probe Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μα αφου λεει πως εβγαλε και εβαλε παλι την καρτα τι να του πουμε, να το κανει 100 φορες ? Στην τελικη αν φταιει η καρτα ολα τα αλλα φορτωνουν, σκληροι, μπιμ απο ηχειο κτλ κτλ κτλ. Πού είπα ρε Nik.K ότι φταίει η κάρτα γραφικών. Σε άλλη περίπτωση αναφέρθηκα για να τονίσω κάτι που προφανώς δεν κατάλαβες. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αν εξαιρέσουμε την περίπτωση να έχει βάλει κάτι λάθος μόνο κατά τύχη μπορεί να βγάλει άκρη δεδομένου ότι δεν έχει κάποια υλικά που να ξέρει ότι δουλεύουνε για να κάνει troubleshooting. Και όσο για τα μπιπ δεν πειράζει που δεν με πιστεύεις να φάει ψωμί και κάνας άνθρωπος Που έγραψα ότι αποκλείεται να είναι η μητρική του το πρόβλημα? Διάβασε λίγο προσεκτικά. Τη συγνώμη μου στο Sadako που βγαίνω εκτός θέματος
testit Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Λοιπόν.. Καμιά ιδέα να σιγουρετώ τουλάχιστον για το τι φταίει; Υπάρχει κι η περίπτωση να καταστράφηκε το bios. Δηλαδή να αποπρογραμματίστηκε το τσιπάκι που περιεχει τις βασικές εντολές του m/b. Αν μάλιστα είχες κάνει πρόσφατα κάποιο bios update τελικά να μη πέτυχε - όπως φάνηκε στο 100% του. Το τσιπάκι του bios είναι κουμπωτό ή συρταρωτό συνήθως πάνω στο m/b. Με ένα google search θα βρεις τύπους που σου στέλνουν ταχυδρομικά καινούργιο τσιπάκι, μαζί με το ειδικό λαβιδάκι αφαίρεσής του. Θα σου στοιχίσει η ιστρία πεί τα 15-20 ευρώ (τσιπάκι και λαβίδα αφαίρεσης μαζί) και 2-3 εργάσιμες μέχι να παραλάβεις το καινούργιο τσιπάκι. Δοκίμασε κάποιο ή κάποια από τα εξής: 1) να ξεκινήσεις το σύστημα με τα ελάχιστα απαραίτητα.... μόνο mb/b+cpu+1 μνήμη+κάρτα γραφικών 2) να κάνεις ένα long clear cmos , να βγάλεις δηλαδή τη μπατaρία του mb + to tzamperwma του clear cmos, για 24 ώρες 3) δοκίμασε τα επιμέρους εξαρτήματα (μνήμες, κάρτα γραφικών κλπ) σε άλλο υπολογιστή 4) πήγαινέ το στο σέρβις στο πλαίσιο (αλά 30-40 ευρω είναι πολλά/αν παιρνουν τόσο, για ένα m/b! toylaxiston 8a sigoyreyteis gia to ti ftaiei! 5) άλλαξε το τσιπάκι του bios Την ιδέα του τσιπ του bios τη θυμήθηκα, καθώς πριν καιρό ένα γειτονόπουλο μου έφερε το σύστημά του να το φτιάξω... το οποίο σύστημά του το είχε καταταλαιπωρήσει με o/c κλπ δοκιμές έκανε μπαμ απο μακρυά πως του είχε βγάλει το λάδι! το πάλαιψα μέρες αλλά δεν το κατάφερα. οπότε όταν τον ρώτησα αν είχε κάνει κανένα πρόσφατο bios update , το ομολόγησε. και μετα μπήκαμε στη διαδικασία αλλαγής του bios chip, οπότε αυτό ήταν.
Nik.K Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Πού είπα ρε Nik.K ότι φταίει η κάρτα γραφικών. Σε άλλη περίπτωση αναφέρθηκαγια να τονίσω κάτι που προφανώς δεν κατάλαβες. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αν εξαιρέσουμε την περίπτωση να έχει βάλει κάτι λάθος μόνο κατά τύχη μπορεί να βγάλει άκρη δεδομένου ότι δεν έχει κάποια υλικά που να ξέρει ότι δουλεύουνε για να κάνει troubleshooting. Και όσο για τα μπιπ δεν πειράζει που δεν με πιστεύεις να φάει ψωμί και κάνας άνθρωπος Που έγραψα ότι αποκλείεται να είναι η μητρική του το πρόβλημα? Διάβασε λίγο προσεκτικά. Τη συγνώμη μου στο Sadako που βγαίνω εκτός θέματος Δεν ειπα οτι δεν σε πιστευω για τα μπιπ αλλα με βαση οσα ειπε σαν πορισμα βγαζω οπως και αλλη την μητρικη. Οσο για την καρτα γραφικων απλα φανηκε σαν να ειπες πως καναμε λαθος που δεν σκεφτηκαμε πως εφταιγε αυτη. Τωρα αν κανω λαθος καλως, ανθρωποι ειμαστε.
