Προς το περιεχόμενο

overclock σε amd phenom II x3 720

billybomb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρεπει να ανεβασεις το bus speed απο το bios ανα 5mhz

και καθε φορα να μπενεις στα windows και να κανεις stability controll .

φανταζομαι βεβεα οτι θες λεπτομεριες

το bios σου πως ειναι? ετσι ή ετσι?

Δημοσ.
Αν είναι black edition που ο Χ3-720 τέτοιος πρέπει να είναι, μπορείς να αλλάξεις απλά τον πολλαπλασιαστή.

:-)

καλυτέρα είναι να ανεβάζει το bus speed 5MHz-5MHz και όταν χρειάζεται να δίνει και λίγο ρεύμα;)

Δημοσ.

το πρωτο που θα πρεπει να κοιταξεις, ειναι αν ξεκλειδωνει...!

το δευτερο, επειδη οι 720 ειναι Black Edition, ειναι πριν μπλεξεις με FSB και ρευματα και λοιπα, να ανεβασεις οπως εισαι ΜΟΝΟ τον πολ/στη!! συνηθως φτανει μεχρι 3,4-3,6 χωρις να πειραξεις τπτ αλλο!

απο κει και περα αφενος εξαρταται απο το καμματι, και αφετερου θελει πιο πολυ ψαξιμο..!!

τον δικο μου, τον εχω ξεκλειδωμενο (Χ4) στα 3,0Ghz, μονο απο πολ/στη. και μεχρι στιγμης δεν καταλαβαινει τπτ!

Δημοσ.

Δυσκολο να καταφερεις να τον ξεκλειδωσεις μιας και χρειαζεσαι αναλογη μητρικη, τυχη κτλ. Οπως ειπανε τον πολλαπλασιαστη και θα εισαι κομπλε. 3.4Ghz για μενα ειναι και αρκετα και 100% σταθερα ακομα και οταν ειχα προβλημα με την θερμοκρασια,

Δημοσ.

Αν είναι η πρώτη έκδοση της μητρικής (rev. 1.0) δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουμε τον πυρήνα επειδή χρησιμοποιεί το SB700. Η έκδοση 2 αντίθετα (rev. 2.0) έχει το SB710 οπότε γίνεται.

Η δυνατότητα αυτή αν θυμάμαι καλά, ήταν κρυμμένη μέχρι να πατήσεις Ctrl+F1 στην αρχική οθόνη του BIOS ώστε να εμφανίσει όλες τις επιλογές στο M.I.T. Εκεί, αν έχει κάτι σχετικό με Advanced Clock Calibration σημαίνει ότι είναι η "καλή".

Δημοσ.
Δυσκολο να καταφερεις να τον ξεκλειδωσεις μιας και χρειαζεσαι αναλογη μητρικη, τυχη κτλ. Οπως ειπανε τον πολλαπλασιαστη και θα εισαι κομπλε. 3.4Ghz για μενα ειναι και αρκετα και 100% σταθερα ακομα και οταν ειχα προβλημα με την θερμοκρασια,

δεν ειναι δυσκολο αρκει να εχεις τις προυποθεσεις.!!!

οπως ακριβως λεει παρακατω.....

Αν είναι η πρώτη έκδοση της μητρικής (rev. 1.0) δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουμε τον πυρήνα επειδή χρησιμοποιεί το SB700. Η έκδοση 2 αντίθετα (rev. 2.0) έχει το SB710 οπότε γίνεται.

Η δυνατότητα αυτή αν θυμάμαι καλά, ήταν κρυμμένη μέχρι να πατήσεις Ctrl+F1 στην αρχική οθόνη του BIOS ώστε να εμφανίσει όλες τις επιλογές στο M.I.T. Εκεί, αν έχει κάτι σχετικό με Advanced Clock Calibration σημαίνει ότι είναι η "καλή".

ακριβως ετσι..!!

Δημοσ.

βαλε πολλαπλασιαστή στο 17 και τα 3,4 τα εχεις για πλακα αν χρειαστει ανεβασε ελαχιστα τα βολτ του πυρηνα ,αν στο βιος της μητρικης σου εχει την επιλογη advanced clock calibration τοτε μπορεις να δοκιμασεις να ξεκλειδωσεις και το τεταρτο πυρηνα αν εισαι τυχερος!

Δημοσ.

:( δυστυχώς έχω την 1.0 ..

οπότε δεν μπορώ να ξεκλειδώσω τον 4ο πυρήνα ( αν ξεκλειδωνόταν )

όσο για το overclock τον πήγα 3.0 ghz αυξάνοντας το multiplier αλλά το κακό είναι ότι είμαι με τη μαμά ψύχτρα.. και φοβάμαι μην γίνει τιποτα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...