Προς το περιεχόμενο

Milano - Italia

greeneye

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορει να μας πει καποιος τι αξιζει να δω και τι οχι μεσα σε 3-4 μερες στο Μιλανο?

Να τονίσω οτι δε με ενδιαφερουν μουσεια-αρχαιολογικοι χωροι και τετοια παρα μονο

φυσικες ομορφιες,ποδοσφαιρικες οπως το γηπεδο κτλ.

Επισης καποιες συμβουλες που να μεινω γενικα,που ειναι καλυτερα,ωστε να μετακινουμαι

ευκολα,ποια club της πολης ειναι γνωστα για εξοδους κτλ κτλ. Δε με ενδιαφερουν

ψωνια σε ρουχα κτλ αλλα αν δω μια τρομερη μπλουζα ενταξει θα παρω μια αλλα μεχρι εκει.

Οποια πληροφορια γενικα ευπροσδεκτη.

ευχαριστω

(το ταξιδι θα ειναι μεσα Οκτωβριου αν παιζει ρολο στις επιλογες)

• Moderators
Δημοσ.

Για διαμονη κοιτα να μεινεις στο Stazione Centrale, ειναι ο κεντρικος σταθμος τραινων και ειναι απο τα πλεον προσβασιμα μερη με μετρο λεωφορεια κλπ. Αν και ξεχνα τα λεωφορεια, με μετρο θα κανεις την δουλεια σου ανετα. Δεν ξερω budget αλλα δες το ξενοδοχειο Berna εκει.

Εναλλακτικα αν εισαι διατεθημενος να δωσεις κατι παραπανω, μπορεις να μεινεις στο ιστορικο κεντρο οπου βρισκεται η μητροπολη τους το Duomo (στο οποιο πρεπει να πας καθαρα και μονο για το κτηριο).

Ειμαι απο κινητο αυτην τη στιγμη εκτος Αθηνας και δεν μπορω να γραψω πολλα, οταν επιστρεψω αυριο θα σου πω περισσοτερα καθως πηγαινω καθε χονο για δουλειες.

Δωσε ΜΕΓΑΛΗ προσοχη στο ξενοδοχειο και μην εμπιστευεσαι πληρως τις φωτο τους στο ιντερνετ, αν δεν θελεις να πληρωσεις 4στερο στα χαρτια και να κοιμασαι με κατσαριδες (true story).

Δημοσ.

Και cadorna να μείνεις κοντά, νομίζω οτι βολεύει αρκετά.

Αυτά που έχει να δείς μπορείς να τα δείς μέσα σε 1-2 μέρες εύκολα (μιας και τα έχω φρέσκα σχετικά).. Βασικά αν δεν θές να δείς αξιοθέατα όπως λές δεν έχεις και τίποτα τρομερό να δείς στο Μιλάνο. Μια βόλτα στο κέντρο μόνο. Κάνα duomo κάνα castello sforzesco κτλ και το δρόμο που τα ενώνει. Ε αυτά.

Θα πάς σίγουρα για κοκτέιλ στα navigli απογευματάκι ώστε να προλάβεις και το apperitivo που είναι κοκτέιλ/ποτά σε σούπερ τιμές ++ σούπερ μπουφές (ανάλογα το μαγαζί). 9/10 μαγαζιά το υιοθετούν κάθε μέρα απο τις 18:00 μέχρι τις 21:00 τουλάχιστον. Απλά κάποια μπορεί να είναι τραγικά και κάποια μπλιάχ. Μπαίνεις και βλέπεις.

Όσο ήμουν εκεί μετακινόμουν με τράμ. Είναι πολύ γραφικό/βολικό και το προτιμώ ώστε να βλέπω και την πόλη overground. Το giornaliero (ημερήσιο εισιτήριο) κάνει 3 ευρώ και είναι για 24 ώρες απο την στιγμή της πρώτης ακύρωσης και για όλα τα μέσα. Γενικά προτείνω τράμ/λεωφορείο, εκτός αν βιάζεσαι για κάποιο λόγο.

Για να πάς στο γήπεδο της ίντερ είναι λίγο στο κέρατο. Προς την περιοχή fiera milano αν δεν κάνω λάθος, αλλα θα σου επιβεβαιώσω σε επόμενο πόστ.

Γύρω απο το Μιλάνο δεν έχει και σπουδαία πράγματα. Μπορείς μια μέρα να σηκωθείς να πάρεις το τραίνο και να κάνεις μια ημερήσια στο Como. Όμορφο παραθαλάσσιο χωριουδάκι που παίρνεις και το τελεφερίκ και βλέπεις και ούμπερ θέα.

Γενικά δεν είναι για πολλά πολλά. Την σκάλα ούτε θα καταλάβεις οτι την βλέπεις. Ένα χαμόσπιτο είναι. Η πινακοθήκη φαντάζομαι δεν σε ενδιαφέρει. Ε. Γενικά αν μπορείς να πάς Ρώμη ας πούμε, πάνε. ΔΕΝ είναι άσχημα. Μια χαρά είναι. Αλλα αν περιμένεις να δείς ζωή δε θα δείς (μόνο στα navigli).

Αν μάλιστα δεν πάς και για ψώνια(ή έστω για αξιοθέατα) δεν νομίζω οτι έχει να σου προσφέρει και πολλά σαν πόλη.

Δημοσ.

Θα κάνεις όλες τι μετακινήσεις σου με τραμ και μετρό. Το Μιλανο εξυπηρετούν δυο αεροδρόμια τα οποία έχουν τακτική συγκοινωνία για την πόλη.

Tip: Κάνε την κράτηση για ξενοδοχείο μέσω expedia.co.uk. Θα σου πέσει πιο φθηνά και ... σε κάποια ξενοδοχεία έχεις δωρεάν wifi Internet

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...