατούν το σύστημα ψύξης απο την πίσω πλευρα του pcb της κάρτας. Εν συνεχεία αφαιρείς την stock ψύκτρα και καθαρίζεις την επιφάνεια της gpu απο την παλιά πάστα. Βάζεις τα αυτοκόλλητα ψυκτράκια στις μνήμες και στα vrm της κάρτας που έρχονται μαζί με τη συσκευασία της S1. Μετά τοποθετείς μικρή ποσότητα νέας πάστας στην καθαρή πλέον επιφάνεια της gpu (κατα προτίμηση Ceramique) και τοποθετείς την aftermarket ψύκτα βιδώνοντας τις βίδες που περιέχει στην συσκευασία της. Για όλα υπάρχουν οδηγίες πως θα τα κάνεις στη συσκευσία και κυκλοφορούν ούκ ολίγα βίντεο τοποθέτησης στο youtube.Ναι περίπου τόση είναι σε πλάτος όπως αυτή που δείχνεις και λίγο ψηλότερη σε ύψος. Edit: Τώρα που το ξαναπλέπω όχι δεν είναι τόσο φαρδιά με τίποτα, καθώς η συγκεκριμένη της gigabyte που μου δείχνεις έχει διπλά headpipes και βγαίνει πιο έξω. Μισό να ανεβάσω μια φωτό που φαίνεται κάπως. Το ύψος ψιλοπειράζει.. να χωράει στο κουτί, να μη ξεπερνά τα 15 cm - με το μ/β μετρημένο μέσα. Για το πλάτος, δε νομίζω να ξεπερνά τα 2 σλοτ.. εξάλλου αυτά είναι πάγιες κατασκευαστικές προδιαγραφές. (Υπόψη πως αναφέρομαι σε οριζόντια κουτιά, στυλ htpc) (αν δεις κάπου silent ψύκτρα για την ati hd 2900xt, σφύρα το)
lionheart75 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Το ύψος ψιλοπειράζει.. να χωράει στο κουτί, να μη ξεπερνά τα 15 cm - με το μ/β μετρημένο μέσα. Για το πλάτος, δε νομίζω να ξεπερνά τα 2 σλοτ.. εξάλλου αυτά είναι πάγιες κατασκευαστικές προδιαγραφές. (Υπόψη πως αναφέρομαι σε οριζόντια κουτιά, στυλ htpc) Και γώ στο htpc την είχα αλλά το δικό μου κουτί έχει ύψος περί να 20 cm οπότε χώραγε ανετότατα. Λογικά πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα.
testit Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Και γώ στο htpc την είχα αλλά το δικό μου κουτί έχει ύψος περί να 20 cm οπότε χώραγε ανετότατα. Λογικά πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα. ok τώρα βλέπω εδώ http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=105 πως κάνει και για τη 2900xt! Οπότε θα πάει το crossfire (με passive ψύξη!) σύννεφο! με το crossfire κερδίζουμε κάτι πέρα από καλύτερα παιχνίδια; π.χ,. στις ταινίες υπάρχει κάτι καλύτερο;
Alithinos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 ποιά 4850 πήρες ? εγώ πήρα την απλή έκδοση της Sapphire με 100 ευρώ (πριν 1 χρόνο) και αυτή τη στιγμή με μόνο το Google Chrome ανοιχτό είναι στους 43c.
Jimys2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 @Alithinos Και εγω αυτη εχω αλλα εχει αγοραστει εδω και 2 χρονια περιπου. @lionheart Με τις δικες σου επιλογες υποψιαζομουν οτι θα εχω ακομα θεμα θερμοκρασιας,και επειδη ανεβηκε λιγο το budget τσιμπησα αυτη http://www.xigmatek.com/product.php?productid=14 Οταν την εγκαταστησω θα πω εντυπωσεις Ευχαριστω παιδες
PCharon Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 στραβοκατσαβιδο Νέο είδος κατσαβιδιού; σταυροκατσάβιδο
JohnVani18 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Φιλε εγω εχω την στοκ και παρολο που εχει υψηλες θερμοκρασιες δεν εχω καποιο προβλημα. Το πολυ-πολυ βαλε το ανεμηστηρι να δουλευει καπου 40% οταν εισαι σε idle. Οταν παιζεις βαλτο καπου 75-80% και θα εισαι οκ απο αποψη θερμοκρασιων.
PCharon Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Έχει δίκιο ο από πάνω. Μην περιμένετε στις κάρτες θερμοκρασίες αντίστοιχες των επεξεργαστών, δεν είναι το ίδιο. Λέει ο συμφορουμίτης "ζοριζεται ασχημα η καρτα", δηλαδή; Τί εννοείς ζορίζεται, κολλάει ή πετάει artifacts ή απλά το λες εσύ επειδή σου φάινονται υψηλές οι θερμοκρασίες; Επίσης οι ψύκτρες που έχουν πάνω από τη μαμά τους δεν είναι για πέταμα, είναι υπολογισμένες να κρατούν τη θερμοκρασία εντός αποδεκτών επιπέδων σε ένα συνήθες καλά αεριζόμενο κουτί. Αν το κουτί σας ανάβει και δεν αερίζεται καλά, χώσ'τε κανά case ανεμιστήρα απλά και δε θα βελτιώσετε μόνο τη θερμοκρασία στην κάρτα αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα εντός του κουτιού.
JohnVani18 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Και οσο προχωραμε, οι καρτες ειναι πιο ανθεκτικες στις υψηλες θερμοκρασιες. Εμενα πχ ειναι στους 80 βαθομυς και μεσα στο catalyst ειναι καπου στην μεση, δλδ (θεωτηρικα) η καρτα μπορει να φτασει μεχρι τους 160 βαθμους (και πανω) και δεν θα παθει τιποτα (θεωρητικα και παλι..). Μην μασατε ρε!! Αντεχει!! Σκυλι ειναι δεν νιωθει!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.