Προς το περιεχόμενο

Καθάρισα σωστά το εσωτερικό του Η/Υ μου;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι, πάλι τα ίδια κάνει..

Μου την δίνει που δεν κάνει μπιπ το speaker. Έτσι τουλάχιστον θα μπορούσα να έχω κάποια ένδειξη για το τι φταίει. Αν χάλασε κάτι συγκεκριμένο, να πάρω καινούριο. Αλλά αν δεν ξέρω τι χάλασε, πως θα πάρω; Και δεν παίζει να βρω από φίλο/γνωστό άλλη κάρτα γραφικών να δοκιμάσω. Όσοι ξέρω έχουν πιο παλιά μηχανήματα..

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όχι, πάλι τα ίδια κάνει..

Μου την δίνει που δεν κάνει μπιπ το speaker. Έτσι τουλάχιστον θα μπορούσα να έχω κάποια ένδειξη για το τι φταίει. Αν χάλασε κάτι συγκεκριμένο, να πάρω καινούριο. Αλλά αν δεν ξέρω τι χάλασε, πως θα πάρω; Και δεν παίζει να βρω από φίλο/γνωστό άλλη κάρτα γραφικών να δοκιμάσω. Όσοι ξέρω έχουν πιο παλιά μηχανήματα..

εγώ σου λέω να κάτσεις και να τα δεις όλα με λεπτομέρεια;);)

και εγώ την είχα πατήσει μια φορά και έφταιγε ότι δεν κούμπωνε καλά η κάρτα γραφικών στην μητρική και τα τα είχα ψάξει άλλα ένα προς ένα

Δημοσ.

Για δοκιμασε να τον ανοιξεις εκτος κουτιου μονο με τα βασικα επανω.Το λεω μημπως ακουμπαει πουθενα και βραχυκυκλωνει.

Δημοσ.
Οτι και να εφταιγε πλυν της μητρικης θα ακουγες ηχο.

Και αν έχει καεί η μητρική συνήθως έχεις ένδειξη ότι παίρνει ρεύμα απλά δεν ξεκινάει.

Να προκάλεσες ένα τόσο απίστευτο βραχυκύκλωμα και να μην περνάει ρεύμα πουθενά... δύσκολο.

Δημοσ.

Άν την βγάλεις από το κουτί κάνε και ένα οπτικό έλεγχο στην περιοχη που τη ζόρισες. Και

μην κάνεις επεμβάσεις με ρεύμα στη μητρική. Συμφωνώ πάντως με τουε προηγούμενους ότι

η κούραση και η απογοήτευση είναι κακός σύμβουλος, ακόμη κι αν έχεις εμπειρία. Μπορεί

το πιο απλό πράγμα να σου ξεφύγει.

Δημοσ.

Δυστυχώς κι εμένα εκεί πάει το μυαλό μου.. Υπάρχει όμως κάποιος τρόπος να σιγουρευτώ; Γιατί να σκάσω το 100άρι για την μητρική και τελικά να φταίει κάτι άλλο; Μ@λ@κία δεν θα'ναι;

Εν τω μεταξύ, η μητρική που έχω, έχει σε ένα σημείο 6 οπές, με τις οποίες μπορείς να μετρήσεις την τάση της CPU, μια CPU_VTT voltage, DDR Voltage και μια PCH Voltage. Υποθέτω πως προορίζονται για όταν κάνεις overclock. Αλλά ΜΗΠΩΣ θα μπορούσα εγώ να τις χρησιμοποιήσω διαγνωστικά για να δω πχ αν έχει πρόβλημα η CPU ή οι μνήμες;

Δημοσ.
Οτι και να εφταιγε πλυν της μητρικης θα ακουγες ηχο.

Ηχητικό μπιπ δεν σου δίνει πάντα. Δεν είναι απόλυτο κριτήριο αυτό για να πεις ότι μια

μητρική χάλασε.

Δημοσ.
Αν δεν του ανοιγει και εξω απο το κουτι δεν βρισκω κατι αλλο πιο λογικο απο την μητρικη.

Λογικό είναι από τη στιγμή που σου λέει ότι ζόρισε την πλακέτα, με τα μπιπ

διαφωνώ.

Δημοσ.

Πράγματι τα beep codes είναι παράξενη ιστορία, μπορούν να σου δείξουν πως να κινηθείς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι απόλυτης εμπιστοσύνης.

Δημοσ.

