ssd93 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Παίδες καλησπέρα σας και καλές διακοπές να έχουμε... Αγόρασα την παρακάτω ψύκτρα για το παλιό μου pc και θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια σας για την τοποθέτηση... Δηλάδη πως αφαιρώ τη μαμά ψύκτρα και πως τοποθετώ την καινούργια καθώς είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το συγκεκριμένο socket και δεν θέλω να παω ψάχνοντας ούτε να πειραματιστώ.... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809136 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eSATA Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Θα χρειαστείς και κάποια θερμοαγώγιμη πάστα. Δες εδώ: [ame]http://www.youtube.com/watch?v=dSFOfAGjql0[/ame] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssd93 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Παιδιά έκανα την αλλαγή και μου σηκώνει θερμοκρασία τώρα δυστυχώς... Έφτασε ακόμα και τους 85 βαθμούς. Νόμιζα ότι έφταιγε η ψύκτρα αλλά τελικά ξαναέβαλα τη μαμά ψύκτρα και μου έκανε τα ίδια... Έπειτα νόμιζα ότι ήταν το γεγονός πως χρησιμοποίησα πολύ παστούλα, την σκούπισα και πάλι τα ίδια καμιά ιδέα ρε παιδiά γιατί τα έχω παίξει.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 μάλλον δεν κούμπωσες καλά την ψήκτρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssd93 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Και τις 2???? Δεν νομίζω, εφόσον κουμπώνουν και οι 2 και ο καινούργιος και ο μαμά... Δεν γίνεται να μπουν λάθος, ή θα κουμπώσει ή οχι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Και τις 2???? Δεν νομίζω, εφόσον κουμπώνουν και οι 2 και ο καινούργιος και ο μαμά... Δεν γίνεται να μπουν λάθος, ή θα κουμπώσει ή οχι... δεν μπορώ να σκεφτώ τη άλλο φταίει.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Παιδιά έκανα την αλλαγή και μου σηκώνει θερμοκρασία τώρα δυστυχώς... Έφτασε ακόμα και τους 85 βαθμούς. Νόμιζα ότι έφταιγε η ψύκτρα αλλά τελικά ξαναέβαλα τη μαμά ψύκτρα και μου έκανε τα ίδια... Έπειτα νόμιζα ότι ήταν το γεγονός πως χρησιμοποίησα πολύ παστούλα, την σκούπισα και πάλι τα ίδια καμιά ιδέα ρε παιδά γιατί τα έχω παίξει.... Ποιόν επεξεργαστή έχεις και ποιό κουτί? Στους 85 βαθμούς φτάνει ύστερα σπο stress προγράμματα π.χ intel burn test ή όχι. Οι βαθμοί που αναφέρεις πώς έρχονται? Γενικά έχει καλό airflow το κουτί σου, ανεμιστήρες πόσους? Τι πάστα χρησιμοποίησες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssd93 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Έχω τον p4 3ghz s478 και ένα παλιό κουτί από το πλαίσιο... Το θέμα είναι ότι εγώ ήμουνα σταθεράσ στους 50-55 βαθμούς με την μαμά ψύκτρα απλά έκανε λίγο θόρυβο... Βγάζω λοιπόν την μαμά ψύκτρα και βάζω την καινούργια και ξαφνικά με το που ανοίγω το pc μπαίνω στα bios και βλέπω το cpu στους 85... Λέω δεν θα έβαλα σωστά τον καινούργιο και ξαναβάζω τον παλιό... Τα ίδια πάλι στους 85... Ο επεξεργαστής ήταν μια χαρά ώσπου έβγαλα την ψύκτρα, τώρα τα έχω παίξει και δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει... Τώρα όσο για το airflow δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο καθώς και πριν χωρίς να αλλάξει τπτ είχα μια χαρά θερμοκρασίες.... Σε περίπτωση που δεν έχει καταλάβει ακόμα κάποιος ούτε τρέχω κάνα πρόγραμμα ούτε κάνω τπτ άλλο απλά με το που ανοίγω το pc μπαίνω στο bios και έιναι λες και δεν υπάρχει ψύκτρα πάνω του.... Σας παρακαλώ παιδιά αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει διότι το pc είναι ενός φίλου μου που με παρακάλεσε να του κάνω την εξυπηρέτηση και στο τέλος θα βρω και τον μπελά μου... Πφφφφφφφφφ..