Skylined Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Είμαι έτοιμος να κόψω το πρασινοκίτρινο λαχταριστό μαρούλι σε σαλάτα. Τραβάω το πρώτο φύλλο και βλέπω καμία 10αριά μικρούλικα εντομάκια από κάτω, ζωντανά τα περισσότερα. Τραβάω το δεύτερο, άλλα τόσα. Τρίτο, τέταρτο κτλ το ίδιο. Το πλένω και το τρώω ή το πετάω; (γενικά ρωτάω γιατί το πέταξα ήδη)
Sylvia88 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 εγώ πάντα τα πετάω...άλλο να είδες ένα δύο μικρούλια στο πρώτο φύλλο και άλλο καμιά 50αριά
Skylined Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Το άλλο μαρούλι (συσκευασία των 2) είχε μόνο 2-3 οπότε το επλυνα και το έφαγα
De@th L0rd Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 To πιθανότερο είναι να μην είχε ραντιστεί καθόλου, άρα βιολογικό. Επίσης πιθανό θα ήταν να μη παθαίνατε τίποτα αν το πλένατε ΠΟΛΥ καλά. Εγώ μόνο για το λόγο της αηδίας θα το πετούσα στις κότες(Αν είχα). Αλλά πάλι δε θα έπαιρνα λαχανικά εκτός εποχής γιατί εκτός της απαίσιας γεύσης τους,υπάρχουν κ φαινόμενα αντίθετα από το συγκεκριμένο με τα έντομα και είναι δηλητηρίαση από παρασιτοκτόνα.
Skylined Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Σωστά μάντεψες. Βιολογικό ήταν. Δηλαδή αν δε σιχαίνομαι τρώγεται
De@th L0rd Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Σωστά μάντεψες. Βιολογικό ήταν Αν το είχα πληρώσει όσο το πλήρωσες, παίζει και να το τρωγα. Σε μαρούλια από τον κήπο μου, έχω βρεί και σκουλήκια, απλά το πλένεις και πετάς τα φαγωμένα μέρη. Δε πρόκειται να πάθεις κάτι. Είναι πάντως αρκετοί οι λόγοι να μην παίρνεις πράσινες σαλάτες από φαστφουντάδικα τα λέω σε φίλους όμως κ δε το καταλαβαίνουν.Εδώ στο σπίτι κάθεσαι και πλένεις με τις ώρες τις σγουρές σαλάτες κ πάλι ΚΑΤΙ θα μείνει. Σιγά μη πλένουν στα McDonalds την πρασινάδα όσο εσύ. Ο κίνδυνος παράσιτου κ δηλητηρίασης από τις πράσινες σαλάτες έξω είναι μεγάλος.
MsquitoPrincess Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Άμα τα λαχανικά έχουν έντομα, κατά πάσα πιθαντότητα είναι αψέκαστα. Άρα γαμώ. Απλά τα χώνετε σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι, βγαίνουν έντομα στην επιφάνεια, ξεπλένετε καλά, κόβετε και φατάλιτυ στο μαρούλι.
kage Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 τα fast food οπως τα μακ που ανεφερες εχουν πλυντηριο για να πλενουν λαχανικα-φρουτα http://www.google.gr/images?hl=el&q=%CF%80%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi
nikos_e34 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 δε θα απαντήσω όπως θα έπρεπε να απαντήσω αλλά τέσπα. διάβσα για παράσιτα, δηλητηριάσεις, ακρωτηριασμούς και στην κυριολεξία γέλασα με την ψυχή μου..ρε παιδιά ηρεμήστε! το ξέρετε ότι τα βιολογικά τα λιπαίνουν με κοπριά? όχι φρέσκια μη φοβάστε καλό το θρέντ συνεχίστε
scullyist Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Απλά τα χώνετε σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι Αυτό βασικά.
nikos_e34 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 ούτε λεκάνη ούτε ξύδι ούτε τίποτα..άφθονο νερό και κόβετε τα σημεία που φαγώθηκαν και τα τρώτε ρε παιδιά..
Garnele Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Τι πλύσιμομεξίδι του λέτε του παιδιού ρε; Μην τους ακούς μάνα μου, εκεί είναι όλη η νοστιμιά, την επόμενη φορά ρίξε απλά ένα ξεπλυματάκι να φύγουν τα χώματα, φρέσκο κρεμμύδι και αλάτι-λεμόνι και είσαι άρχοντας.
MsquitoPrincess Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Τι πλύσιμομεξίδι του λέτε του παιδιού ρε; Μην τους ακούς μάνα μου, εκεί είναι όλη η νοστιμιά, την επόμενη φορά ρίξε απλά ένα ξεπλυματάκι να φύγουν τα χώματα, φρέσκο κρεμμύδι και αλάτι-λεμόνι και είσαι άρχοντας. Το πλύσιμο με ξίδι βασικά είναι απαραίτητο για το μπρόκολο. Απλά προτείνεται σαν χαρντκορ λύση και στο μαρούλι για όσους δεν τη παλεύουν με τα έντομα και πετάνε το ΚΑΗΜΕΝΟ το μαρουλάκι.
ChocoBanana Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Αν το είχα πληρώσει όσο το πλήρωσες, παίζει και να το τρωγα. Σε μαρούλια από τον κήπο μου, έχω βρεί και σκουλήκια, απλά το πλένεις και πετάς τα φαγωμένα μέρη. Δε πρόκειται να πάθεις κάτι. Είναι πάντως αρκετοί οι λόγοι να μην παίρνεις πράσινες σαλάτες από φαστφουντάδικα τα λέω σε φίλους όμως κ δε το καταλαβαίνουν.Εδώ στο σπίτι κάθεσαι και πλένεις με τις ώρες τις σγουρές σαλάτες κ πάλι ΚΑΤΙ θα μείνει. Σιγά μη πλένουν στα McDonalds την πρασινάδα όσο εσύ. Ο κίνδυνος παράσιτου κ δηλητηρίασης από τις πράσινες σαλάτες έξω είναι μεγάλος. Είσαι γεωργός?
freedubus Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Φάγωμα με τα έντομα και τα σκουλήκια, γιατί να πάει χαμένη η πρωτείνη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.