Προς το περιεχόμενο

Καθάρισα σωστά το εσωτερικό του Η/Υ μου;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σωστό αυτό. Αλλο ένα πλεονέκτημα της amd :P

Μαζί σου. :P

(Υπερευαίσθητα socket μητρικών που δεν συγχωρούν τις βιαστικές / άγαρμπες κάποιες φορές κινήσεις των χρηστών (απαιτούν κάποια σχέση / εμπειρία με το αντικείμενο), και κατά συνέπεια το στράβωμα των pins του επεξεργαστή έρχεται σχετικά εύκολα. Επιπλέον, άβολος και εντελώς δύσχρηστος ο τρόπος τοποθέτησης των stock cooler της intel με τα γνωστά ποδαράκια (push-pins) που όσο σωστά και να κάνεις την διαδικασία (by the book) ποτέ δεν αισθάνεσαι σιγουριά ότι πάτησε σωστά...:P )

(Aναφέρομαι στα socket της intel φυσικά καθώς κανένα απο τα δύο δεν συναντάς στην amd...)

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάντως, αν το δούμε ψυχρά οικονομικά, καλύτερα να σου χάλασει το motherboard των 100 ευρώ παρά ο επεξεργαστής των 260.. Στην δική μου περίπτωση τουλάχιστον..

Δημοσ.

Τα pins της μητρικής δεν φτιάχνονται εύκολα. Τα pins του επεξεργαστή συνήθως ισιώνουν εύκολα με μια πιστωτική κάρτα ανάμεσά τους.

Μαζί σου. :P

(Υπερευαίσθητα socket μητρικών που δεν συγχωρούν τις βιαστικές / άγαρμπες κάποιες φορές κινήσεις των χρηστών (απαιτούν κάποια σχέση / εμπειρία με το αντικείμενο), και κατά συνέπεια το στράβωμα των pins του επεξεργαστή έρχεται σχετικά εύκολα. Επιπλέον, άβολος και εντελώς δύσχρηστος ο τρόπος τοποθέτησης των stock cooler της intel με τα γνωστά ποδαράκια (push-pins) που όσο σωστά και να κάνεις την διαδικασία (by the book) ποτέ δεν αισθάνεσαι σιγουριά ότι πάτησε σωστά...:P )

(Aναφέρομαι στα socket της intel φυσικά καθώς κανένα απο τα δύο δεν συναντάς στην amd...)

Εχω σχολιάσει άπειρες φορές την αντίθεση μου με τα push pins. Έχω δει πάρα πολλές περιπτώσεις αστοχίας.

Μου έχει τύχει περίπτωση που είχα βάλει την ψύκτρα σε ιντελ, την έλεγξα ότι δούλευε και εφάρμοζε σωστά (έλεγχο οπτικό, θερμοκρασίες κλπ) και μετά από 3-4 μήνες είχε ξεκολλήσει στο τελείως ξαφνικό.

Πολλές φορές μάλιστα, από το πολύ βάλε-βγάλε χαλάνε ή στραβώνουν τα push-pins.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εντάξει, το θέμα έχει καταντήσει εκνευριστικό..

Την μητρική την πήγα την προηγούμενη Τετάρτη (4/8), αυτή την Τετάρτη ξαναπάω και μου λένε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ελεγχθεί και ότι θα γινόταν έλεγχος εντός της ημέρας και θα με έπαιρναν τηλ ως το βράδυ, όσο πήραν εσάς άλλο τόσο πήραν κι εμένα.. Στην αρχή κρατήθηκα και δεν τους έβρισα, γιατί έμαθα πως στο συγκεκριμένο κατάστημα (Πλαίσιο Καλαμαριάς) μείωσαν τους τεχνικούς από 6 σε 3 και τρέχουν και δεν φτάνουν (μάλιστα το έμαθα κατά τύχη από τόπικ σε φόρουμ χωρίς να ρωτήσω επί τούτου) και 2ον επειδή έχω και λίγο "λερωμένη την φωλιά μου".. Αλλά αύριο φεύγω για 3-4ήμερο. Με το που γυρίσω, αν δεν έχω νέα, πάω για φασαρία..