liopyr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 2) να κάνεις ένα long clear cmos , να βγάλεις δηλαδή τη μπατaρία του mb + to tzamperwma του clear cmos, για 24 ώρες Αυτό τι σόι κόλπο είναι; Τι διαφορά έχουν οι 24 ώρες από ορισμένα δευτερόλεπτα; 5) άλλαξε το τσιπάκι του bios Την ιδέα του τσιπ του bios τη θυμήθηκα, καθώς πριν καιρό ένα γειτονόπουλο μου έφερε το σύστημά του να το φτιάξω... το οποίο σύστημά του το είχε καταταλαιπωρήσει με o/c κλπ δοκιμές έκανε μπαμ απο μακρυά πως του είχε βγάλει το λάδι! το πάλαιψα μέρες αλλά δεν το κατάφερα. οπότε όταν τον ρώτησα αν είχε κάνει κανένα πρόσφατο bios update , το ομολόγησε. και μετα μπήκαμε στη διαδικασία αλλαγής του bios chip, οπότε αυτό ήταν. Το bios δε καταστρέφεται μόνο του ή με ρυθμίσεις. Νομίζω αν είχε κάποιο αποτυχημένο update πριν λύσει το pc θα μας το είχε πει.
Sadako Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 BIOS update δεν έκανα (κακώς) ποτέ.. Την μπαταρία πόση ώρα συνήθως αρκεί να την αφήσεις εκτός; Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση, πιθανόν σχετικό. Πέρα από το speaker, δεν δουλεύουν σωστά και τα leds. Μάλιστα κάνει κάτι λίγο κουφό. Ανάβει για ένα δευτερόλεπτο το led του power, Μετά σβήνει. Και όταν σβήνω το pc, 1-2 3-4 δευτερόλεπτα ΑΦΟΥ έχει κλείσει, ανάβει ένα led για ένα δευτερόλεπτο και σβήνει... Η φυσιολογική του λειτουργία θα ήταν να είναι συνέχεια αναμμένο το led του power.. Πάντως την μητρική την έβγαλα, δεν φαίνεται καμιά οπτική ζημιά από πίσω (από αυτό το πιθανό λύγισμα). Και ο πατέρας μου που το έλεγξε με το πολύμετρο από άκρη σε άκρη του κυκλώματος, δεν φαίνεται πουθενά διακοπή.. ---------- Προσθήκη στις 20:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:53 ---------- Παρεπιπτόντως, δεν ξέρω ποιος άλλαξε τον τίτλο του τόπικ, αλλά δεν τον είχα γράψει λάθος, εννοούσα αν στην προσπάθεια να τον καθαρίσω, τον "καθάρισα"..
