dimitris__ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Κοίτα να δείς, για να αποκλείσεις εξωγενείς παράγοντες: Βγάλε τη μητρική έξω κι ακούμπα τη πάνω σε ένα χαρτόκουτο (π.χ. το δικό της), βγάλτα όλα απο πάνω και βάλε μόνο τα απολύτως αναγκαία: CPU/cooler VGA (αν δεν έχει onboard) Μία μνήμη Ρεύμα για Μ/Β Ρεύμα για CPU ΜΗΝ συνδέσεις τα ledάκια, power και reset. Μέ ένα κατσαβίδι βραχυκύκλωσε τα Power ON για να πάρει μπροστά. Αν δεν πάρει: 1. βάλε μια άλλη μνήμη 2. Βάλε ένα άλλο τροφοδοτικό ή δοκίμασε το υπάρχον σε ένα άλλο PC 3. Bάλε άλλη VGA ή δοκίμασέ τη σε ένα άλλο PC Αν δεν παίζει πας 99% για motherboard, 1% για CPU
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 ΜΗΝ συνδέσεις τα ledάκια, power και reset. Μέ ένα κατσαβίδι βραχυκύκλωσε τα Power ON για να πάρει μπροστά. Αυτό. Και δοκίμασε και με διαφορετικά dimms (ένα-ένα) αν δε boot-άρει. (edit, με πρόλαβε στο edit)/
Sadako Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δεν χρειάζεται να βραχυκυκλώσω με κατσαβίδι, έχει κουμπι power on πάνω στην μητρική.. Τα led και το speaker είπα να τα ενώσω για να ακούσω μπιπ. Αλλιώς θα πρέπει να συνδέσω και την οθόνη για να έχω κάποιου είδους feedback.. Τροφοδοτικό άλλο έχω.. VGA PCI-Express δεν έχω (με μια μικρή πιθανότητα να βρεθεί σήμερα ή αύριο).. Και ναι, το μοναδικό τσιπάκι RAM που έχω αφήσει πάνω στην μητρική είναι στο πρώτο μαύρο από τα αριστερά.. Αυτό για την πτοσευχή, δεν βλάπτει να προσευχηθεί και κανένας άλλος μαζί μου. Να μην έχουμε καμιά βλάβη, γιατί δεν είμαστε για γ@μησιάτικα τέτοια εποχή.. ---------- Προσθήκη στις 19:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:52 ---------- Λεπόν.. Την δοκίμασα πάνω στο γραφειο, σκέτη η μητρική, μόνο με μία μνήμη, τα ρεύματα για Μ/Β και επεξεργαστή, την κάρτα γραφικών.. Μπόρεσα να τραβήξω και το καλώδιο του speaker.. Τα ίδια.. Δοκίμασα με άλλο τροφοδοτικό, τα ίδια.. Μόνο την κάρτα γραφικών δεν βρήκα να δοκιμάσω.. Τώρα.. Πάω στο πλαίσιο με την μητρική σκέτη; Γυμνή; Όπως την γέννησε η μανούλα της; 'Η με τον επεξεργαστή και την ψύκτρα πάνω; Υπενθυμίζω, Μητρική -> Πλαίσιο Επεξεργαστής -> e-shop Ψύξκτρα -> Πλαίσιο.. Ντάξ, τα άλλα, μνήμες, κάρτες γραφικών κλπ θα βάλουν δικά τους. Αλλά αν βγάλω και τον επεξεργαστή, δεν θα μου φύγει η απορία αν έχει τίποτα αυτός (ή όπως τον έβαλα με την ψύκτρα), ή στην τελική αν έκανα εγώ καμιά πατάτα όπως έβαλα την ψύκτρα.. Τέλος, αν δεν έχουν την ίδια ετοιμοπαράδοτη (στο site τους τώρα βλέπω έχουν μόνο μία Η55-GD65 -που δεν είναι η P55-GD65 που είχα εγώ- κι αυτή κατόπιν παραγγελίας), ποια μητρική να πάρω; Ή έστω ποιας εταιρίας;
testit Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Αυτό για την πτοσευχή, δεν βλάπτει να προσευχηθεί και κανένας άλλος μαζί μου. Να μην έχουμε καμιά βλάβη, γιατί δεν είμαστε για γ@μησιάτικα τέτοια εποχή.. Πέρασε μια εργάσιμη κι ακόμα δεν το πήγες στο σέρβις; Τώρα μάλιστα που είναι άδεια η πόλη - το ίδιο και τα σέρβις; Περιμένεις να το φτιάξεις μόνος σου - όταν μάλιστα δεν είναι θέμα λογισμικού και κάποιων τρικς μέσω αυτού; Οι εδώ μέσα που σε συμβουλεύουν, ικανοποιούν κύρια την ανάγκη έκφρασης - κάποιοι μαζεύουν κι εμπειρία! Αν συνεχίσεις να τζουρτζουχαλεύεις έτσι το σύστημα, νομοτελειακά θα πας για ακριβό κοστούμι! Αυτή η εμπειρία πληρώνεται 200%
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Sadako με άλλο dimm δοκίμασες; Επίσης δοκίμασε να συνδέσεις μόνο τα 4 pin από την 8πινη τροφοδοσία της cpu. (όπως κοιτάς την μητρική, άσε κενά τα κάτω 4). Aν την πας στο πλαίσιο, την δοκιμάσουν και τελικά δουλεύει, μπορεί να σου χρεώσουν εργασία (και καλά θα κάνουν).
