geioannou Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 σε cd (πρωτοτυπο) με wav ο ηχως ειναι πολυ χαμηλος. θα μπορουσα να τον αυξήσω ? εχω ενα cd με μια ηχογράφηση η οποια δεν ειναι οτι καλητερο. δεν εχει παρασιτα, απλος ειναι αρκετα χαμηλα. υπαρχει καποιος τροπος να αυξησω την ενταση ?
isay Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασιας ήχου (audacity, nero wave editor, goldwave) μπορείς να αυξήσεις την ένταση σε wav και mp3 αρχεία. Αυτό το «σε cd (πρωτοτυπο) με wav» δεν το κατάλαβα
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Αυτό το «σε cd (πρωτοτυπο) με wav» δεν το κατάλαβα Μάλλον νομίζει (λανθασμένα βέβαια) ότι τα track στο cd είναι σε .wav μορφή. Μπορεί να γίνει με rip σε mp3, και εγγαφή ως audio cd με το nero με αύξηση του volume. Και το original cd στο ράφι.
geioannou Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 οταν λεω πρωτοτυπο εννοω το original Μάλλον νομίζει (λανθασμένα βέβαια) ότι τα track στο cd είναι σε .wav μορφή. γιατι στο original τι μορφη ειναι τα αρχεια ! δεν ειναι σε wav ? προσεξα παντος οτι στο Αudacity οτι μολις ανεβαζεις την ενταση παραπανω απο καποιο σημειο τοτε παραμορφωνη τον ηχω. αυτο μπορει να καποιο τροπο μπορει να απαφευχθει ? η καποιο προβλημα που να βγαζει την λιγοτερη παραμορφωση
isay Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 οταν λεω πρωτοτυπο εννοω το original γιατι στο original τι μορφη ειναι τα αρχεια ! δεν ειναι σε wav ? @BASSstarlet καλά το είπες. @geioannou Τα τραγούδια σε ένα audio CD (πρωτότυπο, αντεγραμμένο, γραμμένο) δεν είναι αποθηκευμένα σε wav format. Για αυτό το λόγο, αν θέλεις να τα πάρεις (αντιγραφή, μετατροπή,, κλπ) πρέπει να τα κάνεις extract με κάποιο ειδικό πρόγραμμα. Στην περίπτωση σου. Το πρωτότυπο ΔΕΝ μπορείς να το τροποποιήσεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να κάνεις extract τα τραγούδια σε wav, να ενισχύσεις την ένταση (όπως σου είπαμε παραπάνω) και μετά να γράψεις ένα ΝΕΟ audio CD από τα επεξεργασμένα wav. Οτι δεν καταλαβαίνεις, εδώ είμαστε.
geioannou Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 λοιπον εχω κανει extract το περιεχομενο του cd se μορφη mp3 και πως ειπα και παραπανω ειδα οτι με το Αudacity μετα απο καποιο σημειο εχουμε παραμορφωση του ηχου. εχω λοιπον τις παρακατω ερωτησεις. - ειναι καλυτερο το extract να γινει σε μορφη mp3 η να το κανω σε μορφη wav ? παντα με το κριτηριο του καλυτερου δυνατου αποτελεσματος σε αυτο που ζηταω. - αυτη η παραμορφωσει μπορει να αποφευχθει με καποιο τροπο. για παραδειγμα το nero wave editor προτεινετε καλυτερα απο το Αudacity ?
Ypnovatis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 λοιπον εχω κανει extract το περιεχομενο του cd se μορφη mp3 και πως ειπα και παραπανω ειδα οτι με το Αudacity μετα απο καποιο σημειο εχουμε παραμορφωση του ηχου.εχω λοιπον τις παρακατω ερωτησεις. - ειναι καλυτερο το extract να γινει σε μορφη mp3 η να το κανω σε μορφη wav ? παντα με το κριτηριο του καλυτερου δυνατου αποτελεσματος σε αυτο που ζηταω. - αυτη η παραμορφωσει μπορει να αποφευχθει με καποιο τροπο. για παραδειγμα το nero wave editor προτεινετε καλυτερα απο το Αudacity ? Audacity. Extract σε wav και μετά πέρασμα στο πρόγραμμα και επεξεργασία με loudness. Αν και θα παραμορφώνει. Αυτό είναι και το λεγόμενο loudness war που καταστρέφουν τους δίσκους οι εταιρείες... Τες πα...