testit Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 BIOS update δεν έκανα (κακώς) ποτέ.. Την μπαταρία πόση ώρα συνήθως αρκεί να την αφήσεις εκτός; Αν τη βγάλεις για λίγα δευτερόλεπτα "χάνονται" οι ρυθμίσεις του m/b κι επανέρχονται οι εργοστασιακές. Είναι ενέργεια σαν το τζαμπερωμα του clear cmos. Αν δεν επανέρχεται, διάβασε στο google για το τι είναι το long clear cmos - και κάντο... άστο ένα βράδυ έτσι Υποψιάζομαι πως το προβημά σου είναι αυτό "χαλασμένο bios" , συμβαίνει ξαφνικά, ειδικά σε περιπτώσειςε διάλυσης κι ανακατασκευής του συστήματος. Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση, πιθανόν σχετικό. Πέρα από το speaker, δεν δουλεύουν σωστά και τα leds. Μάλιστα κάνει κάτι λίγο κουφό. Ανάβει για ένα δευτερόλεπτο το led του power, Μετά σβήνει. Και όταν σβήνω το pc, 1-2 3-4 δευτερόλεπτα ΑΦΟΥ έχει κλείσει, ανάβει ένα led για ένα δευτερόλεπτο και σβήνει... Η φυσιολογική του λειτουργία θα ήταν να είναι συνέχεια αναμμένο το led του power.. (έτσι κάνουν εξαιτίας πυκνωτών που είναι στα τελευταία τους - αν δεν έχουν ήδη καταστραφεί) Πάντως την μητρική την έβγαλα, δεν φαίνεται καμιά οπτική ζημιά από πίσω (από αυτό το πιθανό λύγισμα). Και ο πατέρας μου που το έλεγξε με το πολύμετρο από άκρη σε άκρη του κυκλώματος, δεν φαίνεται πουθενά διακοπή.. ---------- Προσθήκη στις 20:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:53 ---------- Παρεπιπτόντως, δεν ξέρω ποιος άλλαξε τον τίτλο του τόπικ, αλλά δεν τον είχα γράψει λάθος, εννοούσα αν στην προσπάθεια να τον καθαρίσω, τον "καθάρισα".. Δε νομίζω να σε βοηθήσει αυτό το άρθρο στην κατάσταση που αναφέρεις ... 100 απαντήσεις διαφορετικές θα πάρεις! θα σε ξεστρατίσουν. Το πας αύριο στο σέρβις του πλαίσιου (αν είναι καλό m/b) και βρίσκες λύση στο πρόβλημά σου.
lionheart75 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 (έτσι κάνουν εξαιτίας πυκνωτών που είναι στα τελευταία τους - αν δεν έχουν ήδη καταστραφεί) Δε νομίζω να σε βοηθήσει αυτό το άρθρο στην κατάσταση που αναφέρεις ... 100 απαντήσεις διαφορετικές θα πάρεις! θα σε ξεστρατίσουν. Το πας αύριο στο σέρβις του πλαίσιου (αν είναι καλό m/b) και βρίσκες λύση στο πρόβλημά σου. Xαλασμένοι πυκνωτές σε καινούργιο mobo? Χλωμό εώς αδύνατο το βρίσκω εκτός και αν πρόκειται καθαρά για αστοχία υλικού και βρήκε ευκαιρία να δείξει το πρόβλημα με την αποσυναρμολόγηση-απανασυναρμολόγηση.... Δλδ μία στο εκατομμύριο... Σε αυτό συμφωνώ καθώς άβυσσος η ψύχη των υπολογιστών και κανένας, όσο ειδικός κι αν είναι, δεν τα ξέρει όλα. Παρόλα αυτά σε όλους έχουν συμβεί ανάλογα πράγματα και η λύση ήταν η πιο απλή στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Όπως είπα και είπε και ο ίδιος στο #1 πρόκειται για νέο mobo και καλό motherboard το οποίο δούλευε μέχρι την αλλαγή ψύκτρας κανονικότατα. (MSI P55-GD65) Ας τα ξαναπάρει όλα απο την αρχή με ηρεμία. Αν πάλι δεν δουλέψει (με βγάλσιμο μπαταρίας) τότε ας το πάει στο σέρβις του καταστήματος που το πήρε.