Για το e-shop άκουγα τα χειρότερα, αλλά εκεί όταν μου κάηκε το τροφοδοτικό, το πήγα και σε 4-5 μέρες είχα στα χέρια μου το ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ σφραγιστό. Και στο πλαίσιο που άκουγα τα καλύτερα όσον αφορά το θέμα εγγύσης/service/αντικατάστασης βλέπω απαράδεκτη αντιμετώπιση..

Δημοσ.

Να τους ξανα αυξήσουνε, δεν είναι δικό σου πρόβλημα αυτό.

Εγώ από την δεύτερη μέρα τους πλακώνω στα τηλέφωνα.

Δημοσ.

Μωρέ double play unlimited έχω, αλλά με το τηλέφωνο δεν ξέρω αν θα γίνει δουλειά.. 5 λεπτά με το αμάξι είμαι..

Θα ξαναπάω από κει να κάνω σαματά. Αν έχει και άλλο κόσμο ακόμα καλύτερα, μπροστά στην δυσφήμηση μπορεί να ψαρώσουν..

Δημοσ.

Πριν λιγες μερες στραβωσα κι εγω τα 2 pins στο s1156 της μητρικης μου. Την πηγα πρωι πρωι στο Πλαισιο. Ειπανε εντος της ημερας το pc θα ειναι ετοιμο, ειτε με νεα μητρικη ειτε με την ιδια αν καταφερναν να τη φτιαξουν. (γενικα το συγκεκριμενο υποκαταστημα οσες φορες χρειαστηκε να παω το pc με βλαβη, παντα με ειχε ετοιμο την ιδια ημερα, ανεξαρτητως ποσο πολυπλοκη διαδικασια χρειαζοταν για να φτιαξει).

Και αρχισα τηλεφωνα την ιδια μερα απτις 5 το απογευμα. Με πηγαν για την επομενη.

Την επομενη απτις 12 το πρωτο τηλεφωνο. Η αληθεια ειναι οτι την καθυστερουσαν, αλλα με καθε τηλεφωνο που επαιρνα εκαναν και μια "κατσαβιδια", με αποτελεσμα αργα αλλα σταθερα να προχωραει η δουλεια.

Τελικα την τριτη μερα το πρωι πηρα πισω το pc ετοιμο, με αλλαγμενη μητρικη και ram (τις ram τις αλλαξα για αλλο λογο).

Εαν δεν τους ειχα παρει τηλεφωνο, αποτι καταλαβα ακομα στο ραφι θα ηταν το pc.

Και δεστο αλλιως. Ειναι 3 τεχνικοι υπερφορτωμενοι με δουλεια. Και εχουν πχ 5 pc που θελουν καθαρισμα απο ιους, αλλα 5 που θελουν format και αλλα 2-3 που θελουν ανοιγμα, νεα μητρικη και στησιμο απτην αρχη. Υποσυνηδειτα (η και συνηδειτα) ο ενας υπαλληλος ελπιζει οτι αυτα τα 2 pc θα τα πιασει αλλος. Και ετσι τα αφηνει ο ενας, τα αφηνει και ο αλλος και μενουν στο ραφι... Γιαυτο χτυπας τηλεφωνακι απτην 1η μερα και τους υπενθυμιζεις.

ΥΓ. Στο τηλ το μυστικο ειναι να μη το παιζεις αγχωμενος-εκνευρισμενος-πιεστικος. Ειναι ηδη πιεσμενοι και δεν χρειαζεται να τους εκνευριζεις, δε θα κερδισεις κατι. Απλα υπενθυμισε τους ευγενικα οτι εχουν περασει 2-3-5-10 μερες και βρες καποια προφαση για το τηλεφωνημα, πχ "παιδια την ειδατε την μητρικη, περναει με την εγγυηση η θα πρεπει να πληρωσω την καινουρια?" ή "πριν αλλαξουμε μητρικη να μιλησουμε για το νεο μοντελο που θα βαλουμε, δε θελω το ιδιο με το προηγουμενο" κλπ.

