Προς το περιεχόμενο

excel αυτοματη συμπληρωση δεδομενων

Bakxos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια.

Σε ένα κελί(Α1,Α2 κλπ) έχω κάποιους συνθηματικούς αριθμούς.Σε αντίστοιχα κελιά (Β1, Β2) έχω κάποια αντίστοιχα στοιχεία. πως γίνεται όταν πληκτρολογώ στο κελί Α έναν αριθμό (ο οποίος ήδη υπάρχει) το κελί Β να παίρνει αυτόματα τα στοιχεία ώστε να μην τα ξαναγράφω?

ευχαριστω

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδια.

Σε ένα κελί(Α1,Α2 κλπ) έχω κάποιους συνθηματικούς αριθμούς.Σε αντίστοιχα κελιά (Β1, Β2) έχω κάποια αντίστοιχα στοιχεία. πως γίνεται όταν πληκτρολογώ στο κελί Α έναν αριθμό (ο οποίος ήδη υπάρχει) το κελί Β να παίρνει αυτόματα τα στοιχεία ώστε να μην τα ξαναγράφω?

ευχαριστω

Αν ηταν τεστ σε εργαστηριο στατιστικης,,,,ολοι οι φοιτητες θα φωναζαμε κυριε κυριε!!!Δε διατυπωσατε σωστα το θεμα!!!

τωρα ελπιζω να μην απαντησεις οτι το διδαχθηκατε και οφειλατε να ξερετε τι εννοω!!!:devil::devil:

Δημοσ.

λοιπον παιδια. πχ στο Α1 εχω 123 και στο Β1 ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗΣ ΛΟΥΙΣ

στο Α2 432 και στο Β2 ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

όποτε γεμιζω τα κελια της στηλης A με κάποιους αριθμούς και τα κελια της στηλης B με στοιχεία. θέλω πχ αν στο Α199 βάλω το 123 αυτόματα το Β199 να παίρνει το ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗΣ ΛΟΥΙΣ

γίνεται αυτό?

σορρυ αλλα δεν μπορω να σκεφτω πως να το εξηγήσω καλύτερα

Δημοσ.

Η συναρτηση που κανει τη συγκεκριμενη εργασια ειναι η

vlookup

αναλυτικα για το πως να το κανεις γτ τωρα δεν προλαβαινω δες εδω

http://itknowledgeexchange.techtarget.com/itanswers/how-do-i-associate-an-employee-sharp-to-a-name/

Ειναι λιγο περιεργη στη χρηση της συναρτηση αλλα αυτη μονο κανει αυτο που θες. Την χρησιμοποιουσα παλια. Αν σου πεταει σφαλμα οταν τη χρησιμοποιεις =vlookup.... και πατας εντερ στο κελι τοτε ξαναδιαβασε πολυ προσεκτικα τις οδηγιες και δωσε βαση στα παραδειγματα

Δημοσ.

όπως λέει ο Σπιρτούλης ...

Στο παράδειγμά σου (για 100 καταχωρήσεις ας πούμε) ... πας στην B199 και γράφεις

>=vlookup(A199;A1:B100;2)

Δημοσ.

παιδια δυσκολευομαι δυστυχως. καταρχην ευχαριστω για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.

αλλά απο ότι διάβασα η vlookup χρειαζεται μια συγκεκριμένη σταθερα για να τη συγκρίνει και να βγάλει αυτό που θέλω. εγω ομως πληκτρολογώ στο Α100 τον αριθμό πχ 123 και βάλω την vlookup με 123 ωραία θα μου βγάλει τον Μουστοξυδη στο Β100 αν πχ στο Α101 πατήσω κάποιο άλλο νουμερο (πχ 432) η vlookup θα θέλει πάλι μια καινούρια σταθερα (432)? εγώ θέλω οταν πληκτρολογώ πχ στο Α100 το 123 αυτόματα στο Β100 να παίρνει το Μουστοξυδης

Δημοσ.

νομίζω με Lookup tables.. έχω χρόνια να ασχοληθώ με excel. Για να απαντήσω στο τελευταίο σου ποστ.. αν γίνετε? Ναι γίνετε.. Για το πως.. θα δούμε :-ρ

---edit--- Ααα καααλά! Είχα το τόπικ ανοιχτό απο το βράδυ και δεν είχε τις απαντήσεις των παιδιών.. 5 ώρες μετά κι γώ τι περίμενα? ΄-ρ

---------- Προσθήκη στις 01:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:14 ----------

... εγω ομως πληκτρολογώ στο Α100 τον αριθμό πχ 123 και βάλω την vlookup με 123 ωραία...

Θέλει να έχεις σε άλλο 'πίνακα' τα ΚΩΔΙΚΟΣ-ΟΝΟΜΑ. Και να ανατρέχεις σε αυτόν.

Εσυ απ οτι κατάλαβα θες στην ιδια στήλη να γράφεις κωδικό και αν απλως το χεις ξαναγράψει να σου γεμίζει το δίπλα κελί αντίστοιχα..

Δε νομίζω οτι γίνετε στην ίδια στήλη όλο αυτό.. Αν θές δώσε λιγο παραπάνω πληροφορίες..

Είναι άσκηση/εργασία και σας έχουν πεί οτι έτσι πρέπει να γίνει? (οπότε λογικά θα υπάρχει κατι) ή είναι κατι που θες να φτιάξεις και σου ήρθε η ιδέα αυτη.

---------- Προσθήκη στις 01:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:33 ----------

Λοιπόν τελικά γίνετε μια χαρά με lookup. Δεν ήμουν σίγουρος αν μπορούσαμε να ορίσουμε σα πίνακα και άδεια (προς το παρόν) κελιά.

