Προς το περιεχόμενο

Καθάρισα σωστά το εσωτερικό του Η/Υ μου;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μαθαίνουμε και τίποτα εν τω μεταξύ..;

Αδερφε ,αν ηταν να μαθαινες απο ενα forum θα ηταν ενα εκατομμυριο τεχνικοι στην Ελλαδα.

Υπαρχει περιπτωση να δει εμπειρος τεχνικος το προβλημα σου και να το λυσει σε 15 λεπτα γιατι ισως κατι δεν εχει γινει σωστα,υπαρχει και περιπτωση το motherboard να ειναι off.

Η μεθοδικοτητα και το ματι ειναι αυτο που σε κανει τεχνικο.

Η προταση λοιπον η δικη μου ειναι,να βγαλεις τον επεξεργαστη και να τραβηξεις μια πολυ κοντινη φωτογραφια του board γιατι τελευταια συνηθιζουν να λενε οτι δεν καλυπτουν εγγυησεις επειδη ειναι στραβωμενα τα πινακια.

Κρατα μια πισινη λοιπον.

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

---------- Προσθήκη στις 21:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:39 ----------

Αυτό με το ένα module το δοκίμασα, δεν κάνει τίποτα..

Εγώ πιστεύω πως ακόμα και μέσα από ένα φόρουμ, μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα. Σίγουρα δεν αποκτάς επαγγελματική κατάρτιση, αλλά σιγα-σιγά χτίζεις πάνω στην βάση των γνώσεων σου μέσα από εμπειρίες και άλλων χρηστών.. Μερικές φορές η λύση είναι τόσο απλή, που είναι σαν να φωνάζεις ηλεκτρολόγο για να σου αλλάξει μια λάμπα..

Πολύ καλή η ιδέα για την φώτο στο socket της μητρικής. Θα το κάνω πριν το πάω.. Μάλιστα, έβγαλα και χτες κάποιες φώτο από τον επεξεργαστή και socket, αλλά ήταν από το κινητό και δεν φαίνονται καλά..

Δημοσ.

Αντε ρε φιλαράκι πήγαινε το στο service μ έχει φάει η αγωνία για το τί φταίει! Αυτό με το long clear cmos ....δεν ξερω γιατί, αλλα μου θύμισε το 'long vehicle ' με σήμα τον σκύλο λουκάνικο πίσω απ τα φορτηγά!!

Δημοσ.
Αντε ρε φιλαράκι πήγαινε το στο service μ έχει φάει η αγωνία για το τί φταίει! Αυτό με το long clear cmos ....δεν ξερω γιατί, αλλα μου θύμισε το 'long vehicle ' με σήμα τον σκύλο λουκάνικο πίσω απ τα φορτηγά!!

:lol::lol::lol:

Έτσι.

Και γω έχω αγωνία και παρακολουθώ το thread απο την αρχή του. Πήγαινέ το λοιπόν στο service το board σκέτο και το πιθανότερο είναι να έχεις πολύ γρήγορα απάντηση απο το κατάστημα. Όπως και να χεί ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα. Μακάρι να πάνε όλα καλά ευχομαι φίλε. :-)

Δημοσ.

Πολύ καλή η ιδέα για την φώτο στο socket της μητρικής. Θα το κάνω πριν το πάω.. Μάλιστα, έβγαλα και χτες κάποιες φώτο από τον επεξεργαστή και socket, αλλά ήταν από το κινητό και δεν φαίνονται καλά..

Μία καλή ιδέα ακόμα είναι να ανεβάσεις μία φωτό όπως τα έχεις όλα συνδεδεμένα.

Ας είναι από κινητό, δε πειράζει.

:-)

Δημοσ.

99% κάποιο βραχυκύκλωμα είναι στη ΜΒ.Έξω από το κουτί βάλε τη ΜΒ

Βάλε τη παλιά ψήκτρα, βάλε μόνο μια ram, καθάρισε της επαφές και τη ΜΟΒΟ με ένα πινέλο καλά και δοκίμασε και με άλλο τροφοδοτικό.

