Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με την cache συστήματος των XP 32bit

YannisTech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες ελλήνων... γειά χαρά...:-)

Εγκατέστησα τα XP Pro GR 32bit σε υπολογιστή με:

Pentium 4 1.9GHz

VIA P4X266 Chipset

ATI Radeon 9250 4x AGP 128MB

1GB DDR RAM 266MHz 2.5CL

80 GB Maxtor HD IDE DMA 5

DVD-ROM DMA 2

CDRW DMA 2

Αφού έβαλα τους drivers, κατέβασα τα updates και εγγκατέστησα το Office 2007 GR και τα PCTools Antivirus Free-Firewall Plus Free παρατήρησα στον task manager την cache συστήματος να καταλαμβάνει γύρω στα 600+ ΜΒ μνήμης όταν τελικά το σύστημα ήταν αδρανές και έτοιμο να εκινήσω κάποιο πρόγραμμα. Δέν έχω κάνει οποιοδήποτε tweak στο σύστημα και μετρώντας τις 37 διεργασίες που εμφανίζωνται στον task manager είδα οτι καταλαμβάνουν περίπου 290ΜΒ (δέν ξέρω στη φυσική ή την εικονική των 1536ΜΒ που έχω βάλει και που είναι η συνιστώμενη).

Μήπως ξέρει κανείς κάποιο tweak για να απελευθερώσω πραγματική μνήμη για τα προγράμματά μου;

Δημοσ.

Νομίζω ότι το office 2007 είναι αρκετά βαρύ για το συγκεκριμένο σύστημα. Το office γεμίζει το σύστημα με ένα σωρό dll και services που φορτώνουν αρκετά το σύστημα. Κάτι σε office 2003 ή κάποιο portable office;

Δημοσ.
Νομίζω ότι το office 2007 είναι αρκετά βαρύ για το συγκεκριμένο σύστημα. Το office γεμίζει το σύστημα με ένα σωρό dll και services που φορτώνουν αρκετά το σύστημα. Κάτι σε office 2003 ή κάποιο portable office;

Άν κατάλαβα καλά παρότι δέν έχω εκινήση καμία εφαρμογή του office τα XP προφορτώνουν μέρος των προγραμμάτων του office;

Δημοσ.

Πηγαινε Εναρξη, εκτελεση, γραψε MSCONFIG, πηγαινε στο Startup/Εκινηση και ξετσεκαρε αυτο που λεει Office.

Γενικα ξετσεκαρε οτι νομιζεις πως ειναι περιττο. Μην φοβασαι το Office θα δουλευει μια χαρα.

Δημοσ.
Άν κατάλαβα καλά παρότι δέν έχω εκινήση καμία εφαρμογή του office τα XP προφορτώνουν μέρος των προγραμμάτων του office;

Δεν μιλάω αν τρέχει ή όχι το office στο σύστημα που έχεις. Τρέχει (αν και πολύ αργά).

Μιλάω για την γενική καθυστέρηση του συστήματος και ότι ένας από τους λόγους είναι το office 2007 και το 1 GB ram που εχεις. Το office γίνεται εγκατασταση και συνενώνεται μαζί με τα windows σε πάρα πολλά σημεία. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγοντας τον υπολογιστή, φορτώνουν και αρκετά services και ρουτίνες του office (όχι μόνο αυτές που φαίνονται στο msconfig) και βαραίνουν το σύστημα, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ κάτι για επεξεργασία (αν ανοίξεις και 1-2 αρχεία, εκεί να δεις αργοπορίες). Αν ακομα δεν κατάλαβες αρκεί να δοκιμάσεις το ίδιο σύστημα ΧΩΡΙΣ αλλά και ΜΕ office 2007 εγκατεστημένο.

Για αυτό το λόγο σου πρότεινα νωρίτερα να βάλεις το office 2003 εκτός αν το 2007 σου είναι απαραίτητο, οπότε κάνε κάτι από τα παρακάτω:

-Βάλε ram

-Βάλε καλύτερη κάρτα γραφικών (παίζει μεγάλο ρόλο)

-Αφαίρεσε background images

-Μείωσε το βάθος χρώματος

-Αφαίρεσε φρου-φρου και animations από την χρήση των windows.

Δημοσ.
Δεν μιλάω αν τρέχει ή όχι το office στο σύστημα που έχεις. Τρέχει (αν και πολύ αργά).

Μιλάω για την γενική καθυστέρηση του συστήματος και ότι ένας από τους λόγους είναι το office 2007 και το 1 GB ram που εχεις. Το office γίνεται εγκατασταση και συνενώνεται μαζί με τα windows σε πάρα πολλά σημεία. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγοντας τον υπολογιστή, φορτώνουν και αρκετά services και ρουτίνες του office (όχι μόνο αυτές που φαίνονται στο msconfig) και βαραίνουν το σύστημα, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ κάτι για επεξεργασία (αν ανοίξεις και 1-2 αρχεία, εκεί να δεις αργοπορίες). Αν ακομα δεν κατάλαβες αρκεί να δοκιμάσεις το ίδιο σύστημα ΧΩΡΙΣ αλλά και ΜΕ office 2007 εγκατεστημένο.

Για αυτό το λόγο σου πρότεινα νωρίτερα να βάλεις το office 2003 εκτός αν το 2007 σου είναι απαραίτητο, οπότε κάνε κάτι από τα παρακάτω:

-Βάλε ram

-Βάλε καλύτερη κάρτα γραφικών (παίζει μεγάλο ρόλο)

-Αφαίρεσε background images

-Μείωσε το βάθος χρώματος

-Αφαίρεσε φρου-φρου και animations από την χρήση των windows.

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου αλλα δυστηχώς DDR 1 μνήμες είναι πανάκριβες, το ίδιο και η AGP. Οσο για τα υπόλοιπα τα δοκίμασα αλλα πάλι η cache συστήματος είναι στα ύψη. Δοκίμασα το Word (πολλές σελίδες αλλα χωρίς φωτογραφίες) και το Excel (πολύ απλά πράγματα, χωρίς σχεδιαγραματα και άλλα). Ανοίγουν πολύ γρήγορα και η απόκρισή τους στις αλλαγές με τα απλά που δοκίμασα είναι άμμεση. Τώρα θα δολιμάσω να δώ κάποια ταινία (θα βάλω κάποιο codec pack) για να δώ την απόκριση.

Πάντως θα ήθελα κάποιος να μου πεί μήπως υπάρχει κάποιο tweak στην registry για να ελευθερώσω μνήμη ή κάποιο freeware προγραματάκι παρόμοιας λειτουργικότητας με το cacheman XP.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...