orotoi Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 GPU 1.05 xaxaa φλοπυ ντράιβ 0.60 ---------- Προσθήκη στις 03:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:38 ---------- και να ρ8ει αυριο.. ε παιδια.. το πήγα.. τελικά το φλόπυ έφταιγε... ---------- Προσθήκη στις 03:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:39 ---------- φλόπυ.. γαμώ τις λέξεις και θα σταματήσουμε να τη χρησιμοποιούμε
Arxontis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 να βαλουμε και over - under ? over - > καρτα γραφικων και μητρικη αντιο under -> ή καρτα γραφικων ή μητρικη ή μνημες αντιο Εγω θα παιξω τα λεφτα μου στη μητρικη ...
Sadako Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Επειδή ξέρω ότι πεθαίνετε από την αγωνία σας ( ειδικά για αυτούς που έχουν βάλει τα λεφτά τους ποντάροντας στην βλάβη ), να σας ενημερώσω πως η μητρική έχει πάει στο Πλαίσιο για έλεγχο και περιμένω περαιτέρω ενημέρωση.. Παρόλα αυτά, έχω κάποια νέα.. Κατ'αρχάς, όσοι έβαλαν τα λεφτά τους στην κάρτα γραφικών, πάνε κουβά . Βρήκα τελικά χτες ένα pc και την δοκίμασα, δούλεψε κανονικότατα. Έβαλα και την κάρτα του παιδιού στον δικό μου, τα ίδια σκ@τ@.. Πέραν αυτού, όταν την "άδειαζα" χτες για τελευταία φορά την μητρική για να την βάλω στην συσκευασία της, παρατήρηρα κάτι, που δεν ξέρω αν μου είχε ξεφύγει στους προηγούμενους ελέγχους μου ή έγινε σε κάποια από τις πολλές φορες που σε αυτές τις 2 μέρες έβγαλα-καθάρισα-έβαλα την επεξεργαστή στο socket.. Κατ'αρχάς, για να σιγουρευτώ, τα ποδαράκια στο socket δεν είναι κατακόρυφα, έτσι; Είναι πλαγιαστά, με μια "ακίδα" πάνω για να ακουμπάει στις επιφάνειες του επεξεργαστή. Γιατί σε μένα είναι γενικά όλα πλαγιαστά.. Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως παρατήρησα σε 2 σημεία, 2-3 ποδαράκια λυγισμένα. Έβγαλα και φώτος: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να ήταν και η αιτία του κακού, ομολογώ δεν το είχα προσέξει και όταν έβαλα τον επεξεργαστή, δεν ξέρω αν με κάποιο τρόπο το προκάλεσα εγώ. Αν και, από την στιγμή που το socket έχει 2 εγκοπές αριστερά και δεξιά που εξασφαλίζουν το να μην κουνιέται ο επεξεργαστής, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι τέτοιο (και μεμονωμένο σε 2-3 pins) πχ εξτρά πίεση από την ψύκτρα κατά το βίδωμα.. Που με φέρνει στο επόμενο ερώτημα, ότι και να γίνει με την μητρική, είτε μου αντικατασταθεί, είτε πάρω καινούρια. Είδικά από κάποιον που έχει εγκαταστήσει την Megahalems. Είχα ποστάρει και σε προηγούμενο ποστ φώτος από τις 2 βίδες που στερεώνουν την ψύκτρα στην βάση. Έχουν γύρω γύρω κάτι σαν ελατήρια. Εγώ αυτές τις έσφιξα με το κατσαβίδι ώσπου τερμάτισαν. Δηλαδή δεν πήγαιναν πιο κάτω, όσο και να έσφιγγες. Παίζει να δημιουργήθηκε ζημιά από αυτό; Να ξέρω τι να κάνω όταν πάω να ξαναπεράσω την ψύκτρα..
Roger Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Mετα βριζουμε τα καταστηματα που εφευρισκουν στραβωμενα πινακια. ΑΥΤΟ ΤΟ MOTHERBOARD ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΓΥΗΣΗ,γιατι οπως καταλαβαινεις εκανες ζημια αθελα σου. Προσπαθησε να τα ισιωσεις σιγα σιγα με ενα ισιο ψιλο κατσαβιδι ετσι ωστε να ειναι ομοιομορφα με τα αλλα και βαλε τον επεξεργαστη και ξαναπροσπαθησε μηπως και σωθει η ζημια.
