ababapanos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 καλησπερα σας. Θελω να ρωτησω, αξιζει η αγορα blueray recorder? ειδα οτι τα αδεια δισκακια των 25GB εχουν φτασει ακομα και τα 3 ευρω το ενα σχεδον. Αν εχω μια ταινια mkv 1080p για παραδειγμα και την γραψω σε ενα τετοιο δισκακι θα παιζει απο το playstation 3 η καποια αλλα blyeray players? η μηπως ειναι καλυτερη λυση να τις εχω σε σκληρο και να τις παιζω με καπιο media player πχ egreat? ποια η γνωμη σας?
kosmasgr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Και εγώ με την ίδια απορία , πήρα αυτό και δεν μασάει πουθενά
Thrylos7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 οχι δεν αξιζει ακομα... 3/25= 0.12 ευρω/Gb http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/with%28CAPACITY=1.5%20TB%29.htm 91.30/1500= 0.061 ευρω/Gb http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD20EARS-2TB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3Gb-s.htm 130/2000= 0.065 ευρω/Gb Οι δισκοι παραμενουν πιο συμφεροντες, με περιπου μισο κοστος απο τα δισκακια, μηδενικο χωρο να πηγαινει χαμενος, και re-writable. Οταν τα δισκακια πανε 1 ευρω και κατω βλεπουμε...
Ypnovatis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Εγώ που έχω στο λαπτοπ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ
ababapanos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 εγω θελω τις ταινιες μου σε 1080Ρ.... αν λοιπον μια ταινια εχει μο 15Gb τοτε σε εναν 500GB δισκο χωρανε περιπου 30 ταινιες.... αν εγω εγω στην συλλογη μου περιπου 300 ταινιες τοτε θελω περιπου 10 δισκους... και αντε να ψαχνω σε πιον δισκο ειναι η καθε ταινια και βαλε-βγαλε στο pc κλπ... για μενα ειναι πιο πρακτικο να εχω την καθε ταινια στο δισκακι της, το βγαζω απο την θυκη το βαζω στο ps3 και το βλεπω... αλλα και παλι θελω αποψεις για το πια ειναι η καλυτερη λυση
Vasilis 07 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 εγω θελω τις ταινιες μου σε 1080Ρ.... αν λοιπον μια ταινια εχει μο 15Gb τοτε σε εναν 500GB δισκο χωρανε περιπου 30 ταινιες.... αν εγω εγω στην συλλογη μου περιπου 300 ταινιες τοτε θελω περιπου 10 δισκους... και αντε να ψαχνω σε πιον δισκο ειναι η καθε ταινια και βαλε-βγαλε στο pc κλπ... για μενα ειναι πιο πρακτικο να εχω την καθε ταινια στο δισκακι της, το βγαζω απο την θυκη το βαζω στο ps3 και το βλεπω... αλλα και παλι θελω αποψεις για το πια ειναι η καλυτερη λυση Δυστυχώς φίλε μου αλλά αυτό που λές δεν μπορεί να γίνει καθώς το PS3 δεν παίζει αρχεία mkv. Υπάρχουν κάποια BR player (LG/Samsung) που παίζουν mkv αλλά νομίζω μόνο από δίσκο. ΥΓ: Τα BR writer κοστίζουν 180 ευρώ .Μακριά και αλάργα
ababapanos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 δεν υπαρχει ομως προγραμμα οπως πχ το nero η καποιο αλλο που να κανει την μετατροπη απο mkv σε blueray movie?
