christian-ago Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Καλησπερα. Εχω στο site μου μια φορμα ενημερωσης, προσθηκης και διαγραφης δεδομενων απο τη βαση mysql. Το προβλημα μου ειναι το εξης: Θελω ο διαχειριστης της φορμας να παταει ενα κουμπί πχ. ακυρωση και να επιστρεφει τις προεπιλεγμενες τιμές της βάσης, πριν κανει οποιαδηποτε προσθηκη η ενημερωση. Με λιγα λογια να αποθηκευει καπου τις αρχικες τιμες οταν συνδεεται στη βαση, να κανει μετα ο διαχειριστής ό,τι κανει, αλλα να υπάρχει το κουμπί που να ακυρώνει οποιαδήποτε ενέργειά του. Ξερω οτι η php δεν ειναι client side και δεν ειμαι σιγουρος αν μπορει να γινει κατι τετοιο με κουμπια. Υπαρχει τοτε ενας αλλος πιο εφικτος τροπος; Ευχαριστω.
orotoi Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Αν θές προεπιλεγμένες (default) τιμές, τις αποθηκευεις σε ένα table και αν κάποιος πατήσει στο reset button να τις τραβάς απο κεί.. Αν θές τις τιμές πριν αρχίσει να αλλάζει.. τότε πάλι τις αποθηκευεις ή σε ενα temp table ή σε sessions ή σε cookies. Δε ξέρω ποιο απο αυτά είναι πιο βολικό.. Σίγουρα άλλοι θα το χουν συναντήσει κάπου οπότε να χουν και live παράδειγμα..
aghahowa Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι εννοεις αλλα δες αν σε βοηθησει αυτο. http://en.wikipedia.org/wiki/Rollback_(data_management) και btw η PHP ειναι Server side
isay Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Ως διαχειριστής εργάζεσαι μέσω php ή απευθείας στην βάση δεδομένων; Διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τα στοιχεία τους αλλά εσύ ως διαχειριστής θες να κάνεις επιβεβαίωση των αλλαγών πριν αποθηκευτούν μόνιμα. Τρόπος πρώτος: Ορίζεις ένα νέο πεδίο-flag στη βάση τύπου «προς έγκριση». Ενημερώνεις το χρήστη ότι όταν κάνει αλλαγές θα απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του χρήστη μέχρι να γίνουν αποδεκτές οι αλλαγές. Τρόπος δεύτερος: Φτιάχνεις ένα νέο πίνακα και όταν ο χρήστης ζητήσει αλλαγές, αντιγράφεις τις παλιές στο νέο πίνακα και δέχεσαι τις αλλαγες του χρήστη στον πρωτεύον. Αν δεν τις εγκρίνεις μεταφέρεις τις τιμές από τον αναπληρωματικό πίνακα, στον κανονικά.
christian-ago Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Προσπαθω για την ωρα αυτο με τον πινακα που ειπε ο συναδελφος. Εργαζομαι μεσω php και οι αλλαγες γινονται αμεσα εμφανες στη βαση δεδομενων. Δηλαδη, αλλαζω μια τιμή μεσω της φορμας php και οι αλλαγες γινονται αμεσα στη βαση. Ναι για την ακριβεια θελω ενα reset button.
dewn735 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Αυτό πάλι που κατάλαβα εγώ, είναι ένα απλό reset στη φόρμα. ><form> <input type="text" id="1" value="default value 1" /> <input type="text" id="2" value="default value 2" /> <input type="submit" /> <input type="reset" /> </form> Μόλις πατήσεις το reset, όλα τα inputs θα πάρουν ό,τι είχες δηλώσει στο value
orotoi Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 ...Θελω ο διαχειριστης της φορμας να παταει ενα κουμπί πχ. ακυρωση και να επιστρεφει τις προεπιλεγμενες τιμές της βάσης, πριν κανει οποιαδηποτε προσθηκη η ενημερωση. ... Θές να υπάρχει ένα κουμπί καθαρισμού της φόρμας ωστε να "μηδενίζουν" οι τιμές πρίν κάνει submit τη φόρμα και γίνουν οι αλλαγές ή ακόμα και αφού αλλάξει κάτι να του δίνεις τη δυνατότητα να το επαναφέρει στην προηγούμενη τιμή. Αν θές το πρώτο σου αρκεί ενα κουμπί στη φόρμα του στύλ.. ><input name="submit" type="reset" value="Καθαρισμός" /> Αν θές το δευτερο συνεχίζεις με το πίνακα που λές.. -edit- με πρόλαβε..
christian-ago Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Οντως φιλε μου dewn735, αυτο ηθελα. Συγγνωμη για το μπερδεμα παιδια. Κανει οντως reset, αλλα ολα τα πεδια της φορμας οχι μονο τα επιθυμητα. Αλλα δεν πειραζει τη δουλεια του ουσιαστικα την κανει. Θα προχωρησω τον πινακα παρολα αυτα, πιστευω ειναι στανταρ διαδικασια. Ευχαριστω.
orotoi Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Αν θές συγκεκριμένα fields, τότε με λιγο javascript κάνεις κάτι τέτοιο.. > <html> <head><title></title> <script language=javascript> function resetOnlyThese(){ document.getElementById('textbox1').value = ""; document.getElementById('textbox2').value = ""; document.getElementById('textbox3').value = ""; document.getElementById('radio1').checked = false; document.getElementById('radio2').checked = false; document.getElementById('checkbox').checked = false; document.getElementById('checkbox2').checked = false; document.getElementById('select1').selectedIndex = 0; } </script> </head> <body> <form> <input type="radio" id="radio1" name="radiogroup"> <input type="radio" id="radio2" name="radiogroup"><br> <input type="checkbox" id="checkbox">One <input type="checkbox" id="checkbox2">Two<br> <select id="select1"> <option>Please Select</option> <option>Selected</option> </select><br> <input type="text" id="textbox1"><br> <input type="text" id="textbox2"><br> <input type="text" id="textbox3"><br> <input type="text" id="textbox4"> <input type="button" value="reset" onclick="resetOnlyThese()"> </form> </body> </html>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.