Dr41k Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Καλημέρα σε όλους , ύστερα από χθεσινή ξαφνική διακοπή ρεύματος , επανήλθε στο μυαλό μου η ανάγκη αγοράς UPS για τον υπολογιστή μου (ξέρω έπρεπε να προνοήσω αντί να πάθω πρώτα για να μάθω , αλλά σχεδόν πάντα τά έξοδα για το PC ήταν απαραίτητα για την βασική του λειτουργία). Θα ήθελα να με βοηθήσετε να λύσω διάφορες απορίες σχετικα με την αγορά ενός UPS , ωστέ να γνωρίζω τι θα πρέπει να πάρω και πόσα θα πρέπει να ξοδέψω. Κατ'αρχάς , σε ποιές μάρκες UPS θα πρέπει να εστιάσω περισσότερο; Υπάρχουν κανόνες συμβατότητας ενός UPS με το PC (δηλαδή θα πρέπει να ψάξω αναλόγως του τροφοδοτικού που διαθέτω , παραδείγματος χάρην); Σε τι τιμές θα κυμανθεί περίπου η αγορά μου; Τέλος , θα ήθελα να δώσετε κάποιες απόψεις και προτάσεις όσον αφορά συγκεκριμένα UPS (θα ψάξω να κοιτάξω τα ανάλογα specs του PC μου που μπορεί να χρειασθεί να αναφέρω αν αυτό ζητηθεί). Συγγνώμη για το μεγάλο post , αλλά η αγορά UPS είναι ουσιαστικά καινούργια υπόθεση για μένα και ως μελλοντικός μηχανικός H/Y θέλω να γνωρίζω πρίν προτείνω και εγώ με την σειρά μου.
JERONIMO888 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Η καλυτερη μαρκα για ups ειναι η APC θα σε κρατησει οτι και να γινει, τωρα αναλογα ποσα watt ειναι το τροφοδοτικο σου πχ 600 θα χρειαστεις Ups με πιο πολλα watt μονο αυτο χρειαζεται να ξερεις απο κει και περα διαλεγεις με το τι παραπανω εχει το καθενα οπως usb θυρα για συνδεση με τον υπολογιστη και μαζι με software που σου παρεχεται με το ups μπορεις να ρυθμισεις πως να φερθει το Ups οταν εσυ λειπεις και εχεις ανοιχτο το pc.
stelrp Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Έχω ένα UPS APC εδώ και 5 χρόνια και είναι δοκιμασμένο και δεν έχει παθει τίποτα. Κρατάει και η μπαταρία του .Το είχα πάρει 260 ευρώ όμως. Από την άλλη, πήρα πέρισυ ένα turbo-x στα 99 ευρώ ήταν σε προσφορά, και είναι γενικά πιο χλιδάτο (οθονούλες, κανονικές πρίζες κλπ) αλλά δεν ξέρω΄πόσο θα κρατήσει (για τί όμως να μην κρατήσει....?) Και να χαλάσει θα πάρω άλλο και θα μου είναι ακόμα φθηνότερο. Η τελική απόφαση δική σου. Πάντως καλό είναι η μάρκα να έχει κάποια αντιπροσωεπία, Πολλοί εισάγουν και μετά άντε να τους βρεις. Εγώ πήρα το turbo-x γιατί από τα άλλα no-name που παίζανε στα ίδια λε΄φτά, ήταν το μόνο σίγουρο πως αν πάθαινε κάτι ότι θα το έπερνε πίσω το πλαίσιο.
SOWHAT Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 APC και ξερό ψωμί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σειρά SMART από 750VA και πάνω για λειτουργία σε αυθεντική ημιτονοειδή καμπύλη και όχι stepped που ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΗ με τα active pfc τροφοδοτικά(όλα πλέον τέτοια είναι)...... Τηλεφωνάκι στην APC για ενημέρωση περί του θέματος... ΥΓ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες μαρκες που να παράγουν απευθείας ημιτονοειδή καμπύλη και όχι προσέγγισή της... Μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν πάντως...Μπείτε στις ιστοσελίδες τους και ψάξτε καλά πριν την αγορά!!!
Dr41k Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ύστερα από αρκετές ώρες ψαξίματος κατέληξα στο συμπέρασμα οτί τα UPS της APC είναι πόλυ ακριβά για μένα , και υπολογίζοντας πως το συστημά μου καταναλώνει περί τα 600 watt , καθώς και την πιθανότητα να φτιάξω καινούργιο σύστημα μέσα στον επόμενο χρόνο , είναι αναγκαία η αγορά ενός UPS στα 1000VA... Τί θα μπορούσατε να μου προτείνετε εσείς; Είμαι σε αρκετά μπερδεμένη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Help meh!