Tι να πω ρε γαμώτο.. Διάβασα και κανά 2 τόπικ άλλων παιδιών με παρόμοιο πρόβλημα, ειδικά στον ένα που έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια συμπτώματα με μένα, δεν είχε βάλει στην μητρική το 8-pin καλώδιο δίπλα από τον επεξεργαστή. Το έβγαλα και το ξανάβαλα 2-3 φορές. Ανάποδα δεν παίζει να το'βαλα, αφού φαίνεται από ποια μεριά πρέπει να μπει για να σκαλώσει στην εγκοπή.. Στον άλλο έφταιγε η κάρτα γραφικών..

Σε εμένα πάντως, σε άλλη περίπτωση που είχα αλλάξει τροφοδοτικό, όταν είχα ξεχάσει να βάλω το 6-pin καλώδιο στην κάρτα γραφικών μου χτυπούσε το speaker. Μάλιστα επειδή εκείνη την στιγμή ημουν αφηρημένος, έψαξα στο ίντερνετ για το τι σήμαινε ο beep-code και από κει οδηγήθηκα να τσεκάρω την ATI.. Την κάρτα γραφικών την έβγαλα και την ξανάβαλα..

Υπάρχει περίπωση να πειράζει αν έχω βιδώσει πολύ σφιχτά την ψύκτρα; Τν βίδωσα τέρμα κάτω όσο πάει.. Αν και ο i7-860 που έχω, δεν έχει ποδαράκια από κάτω για να στραβώσουν..

Δημοσ.
Αν και ο i7-860 που έχω, δεν έχει ποδαράκια από κάτω για να στραβώσουν..

Εχει η μητρικη τα ποδαρακια.Δεν νομιζω να εκανες τοση ζημια αν και καλου κακου βγαλε το cpu και ελενξε τα ποδαρακια στο socket της mobo.

Δημοσ.
Tι να πω ρε γαμώτο.. Διάβασα και κανά 2 τόπικ άλλων παιδιών με παρόμοιο πρόβλημα, ειδικά στον ένα που έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια συμπτώματα με μένα, δεν είχε βάλει στην μητρική το 8-pin καλώδιο δίπλα από τον επεξεργαστή. Το έβγαλα και το ξανάβαλα 2-3 φορές. Ανάποδα δεν παίζει να το'βαλα, αφού φαίνεται από ποια μεριά πρέπει να μπει για να σκαλώσει στην εγκοπή.. Στον άλλο έφταιγε η κάρτα γραφικών..

Σε εμένα πάντως, σε άλλη περίπτωση που είχα αλλάξει τροφοδοτικό, όταν είχα ξεχάσει να βάλω το 6-pin καλώδιο στην κάρτα γραφικών μου χτυπούσε το speaker. Μάλιστα επειδή εκείνη την στιγμή ημουν αφηρημένος, έψαξα στο ίντερνετ για το τι σήμαινε ο beep-code και από κει οδηγήθηκα να τσεκάρω την ATI.. Την κάρτα γραφικών την έβγαλα και την ξανάβαλα..

Υπάρχει περίπωση να πειράζει αν έχω βιδώσει πολύ σφιχτά την ψύκτρα; Τν βίδωσα τέρμα κάτω όσο πάει.. Αν και ο i7-860 που έχω, δεν έχει ποδαράκια από κάτω για να στραβώσουν..

Μιας και το ανέφερες σε θέμα που λες με παρόμοια προβλήματα, επέμενα να κοιτάξει το παιδί την κάρτα γραφικών ενώ άλλοι συμφορουμίτες μου είχαν κηδέψει τη μητρική με τη λογική ότι αν ήταν κάρτα γραφικών θα έδινε ηχητικό σήμα. Τελικά βέβαια ήταν

κάρτα γραφικών και το έλυσε το πρόβλημα του το παιδί. Το γράφω μόνο και μόνο

γιατί γενικά σε αυτό το φόρουμ βλέπω να επικρατεί η μπιπολογία η οποία δεν είναι

συχνά ο καλύτερος μπούσουλας.

Δημοσ.

Μα αφου λεει πως εβγαλε και εβαλε παλι την καρτα τι να του πουμε, να το κανει 100 φορες ? Στην τελικη αν φταιει η καρτα ολα τα αλλα φορτωνουν, σκληροι, μπιμ απο ηχειο κτλ κτλ κτλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...