kostastnt Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 99,9% ναί... Πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να μην περάσει από scanner... Το θέμα είναι ως εξης: Μόλις ακούμε ότι κάποιος φίλος,γνωστός κτλ πάει Αμερική, τον ψήνουμε κατευθείαν να πάρει laptop ο ίδιος και να φέρει ένα και για εμάς Υπάρχει και η περίπτωση να μας το στείλει σε κομμάτια... Ξέρω άτομο που έστειλε laptop σε 7 κομμάτια...
Atapia Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Μιλαω για καποιον που μενει αμερικη και του πεις στειλε μου ενα laptop ως δωρο θα παιξει τελωνειο εδω;
Cue Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Yeap, ότι σου είπαν ήδη. Και τα 2 MB από Αμερική τα έχω πάρει. Την μία πήγα και το έφερα, την άλλη μου το φέρανε. Με ταχυδρομείο ρισκάρεις τελωνείο.
Palp Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Btw αν στο σταματησουν τελωνείο, εκτός ότι θα χάσεις μία μέρα με τις διαδικασίες στο αεροδρόμιο, θα πληρώσεις το ΦΠΑ (θα ορίσουν αυτοί μία τιμή για τον υπολογισμό του ΦΠΑ αν δεν έχει τιμολόγιο, (γύρω στα 1500 ευρώ υποθέτω)), καθώς και ~150 ευρώ για τα ΔΕΤΕ, έξοδα τελωνείου, κτλ. Αν βάλεις εκτελωνιστή να στο κάνει (για να μην χάσεις την μέρα σου) θα πληρώσεις ένα εξτρά 100άρικο για την αμοιβή του. Πχ αν παρεις το base 15" (1800 USD - ~1430 ευρώ), θα σου βάλουν ένα ΦΠΑ γύρω στα ~350 ευρώ και ~150 έξοδα = ~1900 Ευρώ. Σαν να το αγοράζεις από εδώ.
Alithinos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Να προσθέσω ότι αντί να το αγοράσεις από την Αμερική μπορείς κάλλιστα να το αγοράσεις από μια από της χώρες της Ε.Ε. όπου δε πληρώνεις τελωνείο,λόγο του ότι θεωρούμαστε μια ενιαία χώρα χωρίς σύνορα. Σε σύγκριση με το apple store της Γερμανίας πάντως οι υπολογιστές είναι γύρω στα 80-140 ευρώ φθηνότεροι,ενώ τα περιφερειακά (π.χ. πληκτρολόγιο γύρω στα -10ε). Ειδικά αν κάποιος σκέφτεται να κάνει custom upgrade όταν παραγγείλει τον υπολογιστή του,συμφέρει περισσότερο μιας και κάθε upgrade στοιχίζει λιγότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.