kostas k Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Επειδή κι εγώ έχω ένα APC BR800I BACK UPS RS 800VA/540W (του οποίου παρεμπιπτόντως οι μπαταρίες μετά από 2 χρόνια απεβίωσαν, 65€ το μαλλί), θα ήθελα να μου διευκρινήσει κάποιος (αν γνωρίζει) πώς υπολογίζουμε τα Watt που χρειάζεται το σύστημά μας. Εγώ π.χ. έχω ένα pc με τροφοδοτικό 450Watt, οθόνη 19'' (43 Watt) και έναν εξωτερικό σκληρό 1T (αγνώστων watt). Αν προσθέσω τα watt, τότε μαζεύονται γύρω στα 600W. Και σε αυτήν την περίπτωση το UPS που έχω μου πέφτει μικρό! Είναι έτσι ή κάνω κάποιο λάθος;
parkos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 APC και ξερό ψωμί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σειρά SMART από 750VA και πάνω για λειτουργία σε αυθεντική ημιτονοειδή καμπύλη και όχι stepped που ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΗ με τα active pfc τροφοδοτικά(όλα πλέον τέτοια είναι)...... Τηλεφωνάκι στην APC για ενημέρωση περί του θέματος... ΥΓ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες μαρκες που να παράγουν απευθείας ημιτονοειδή καμπύλη και όχι προσέγγισή της... Μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν πάντως...Μπείτε στις ιστοσελίδες τους και ψάξτε καλά πριν την αγορά!!! αυτο! Ουζο 12:X
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Επειδή κι εγώ έχω ένα APC BR800I BACK UPS RS 800VA/540W (του οποίου παρεμπιπτόντως οι μπαταρίες μετά από 2 χρόνια απεβίωσαν, 65€ το μαλλί), θα ήθελα να μου διευκρινήσει κάποιος (αν γνωρίζει) πώς υπολογίζουμε τα Watt που χρειάζεται το σύστημά μας. Εγώ π.χ. έχω ένα pc με τροφοδοτικό 450Watt, οθόνη 19'' (43 Watt) και έναν εξωτερικό σκληρό 1T (αγνώστων watt). Αν προσθέσω τα watt, τότε μαζεύονται γύρω στα 600W. Και σε αυτήν την περίπτωση το UPS που έχω μου πέφτει μικρό! Είναι έτσι ή κάνω κάποιο λάθος; ξεκιναμε apc και ξερο ψωμι και απο μενα.οταν παιρνεις ενα ups σου λεει ποσα va ειναι αλλα συνηθως μεσα στο site σου λεει και ποσα watt max.px to apc smart 1000 ειναι 680 watt.καλα αλλα ακριβα ειναι η σειρα smart apc.καλα και πιο φτηνα ειναι τα apc rs σειρα που εχουν και avr.απλα πολυ φτηνο apc δεν υπαρχει.οτι πληρωνεις παιρνεις.εχουν περασει απειρα apc απο τα χερια μου και ολα σκυλια. τωρα εχω ενα μικρο 550 lcd apc rs.
rafail1994 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 παιδιά δεν θα το πιστέψετε μόλις άνοιξα το θέμα αυτό κόπηκε το ρεύμα :mad: Ευτυχώς αυτήν την φορά δεν πίρε τίποτα μαζί του
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 το καλοκαιρι δεν εχεις τα προβληματα που εχεις λογω βροχης αλλλα εχεις τα θεματα των διακοπων περα απο τα αποτομα σκαμπανεβασματα στο ρευμα και απο το δικο σου air condition πχ αλλα και γενικοτερα λογω της μεγαλυτερης καταναλωσης με σχεση τον χειμωνα.
speedman_26 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 εγω θα σου προτινα αυτο εδω http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/UPS/Turbo-X-1000-Sd-Line-Interactive-UPS-1000SD.htm
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 δεν θα πηγαινα ποτε να παρω κατι που το βγαζει το πλαισιο.η να πω κατασκευαζεται για το πλαισιο.καλυτερα να περνα noname
Dr41k Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 δεν θα πηγαινα ποτε να παρω κατι που το βγαζει το πλαισιο.η να πω κατασκευαζεται για το πλαισιο.καλυτερα να περνα noname Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάτι εναλλακτικό τότε; Η αλήθεια είναι πως η ιδέα της ύπαρξης της επωνυμίας turbox και μάλιστα πάνω στο UPS μου μάλλον περισσότερο ανήσυχο παρά ασφαλή θα με έκανε... Το θέμα είναι οτι δεν διαθέτω 300+ ευρώ για να αγοράσω APC...200 ευρώ το πολύ
Vatos_locos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 δεν θα πηγαινα ποτε να παρω κατι που το βγαζει το πλαισιο.η να πω κατασκευαζεται για το πλαισιο.καλυτερα να περνα noname φασόν είναι αυτά και είναι μια χαρά έχω και εγώ ένα τέτοιο το 650va όμως για τα switches & routers και μια χαρά με έχει βγάλει πέφτει το ρεύμα και έχω ίντερνετ, lan, awmn μέχρι να αδειάσουν τα λάπτοπ ---------- Προσθήκη στις 08:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:19 ---------- Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάτι εναλλακτικό τότε; Η αλήθεια είναι πως η ιδέα της ύπαρξης της επωνυμίας turbox και μάλιστα πάνω στο UPS μου μάλλον περισσότερο ανήσυχο παρά ασφαλή θα με έκανε... Το θέμα είναι οτι δεν διαθέτω 300+ ευρώ για να αγοράσω APC...200 ευρώ το πολύ κάνει μια καλή και πάρε αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701105
Dr41k Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 κάνει μια καλή και πάρε αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701105 Μήπως γνωρίζεις κατά πόσο κάνει θόρυβο; Μιάς και έχω διαβάσει οτι τα UPS που χρησιμοποιούν fan δεν είναι και πολύ ήσυχα παιδάκια EDIT: Και κάτι άλλο , τι παίζει με τις εισόδους ICE ; Σκοπεύω να βάλω πολύπριζο πάνω στο UPS αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει σούκο. Υπάρχει κάποιου είδος βύσματος που θα μπορούσα να αγοράσω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.