Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών ή οθόνη;

i love rock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εβαλα καλους πυκνωτες με μεγαλυ αντοχη στο χρονο & στη θερμοκρασία

, 2euro και οι δύο.

Το θέμα είναι αν έχεις τη δυνατότητα να την φτιάξεις μόνος σου.

Για μένα και έναν άλλο τεχνικό δεν είναι παραπάνω από μισή ώρα.

Βέβαια άμα ξέρεις τα βασικά από λίγο κολλητήρι, κόλληση κτλ μπορείς άνετα και μόνος σου

Δημοσ.
Τι σχέση έχουν τα drivers με το ότι καθυστερεί η οθόνη να ανοίξει ή το καλώδιο στη dvi?

Προέβλεψα ότι η οθόνη σταδιακά θα καθυστερεί να ανοίξει περισσότερο και το παιδί

το επιβεβαιώνει. Η οθόνη σου έχει πρόβλημα φίλε ξέρω τι σου γράφω. Και κάποια

στιγμή θα πάψει να ανοίγει.

Άκου φίλε όλοι προβλέψεις κάνουμε και υποθέσεις,

το θέμα με το καλώδιο και την dvi θύρα μου έχει συμβεί εμένα παλιότερα με μία 4850. Συγκεκριμένα την είχα συνδεδεμένη, όπως πάντα, με καλώδιο dvi to hdmi στην τηλεόραση. Κάποιες φορές αρκετά συχνά θα έλεγα, όταν έμπαινα απο το μενού της τηλεόρασης στην συγκεκριμένη θύρα hdmi η οθόνη ήταν μαυρη ενώ το pc ανοικτό δλδ δεν έδινε σήμα στην οθόνη, κάποιες άλλες φορές αργούσε και άλλες άνοιγε κανονικά. Επειδή μου την έσπαγε αυτό δοκίμασα και την δεύτερη θύρα dvi της κάρτας και δεν μου το ξαναπαρουσίασε μέχρι που την πούλησα. Δεν είπα ότι 100% είναι αυτό αλλά δεν έχει να χάσει και τίποτα με το να το δοκιμάσει. Ούτε αμφισβήτησα τα λεγόμενα του παιδιού ή τα δικά σου.

Επιπλέον, καθύστερηση στο άνοιγμα της οθόνης συμβαίνει κάποιες φορές και στην περίπτωση που υπάρχει συσχέτιση διαφορετικών οδηγών π.χ nvidia με ati μετά απο αποτυχημένο καθαρισμό των παλιότερων. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει κάνει ο καθένας στο πισί του μέσω του φόρουμ... Μου έχει συμβεί και εμένα αυτό κάποια στιγμή και πιθανόν και σε άλλους. Γιατί δλδ σώνει και καλά δεν έχει σχέση? Και σου ξαναλέω, υποθέσεις κάνουμε με βάση όσα μας έχουν συμβεί εμάς, τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο.

Και κάτι άλλο, δλδ εσύ αποκλείεις τελείως την πιθανότητα να υπάρχει πρόβλημα με το καλώδιο καθ' αυτό? Κι όμως υπάρχει και αυτή η πιθανότητα πάντα έστω και μικρή...

Απο κεί και πέρα, οθόνη να μου έχει παραδώσει πνεύμα (σιγα-σιγά) δεν μου συνέβη ποτέ και δεν έχω άποψη. Απο όσο γνωρίζω συνήθως είναι μια και έξω. Εφόσον όμως έχει συμβεί και σε εσένα και σε άλλους φίλους θα συμφωνήσω μαζί σας, δεν έχω λόγο να μην το κάνω άλλωστε.

Δημοσ.

ξέρεις από κολλητήρι?

Αν ναι δεν είναι δύσκολο

1. Ξεβιδώνεις την οθόνη (με στραβοκατσάβιδο,αλλεν κτλ)

2.Ανοίγεις το τροφοδοτικό (είναι σε κουτάκι με τρύπες για να αερίζεται)

3.Ξεβιδώνεις την πλακέτα του τροφοδοτικού (βγάζεις ότι κλιπ έχει)

4. κοιτάν για φουσκωμένους πυκνωτές, καμένες ή μαυρισμένες διόδους (είναι η πλακέτα μαύρη από κάτω από το εξάρτημα) και τα αλλάζεις με τα ίδια χαρακτηριστικά εξαρτήματα

Κοίτα youtube κτλ να πάρεις μια ιδέα

Όσο για το αν μια οθόνη μπορεί να χαλάσει σιγά σιγά Γίνεται.

Π.Χ στη δικιά μου έκανε μερικά δευτερόλεπτα και μετά από κάνα δίμηνο 10 λεπτά και..