Αν ανάψει μόνιμα το power led χωρίς μπιπ τότε πας για άλλη ΜΒ.

Τροφοδοτικό εννοείται ότι πρέπει να είναι ΟΚ πριν την αγορά καινούργιας ΜΒ

CPU σωστά τοποθετημένη - καλώς καθαρισμός βάσης της cpu με καθαρό οινόπνευμα (γίνονται βραχυκυκλώματα που δεν φαίνονται π.χ με βρώμικες επαφές - ιδρώτας & αλοιφή ψήκτρας)

Επίσης κοίτα και της επαφές τροφοδοσίας ρεύματος στη ΜΒ (Κομμένες επαφές - σκουριά κτλ)

Αυτά....

Δημοσ.

Για τους υπόλοιπους..

Ο υπολογιστής είναι μόλις 7 μηνών. Τα εξαρτήματα τα αγόρασα ξεχωριστά και η συναρμολόγηση έγινε από εμένα.. Καθάρισα την εργοστασιακή ψύκτρα από τις υπάρχουσες λωρίδες θερμοαγώγιμης πάστας με καθαρή βενζίνη και έβαλα νέα arctic silver. Όλα δούλεψαν καλά, με εξαίρεση σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, που δεν μπορούσα να προσδιορίσω αν προέρχονταν από το κουτί (αερίζεται μόνο από μπρος και πίσω, ενώ στα πλαγια και πάνω έχει ηχομονωτικό υλικό, που δεν ξέρω πως επιδρά και στο θέμα θερμοκρασιών), στην θέση του κουτιού στο γραφείο μου που δεν έχει και τον τρελό αέρα από όλες τις μεριές, ή στην όχι 100% σωστή εφαρμογή της πάστας, μιας και ήταν η πρώτη φορά που το έκανα..

Όταν αγόρασα την νέα ψύκτρα, ξεκούμπωσα την εργοστασιακή ψύκτρα, καθάρισα καλά τον επεξεργαστή από την πάστα πάλι με καθαρή βενζίνη, με χαρτί από πάνω για τα χοντρά, μετά με ένα πανι, Ενώ καθάρισα και τα πλάγια με μπατονέτα και καθαρή βενζίνη. Το αναφέρω μήπως και υπήρχε περίπτωση να προκάλεσα εκεί κάποιο βραχυκύκλωμα.. Το κάτω μέρος του επεξεργαστή δεν το πείραξα, εκεί που έχει δηλαδή τις προεξοχές, μόνο σε κάποια φάση στην άκρη (εκεί που η επιφάνεια είναι λεία, όχι στο κέντρο που έχει τα εξογκώματα), πρόσεξα πως είχε χυθεί λίγη πάστα (ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ), το καθαρίσα και αυτό με μια μπατονέτα και καθαρή βενζίνη.. Το socket στην μητρική δεν το πείραξα καθόλου, το είδα από κοντά (ακόμα και με μεγενθυτικό φακό) για να δω αν υπήρχαν τίποτα υπολείμματα πάστας ή κάποιο στράβωμα. Δεν είδα τίποτα όμως. Έβαλα πάλι πάστα (στον επεξεργαστή, αφού τον κούμπωσα στο socket, όχι στην ψύκτρα) και βίδωσα την ψύκτρα κανονικά. Δεν ξέρω αν σε όλη αυτή την διαδικασία όπως την περιέγραψα υπάρχει περίπτωση να προκάλεσα άθελα μου κάποια ζημιά στον επεξεργαστή. Πάντως για την περίπτωση κάποιου στραβώματος, κοίταξα και το κάτω μέρος του επεξεργαστη με μεγενθυτικό φακό, δεν παρατήρησα τίποτα..

Όλα τα εξαρτήματα όταν έλυσα το σύστημα τα φύσηξα (χωρίς την χρήση κάποιου ηλεκτρικού φυσητήρα) και τις επιφάνειες ή τα ανεμιστηράκια τα έκανα και με ένα πινελάκι.. Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί αν προξενήθηκε κάποια βλάβη από αυτό. Δεν είναι ότι τα τίναζα από το μπαλκόνι.. Και μετά τα ξαναέστησα όπως τα είχα κάνει και την πρώτη φορά..