Οπότε.. πάς στο Β1 κελί και γράφεις:

>=VLOOKUP(A1;$A$1:$B$100;2;0) 

Έτσι του χεις ορίσει ενα πίνακα για να βλέπει τις τιμές, απο το A1 ως το Β100. Αν θες παραπάνω rows άλλαξε το 100.

Επιλέγεις το Β1 και το τραβάς (απο το σταυρό κάτω δεξιά στο κελί) μέχρι το Β100 (ή μέχρι όπου θες τελος παντων).

Έτσι έχεις πεί σε όλα τα κελια του Β να κοιτάνε τον κωδικό στο Α και να σου γυρνάνε την τιμή του Β.

Πάς τώρα στο Α1 και ξεκινάς.. Λογικά θα σου πετάει ενα μύνημα για circular reference. Δε μας πολυ πειράζει.. Πατάς οκ και γράφεις στο Β το όνομα που θες. Απο δώ και πέρα, όταν γράφεις στο Α κωδικό που υπάρχει το Β θα παίρνει τη σωστή τιμη. Αν δεν υπάρχει θα σου πετάει το μύνημα, το αγνοείς και προχωράς. (παραδόξως εμένα μου το πέταξε 4-5 φορές και μετά σταμάτησε.. δε ξέρω μπορεί να βαρέθηκε.. )

Δημοσ.

το πρόβλημα είναι οτι δεν δουλευει σε μενα η Vlookup διοτι στο κελι που γραφω δεν μου πεταει ουτε καν μηνυμα λαθους. το μονο που γράφει είναι η εντολη =vlookup () με τα στοιχεια που τις εχω ορίσει στην παρέθενση. δεν βγαζει ουτε Ν/Α ουτε error τπτ. μήπως πάιζει ρόλο διοτι στο κελι Α ο αριθμος που βάζω έχει αποθηκευτεί ως text?

το κάνω αυτό διότι η στήλη Α είναι ΑΦΜ οπότε αν το βάλω σαν νουμερο δεν παίρνει το μηδεν μπροστα

εγω θελω να το κανω δεν μου το εχουν βάλει ως άσκηση. απλά στη στηλη Α βάζω ΑΦΜ και στη Β την ονομασία της εταιρείας επομένως θέλω όταν πληκτρολογω αργότερα σε άλλο κελί το ΑΦΜ η ονοασία να μπαίνει αυτόματα.

Δημοσ.

Α. Τη λίστα με τα πλήρη στοιχεία των εταιρειών θα την καταχωρήσεις σε 2ο φύλλο

Β. Το κελί που θα εισάγεις τους κωδικούς (ΑΦΜ) θα το ορίσεις ως ΚΕΙΜΕΝΟ

Γ. Αν υποθέσουμε ότι το ζητούμενο πεδίο (ΑΦΜ) είναι στο κελί A29, και τα πεδία σου είναι καταχωρημένα στο φύλλο Lista και εκτείνονται από το κελί A1 ως το κελί B200 (όπου στη στήλη A είναι το ΑΦΜ και στη στήλη Β είναι η επωνυμία), τότε η εντολή που θα πρέπει να δώσεις στο κελί Β29 είναι:

=VLOOKUP(A29;Lista!$A$1:$B$200;2;FALSE)

Δημοσ.

το πρόβλημα ρε παιδια είναι οτι δεν δουλεύει η Vlookup αλλά μόνο στο παράδειγμά μου γιατί έκανα κάποιο άλλο και δουλεύει κανονικά

θα επισυνάψω φωτο απο το αρχείο μήπως γίνω καλύτερα κατανοητός και αργότερα το ίδιο το αρχείο.

δείτε πχ το κελί Β209 με το Β213 ενώ έχουν το ίδιο ΑΦΜ στο C213 δεν επιστρέφει την ίδια ονομασία.

post-35762-129063109588_thumb.jpg

Δημοσ.

τι να πώ.. σωστό φαίνετε.

Αν ανεβάσεις excel αρχείο κάντο .xls για 2003.

Και ίσως βάλε τυχαία ονόματα σε αυτο που θα ανεβάσεις...

---------- Προσθήκη στις 13:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:15 ----------

Α. Τη λίστα με τα πλήρη στοιχεία των εταιρειών θα την καταχωρήσεις σε 2ο φύλλο

Ναι αυτό είναι το ιδανικό για Lookup. Αν μπορείς να το χεις έτσι κάντο.

Αλλα απ οτι κατάλαβα στην αρχή θες να γίνονται όλα σε ενα (νοικοκυρεμένα ;-ρ) φύλλο.. ε?

Δημοσ.
το πρόβλημα ρε παιδια είναι οτι δεν δουλεύει η Vlookup αλλά μόνο στο παράδειγμά μου γιατί έκανα κάποιο άλλο και δουλεύει κανονικά

Σβήσε το επίμαχο κελί με την vlookup .. και ξαναγράψε την εντολή από την αρχή χωρίς Copy-Paste και με το πληκτρολόγιο γυρισμένο στα Αγγλικά.

Δημοσ.
Σβήσε το επίμαχο κελί με την vlookup .. και ξαναγράψε την εντολή από την αρχή χωρίς Copy-Paste και με το πληκτρολόγιο γυρισμένο στα Αγγλικά.

Φίλε να σε ευχαριστήσω πολυ διοτι βρήκες ποιο ηταν το πρόβλημα. βέβαια να ευχαριστήσω και τα παιδιά παραπάνω που ασχολήθηκαν και στην ουσία μου έλυσαν το πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...