testit Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Τώρα.. Πάω στο πλαίσιο με την μητρική σκέτη; Μητρική -> Πλαίσιο Ναι, και να ζητήσεις μια της ίδιας κατηγορίας - που να δέχεται τον επεξεργαστη και τις μνήμες σου. Όλες οι μάρκες καλές είναι - μακριά από τίποτε ασροκ, ecs, φοξκον, τούρβο-χ.. Οι προτιμήσεις σου ας ξεκινούν από asus κι ας φτάνουν ως gigabyte (δυο δηλαδή προτιμήσεις) . Την msi τελευταία επιλογή.
Sadako Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Καλά, δεν χάθηκε και ο κόσμος αν περάσει μια μέρα.. .. Και αύριο άδεια θα είναι.. Και μεθαύριο το ίδιο.. liopyr, δοκίμασα και με άλλο τροφοδοτικό, που έχει μόνο 4pin για τον επεξεργαστή (και 20 για την μητρική). Οπότε δεν παίζει αυτό.. Το μόνο που δεν δοκίμασα είναι άλλη κάρτα γραφικών, επειδή δεν έχω εύκαιρη, ίσως βρω αύριο.. Απλά σκέφτομαι το εξής: Γδύνω λοιπόν την μητρική, βγάζω και επεξεργαστή/ψύκτρα, την σκουπίζω, την παίρνω παραμάσχαλα και πάω στο Πλαίσιο.. Και μου λένε "οκ μάγκα, όντως χαλασμένη είναι, σου δίνουμε άλλη". Εγώ γυρνώντας σπίτι, όταν πάω να βάλω πάλι την Megahalems, θα έχω στο νου μου τι έκανα (αν έκανα κάτι) λάθος. Άσε που θα έχω στο νου μου αν τελικά άρπαξε κάτι (και) ο επεξεργαστής.. Αν πάω την μητρική σετάκ6 με επεξεργαστή και ψύκτρα "παρόλο που ο επεξεργαστής είναι από αλλού" θα με κράξουν λέτε;
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Τον επεξεργαστή είναι σχεδόν αδύνατο να τον χαλάσεις κατά λάθος. Αν δεν βαριέσαι, βγάλε την Megahelms και δοκίμασε με την παλιά ψύκτρα να δεις αν θα boot-άρει. Αν την πας μαζί με τον επεξεργαστή, μπορεί να σου πει πως φταίει ο επεξεργαστής και άντε απέδειξε μετά πως δεν είσαι ελέφαντας.
testit Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Καλά, δεν χάθηκε και ο κόσμος αν περάσει μια μέρα.. .. Και αύριο άδεια θα είναι.. Και μεθαύριο το ίδιο.. liopyr, δοκίμασα και με άλλο τροφοδοτικό, που έχει μόνο 4pin για τον επεξεργαστή (και 20 για την μητρική). Οπότε δεν παίζει αυτό.. Το μόνο που δεν δοκίμασα είναι άλλη κάρτα γραφικών, επειδή δεν έχω εύκαιρη, ίσως βρω αύριο.. Απλά σκέφτομαι το εξής: Γδύνω λοιπόν την μητρική, βγάζω και επεξεργαστή/ψύκτρα, την σκουπίζω, την παίρνω παραμάσχαλα και πάω στο Πλαίσιο.. Και μου λένε "οκ μάγκα, όντως χαλασμένη είναι, σου δίνουμε άλλη". Εγώ γυρνώντας σπίτι, όταν πάω να βάλω πάλι την Megahalems, θα έχω στο νου μου τι έκανα (αν έκανα κάτι) λάθος. Άσε που θα έχω στο νου μου αν τελικά άρπαξε κάτι (και) ο επεξεργαστής.. Αν πάω την μητρική σετάκ6 με επεξεργαστή και ψύκτρα "παρόλο που ο επεξεργαστής είναι από αλλού" θα με κράξουν λέτε; 1. όσο πιο γρήγορα την πας, τόσο θα γλιτώσεις άλλους από το να ψάχνουν για σένα 2. οχι δε θα σε κράξουν. έτσι γίνεται η σωστή επιστροφή, σετάκι 3. και φυσικά να αποφυγεις τις πολλές κουβέντες, πέρα από το "δεν ξέρω, δε δουλεύει, είναι στην εγγύηση". αν αρχίσεις να μιλάς - όπως γράφεις εδώ, δε σε βλέπω να γλιτώνες το 5ευρο επιβάρυνσης.
testit Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Απλά σκέφτομαι το εξής: Γδύνω λοιπόν την μητρική, βγάζω ... Δε γδύνονται - δε γδύνουν τις μητρικές . Αφαιρούν (τα πρόσθετα) ίσως είναι πιο δόκιμη χρήση . Κάποιοι προχωρημένοι μπορεί να έλεγαν πως τις κάνουν και στριπτ..!
Sadako Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Ρε συ testit, ήμαρτον δηλαδή, υποχρέωσα εγώ κανέναν να ψάχνει για μένα; Τεχνολογικό φόρουμ είναι, συζητάμε, μαθαίνουμε και τίποτα εν τω μεταξύ.. Αν ήταν, όλα τα τόπικ θα είχαν μάξιμουν 2 πόστ: 1. Πρόβλημα 2. "Πήγαινέ το για σέρβις" Εγώ μπορεί να την ξεφλουδίζω κιόλας την μητρική.. What's your problem anyway;
Benton Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Παιδες καλησπερα!Λιγο Off topic θα βγω αλλα....οταν κανουμε clear cmos(βγαλσιμο μπαταριας ή με jumper) απλα διακοπτουμε την τροφοδοσια ρευματος του chip Bios απ τη μπαταρια,ακαριαια χανει τις ρυθμισεις το chip,το ιδιο γινεται και με το ενσωματωμενο διακοπτακι που συνηθιζουν να εχουν οι καινουριες μητρικες,δεν εχει σημασια ποσο θα το αφησεις,ειτε 20 χρονια ειτε 1"...ειναι σαν να λεμε οτι για να βαλεις μπροστα ενα συστημα με κατσαβιδι(επανω στο γραφειο χυμα ολα) πρεπει να κρατησεις δηλαδη το κατσαβιδι 24 ωρες? Συγνωμη για το οφ τοπικ
digekas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Sadako αυτό που σου πρότεινε ο liopyr το έκανες; Δηλαδή να δοκιμάσεις 1 module μνήμης σε διάφορα slot κάθε φορά και αν δεν ξεκινήσει να δοκιμάσεις κάποιο άλλο (πάντα ένα μόνο κάθε φορά) module; Παλαιότερα που είχα αντίστοιχο πρόβλημα και που η μητρική δεν μου έδινε σημεία ζωής, τελικά το πρόβλημα ήταν από τις μνήμες, ενώ κάποια παλιά pci tuner που είχα και που δεν τα αναγνώριζε η μητρική, όταν καθάρισα τις επαφές του με ένα πανάκι και τις τοποθέτησα τις αναγνώρισε και τις δυο, ίσως ήταν θέμα οξείδωσης, ίσως κάτι άλλο, το θέμα είναι ότι δουλεύουν ενώ πριν όχι. Αν υπήρχε πρόβλημα με βραχυκύκλωμα το τροφοδοτικό δεν θα έδινε ρεύμα στην μητρική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.