Α, έλεγξα (για το απειροελάχιστο ενδεχόμενο, γιατί θα ήταν πολύ χοντρό να μην είχαν προνοήσει οι της Prolimatech) το ύψος από τις βίδες στήριξης της μητρικής, και το σύγκρινα με το ύψος του backplate της ψύκτρας, μήηηηηηπως και ακουμπούσε λίγο πίσω στο σασί, αλλά έχει αέρα κανα 2 χιλιοστά..

Αυτά λίγο πολύ. Δεν ξέρω πως μπορεί να προκλήθηκε κάποιο βραχυκύκλωμα.. Θα την πάω αύριο λογικά από το Πλαίσιο για να δούμε τι θα γίνει..

Και ζητώ ταπεινά συγνώμη από αυτούς που θεωρούν ανούσιες και φλύαρες τις περιγραφές μου που έχουν μετατρέψει το 5-6-post topic μου σε ένα 10σέλιδο έπος, προτιμώ να ξέρω τι μπορεί να έκανα λάθος, για να μην το επαναλάβω την επόμενη φορά..

Δημοσ.

Γειααααααα

Στο καλό.

:-)

Sadako, απ'όσα περιγράφεις τίποτα δε θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα, αλλά επιμένω να δοκιμάσεις με την παλιά ψύκτρα.

Μια φορά και ένα καιρό, με την πολυπαθή striker θυμάμαι πως δε boot-αρε το pc αν είχες σφίξει πολύ την όποια (after market με backplate) ψύκτρα.

Ακραίο φαινόμενο βέβαια, σε άλλο socket, με μητρική συνώνυμη του bug, αλλά ποτέ δε ξέρεις.

Επίσης λίγο οινόπνευμα με κωλόχαρτο είναι αρκετό για να καθαρίσεις υπολείμματα πάστας, όχι τίποτα άλλο, αλλά η βενζίνη βρωμάει κιόλας.

Δημοσ.

Liopyr, μιας και ζήτησες κάποιες φώτο, εδώ είναι όπως τα είχα συνδέσει στην αρχή με την νέα ψύκτρα. Δεν το είχα ονοίξει ακόμα καν, είχα ακοπό να ζητήσω καμιά γνώμη για το αν θα μπορούσα να βελτιώσω κάπως το cable management.

dsc00547.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Τα καλωδιάκια τα έχω δέσει στο σασί σε κάποια σημεία, με τα γνωστά συρματάκια..

Σε αυτή την ομολογουμένως θωλή φωτογραφία είναι που έβγαλα όταν διαπίστωσα πως είχε χυθεί λίγη πάστα στο κάτω μέρος του επεξεργαστή, φαίνεται λίγο στην φώτο στην άκρη αριστερά ακριβώς πάνω από το μέσο..

dsc00553b.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Και εδώ το πόσο πάστα έβαλα.. Ένα πολύ λεπτό στρώμα, σχεδόν διαφανές..

dsc00554ge.th.jpg

Τώρα την έχω την μητρική έξω από το κουτί, πάνω στο γραφείο, την έχω αποσυνδεδεμένη..

Edit: Αυτό με το σφίξιμο της ψύκτρας ομολογώ πως μου πέρασε από το μυαλό, αν δεις τις βίδες, αυτές που στερεώνουν την ψύκτρα στη βάση είναι κάπως έτσι

16_IMG_4804.JPG

, δηλαδή έχει και σαν ελατήριο γύρω-γύρω, εγώ τις τερμάτισα και τις 2 βίδες όσο πάει.. Λες να φταίει αυτό; Αλλά είπα πως λόγω του βάρους και του όγκου της ψύκτρας, όσο πιο σφιχτά ειναι, τόσο πιο σταθερή η ψύκτρα..

