Προς το περιεχόμενο

Αξιζει η αγορα blueray recorder?

ababapanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μα νομίζω αυτό λέω όταν αναφέρω ότι υπάρχουν mkv 720p,1080i,1080p ;).

Αυτή είναι η ανάλυση του βίντεο φίλε μου , δηλαδή τα pixels. Όπως είναι και τα 480p και τα 576p. Oύτε η κωδικοποίηση ούτε το container. Τρία διαφορετικά πράγματα. Η ανάλυση που ανέφερες , η κωδικοποίηση ή αλλιως codec (h.264 , divx κτλ) από τις ρυθμίσεις του οποίου εξαρτάται η ποιότητα της εικόνας ή ακόμη και η ανάλυση μέσω downscale και upscale (εδώ εντοπίζεται η μία διαφωνία μας καθώς η ανάλυση δεν εξαρτάτε από ποιον codec χρησιμοποιείς , αλλά από τις ρυθμίσεις κατά την κωδικοποίηση, εννοώντας ότι όλες οι αναλύσεις μπορεί να υπάρχουν με όλους τους codec) , και τελευταίο το πακετάρισμα τους ή αλλιώς container (avi , mkv , mp4 , όπου εντοπίζεται η αρχική διαφωνία μου , καθώς δεν έχει να κάνει τίποτα με την ποιότητα και την ανάλυση) το οποίο ανάλογα με το ποιο χρησιμοποιείς σου δίνει την δυνατότητα για 1 ή περοσόττερο stream ήχου και υπότιτλων μεταξύ των άλλων δυνατοτήτων (όπως ενσωμάτωση fonts και styling και πολλά άλλα)

Δημοσ.

εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει εκτός αν θες να δεις 3d περιεχόμενο μόνο τότε. Αλλιώς πάρε ένα μιντια πλεϊερ και περνά της ταινίες σε ένα σκληρό δίσκο και βλέπετες από το μιντια πλεϊερ.

Δημοσ.
εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει εκτός αν θες να δεις 3d περιεχόμενο μόνο τότε. Αλλιώς πάρε ένα μιντια πλεϊερ και περνά της ταινίες σε ένα σκληρό δίσκο και βλέπετες από το μιντια πλεϊερ.

Και 3d να θέλεις να δεις γίνεται και χωρίς BD , υπάρχουν στα "γνωστά μέρη" και οι 3d εκδόσεις των ταινιών , αρκεί βέβαια να έχεις μία ΤV που να υποστηρίζει 3d.

Πάντως στο αρχικό ερώτημα , πιστεύω ότι αν δεν πέσουν οι τιμές στα 25άρι δισκάκια γύρω στο 1,5 ευρώ , δεν αξίζει το BD

Δημοσ.

Το μειονέκτημα της λύσης των σκληρών, είναι ότι με fail ενός σκληρού χάνεις ΠΟΛΛΑ πράγματα ΜΑΖΙ. Συν του ότι σε περίπτωση μεταφοράς για χρήση εκτός του σπιτιού, η διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη, αφού πρέπει να ανοίγεις το κουτί για να τον εγκαταστήσεις.

Αν αυτά τα 2 δεν σε απασχολούν, με ένα docking station σαν αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700823

(είχα δει κάπου και της Icybox αλλά δεν θα ψάξω τώρα), το βάλε-βγάλε γίνεται παιχνιδάκι..

Για το αρχικό ερώτημα πάντως, κι εγώ νομίζω πως είναι ακόμα περιττή πολυτέλεια η αγορά blu-ray recorder. Αν βέβαια περισσεύουν τα φράγκα, χτύπα το..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...