Προς το περιεχόμενο

εξωτερική κεραία για ραδιόφωνο

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στο ακριτικό νησί που πάω για διακοπές δυσκολεύομαι να πιάσω έστω και έναν σταθμό στα μεσαία, μια ΕΡΑ2 τις περισσότερες ώρες της μέρας ακούγεται με δυσκολία και τουρκικά δεν έμαθα ακόμα :mad: οπότε προβληματίζομαι ... κεραία για τηλεόραση (και τηλεόραση) δεν προβλέπω να μπει ούτε φέτος, μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάτι σε κεραία εξωτερική μόνο για ραδιόφωνο? λέτε να είναι απλά θέμα συσκευής και με ένα καλύτερο ραδιόφωνο να έπιανα καλύτερο σήμα?

Δημοσ.

Στην περιοχή που λες με εσωτερική κεραία δε νομίζω να κάνεις δουλειά. Εξωτερική κεραία υπάρχει, αρκεί ο δέκτης σου να έχει/δέχεται το ανάλογο βύσμα, αλλιώς θα πρέπει να κάνεις «εγχείρηση» στο δέκτη σου.

http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=845_10_11&products_id=214&zenid=661tdff3rape68pb2qrorf9mq6

Την καλύτερη λήψη βέβαια θα την έχεις με ένα μικρό δορυφορικό πιατάκι που θα πιάνεις ράδιο από τον hotbird.

Edit: Ένας καλύτερος δέκτης σίγουρα θα βελτιώσει τη λήψη σήματος αλλά για δύσκολες περιοχές τη διαφορά την κάνουν οι κεραίες.

Δημοσ.

http://www.satsonix.gr/SONIX.html

Θα σου πρωτινα την sonix30 με την οποία είχα φοβερές επιτυχίες και είναι για tv.

http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=845_10_11&products_id=214&zenid=tfj8p8dhje9ng8eu3a3pughvn1

Αυτή είναι ειδικά για FM.

Για AM μεσαίες έχω την εντύπωση ότι φτάνει ένα απλό κομμάτι σύρμα η μέταλλο.

Το καλλίτερο βέβαια είναι να ρωτήσεις κάποιον τεχνικό από την περιοχή που θα γνωρίζει καλλίτερα το τη γίνεται.

---------- Προσθήκη στις 21:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:03 ----------

LOL καλή φάση τα δορυφορικά αλλά πολλά λεφτά μόνο για ραδιόφωνο.(και ιδίως μόνο για της διακοπές)

Δημοσ.
http://www.satsonix.gr/SONIX.html

Θα σου πρωτινα την sonix30 με την οποία είχα φοβερές επιτυχίες και είναι για tv.

Αυτή είναι για τηλεόραση και η Fran ζήτησε ραδιοφώνου. Επίσης η SOX δεν κάνει για δύσκολες περιοχές (το γράφει και στη σελίδα)

Για AM μεσαίες έχω την εντύπωση ότι φτάνει ένα απλό κομμάτι σύρμα η μέταλλο.

Το κομμάτι σύρμα δεν κάνει για δίπολο λήψης σε δύσκολες περιοχές. Για μεσαία αρκεί μια μεγάλη τηλεσκοπική κεραία (η κλασσική που έχουν όλα τα ραδιόφωνα). Βέβαια στα μεσαία θα πιάνεις ελαχιστους ραδιοφωνικούς σταθμούς και πολλά τουρκικά (λόγω περιοχής). Προσωπικά αν ήταν να ξεπέσω στα μεσαία, θα προτιμούσα να κουβαλάω ένα mp3 player με μπόλικα τραγούδια.

LOL καλή φάση τα δορυφορικά αλλά πολλά λεφτά μόνο για ραδιόφωνο.(και ιδίως μόνο για της διακοπές)

Μην το λες. Φίλος μου έχει εγκαταστήσει ένα φθηνό πιάτο στο σπίτι στο χωριό του (εκεί που είναι το βουνό ... ακόμα πιο πάνω! ) και όποτε πάει διακοπές το καλοκαίρι κουβαλάει τον αποκωδικοποιητή.

Δημοσ.

βασικά αν ήταν για μένα θα έβαζα μια ''καλή'' γραμμή τηλεφώνου και θα έπιανα ό,τι ράδιο προτιμώ μέσω ίντερνετ ... αλλά το σπίτι δεν είναι δικό μου, το πάγιο της γραμμής είναι μάλλον υπερβολικό για χρήση νετ 20 μέρες το χρόνο και θεωρώ μάλλον απίθανο η μητέρα μου στα 70κάτι της να θελήσει να πιάσει λάπτοπ ή άντε i-phone :P άρα ...

Δημοσ.
βασικά αν ήταν για μένα θα έβαζα μια ''καλή'' γραμμή τηλεφώνου και θα έπιανα ό,τι ράδιο προτιμώ μέσω ίντερνετ ... αλλά το σπίτι δεν είναι δικό μου, το πάγιο της γραμμής είναι μάλλον υπερβολικό για χρήση νετ 20 μέρες το χρόνο και θεωρώ μάλλον απίθανο η μητέρα μου στα 70κάτι της να θελήσει να πιάσει λάπτοπ ή άντε i-phone :P άρα ...

Μια χαρά τα λες και επιπλέον λόγω τοποθεσίας μάλλον δεν θα παρέχεται adsl ούτε 3g δίκτυο. Οπότε εξωτερική κεραια FM σε ψηλό κοντάρι. Αν έχει και οπτική επαφή με κέντρο εκπομπής, ακόμα καλύτερα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε ολα τα παραπανω να προσθεσω οτι δεν ειναι καθολου σιγουρο πως με μια καλη κεραια και ενα καλο δεκτη θα εχει σημα απο ραδιοφωνικους η τηλεοπτικους σταθμους. Δηλαδη μπορει να παει να παρει οτι προτεινετε η ακομα ακριβοτερα εξαρτηματα και να κανει μια τρυπα στο νερο.

Η κεραια ληψης και ο δεκτης για την ακριβεια ειναι μονο δυο (και οχι οι σημαντικοτεροι) απο 10δες παραγοντες που επηρεαζουν την ποιοτητα του λαμβανομενου σηματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...