Vasilis 07 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 δεν υπαρχει ομως προγραμμα οπως πχ το nero η καποιο αλλο που να κανει την μετατροπη απο mkv σε blueray movie? Πρέπει να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στα πράγματα. Καταρχήν το mkv ή matroska είναι το αντίπαλο δέος αυτή την στιγμή στο Blu Ray και πολύ πιστεύουν πώς έχει ήδη κυριαρχήσει. Στην ουσία είναι "ripaρισμένα" Blu Ray είτε στα 720p είτε στα 1080i ή p.To ποσοστό συμπίεσης ποικίλει,εύκολα μπορείς να βρείς την ίδια ταινία με τα ίδια χαραχτηριστικά εικόνας-ήχου αλλά με διαφορετικό μέγεθος. Από τα παραπάνω το πρώτο που εύκολα διαπιστώνει κανείς είναι πώς από την στιγμή που το mkv απειλεί το Blu Ray, η Sony δεν πρόκειται ποτέ μέσα από τα μέσα της να το υποστηρίξη.Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι πώς το mkv δεν προσφέρει την ίδια ποιότητα εικόνας-ήχου με το Blu Ray αλλά πολύ δεν αντιλαμβάνονται αυτή την διαφορά ποιότητας.Το 3ο συμπέρασμα είναι πώς από την στιγμή που το mkv έχει χειρότερη εικόνα από το Blu Ray είναι εντελώς άτοπο κάποιος να το μετατρέψει σε Blu Ray.Καλά για το πόσο χρόνο χρειάζεται αυτή η διαδικασία το αφήνω... Συνεπώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.Είτε μέσα από το PS3 βλέπεις Blu Ray,είτε πάς στην λύση του media player,είτε παίρνεις ένα Br Player που παίζει και mkv όπως το LG BD 390 http://www.skroutz.gr/s/89414/LG-BD-390.html?keyphrase=LG+BD+390. ΥΓ: Προσωπικά μετά από αναμονή αρκετών ετών προσανατολίζομαι στην 3η λύση.
disqualified Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 εγω θελω τις ταινιες μου σε 1080Ρ.... αν λοιπον μια ταινια εχει μο 15Gb τοτε σε εναν 500GB δισκο χωρανε περιπου 30 ταινιες.... αν εγω εγω στην συλλογη μου περιπου 300 ταινιες τοτε θελω περιπου 10 δισκους... και αντε να ψαχνω σε πιον δισκο ειναι η καθε ταινια και βαλε-βγαλε στο pc κλπ... για μενα ειναι πιο πρακτικο να εχω την καθε ταινια στο δισκακι της, το βγαζω απο την θυκη το βαζω στο ps3 και το βλεπω... αλλα και παλι θελω αποψεις για το πια ειναι η καλυτερη λυση αν ειναι να γραφεις σε δισκακι καθε ταινια που κατεβαζεις να δεις δεν αξιζει σιγουρα. Μονο για επιλογες με αυστηρα κριτηρια με θηκη, covers κλπ.... Στη θεση σου θα επαιρνα εναν Player
Thrylos7 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 εγω θελω τις ταινιες μου σε 1080Ρ.... αν λοιπον μια ταινια εχει μο 15Gb τοτε σε εναν 500GB δισκο χωρανε περιπου 30 ταινιες.... αν εγω εγω στην συλλογη μου περιπου 300 ταινιες τοτε θελω περιπου 10 δισκους... και αντε να ψαχνω σε πιον δισκο ειναι η καθε ταινια και βαλε-βγαλε στο pc κλπ... για μενα ειναι πιο πρακτικο να εχω την καθε ταινια στο δισκακι της, το βγαζω απο την θυκη το βαζω στο ps3 και το βλεπω... αλλα και παλι θελω αποψεις για το πια ειναι η καλυτερη λυση Εισαι σε λαθος δρομο φιλε μου... Καταρχην ξεχνα τον 500αρη δισκο, δεν ειναι συμφερον. 90 ευρω 1.5tb... Αν καθε ταινια σου ειναι μεσο ορο 15gb θα χωρεσεις 100 ταινιες... Ε αμα εχεις και προβλημα να τη βρισκεις σε πολλαπλους δισκους βαλτες αλφαβητικα βρε αδερφε και γραψε πανω στον καθε δισκο ποια ειναι η τελευταια ταινια. Για 100 ταινιες θες 300 ευρω σε δισκακια? Προφανης η διαφορα νομιζω??? Και μετα το οτι στους δισκους αν βρεις τα σκουρα σβηνεις τις μουφες και ανανεωνεις χωρο.....και οτι σε 2 χρονια που θα παιρνεις δισκακια με μισο ευρω θα μεταφερεις ολες τις καλες σε δισκακια και θα σου μεινουν οι δισκοι για αλλες χρησεις....σε χαλαει? Γενικα για αυτο που θες να κανεις σιγουρα συμφερει media player που σου προτεινουν τα παιδια + δισκοι, γιατι και το ps3 εχει περιορισμους, δεν ειναι οπως τα νομιζεις...
BIGSTELIOS Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Το θεμα ειναι οτι με τους δισκους εχεις την αγωνια μη τυχον σου χαλασουν
guardianx71 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Πρέπει να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στα πράγματα. Καταρχήν το mkv ή matroska είναι το αντίπαλο δέος αυτή την στιγμή στο Blu Ray και πολύ πιστεύουν πώς έχει ήδη κυριαρχήσει. Στην ουσία είναι "ripaρισμένα" Blu Ray είτε στα 720p είτε στα 1080i ή p.To ποσοστό συμπίεσης ποικίλει,εύκολα μπορείς να βρείς την ίδια ταινία με τα ίδια χαραχτηριστικά εικόνας-ήχου αλλά με διαφορετικό μέγεθος. Από τα παραπάνω το πρώτο που εύκολα διαπιστώνει κανείς είναι πώς από την στιγμή που το mkv απειλεί το Blu Ray, η Sony δεν πρόκειται ποτέ μέσα από τα μέσα της να το υποστηρίξη.Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι πώς το mkv δεν προσφέρει την ίδια ποιότητα εικόνας-ήχου με το Blu Ray αλλά πολύ δεν αντιλαμβάνονται αυτή την διαφορά ποιότητας.Το 3ο συμπέρασμα είναι πώς από την στιγμή που το mkv έχει χειρότερη εικόνα από το Blu Ray είναι εντελώς άτοπο κάποιος να το μετατρέψει σε Blu Ray.Καλά για το πόσο χρόνο χρειάζεται αυτή η διαδικασία το αφήνω... Συνεπώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.Είτε μέσα από το PS3 βλέπεις Blu Ray,είτε πάς στην λύση του media player,είτε παίρνεις ένα Br Player που παίζει και mkv όπως το LG BD 390 http://www.skroutz.gr/s/89414/LG-BD-390.html?keyphrase=LG+BD+390. ΥΓ: Προσωπικά μετά από αναμονή αρκετών ετών προσανατολίζομαι στην 3η λύση. Φίλε μου το .mkv ή matroska ΔΕΝ έχει σχέση με την ποιότητα της εικόνας και του ήχου , καθώς είναι μόνο το πακετάρισμα . Η ποιότητα εξαρτάται από τον codec που χρησιμοποιήτε ((h.264 συνήθως για βίντεο (συνήθως λέω γιατί μπορεί να είναι και divx xvid mpeg4 ότι ναναι δλδ) στα mkv και άλλος για ήχο)).
bluesattack Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Το θεμα ειναι οτι με τους δισκους εχεις την αγωνια μη τυχον σου χαλασουν Και δισκο backup να αγορασεις ακριβοτερα απο τα δισκακια δεν θα βγουν (σαμπως τα δισκακια δεν μπορουν να γρατζουνιστουν η να μην τα διαβαζει/αναγνωριζει ο πλαυερ ? ) Και εχεις την ευελιξια να σβησεις κατι που το βαρεθηκες . Και τον δισκο μπορεις να τον βρεις και σε χαμηλοτερη τιμη μεταχειρο.Συν την εξοικονομηση χωρου.Τι να λεμε τωρα , δεν υπαρχει θεμα συγκρισης .Εκτος αν καποιος γουσταρει να τα εχει σε δισκακια , με εξωφυλλα , να τα χαζευει στην ταινιοθηκη-επιπλο του, οποτε πασο σε αυτη την περιπτωση.
