NOPSTRIM Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Γιατι εσενα αν σου καιγοταν σε απλο φορητο δεν θα σου κακοφαινοταν ? Ετσι του κακοφανηκε και εκεινου. Περα απο αυτο τοσο η Alienware οσο η Toshiba και οι αλλες εταιρειες χρησιμοποιουν τα ιδια εξαρτηματα με διαφορες κυριως στα panel των οθονων και στο design. Τωρα γιατι καποιος να παρει ενα Super Duper φορητο των 5000ε ? Γιατι του περισευουν, η ποιο λογικη απαντηση. Ναι ρε φίλε θα ξενέρωνα, αλλά αν είχα laptop που λογικά δεν θα άντεχε και το κατέστρεφα δεν θα κατηγορούσα την εταιρία... Θεωρείς δηλαδή απόλυτα λογικό ότι το laptop έκαψε κάρτα γραφικών επειδή έπαιζε ένα παιχνίδι ;;!; Ναι; ειδικά αν το laptop δεν ήταν για να παίξει εκείνο το παιχνίδι; Ο τύπος δεν λέει, η τουλάχιστον δεν μπόρεσα να βρω, τα χαρακτηριστικά του laptop... αλλά αν ήταν με το ένα πόδι στον τάφο, λογικό το βρίσκω... Δεν ξέρουμε το laptop του και επίσης δεν ξέρουμε αν ο τύπος ήταν τόσο μαλάκας που είχε clockάρει και την κάρτα... Είναι πολλές οι πιθανότητες και οι αιτίες που θα μπορούσε να κάψει την κάρτα του.
masteripper Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μπορω να πω οτι ειναι αρκετα "κουφη" σαν περιπτωση
Nik.K Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 ναι σε αυτο συμφωνω απολυτα αλλα οταν φτασει στα ορια δεν πρεπει πριν καει να σβησει? απο cpu γνωστων μου που ειχαν τετοια εμπειρια , αυτο συνεβαινε για αυτο πιθανολογω οτι η καρτα του συγκεκριμενου ισως ηταν στα τελευταια της και απλα ετυχε να συμβει με το συγκεκριμενο παιχνιδι Καμια μεθοδος δεν ειναι τελεια, κανονικα ναι πρεπει να κλεισει, αν ομως για τον Χ,Ψ λογο δεν γινει αυτο η ανεβασει στιγμιαια τοσο μεγαλη θερμοκρασια που δεν αντεξει ο πυρηνας αυτο δεν ειναι απιθανο να γινει οπως γινεται ακομα και στα Desktop, λιγες φορες εχουμε ακουσει για καρτες που απο το πουθενα αρχισαν να βγαζουν artifacts κτλ κτλ κτλ ? Οπως και να εχει κριμα για το παιδι, το παθημα ας του γινει μαθημα.
Land_Of_Banania Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Καταρχήν μιλάει για τα Menu όχι για τα cutscenes που αναφέρουν μερικοί. Κι εγώ έχω προσέξει ότι η 8800 gts 512 που έχω ενώ στη διάρκεια του παιχνιδιού δεν κολλάει πουθενά, στα Menu του bnet αρχίζει και δουλεύει το fan στο 100% και πιάνει θερμοκρασία 80+ βαθμούς. Όπως και να το κάνουμε είναι γελοίο να είναι πιο απαιτητικά τα Menu από το ίδιο το game.
Ypnovatis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Καταρχήν μιλάει για τα Menu όχι για τα cutscenes που αναφέρουν μερικοί. Κι εγώ έχω προσέξει ότι η 8800 gts 512 που έχω ενώ στη διάρκεια του παιχνιδιού δεν κολλάει πουθενά, στα Menu του bnet αρχίζει και δουλεύει το fan στο 100% και πιάνει θερμοκρασία 80+ βαθμούς. Όπως και να το κάνουμε είναι γελοίο να είναι πιο απαιτητικά τα Menu από το ίδιο το game. Μα επειδή δεν είναι συμβαίνει αυτό. Η κάρτα μην έχοντας εντολή να σταματήσει την παραγωγή frames φτάνει σε νούμερα κοντά στα 1000fps και υπερθερμαίνεται. Αν της δώσεις την εντολή να σταματάει στα 60 θα ναι όλα όμορφα κι ωραία...
qsis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μα επειδή δεν είναι συμβαίνει αυτό. Η κάρτα μην έχοντας εντολή να σταματήσει την παραγωγή frames φτάνει σε νούμερα κοντά στα 1000fps και υπερθερμαίνεται. Αν της δώσεις την εντολή να σταματάει στα 60 θα ναι όλα όμορφα κι ωραία... μαλλον εγω που εχω βαλει vsync (γιατι δε θελω και πολλα frames σε strategy, ουτε θελω κοψιματα στην οθονη σε τετοιο μαλιστα παιχνιδι ) δεν εχω τετοιο θεμα γιατι και με fraps που το εχω δει μεχρι 60 παει και στα menu, ας το ξαναδω να βεβαιωθω δηλαδη.. edit ναι ναι 60-61 στο menu edit 2 : αλλα και χωρις vsync παει στα 63 μηπως στο patch του παιχνιδιου (που εβαλα αμεσως μετα την εγκατασταση) το προβλημα εχει διορθωθει?