Sadako Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Πριν το δώσω στο πλαίσιο, προσπάθησα λίγο να τα ισιώσω. Τώρα περιμένω να δω τι θα μου πουν. Αν δεν το προσέξει το παιδί και μου το αλλάξει, καλώς..
orotoi Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 σαντάκο.. σαααντάακο σαντάκο.. σαντακο.. αααχ σαντάκο... σαντακο.. Αν δε τα χεις πολυ-ισιώσει το πιθανότερο είναι να το καταλαβει ο τεχνικός οταν ο επεξεργαστής δε θα κουμπώνει με τη μια.. Ελπίζω να μην τους είπες (οπως είπαμε) οτι δοκίμαζες διάφορα όλες αυτές τις μέρες γιατι τότε είναι που το χάνεις το παιχνίδι σίγουρα.. Τέσπα.. ολα καλά να πάνε.. Τώρα όσο για την ψύκτρα που ρωτάς.. παρολο που δε την έχω γνώμη μου είναι να μη τη πολυ ζορίσεις. Βιδώνεις βιδώνεις χαλαρά και αργά και στο πρώτο χιλιοστό που θα βρείς αντίσταση σταματάς. Δε κάνεις το κλασικό που κάνουμε συνήθως με τις βίδες δηλαδη, που ενώ έχει τερματίσει.. της δίνουμε αλλη μια..
Sadako Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Στο παληκάρι που ήταν εκεί δεν είπα τίποτα για όσα δοκίμασα/έκανα. Είπα απλά "δεν δουλεύει".. Τα ίσιωσα όσο μπορούσα (φοβόμουν μην τυχόν σπάσει κιόλας τίποτα), να μην χτυπάει στο μάτι με τη μία.. Ο επεξεργαστής πάντως κουμπώνει κανονικά. Δεν μπορώ να καταλάβω και πώς έγινε. Δεν είχα προσέξει τόσο εξονυχιστικά το socket όταν το είχα πρωτοαγοράσει, αλλά με δεδομένο πως στο socket δεν έβαλα καθόλου χέρι (ούτε καν πινελάκι), πώς ρε γαμώτο έγινε; Και μάλιστα έτσι μεμονωμένα σε πινάκια και όχι σε μια ευρύτερη περιοχή. Εννοώ αν ήταν 10-15 pins στην σειρά στραβωμένα, να πω ότι οκ, κάποια στιγμή όταν μπήκε ο επεξεργαστής, βάζοντας την ασφάλεια κουνιέται λίγο πέρα δώθε, μπορεί να άρπαξε εκεί.. Τέλος πάντων.. Τώρα, ό,τι έγινε έγινε. Αν μου το αλλάξει, καλώς. Αλλιώς, θα πάρω άλλη. Επειδή δεν βλέπω την ίδια μητρική στο stock (τουλάχιστον μέσω του site), μήπως είναι ευκαιρία να πάω σε άλλη μάρκα. Καμιά με τίποτα debug led πχ; Μόνο σε μια DFI είχα δει κάτι σχετικό όταν έψαχνα για αγορά..
probe Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Στο παληκάρι που ήταν εκεί δεν είπα τίποτα για όσα δοκίμασα/έκανα. Είπα απλά "δεν δουλεύει".. Τα ίσιωσα όσο μπορούσα (φοβόμουν μην τυχόν σπάσει κιόλας τίποτα), να μην χτυπάει στο μάτι με τη μία.. Ο επεξεργαστής πάντως κουμπώνει κανονικά. Δεν μπορώ να καταλάβω και πώς έγινε. Δεν είχα προσέξει τόσο εξονυχιστικά το socket όταν το είχα πρωτοαγοράσει, αλλά με δεδομένο πως στο socket δεν έβαλα καθόλου χέρι (ούτε καν πινελάκι), πώς ρε γαμώτο έγινε; Και μάλιστα έτσι μεμονωμένα σε πινάκια και όχι σε μια ευρύτερη περιοχή. Εννοώ αν ήταν 10-15 pins στην σειρά στραβωμένα, να πω ότι οκ, κάποια στιγμή όταν μπήκε ο επεξεργαστής, βάζοντας την ασφάλεια κουνιέται λίγο πέρα δώθε, μπορεί να άρπαξε εκεί.. Τέλος πάντων.. Τώρα, ό,τι έγινε έγινε. Αν μου το αλλάξει, καλώς. Αλλιώς, θα πάρω άλλη. Επειδή δεν βλέπω την ίδια μητρική στο stock (τουλάχιστον μέσω του site), μήπως είναι ευκαιρία να πάω σε άλλη μάρκα. Καμιά με τίποτα debug led πχ; Μόνο σε μια DFI είχα δει κάτι σχετικό όταν έψαχνα για αγορά.. Αυτά τα socket είναι φοβερά ευαίσθητα και καταστρέφονται για πλάκα αν δεν προσέξεις. Όσο για τη μητρική που θα πάρεις όσα led και νάχει άμα χαλάσει κάτι σφύρα μου αν θα βγάλεις άκρη, μην το βάζεις σαν κριτήριο.