orotoi Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Σε wav, αφού θές να τα ξαναγράψεις σε cd. Ο ήχΟς έχει παραμορφωσΗ επειδή ανεβάζεις το gain αρκετά λογικά. Μετα απο ποιο σημείο που λές παραμορφώνει? Χρησιμοποίησε όποιο απο τα παρακάτω έχεις.. adobe audition wavelab audacity ---------- Προσθήκη στις 11:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:25 ---------- ...Αν και θα παραμορφώνει... Με πρόλαβε ο υπνοβάτης.. Σωστός για το loudness war και τα των δισκογραφικών.. αλλα δεν είναι απαραίτητο να παραμορφώνει. Με λίγο παίξιμο με τον compressor, και μετά δυνάμωμα 8α είναι οκ. Σαν πρώτη δοκιμή, κάνε απλώς Normalize ένα αρχείο και δές αν σου κάνει το αποτέλεσμα. Αλλιώς παίξε με τον compressor, ξεκινώντας με κάποιο απο τα presets και ανεβάζωντας προσεκτικά και λίγο λίγο το gain μέχρι να χεις το επιθυμητό. Άμα είναι τόσο χαμηλά που λές, έχεις μεγάλο περιθώριο για δυνάμωμα.
Ypnovatis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Mε compression θα έχει ένα κάποιο φίμωμα στον ήχο όμως δε θα έχει; (Αν είναι jazz δε σε νοιάζει ) Καλύτερα δεν είναι να μείνει με το normalize ; Δεν το πρότεινα το normalize για να μην τον/την μπερδέψω.
geioannou Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 το μονο που με εχει μπερδεψει ειναι οι εντολες απο το μενου του Αudacity τα οποια πρωτη φορα τα ακουω και δεν ξερω τις λειτουργιες του. οταν μου ειπε ο φιλος cabdik εφε κανεις ενισχυση, ηταν κατανοητο. τα παραπανω θα τα ψαξω βεβαια αλλα μην γνωριζοντας το τι κανει το καθενα φοβαμε μηπως το κανω χειροτερο.... βεβαια ολα κρινονται απο το αποτελεσμα. θα προσπαθησω και θα επανελθω
orotoi Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 δε χαλάς τίποτα.. ετσι κι αλλιως τα χεις. Με το κομπρέσιον (θα το βρείς λογικά στα εφε ή στην επεξεργασία.. δε το χω δουλέψει το συγκεκριμένο πανω απο 1-2 φορές οποτε...) δε θα χει φίμωμα αν δε του μαμησει τα κέρατα. Γι αυτο του λέω πρώτα νορμαλΑϊζ να δεί πως είναι, αλλιώς παίζει με το κομπρεσορα και τα ετοιμα presets που λογικά θα έχει. Αλήθεια.. τι είναι αυτα που θες να δυναμώσεις? Μουσική? (τι μουσική?) ομιλία?
geioannou Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 ειναι καποιοι ηχοι απο τυμπανα, σαν τα bongos εαν τα ξερεις. δεν εχει τιποτε αλλο μεσα και η εγγραφη εχει γινει απο καποιον που παιζει χωρις να εχει γινει καποια επαγκελματικη εγγραφη το οποιο το κυκλοφορήσε μαζι με ενα βιβλιο....
_BASSstarlet_ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Εγώ νομίζω πως είναι περιττή η φασαρία να χρησιμοποιήσει ξεχωριστό πρόγραμμα, ενώ με το Nero απλά θα αυξήσει λίγο ένταση και τελείωσε.
orotoi Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 ενδιαφέρον.. τι ρυθμοί? Το οτι τα θέλω απο τη στιγμή που είπες οτι είναι τύμπανα.. δε στο λέω ;-ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.