Απλα να μην καρφωνεσαι απροκαλυπτα οτι τους παιρνεις για να τους πρηξεις να στο φτιαξουν.

Δημοσ.

Eπειδή με μπέρδεψες λίγο, τους πήγες μόνο την μητρική; Ή ολόκληρο το PC πακέτο; Ήταν όλα να υποθέσω αγορασμένο από το Πλαίσιο;

Η αλήθεια πως λόγω χαρακτήρα δύσκολα γίνομαι αγενής και απότομος. Και δεν ξέρω αν αυτό λαμβάνεται ως αδυναμία, οπότε δίνεται προτεραιότητα σε άλλους που γίνονται πιο πιεστικοί..

ΥΓ. Στο κάτω κάτω, ας έκανα εγω κανένα φορμάτ κι ας κοίταζαν αυτοί την μητρική μου :P

Δημοσ.

Tους πηγα ολο το pc το οποιο ηταν αγορασμενο απο αυτους, ΑΛΛΑ του ειχα βαλει διαφορα extra καλουδια που εβαλα εγω εκ των υστερων, οπως:

ψυκτρα (αγορασμενη απο πλαισιο αυτη)

1 απτους 2 σκληρους (απο αλλοα μαγαζι)

dvd-r (απο αλλο μαγαζι)

Απτη πρωτη στιγμη τους ειπα οτι τη ζημια την εκανα εγω. Απο μονοι τους ειπανε οτι θα το δουν και θα προσπαθησουν να το περασουν στην εγγυηση, χωρις καν να το ζητησω. Οταν το ανοιξαν ειδαν οτι η μητρικη δε γινεται να περασει με εγγυηση γιατι ηταν εμφανως "πειραγμενη" με τα στραβα pins, αρα πληρωσα την καινουρια μητρικη και πηρα πισω την παλια.

Εργασια δεν πληρωσα τιποτα, καλυφθηκε απο την εγγυηση, παροτι η ζημια ηταν δικη μου.

Απλα χρειαστηκαν αρκετα τηλεφωνα, για να το εχουν ετοιμο την 3η ημερα. Αλλιως μπορει να περιμενα ακομα ;p

Δημοσ.

Απτη πρωτη στιγμη τους ειπα οτι τη ζημια την εκανα εγω.

Ωραιος, σε παραδεχομαι.Πολυ αντρικιο αυτο που εκανες.

Δεν αρκει να φωναζουμε και να βριζουμε για την εξυπηρετηση των μαγαζιων,αλλα να παραδεχομαστε και τα λαθη μας.

Και να θυμασαι ,ολοι μας κατα καιρους ,χαλασαμε και πληρωσαμε για να μαθουμε.

Κανεις δεν γεννηθηκε που να τα γνωριζει ολα.

Δημοσ.

Λοιπόν.. Για όσους είχαν την περίεργεια, έχω οριστικά νέα..

Τελικά μετά από τόσες μέρες, χτες μου ήρθε μήνυμα, και σήμερα που πήγα να παραλάβω, είδα πως έχει γίνει αντικατάσταση με καινούρια. Το οποίο σημαίνει πως αν τελικά το πρόβλημα ήταν τα στραβωμένα pins, που (λογικά) τα προκάλεσα εγώ κατά λάθος, ε τότε... μην το πεις ούτε του παπά.. Τώρα έχω κάτι δουλίτσες, μετά θα κάτσω να τα συναρμολογήσω όλα με την ησυχία μου (και με περισσότερη προσοχή στα pins)

Είχα σκοπό τα λεφτά που γλίτωσα να τα ρίξω για έναν SSD, αλλά μάλλον θα περιμένω να βγουν οι νέοι στα 25nm. Ελπίζω μόνο να ισχύει αυτό που βγήκε προς τα έξω για τελευταίο 3μηνο του 2010..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...