Nate Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Αν τρέξω το παιχνίδι σε sony vaio eb1z1 υπάρχει κανένας κίνδυνος?
Land_Of_Banania Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Μα επειδή δεν είναι συμβαίνει αυτό. Η κάρτα μην έχοντας εντολή να σταματήσει την παραγωγή frames φτάνει σε νούμερα κοντά στα 1000fps και υπερθερμαίνεται. Αν της δώσεις την εντολή να σταματάει στα 60 θα ναι όλα όμορφα κι ωραία... Δεν το κατάλαβα αυτό που γράφεις. Δηλαδή δεν είναι πιο απαιτητικό αλλά είναι απλά bug? Αυτό εννοείς?
liopyr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Τι πάει να πει είναι bug; Ενα παιχνίδι μπορεί να είναι όσο απαιτητικό θέλει, αν η κάρτα δε μπορεί να διατηρήσει τις θερμοκρασίες της σε φυσιολογικά πλαίσια @full load είναι προβληματική. Δηλαδή αν τρέξουμε furmark και καεί η κάρτα θα φταίει το furmark που την ζόρισε; Common sense... H είδηση είναι τουλάχιστον άστοχη, αν όχι ύποπτη.
Land_Of_Banania Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Ε καλά, το menu όμως να προκαλεί full load είναι λίγο γελοίο. (Άσχετα με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κάρτα κάηκε)
Ypnovatis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δεν το κατάλαβα αυτό που γράφεις. Δηλαδή δεν είναι πιο απαιτητικό αλλά είναι απλά bug? Αυτό εννοείς? Υep. μαλλον εγω που εχω βαλει vsync (γιατι δε θελω και πολλα frames σε strategy, ουτε θελω κοψιματα στην οθονη σε τετοιο μαλιστα παιχνιδι ) δεν εχω τετοιο θεμα γιατι και με fraps που το εχω δει μεχρι 60 παει και στα menu, ας το ξαναδω να βεβαιωθω δηλαδη.. edit ναι ναι 60-61 στο menu edit 2 : αλλα και χωρις vsync παει στα 63 μηπως στο patch του παιχνιδιου (που εβαλα αμεσως μετα την εγκατασταση) το προβλημα εχει διορθωθει? Yep στο edit 2 επίσης. Τι πάει να πει είναι bug;Ενα παιχνίδι μπορεί να είναι όσο απαιτητικό θέλει, αν η κάρτα δε μπορεί να διατηρήσει τις θερμοκρασίες της σε φυσιολογικά πλαίσια @full load είναι προβληματική. Δηλαδή αν τρέξουμε furmark και καεί η κάρτα θα φταίει το furmark που την ζόρισε; Common sense... Το χαρακτηρίσαν bug επειδή είναι μια ασάφεια προφανώς στον κώδικα. Infinite loop, τι να σου πω, δεν ξέρω προγραμματισμό. Και το παραδέχτηκε και η blizzard.Αν θες κοίτα το λίγο, έχει αναφερθεί υπερθέρμανση λόγω κάτι τέτοιων χαζών προβλημάτων. Το έχω ξαναδει και σε άλλο game. Άλλο 120fps άλλο 1000, έχει διαφορά στο hardware. Και δεν είναι τυχαίο που το furmark μπορεί να σου κάψει την κάρτα ενώ ένα παιχνίδι απλά να κρασάρει αν δεν την παλέψει η κάρτα... Ε καλά, το menu όμως να προκαλεί full load είναι λίγο γελοίο. (Άσχετα με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κάρτα κάηκε) Και σου λέω ότι δεν έχει να κάνει με το μενού. Και δεν είναι γελοίο σκέψου το λίγο. Δεν προκαλεί απλώς full load. Είναι μια γραμμή στον κώδικα που αναγκάζει την κάρτα να κάνει render κάτι γελοίο στο τέρμα των δυνατοτήτων της. Άσχετο αν εσύ δεν τα βλέπεις, τα 900-1000 ενδεχομένως fps είναι εκεί και τα στέλνει η κάρτα. 900 καρε το δευτερόλεπτο; Δε σου φαινεται αρκετό για να γονατίσει μια κάρτα ; Μη σκεφτεσαι τη δυσκολία απεικόνισης (α δεν έχει γραφικά, δεν έχει anti aliasing μπλα μπλα...) τη διαδικασία σκέψου
qsis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Yep στο edit 2 επίσης. ε αφου διορθωθηκε τοσο αμεσα το θεμα, τσαμπα συζηταμε
mits_g13 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 παντως κι αλλα παιχνιδια εχω δει να το κανουν αυτο με τα πολλα φρειμς στα μενου ή οταν πατας εσκειπ κλπ καλα να καει το λαπτοπ δεν ειναι και προτοφανες... εχω δει λαπτοπ που η αριστερη γωνια του εχει γινει μαυρη... ( το υπολοιπο ειναι ασημι )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα