Προς το περιεχόμενο

προβλημα με compression στο virtualdub

FarCry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να κανω compression ενος video file με τον microsoft H.263 codec και μου λεει το παρακατω

helpb.png

δε γινεται. μπορει καποιος να με βοηθησει? ευχαριστω

Δημοσ.

Δε γνωρίζω αν αυτά που γράφονται εδώ:

The Microsoft H.263 video codec is one of several "keyed" codecs installed by NetShow. Others are Vivo H.263 and Duck's TrueMotion 2.0. These codecs will not encode video as AVI files, although they apparently will create Microsoft ASF files or provide compression for streaming video products such as Microsoft's NetMeeting videoconferencing. See the section on NetShow for more information on the NetShow video codecs.

Some versions of the msh263.drv driver will crash when trying to encode an AVI file from VidEdit or similar applications. Other versions of msh263.drv don't crash but give an "Unable to begin compression" message box.

...ισχύουν ακόμη. Αν ναι (που είναι αρκετά πιθανό, καθώς αυτοί οι codecs που έρχονται πακέτο με τα Windows δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και πολλάαα χρόνια), μάλλον είσαι στη δεύτερη αιτία (locked) που αναφέρει το VD, οπότε έχεις την απάντησή σου.

btw, H.263 implementation υπάρχει και στο VfW τμήμα του ffdshow-tryouts. Για give it a...try! :-)

Δημοσ.

θα το δοκιμαζα απλα θελω να βαλω και κατι black borders με το virtualdub γιαυτο ηθελα να κανω το compression απο εκει μεσα.

βασικα δεν εχω καταλαβει αφου (αν) δε μπορει να γινει compression με τον συγκεκριμενο codec γιατι δινει επιλογη το virtualdub στο menu? μαλλον θα ρωτησω στο doom9.org :P

Δημοσ.
θα το δοκιμαζα απλα θελω να βαλω και κατι black borders με το virtualdub γιαυτο ηθελα να κανω το compression απο εκει μεσα.

Μα και με την εναλλακτική που σου πρότεινα, πάλι μέσα από το VirtualDub θα κάνεις το compression.

βασικα δεν εχω καταλαβει αφου (αν) δε μπορει να γινει compression με τον συγκεκριμενο codec γιατι δινει επιλογη το virtualdub στο menu? μαλλον θα ρωτησω στο doom9.org :P

Υποθέτω πως είναι 2-step διαδικασία: Κάποιο enumeration με τη βοήθεια του VfW API, το οποίο επιστρέφει τις καταχωρήσεις των εγκατεστημένων codecs και στη συνέχεια επιλέγοντας κάποιον από αυτούς, γίνεται εξακρίβωση των δυνατότητών του καθενός. Για σιγουριά, ρώτα απευθείας εδώ: http://forums.virtualdub.org/. Ο developer του VD κυκλοφορεί εκεί ως phaeron, btw...

Δημοσ.
Μα και με την εναλλακτική που σου πρότεινα, πάλι μέσα από το VirtualDub θα κάνεις το compression.

α το εχω αυτο αλλα δε ξερω πως γινεται. αλλαξα κατι ρυθμισεις σε αυτο για να μου ανοιξει το avi στο virtualdub αλλα τωρα δε ξερω πως γινεται να το τραβηξει απο εκει και να το δει το virtualdub. θα ρωτησω στο forum εκεινο. thanks

Δημοσ.
α το εχω αυτο αλλα δε ξερω πως γινεται.

Ναι το είδα στο screenshot σου ότι το έχεις εγκατεστημένο, οπότε:

post-4351-129063109453_thumb.png

post-4351-129063109459_thumb.png

Δημοσ.
Ναι το είδα στο screenshot σου ότι το έχεις εγκατεστημένο, οπότε:

[ATTACH]33144[/ATTACH]

[ATTACH]33145[/ATTACH]

α μαλιστα. τη δευτερη εικονα την ειχα δει. δεν ειχα προσεξει την επλογη μεσα απο το virtualdub στην πρωτη εικονα. thanks με εσωσες αν και γραφτηκα στο forum το αλλο αλλα δε πειραζει :P

---------- Προσθήκη 01-08-2010 στις 03:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 31-07-2010 στις 22:00 ----------

το προβλημα παραμενει. εχω κανει 4 προσπαθειες και ενω γινεται το compression με τα black borders και τα frames, bitrate ειναι ιδια με το αρχικο video, το τελικο video δεν παιζει. ανοιγει και βλεπω μαυρη οθονη.

τι γινεται ρε ? :devil::devil::devil:

Δημοσ.

Χρησιμοποίησες target resolution συμβατό με όσα ορίζει το H.263 standard (εκεί αναφέρονται ως πολλαπλάσια του CIF, όπως Quarter CIF, 4CIF κλπ. Σε pixels, είναι 128x96, 176x144, 352x288, 704x576, 1408x1152) ή το πήγες αέρα-πατέρα... ;

Δημοσ.
Χρησιμοποίησες target resolution συμβατό με όσα ορίζει το H.263 standard (εκεί αναφέρονται ως πολλαπλάσια του CIF, όπως Quarter CIF, 4CIF κλπ. Σε pixels, είναι 128x96, 176x144, 352x288, 704x576, 1408x1152) ή το πήγες αέρα-πατέρα... ;

target resolution ειναι 640χ360

ωπα για μισο γιατι αυτο δε το γνωριζα. εχω ηδη κωδικοποιημενο video σε H.263 με αναλυση 640χ360 οποτε δεν κοιταξα καν την αναλυση. τωρα που το βλεπω ομως αναφερει οτι custom αναλυσεις υποστηριζει το H.263+. το mediainfo δειχνει h.263 και οχι H.263+ στο video που εχω ηδη. οποτε παιζει να ειναι + και να την πατησα με το mediainfo :devil:

θα το βαλω + και θα επανελθω. κατι τετοιες @@ γινονται και νευριαζεις

---------- Προσθήκη στις 07:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:01 ----------

οχι ουτε ετσι παιζει :devil:

εβαλα στο encoder h.263+ και παλι τα ιδια. δε βλεπω το video.....

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι η πηγή σου είναι H.263 video stream και όχι MPEG-4 ASP που κωδικοποιήθηκε με H.263 quantization matrix; Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Τέλος πάντων, 704x576 είναι η πιο κοντινή ανάλυση σε αυτήν από την οποία ξεκινάς και άρα θα χρειαστεί το λιγότερο letterboxing. Δοκίμασε με αυτήν λοιπόν.

Μου φαίνεται περίεργο πάντως που επέλεξες ένα τόσο παλιό format για να κωδικοποιήσεις υλικό. Υπάρχει συγκεκριμένη απαίτηση που αποκλείει την χρήση κάποιου πιο εξελιγμένου (π.χ. MPEG-4, είτε ASP είτε AVC) ;

Δημοσ.
Είσαι σίγουρος ότι η πηγή σου είναι H.263 video stream και όχι MPEG-4 ASP που κωδικοποιήθηκε με H.263 quantization matrix; Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Τέλος πάντων, 704x576 είναι η πιο κοντινή ανάλυση σε αυτήν από την οποία ξεκινάς και άρα θα χρειαστεί το λιγότερο letterboxing. Δοκίμασε με αυτήν λοιπόν.

Μου φαίνεται περίεργο πάντως που επέλεξες ένα τόσο παλιό format για να κωδικοποιήσεις υλικό. Υπάρχει συγκεκριμένη απαίτηση που αποκλείει την χρήση κάποιου πιο εξελιγμένου (π.χ. MPEG-4, είτε ASP είτε AVC) ;

απλα θελω να ενωσω κατι flv μεταξυ τους και ολα ειναι ιδια αναλυση (640χ360, h.263) και ενα ειναι μικροτερης αναλυσης σε h.263 και θελω να του βαλω black borders να το φερω στα ισα με τα αλλα για να τα κολλησω. αλλιως δε θα ειχα απαιτηση το h.263.

δε καταλαβαινω γιατι δε μου παιζει. τωρα για το πρωτο που ρωτας δε το γνωριζω. σου λεω οτι αναφερει το mediainfo. αv ξερεις αλλο προγραμα που να δινει αναλυτικοτερες πληροφοριες για το video stream πες μου να κοιταξω

Δημοσ.

αυτο ειναι απο αυτα που εχω ηδη

Format : Flash Video

File size : 45.1 MiB

Duration : 5mn 18s

Overall bit rate : 1 190 Kbps

Encoded date : unknown

Tagged date : UTC 2009-05-26 17:24:51

Tagging application : Manitu Group FLV MetaData Injector 2

Video

Format : H.263

Duration : 5mn 18s

Bit rate : 1 089 Kbps

Width : 640 pixels

Height : 360 pixels

Display aspect ratio : 16:9

Frame rate mode : Constant

Frame rate : 25.000 fps

Bits/(Pixel*Frame) : 0.189

Stream size : 41.3 MiB (92%)

και αυτο ειναι που θελω να του βαλω μαυρο περιγραμμα για να γινει ιδιο με το πανω

Format : Flash Video

File size : 35.1 MiB

Duration : 4mn 6s

Overall bit rate : 1 191 Kbps

Encoded date : unknown

Tagged date : UTC 2008-09-11 16:19:42

Tagging application : Manitu Group FLV MetaData Injector 2

Video

Format : H.263

Duration : 4mn 6s

Bit rate : 1 058 Kbps

Width : 560 pixels

Height : 316 pixels

Display aspect ratio : 16:9

Frame rate mode : Constant

Frame rate : 24.900 fps

Bits/(Pixel*Frame) : 0.240

Stream size : 31.1 MiB (89%)

Δημοσ.

Μάλιστα. Δύσκολη περίπτωση είσαι. Δεν ξέρω με ποιον encoder δημιουργήθηκαν τα παραπάνω, αλλά το γεγονός ότι επιτρέπει τέτοιες αναλύσεις δείχνει ότι μάλλον ξεφεύγει από το standard σε αυτό το σημείο. Η H.263 υλοποίηση σε ffdshow/libavcodec κάνει το αντίθετο και δε βλέπω να έχεις πολλή τύχη με αυτήν.

Τί θα έκανα εγώ στη θέση σου και λόγω των ιδιαζουσών περιστάσεων: κωδικοποίηση από την αρχή όλα τα τμήματα, με κοινό encoder και ρυθμίσεις. XviD ή x264 είναι καλές επιλογές encoder νομίζω, τώρα για τις ακριβείς ρυθμίσεις δε θα το παίδευα και πολύ: ένα επαρκές bitrate για να μην υποφέρει σημαντικά η ποιότητα της εικόνας λόγω του reencoding. Επίσης, η ένωση (αλλά και το letterboxing) μπορεί να γίνει και στο pre-encoding στάδιο, με Avisynth.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...