Sadako Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Λοιπόν... Τα έβγαλα όοοοοοοολα και τα ξαναέβαλα από την αρχή.. Έβγαλα πάλι την ψύκτρα, τον επεξεργαστή, τα καθάρισα από την πάστα που είχα βάλει, έλεγξα τα ποδαράκια και κάτω από τον επεξεργαστή και στο socket μέσα (αν και δεν έχει ποδαράκια, κάτι σαν κουτάκια έχει), ξαναέβαλα άλλη πάστα, τα βίδωσα, άφησα πάνω μόνο επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και το ένα τσιπάκι μνήμης (το έβαλα στο μαύρο slot, το πιο απομακρυσμένο από τον επεξεργαστή), συνέδεσα στην μητρική μόνο τα ανεμιστηράκια, leds, switches και speaker.. Α, και εννοείται το 24-Pin και το 8-Pin του τροφοδοτικού.. To ξανανοίγω, τα ίδια.. Ανάβουν τα led του ανεμιστήρα της ψύκτρας, ανάβουν κανά 2-3 λαμπάκια πάνω στην μητρική, ανάβουν και 6 led που έχει πάνω η μητρική (επαναλαμβάνω MSI P55-GD65 σε περίπτωση που το ίδιο ισχύει και σε άλλες μητρικές της ίδιας εταιρίας ή αν κάποιος έχει την ίδια) που δείχνουν την power phase της CPU, ανάβουν και τα 6, άρα ΥΠΟΘΕΤΩ πως δεν έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής, αλλά δεν κάνει τίποτα.. Κάτι άλλο που πρόσεξα, συνέδεσα πάλι την οθόνη. Η οθόνη παραμένει σε stand-by.. Με το που ΚΛΕΙΝΩ τον υπολογιστή, ανάβει η οθόνη, μόνο για να βγάλει ένα "No signal" και να κλείσει αμέσως.. Λέει τίποτα σε κανέναν αυτό; μήπως τίποτα για την κάρτα γραφικών.. (Το ίδιο μου κάνει και με το led του κουτιού.. Ανάβει για ένα δευτερόλεπτο με το που ανοίξω τον υπολογιστή και μετά σβήνει.. Όταν κλείσω τον υπολογιστή, πάλι ανάβει για ένα δευτερόλεπτο και μετά σβήνει) Μάλλον θα βγάλω την μπαταρία και το jumper του cmos και θα τα αφήσω έτσι όλο το βράδυ.. ΜΠΑΣ και.. Είναι το μόνο που μου έχει μείνει να κάνω.. Το κακό είναι πως τα μισά εξαρτήματα τα πήρα από το Πλαίσιο και τα άλλα μισά από το e-shop. Την συναρμολόγηση την έκανα μόνος μου (πέτυχε την πρώτη φορά μια χαρά ) Edit: Όταν έβγαλα τον επεξεργαστή, είδα πως μια ελάχιστη ποσότητα πάστας είχε "λερώσει" κανά 2 μικρά τετραγωνάκια στον επεξεργαστή από τηνκάτω μεριά άκρη άκρη.. Όχι στο κέντρο που έχει τα εξογκόματα, άκρη άκρη.. Τα σκουπισα εννοείται αμέσως με χαρτί και με μια μπατονέτα με καθαρή βενζίνη.. Υπάρχει περίπτωση να πείραξε σε κάτι αυτό; Να έπαθε δλδ τίποτα ο επεξεργαστής από αυτό;
liopyr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Αν τη βγάλεις για λίγα δευτερόλεπτα "χάνονται" οι ρυθμίσεις του m/b κι επανέρχονται οι εργοστασιακές. Είναι ενέργεια σαν το τζαμπερωμα του clear cmos. Αν δεν επανέρχεται, διάβασε στο google για το τι είναι το long clear cmos - και κάντο... άστο ένα βράδυ έτσι Υποψιάζομαι πως το προβημά σου είναι αυτό "χαλασμένο bios" , συμβαίνει ξαφνικά, ειδικά σε περιπτώσειςε διάλυσης κι ανακατασκευής του συστήματος. Σε ρώτησα και παραπάνω, και φρόντισες να μη μου απαντήσεις. Τι είναι το long clear cmos, στο google δεν βλέπω πουθενά τέτοιο όρο. Επίσης επιμένω, πες μου αν θέλεις τι σε κάνει να πιστεύεις πως προκάλεσε corrupt στο bios. (έτσι κάνουν εξαιτίας πυκνωτών που είναι στα τελευταία τους - αν δεν έχουν ήδη καταστραφεί) Αποκλείεται καινούρια μητρική με solid πυκνωτές να έπαθε κάτι τέτοιο. Είναι το μόνο που μου έχει μείνει να κάνω.. (σώθηκες).
Sadako Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Tι άσχετος τίτλος είναι τούτος; Εγώ είχα γράψει απλά "Τον καθάρισα;" Παρεπιπτόντως, δεν ξέρω ποιος άλλαξε τον τίτλο του τόπικ, αλλά δεν τον είχα γράψει λάθος, εννοούσα αν στην προσπάθεια να τον καθαρίσω, τον "καθάρισα"..