orotoi Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 εντάξει δε στραβώνουν όλα.. 2-3 αν στραβώσουν.. Τώρα με τα λεντ στο motherboard.. σιγά.. τι να τα κάνεις? Σου τυχε μια στραβή.. δε θα σου τυχαίνει και συνέχεια.. οπως λέει ο probe.. μη το βάζεις σαν κριτήριο
Arxontis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 την επομενη φορα τουλαχιστον θα εισαι πιο προσεκτικος ... αλλα και παλι μπορει να σου την αλλαξουνε (να μην το παρει χαμπαρι) και ξερεις αμα σου πουνε ναι παμε για αλλαγη και ειναι μεστην εγγυηση την παιρνεις και τρεχεις χωρις να κοιταξεις πισω! Απο την αλλη μπορει να στη φτιαξουνε κιολας ! μπορει να μη χρειαστει αλλαγη και να στην τακτοποιηση κανας τσακαλος απο εκει μεσα (αν εχουν κανεναν). Οπως και να εχει ριξε μια ενημερωση συμπασχουμε μαζι σου!
The_Judas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Τον επεξεργαστή δεν πρέπει να τον πιέζουμε στην εγκατάσταση. Αν είναι η σωστή φορά, απλά τον αφήνουμε και εφαρμόζει τέλεια. Σε δική μου περίπτωση πάντως, είχαν στραβώσει τα πινς του επεξεργαστή κατά την αφαίρεση. Είχε κολλήσει η πάστα πάνω στην ψύκτρα και κατά την αφαίρεση της, ξεκόλλησε η cpu!
lionheart75 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Όταν έκανες αυτή τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης - επανασυναρμολόγησης, πάτησες το διακοπτάκι για να κάνεις Clear Cmos στην μητρική πρίν την ανοίξεις? Αν όχι κάντο οπωσδήποτε με το διακοπτάκι (λογικά έχει η Msi). Αν δεν έχει με το jumper απο το manual της μητρικής ή με βγάλσιμο της μπαταρίας για λίγα λεπτά. Άλλαξες ψύκτρα είσαι βέβαιος ότι πατάει σωστά πάνω στο cpu? Μήπως έκανες τίποτα με τα pins της μητρικής όταν έβγαλες τον cpu για να τον καθαρίσεις απο την πάστα και να βάλεις την άλλη ψύκτρα? Το τσακ-τσακ που άκουσες μπορεί απλά να είναι τα κλίπς στα slots των μνημών όταν κουμπώνουν ασκώντας πίεση σε αυτά. Επίσης ξανατσέκαρε με την ησυχία σου οτι έχεις βάλει όλα, μα όλα, τα καλώδια - καλωδιάκια σωστά. Δεν χαλάνε τόσο ευκολα οι μητρικές (αν δεν κάνεις πολύ άγαρμπες κινήσεις ή δεν τους ρίξεις κάτι πάνω) και απο την στιγμή που δούλευε μια χαρά το Pc πρίν, αν τα έβαλες όλα σωστά δεν έχει θέμα να χάλασε ξαφνικά. Μάλιστα φίλε μου... Aκριβώς το ίδιο είχα πάθει με μία p5k όταν άθελά μου στράβωσα 2 pins της μητρικής. Στην προσπάθεια μου να τα φέρω έσπασα το ένα και δεν μπορούσε να λειτουργήσει ο cpu. Η μητρική έδειχνε να δουλεύει κανονικά αλλά το Pc δεν άνοιγε, ότι συνέβη δηλαδή σε εσένα. Επρεπε να δώσεις βάση εξαρχής στο socket του cpu για στραβωμένα pins θα είχε ξεκαθαρίσει το θέμα αμέσως και δεν θα παιδευόσουν να ψάχνεις τι φταίει. Μακάρι να στην αντικαταστήσουν αλλά είναι κάτι που κοιτάνε πάντα πρώτα όταν τους επιστρέφουν μητρική, οπότε μην περιμένεις και πολλά δυστυχώς. ---------- Προσθήκη στις 16:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:34 ---------- Τον επεξεργαστή δεν πρέπει να τον πιέζουμε στην εγκατάσταση. Αν είναι η σωστή φορά, απλά τον αφήνουμε και εφαρμόζει τέλεια. Σε δική μου περίπτωση πάντως, είχαν στραβώσει τα πινς του επεξεργαστή κατά την αφαίρεση. Είχε κολλήσει η πάστα πάνω στην ψύκτρα και κατά την αφαίρεση της, ξεκόλλησε η cpu! Ναι, καθώς οι επεξεργαστές της AMD έχουν πάνω τους τα pins κάτι που δεν ισχύει με την Intel. Ετσι προσπαθώντας να κουμπώσεις έναν AMD επεξεργαστή με στραβωμένα pins διαπιστώνεις ότι είναι αδύνατο να κουμπώσει στο socket (να μπουν τα pins στις τρυπιτσες του Socket) αν δεν τα ισιωσεις προσεκτικά με κάποιο μηχανικό μολυβάκι για παράδειγμα. Αντίθετα, όσα στραβωμένα ή σπασμένα pins και να έχει ένα socket της intel, ο επεξεργαστής θα κουμπώσει κανονικά....