Vasilis 07 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Φίλε μου το .mkv ή matroska ΔΕΝ έχει σχέση με την ποιότητα της εικόνας και του ήχου , καθώς είναι μόνο το πακετάρισμα . Η ποιότητα εξαρτάται από τον codec που χρησιμοποιήτε ((h.264 συνήθως για βίντεο (συνήθως λέω γιατί μπορεί να είναι και divx xvid mpeg4 ότι ναναι δλδ) στα mkv και άλλος για ήχο)). Μα νομίζω αυτό λέω όταν αναφέρω ότι υπάρχουν mkv 720p,1080i,1080p . Και δισκο backup να αγορασεις ακριβοτερα απο τα δισκακια δεν θα βγουν (σαμπως τα δισκακια δεν μπορουν να γρατζουνιστουν η να μην τα διαβαζει/αναγνωριζει ο πλαυερ ? ) Και εχεις την ευελιξια να σβησεις κατι που το βαρεθηκες . Και τον δισκο μπορεις να τον βρεις και σε χαμηλοτερη τιμη μεταχειρο.Συν την εξοικονομηση χωρου.Τι να λεμε τωρα , δεν υπαρχει θεμα συγκρισης .Εκτος αν καποιος γουσταρει να τα εχει σε δισκακια , με εξωφυλλα , να τα χαζευει στην ταινιοθηκη-επιπλο του, οποτε πασο σε αυτη την περιπτωση. Μπά δεν αξίζει http://www.plaisio.gr/Consumables/Office-Supplies/CD--DVD--Blu-Ray--Cases/Blu-Ray-Disks/Verbatim-Dvd-R-Blu-Ray-25Gb-4X-43688.htm 5,50 ευρώ και δεν χωράει ολόκληρη ταινία Blu-Ray. mkv χωράει αλλά αν είναι να δώσει κάποιος 5,50 ευρώ δεν δίνει 12 ευρώ να το πάρει αυθεντικό το Blu-Ray με 100% ποιότητα σε εικόνα-ήχο ,σύν τα όποια extra χαραχτηριστικά
tarantules Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Έχω πάψει να ασχολούμαι με δισκάκια εδώ και πολύ καιρό.Στο desktop pc δεν έχω καν DVD recorder.Το αφαίρεσα (για να μην καταναλώνει και τζάπα ρεύμα) και το έβαλα σε ένα κουτί και το έκανα εξωτερικό.Το χρησιμοποιώ αραιά και που όταν θέλω να γράψω κανένα DVD με ταινίες για φίλο ,ή CD μουσικής. Έχω όλες τις HD ταινίες και τα ντοκυμανταίρ σε σκληρούς δίσκους.Έχω πάρει ένα hotswapp 3bay και ανάλογα τι θέλω να δώ βάζω τον αντίστοιχο δίσκο.Προς το παρόν έχω μόνο 2 δίσκους του 1ΤΒ έκαστος και έχω και μια ελεύθερη θέση για 3ο. Μέσω ethernet κάνω streaming τις HD ταινίες στο σαλόνι στο eGreat M34.Ούτε δισκάκια ούτε θορύβους από το spin όταν διαβάζει το δίσκο ούτε τίποτα. Ένας από τους βασικότερους λόγος που κατάργησα τα δισκάκια ήταν όταν έβλεπα ταινίες το βράδυ που είχε ησυχία και σε σκηνές που δεν είχαν δράση αλλά μόνο διαλόγους άκουγα να βουίζει το drive που διάβαζε.Συν οτι είχα γεμίσει τσάντες ολόκληρες με CD και DVD.Συν την ταλαιπωρεία από το μπάσε-βγάλε. Δώρο να μου το κάνανε το blu-ray δεν θα το έπαιρνα. Επίσης μην ξεχνάς το χρόνο που παίρνει να κάθεσαι να γράφεις ένα blu-ray δισκάκι. Μην αυταπατάσαι οτι έχει τρελές ταχύτητες εγγραφής και οτι μέσα σε 10 λεπτάκια θα γράψεις ταινία....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.