testit Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Σε ρώτησα και παραπάνω, και φρόντισες να μη μου απαντήσεις.Τι είναι το long clear cmos, στο google δεν βλέπω πουθενά τέτοιο όρο. σίγουρα δε βρήκες; ακόμα κι εδώ μέσα υπάρχει μια εκατοντάδα και παραπάνω θέματα σχετικά με το long clear cmos δες αυτό που μου χρειάστηκε http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=384752&highlight=long+clear+cmos Επίσης επιμένω, πες μου αν θέλεις τι σε κάνει να πιστεύεις πως προκάλεσε corrupt στο bios. [/qoute] Διάβασα αυτά που περιέγραψε ο χρήστης, τα συσχέτισα με όσα μου έτυχαν στο παρελθόν - κι από όσα διάβασα επίσης μέχρι τώρα σε διάφορα βιβλία ηλεκτρολογικού περιεχομένου, στη συνέχεια μύρισα και τα νύχια μου και έγραψα τη γνώμη μου. Επαναλαμβάνω τη συμβουλή μου στο χρήστη... κατά 99% είναι πρόβλημα corrupted bios .. Όμως το πρόβλημά σου δεν θα το λύσεις εδώ μέσα, θα το λύσεις αν πας εκεί που αγόρασες ΜΟΝΟ το motherboard. Θα πεις απλά.. "Κύριοι, δε λειτουργεί". τίποτε άλλο. μην αναλυθείς σε ιστορικό ενεργειών σου κλπ Η απάντησή σου θα είναι στερεότυπη: "Ξαφνικά χάλασε, δεν ξέρω πως, παρακαλώ είναι μέσα στη εγγύηση φτιάξτε το ή αντικαταστήστε το. Και σύντομα παρακαλώ γιατί δεν έχω να εργαστώ" Καλύτερα πήγαινέ το μόνο με την κάρτα γραφικών, και τις μνήμες (είναι το άλλο 1%) 99% ειναι corrupted bios (μάγος είμαι Αποκλείεται καινούρια μητρική με solid πυκνωτές να έπαθε κάτι τέτοιο. (σώθηκες).
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 σίγουρα δε βρήκες; ακόμα κι εδώ μέσα υπάρχει μια εκατοντάδα και παραπάνω θέματα σχετικά με το long clear cmosδες αυτό που μου χρειάστηκε http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=384752&highlight=long+clear+cmos Με μία πρόχειρη αναζήτηση με τον όρο long clear cmos δεν είδα κάτι. (τουλάχιστον στην πρώτη σελίδα). Πατέντα του caution θα είναι. Διάβασα αυτά που περιέγραψε ο χρήστης, τα συσχέτισα με όσα μου έτυχαν στο παρελθόν - κι από όσα διάβασα επίσης μέχρι τώρα σε διάφορα βιβλία ηλεκτρολογικού περιεχομένου, στη συνέχεια μύρισα και τα νύχια μου και έγραψα τη γνώμη μου. Α, οκ, πες το πως μύρισες τα νύχια σου, παραλίγο να μη σε πάρω στα σοβαρά δηλαδή...
testit Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Με μία πρόχειρη αναζήτηση με τον όρο long clear cmos δεν είδα κάτι.(τουλάχιστον στην πρώτη σελίδα). Πατέντα του caution θα είναι. Α, οκ, πες το πως μύρισες τα νύχια σου, παραλίγο να μη σε πάρω στα σοβαρά δηλαδή... ok 1. βάλε μέσα σε εισαγωγικά τη φράση "long clear cmos" , κάντην copy &^ paste στο κελί πάνω δεξιά που λέει "αναζήτηση". Θα σου προκύψουν πολλά εύρετρα. κερδισμένος θα βγεις, χωρίς να ξοδέψεις κάτι. 2. Πες "΄φχαριστώ" που έμαθες κάτι καινούργιο - και άφησε ήσυχο το παιδί να πάει αύριο τη μητρική στο σέρβις. Κι αυτός θα βγει κερδισμένος - και εσύ. 3. Ας μη κολλάς ουρές στα μηνύματα που ξεφεύγουν από το συζητούμενο. Θα βγουν πολλοί κερδισμένοι.
digekas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Ίσως να ευθύνεται κάποια επαφή της κάρτας γραφικών ή πιο πιθανό κάποιου module μνήμης. Αφού τα δοκίμασες όλα και δεν έβγαλες άκρη, καθάρισε με ένα μαλακό πανάκι τις επίχρυσες επαφές της κάρτας γραφικών και των module μνήμης και ξανατοποθέτησέ τα. Επίσης δοκίμασε να βάλεις πρώτα ένα μόνο module μνήμης και να κάνεις boot με αυτό. Εφόσον δεις ότι ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά, κλείσε τον και τοποθέτησε και τα υπόλοιπα. Ενδέχεται κάποιο έλασμα του διαύλου να μην έρχεται σε επαφή με την κάρτα γραφικών. Δοκίμασε να την μετατοπίσεις μερικά χιλιοστά χωρίς να την έχεις βιδωμένη στο κουτί και αν ο υπολογιστής μπουτάρει κανονικά στερέωσέ την στην θέση που λειτουργεί ο υπολογιστής. Καλή επιτυχία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.