(Η τελευταία φώτο είναι από ένα review του πλαισίου, δεν είναι αυτή η δική μου μητρική)

Για τον καθαρισμό, σε άλλο φόρουμ είχα διαβάσει πως το οινόπνευμα δεν είναι και πολύ καλή σαν λύση.. το καλύτερο είναι "ισοπροπανόλη" (αν δεν κάνω λάθος), αλλά μιας και είχα την καθαρή βενζίνη, το καθάρισα με αυτό..

Δημοσ.

εγω θα πω μια χαζομαρα... αλλα την ειχα παθει στον παλιο υπολογιστη...

ειχα δεσει τα καλωδιακια απο μητρικες και ιστοριες και ενα καλωδιακι ειχε ενα πολυ μικρο σκισιμο με αποτελεσμα να κανει επαφη με τη λαμαρινα απο το κουτι και να βραχυκυκλωνει ... Δες τα καλωδια σου αν εκει που τα εχεις δεσει μηπως καποιο ζοριστηκε επανω στο κουτι απο το δεσιμο και εκανε καποιο σκησιμο με αποτελεσμα να κανει επαφη και βραχυκυκλωμα..

Δημοσ.
εγω θα πω μια χαζομαρα... αλλα την ειχα παθει στον παλιο υπολογιστη...

ειχα δεσει τα καλωδιακια απο μητρικες και ιστοριες και ενα καλωδιακι ειχε ενα πολυ μικρο σκισιμο με αποτελεσμα να κανει επαφη με τη λαμαρινα απο το κουτι και να βραχυκυκλωνει ... Δες τα καλωδια σου αν εκει που τα εχεις δεσει μηπως καποιο ζοριστηκε επανω στο κουτι απο το δεσιμο και εκανε καποιο σκησιμο με αποτελεσμα να κανει επαφη και βραχυκυκλωμα..

Τα καλωδιάκια από τα led και τα switches είναι που τα είχα δέσει στο σασί με τα συρματάκια.. Αλλά ακόμα και τώρα, με την μητρική έξω από το κουτί και με συνδεδεμένα πάνω της μόνο την τροφοδοσία, cpu, cooler, ram και την κάρτα γραφικών, αφού συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο. Εκτός αν πια συνέβη αυτό που λες, αλλά από τυχόν βραχυκύκλωμα έπαθε μόνιμη βλάβη η μητρική..

Δημοσ.

Εδώ που φτάσαμε δεν βάζουμε και κάνα δημοψήφισμα για το τι μπορεί να είναι? Η κάνα Πάμε Στοίχημα?

ΥΣ Επειδή προηγήθηκαν διάφορα δεν το γράφω ειρωνικά.

Δημοσ.

2. οχι δε θα σε κράξουν. έτσι γίνεται η σωστή επιστροφή, σετάκι

3. και φυσικά να αποφυγεις τις πολλές κουβέντες, πέρα από το "δεν ξέρω, δε δουλεύει, είναι στην εγγύηση". αν αρχίσεις να μιλάς - όπως γράφεις εδώ, δε σε βλέπω να γλιτώνες το 5ευρο επιβάρυνσης.

2. έτσι σετάκι γίνονται αμα είναι απο το ιδιο κατάστημα αγορασμένα.. Εχει βαρεθεί να λέει οτι είναι αλλα απο δώ και αλλα απο κει.

3. Συμφωνω. Και φυσικά μη τους πεις ολα αυτα που χουν γίνει αυτες τις μέρες..

Ε ρε και να πέσεις σε τεχνικό που βλέπει το φόρουμ :-ρ

Τώρα για κάτι άλλα...

Και βέβαια αποκτάς γνώσεις απο το internet (και απο τα forums αυτου)

Και βέβαια γδύνονται οι μητρικές αμα γουστάρεις. Στον ηλεκτρολόγο που 'ξεγυμνώνει΄ τα καλώδια δηλαδη? τι του λες? Οτι δε το ξεγυμνώνει αλλα οτι αφαιρεί το προστατευτικό-μονωτικό το οποιο είναι τυλιγμένο γύρω απο τα καλώδια?

Και βέβαια να παίξουμε στοίχημα! ;-Ρ

Αποδόσεις: Πρόβλημα Μ/Β 1.20, CPU 5.20, RAM 2.20

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...