Sadako Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Όπως λένε και τα παιδιά, στους Intel δεν έχει ποδαράκια ο επεξεργαστής. Μόνο το socket, που και αυτά δεν είναι κατακόρυφα, αλλά είναι πλαγιαστά με μια ακίδα πάνω για να ακουμπάει στην επαφή του CPU. Οπότε ΔΕΝ το ζόρισα. Το αφήνεις στις εγκοπές του και βάζεις την ασφάλεια.. Ο μόνος τρόπος να κουνηθεί, είναι όταν βάζεις την ασφάλεια, που κουνιέται (ελάχιστα) μπρος-πίσω μέχρι να κλειδώσει η ασφάλεια. Αλλά και πάλι κουνιούνται στην κλίση που έχουν ήδη τα pins, όχι αριστερά-δεξιά για νσ στραβώσει.. Τον είχα ελέγξει ρε γαμώτο, δεν είχε πέσει το μάτι μου με την πρώτη. Οπότε, ή ήταν έτσι (ή περίπου έτσι τουλάχιστον) όταν την αγόρασα απλά την πρώτη φορά που έβαλα τον επεξεργαστή έκανε επαφή και δούλευε, ή βγάζοντας την εργοστασιακή ψύκτρα, σε κάτι ελαφριές κινήσεις που το έκανα αριστερά-δεξιά στράβωσαν και απλά εγώ άλλος στραβός δεν το πρόσεξα στον πρώτο οπτικό έλεγχο της μητρικής.. Τώρα.. Όπως είπα, πριν την παραδώσω την μητρική, κοίταξα όσο μπορώ να τα ισιώσω. Η αλήθεαι είναι πως αφού τα ίσιωσα δεν επιχείρησα ξανα-μανά να συνδέσω CPU, ψύκτρα και τα λοιπά. Αν μου πει αυτός ότι βρήκε στραβωμένα pins, να δοκιμάσω να ισιώσω καλύτερα και να την χρησιμοποιήσω πριν πάρω καινούρια; Ή είναι ρίσκο να δουλεύει έτσι; Ρωτάω, γιατί στο γενικό ψάξιμό μου στο νετ, έπεσα σε κανα 2 περιπτώσεις, που άτομα δούλευαν κανονικά μηχανήματα με μητρικές με λυγισμένα pins, αλλά είχαν κάπως παράξενες ενδείξεις σε τάσεις/θερμοκρασίες (νομίζω ήταν αυτό το link που είχα πετύχει.. http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/1420747.html ) ΥΓ. Συνεχίζω να το ψειρίζω κάπως, γιατί οκ, αυτή η μητρική μπορεί να τα'φτυσε, shit happens κλπ. Προσπαθώ να καταλάβω ποια κίνησή μου προκάλεσε το στράβωμα, μην την ξαναπάθω στην νέα μητρική. Ειδικά από την στιγμή που ο επεξεργαστής με το που τον ακουμπάς στο socket σχεδόν ακινητοποιείται από τις εγκοπές.
The_Judas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Ναι, καθώς οι επεξεργαστές της AMD έχουν πάνω τους τα pins κάτι που δεν ισχύει με την Intel. Ετσι προσπαθώντας να κουμπώσεις έναν AMD επεξεργαστή με στραβωμένα pins διαπιστώνεις ότι είναι αδύνατο να κουμπώσει στο socket (να μπουν τα pins στις τρυπιτσες του Socket) αν δεν τα ισιωσεις προσεκτικά με κάποιο μηχανικό μολυβάκι για παράδειγμα. Αντίθετα, όσα στραβωμένα ή σπασμένα pins και να έχει ένα socket της intel, ο επεξεργαστής θα κουμπώσει κανονικά.... Σωστό αυτό. Αλλο ένα πλεονέκτημα της amd Αν και ακόμη ότι και οι amd εφαρμόζουν και με λυγισμένα πιν. Απλά είναι αρκετά πιο εύκολο να τα ισιώσει κάποιος.
liopyr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Σωστό αυτό. Αλλο ένα πλεονέκτημα της amd Καθόλου πλεονέκτημα δε μου φάνηκε όταν έχασα έναν pentium4 λόγω ατσουμπαλιάς σε μεταφορά του σε άλλη μητρική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.