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Έχω τον p4 3ghz s478 και ένα παλιό κουτί από το πλαίσιο... Το θέμα είναι ότι εγώ ήμουνα σταθεράσ στους 50-55 βαθμούς με την μαμά ψύκτρα απλά έκανε λίγο θόρυβο...Βγάζω λοιπόν την μαμά ψύκτρα και βάζω την καινούργια και ξαφνικά με το που ανοίγω το pc μπαίνω στα bios και βλέπω το cpu στους 85... Λέω δεν θα έβαλα σωστά τον καινούργιο και ξαναβάζω τον παλιό... Τα ίδια πάλι στους 85... Ο επεξεργαστής ήταν μια χαρά ώσπου έβγαλα την ψύκτρα, τώρα τα έχω παίξει και δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει... Τώρα όσο για το airflow δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο καθώς και πριν χωρίς να αλλάξει τπτ είχα μια χαρά θερμοκρασίες.... Πρώτον δεν χρειαζόταν να αλλάξεις ψύκτρα καθώς οι P4 είναι ζεστοί επεξεργαστές και η θερμοκρασία τους σε idle κυμαίνεται στους 50-55. Βέβαια σημασία δεν έχει το idle αλλά πόσο βαράει σε full load. Δεύτερον το κουτί σου υποθέτω ότι δεν έχει αξιοπρεπές airflow όπως συμβαίνει γενικά με τα παλιά noname κουτιά της εποχής και αν υποθέσουμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο (έλλεψη ανεμιστήρων εισαγωγής - εξαγωγής και καλό cable management), τότε ενισχύει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες που είχες πρίν ήταν φυσιολογικότατες. Τρίτον διανύουμε περίοδο καλοκαιριού με αυξημένες θερμοκρασίες πράγμα που επιβαρύνει με τη σειρά του, σε συνδιασμό με το κακό airflow του κουτιού σου, την θερμοκρασία του επεξεργαστή σου. Δηλαδή οι θερμοκρασίες που είχες ήταν φυσιολογικές. Ο λόγος που τώρα έχεις 85 έναντι των 55 και με τις δύο ψύκτρες είναι διότι δεν έκανες σωστά τη διαδικασία, Είτε πολύ παστα πάνω στο cpu που φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, είτε δεν κούμπωσες σωστά τις ψύκτρες. Δεν παίζει έτσι ξαφνικά να βαράει ο cpu 30 βαθμούς πάνω σε idle. p.s Δυστυχώς οι stock ψύκτρες των επεξεργαστών και ειδικά των παλιών P4 είναι ιδιαίτερα θορυβώδης, ειδικά όταν ο cpu είναι σε full load. Είναι κάτι που δεν αποφεύγεις με την αγορά νέας ψύκτρας παρόμοιας με την stock, έπρεπε να απευθυνθείς σε αγορά άλλης καλύτερης aftermarket λύσης για το socket σου που θα απέδιδε και καλύτερα απο την stock σε θερμοκρασίες και σε θόρυβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssd93 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Άρα αυτό που μου λες φίλε μου είναι ότι ευθύνεται η λάθος τοποθέτηση που πιθανον να έχω κάνει στις ψύκτρες... Το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω να έχω κάνει κάτι λάθος καθώς κουμπώνουν... Ειδικά η καινούργια εφάπτεται πιστεύω τέλεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Άρα αυτό που μου λες φίλε μου είναι ότι ευθύνεται η λάθος τοποθέτηση που πιθανον να έχω κάνει στις ψύκτρες... Το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω να έχω κάνει κάτι λάθος καθώς κουμπώνουν... Ειδικά η καινούργια εφάπτεται πιστεύω τέλεια... Τη θερμοκρασία τη βλέπεις μέσα απο το bios ή με κάποιο πρόγραμμα μέσω windows? Δοκίμασε και με hwmonitor ή core temp (αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Πραγματικά δεν μπορώ να σου πώ κάτι άλλο καθώς δεν δικαιολογείται αυξηση 30 βαθμών σε idle με την αλλαγή ψύκτας και πάστας. Κάτι σίγουρα φταίει στην διαδικασία τοποθέτησης της πάστας και της ψύκτρας δεν εξηγείται αλλιώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssd93 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Η θερμοκρασία είναι αυτή, όπως γράφω και παραπάνω μέσω bios ελέγχω τη θερμοκρασία... Ευχαριστώ πάντως αλλά δεν αντέχω να ασχοληθώ άλλο σήμερα με αυτό... Μάλλον θα το πάω σε κάποιον τεχνικό... Αν είναι θα ξαναμιλήσω μαζί σας αύριο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.