smech Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Γεια χαρά! Είμαι ένας από αυτούς που διαπίστωσε ότι στο κέντρο της Αθήνας και γενικά μέσα στην πόλη είναι ακατόρθωτο να μετακινείσαι με αυτοκίνητο, γιατί απλά τρως χρόνια από τη ζωή σου περιμένοντας στην κίνηση . Θέλω μηχανάκι τώρα!! Κάτι βέβαια που δεν ακούγεται καθόλου ευχάριστο από την γονική συναίνεση Υπάρχει περίπτωση κάποιος να οδηγεί και να μην χτυπήσει ή τον χτυπήσουν ποτέ, και γενικά να μην τραυματιστει; Υπάρχουν στατιστικά-συγκριτικά στοιχεία σχετικά με τους τραυματισμούς και τους θανάτους ανάμεσα στα 4τροχα και στα 2τροχα ; Όσοι οδηγείτε έχετε τραυματιστεί ποτέ σοβαρά; πόσα χρόνια οδηγείτε; Πολλά είπα Και στην τελική πώς θα πείσω τους δικούς μου; Φιλικά...
alexioualexios Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Ποιος ο λόγος να συζητάς για γονική συναίνεση; Και ναι. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έπεσε με την μηχανή-άκι. Επίσης το σοβαρά, είναι ένας γενικός όρος. Ήταν ένα παλικάρι στην Πάτρα το οποίο πήγε με ένα φίλο του για καφέ. Φορούσε κράνος. Όταν κατέβηκε θυμήθηκε ότι κάτι ξέχασε στο σπίτι. Ανέβηκε στο μηχανάκι πάλι (χωρίς κράνος) για να πεταχτεί λίγη απόσταση πιο κάτω στο σπίτι. Την ώρα που ξεκίνησε να φύγει, πήγε να αποφύγει ένα αυτοκίνητο και έπεσε κάτω. Σημ. Δεν είχε αναπτύξει πολύ ταχύτητα. Το παιδί έπεσε και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού στο κράσπεδο στο πεζοδρόμιο. Έμεινε επί τόπου. Επίσης ξέρω άτομο το οποίο γλίστρησε σταματημένος στο κόκκινο φανάρι και έσπασε το πόδι του μιας και έπεσε επάνω η μηχανή του. Οπότε να μη χτυπήσεις ποτέ το ξεχνάς. Για να μη σου πω ότι στα 12 χρόνια που οδηγάω αυτοκίνητο έχω δει απίστευτες ακροβατικές κινήσεις από παπάκια τα οποία παίζουν ρώσικη ρουλέτα με την ζωή τους. Για να πάρεις μηχανάκι όμως πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των δικών σου. Εκτός και αν έχουν ζήσει κάτι κακό γύρω τους, οπότε μάζεψε λεφτά για αυτοκίνητο. ---------- Προσθήκη στις 16:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:18 ---------- Ξέχασα να σου πω ότι μηχανάκι ποτέ δε καβάλησα επίσημα. Παρα μόνο κάτι βόλτες σε νησιά. Τώρα στα 30 μου σκέφτομαι μία TDM. Νομίζω είναι καλό να σκεφτείς το δίκυκλο μόνο εφόσον το δεξί σου χέρι είναι σε άμεση ταύτιση με τον εγκέφαλο και όχι με το πουλί σου.
lary7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Στα 2κυκλα υπάρχουν 2 ειδών οδηγοί. 1)Αυτοι που έχουν πέσει 2) Αυτοί που θα πέσουν. Πάντως με τον κατάληλο εξοπλισμό (κράνος- jacket-γάντια κτλ) μειώνεις ερκετά τις πιθανότητες ενός τραυματισμού σε μια μικρή πτώση. Και πάντα πρέπει να οδηγάς με μυαλό και τα μάτια 1014.... Εγώ μέχρι τώρα είχα 2 πτώσεις και δεν έσπασα ουτε νύχι (ακομα....)
Tenshi Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Στα 2κυκλα υπάρχουν 2 ειδών οδηγοί.1)Αυτοι που έχουν πέσει 2) Αυτοί που θα πέσουν. Μεγάλη κουβέντα. Όντως, το να πέσεις, είναι ένα "λαχείο" που θα κερδίσεις αργά ή γρήγορα. Με αυτή τη σκέψη πέρυσι τέτοια εποχή,κοίταγα για ένα Beverly και τελικά κατέληξα σε αμάξι.Το μετανιώνω κατόπιν εορτής βέβαια,αφού θα μπορούσα να δώ κάτι σε Piaggio MP3 ή κανα γουρούνι όπως το Yamaha Raptor.
smech Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Ποιος ο λόγος να συζητάς για γονική συναίνεση; Ξέχασα να πω... είμαι 19 οπότε εξαρτόμαι ακόμα. Επίσης αυτό που λένε ''μεγάλωσε ακόμα λίγο για να ωριμάσεις...'' απλά δεν ισχύει. Αν πας να καβαλήσεις μηχανάκι στα 30 απλά είναι 1000 φορές πιο επικύνδυνο από ότι αν ξεκινήσεις να καβαλάς στα 19-20, άσχετα αν είσαι προσεκτικός ή όχι τότε.
bluesattack Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Υπάρχει περίπτωση κάποιος να οδηγεί και να μην χτυπήσει ή τον χτυπήσουν ποτέ, και γενικά να μην τραυματιστει; Υπάρχουν στατιστικά-συγκριτικά στοιχεία σχετικά με τους τραυματισμούς και τους θανάτους ανάμεσα στα 4τροχα και στα 2τροχα ; Όσοι οδηγείτε έχετε τραυματιστεί ποτέ σοβαρά; πόσα χρόνια οδηγείτε; Πολλά είπα Και στην τελική πώς θα πείσω τους δικούς μου; Φιλικά... Πλακα κανεις ,δεν μπορει... Ρε παιδια ημαρτον δηλαδη....
alexioualexios Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Ξέχασα να πω... είμαι 19 οπότε εξαρτόμαι ακόμα. Επίσης αυτό που λένε ''μεγάλωσε ακόμα λίγο για να ωριμάσεις...'' απλά δεν ισχύει. Αν πας να καβαλήσεις μηχανάκι στα 30 απλά είναι 1000 φορές πιο επικύνδυνο από ότι αν ξεκινήσεις να καβαλάς στα 19-20, άσχετα αν είσαι προσεκτικός ή όχι τότε. απλά σε μεγάλη ηλικία έχεις περισσότερα χιλιόμετρα στο πόδι σου άρα και έχεις περισσότερες εμπειρίες. Αν και κάποιες φορές έχω δει σε πραγματικότητα την έκφραση "τα μυαλά στα κάγκελα"
kage Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 ιδιαιτερα στο κεντρο η οδηγηση ειναι λιγο περιεργη κυριως γιατι υπαρχουν μερικα σημεια που ειναι σαν να μην υπαρχουν διαγραμμισεις... (μολις τελειωνει η πλατεια συνταγματος απο μερια ερμου στην στροφη...με μαγικο τροπο οι 4 λωριδες γινονται 3. η στροφη/φαναρι με την ξενη εκκλησια-παιζει να ναι τελειωμα φιλλεληνων- η στροφη στις στηλες ολυμπιου διος) Σε αυτα τα σημεια ενω ολοι χανουν πορεια ταυτοχρονα εχεις και μηχανακια που θελουν να παρουν στροφη αναμεσα στα αυτοκινητα! Σιγουρα το κεντρο θελει εμπειρια απο δικυκλο...κυριως για να υποθετεις την πορεια του αλλου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.