Να ξέρεις ότι τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα έχουν ανοχές.Αν οι ανοχές ξεπεράσουν κάποια όρια και το υπόλοιπο

κύκλωμα δεν μπορεί να αντέξει (ανάλογα το εξάρτημα) λόγω ανοχών ηλεκτρονικών και σχεδιασμού κυκλώματος τότε πάμε για service

Όσο για το καλώδιο μπορεί όντως να σπινθηρίζει κάποιο Π.Χ του συγχρονισμού πλαισίου και να έχει το ίδιο αποτέλεσμα (ΠΟΛΥ σπάνιο)

Δημοσ.
Άκου φίλε όλοι προβλέψεις κάνουμε και υποθέσεις,

το θέμα με το καλώδιο και την dvi θύρα μου έχει συμβεί εμένα παλιότερα με μία 4850. Συγκεκριμένα την είχα συνδεδεμένη, όπως πάντα, με καλώδιο dvi to hdmi στην τηλεόραση. Κάποιες φορές αρκετά συχνά θα έλεγα, όταν έμπαινα απο το μενού της τηλεόρασης στην συγκεκριμένη θύρα hdmi η οθόνη ήταν μαυρη ενώ το pc ανοικτό δλδ δεν έδινε σήμα στην οθόνη, κάποιες άλλες φορές αργούσε και άλλες άνοιγε κανονικά. Επειδή μου την έσπαγε αυτό δοκίμασα και την δεύτερη θύρα dvi της κάρτας και δεν μου το ξαναπαρουσίασε μέχρι που την πούλησα. Δεν είπα ότι 100% είναι αυτό αλλά δεν έχει να χάσει και τίποτα με το να το δοκιμάσει. Ούτε αμφισβήτησα τα λεγόμενα του παιδιού ή τα δικά σου.

Επιπλέον, καθύστερηση στο άνοιγμα της οθόνης συμβαίνει κάποιες φορές και στην περίπτωση που υπάρχει συσχέτιση διαφορετικών οδηγών π.χ nvidia με ati μετά απο αποτυχημένο καθαρισμό των παλιότερων. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει κάνει ο καθένας στο πισί του μέσω του φόρουμ... Μου έχει συμβεί και εμένα αυτό κάποια στιγμή και πιθανόν και σε άλλους. Γιατί δλδ σώνει και καλά δεν έχει σχέση? Και σου ξαναλέω, υποθέσεις κάνουμε με βάση όσα μας έχουν συμβεί εμάς, τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο.

Και κάτι άλλο, δλδ εσύ αποκλείεις τελείως την πιθανότητα να υπάρχει πρόβλημα με το καλώδιο καθ' αυτό? Κι όμως υπάρχει και αυτή η πιθανότητα πάντα έστω και μικρή...

Απο κεί και πέρα, οθόνη να μου έχει παραδώσει πνεύμα (σιγα-σιγά) δεν μου συνέβη ποτέ και δεν έχω άποψη. Απο όσο γνωρίζω συνήθως είναι μια και έξω. Εφόσον όμως έχει συμβεί και σε εσένα και σε άλλους φίλους θα συμφωνήσω μαζί σας, δεν έχω λόγο να μην το κάνω άλλωστε.

Φίλε lionheart δεν είμαι επιθετικός αν φάνηκε έτσι, τεχνικός είμαι. Για αυτό μη με παρεξηγείς αν είμαι λίγο κάθετος. 5 πράγματα αν θες λόγω εμπειρίας τα γνωρίζω

και τα αναγνωρίζω αμέσως. Κι εγώ μαθαίνω εδώ μέσα και παρακολουθώ κι εσένα και άλλα παιδιά που είσαστε σοβαροί και έχετε εμπεριστατωμένες απόψεις

και προτάσεις. Τα προβλήματα έτσι κι αλλιώς στα pc software κυρίως αλλά και hardware είναι τόσα πολλά που πάντα κάτι καινούργιο θα δεις ή θα μάθεις από

κάποιον που είχε πρότερη εμπειρία.

Δημοσ.
Φίλε lionheart δεν είμαι επιθετικός αν φάνηκε έτσι, τεχνικός είμαι. Για αυτό μη με παρεξηγείς αν είμαι λίγο κάθετος. 5 πράγματα αν θες λόγω εμπειρίας τα γνωρίζω

και τα αναγνωρίζω αμέσως. Κι εγώ μαθαίνω εδώ μέσα και παρακολουθώ κι εσένα

και άλλα παιδιά που είσαστε σοβαροί και έχετε εμπεριστατωμένες απόψεις

και προτάσεις.

Δεν υπάρχει πρόβλημα φίλε μου. :-)

Σε καμμιά περίπτωση δεν έλαβα σαν επίθεση την επισήμανσή σου στο πόστ μου. Απλά θεώρησα απαραίτητο να εξήγησω για ποιό λόγο εξέφρασα την συγκεκριμένη άποψη μου. Δεν είμαι τεχνικός και ούτε μου έχει συμβεί παρόμοιο πρόβλημα με οθόνη που ξεψυχά σιγά-σιγά. Απλά κάποιες φορές βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, θέλωντας να πω ότι πάμε στην δύσκολη περίπτωση ενώ συμβαίνει κάτι πιο απλό και εύκολο. Όχι πάντα βέβαια. :-)

Μακάρι να βρεί λύση το παιδί στο πρόβλημά του και πάνω απο όλα οικονομική. Αν μπορεί να βοηθήσει και κάποιος με τεχνικές γνώσεις ακόμα καλύτερα να μην μπλέξει με τίποτα τζιμάνια ... :P

Δημοσ.

ρε παιδιά όλοι έχουν έστω και κάποιο δίκιο .Και εγώ τεχνικός είμαι αλλά δεν μου έχει παρουσιαστεί ποτέ αυτό το πρόβλημα .Το βλέπω καθαρά πρόβλημα οθόνης παρά drivers και τα λοιπά ...Αλλά τι να κάνω ...θα τα δοκιμάσω όλα και ότι καταφέρω .

Παιδιά πριν από λίγο άλλαξα την θύρα dvi και μου έκανε πάλι τα ίδια.Πάντως έχω παρατηρήσει ότι ....Τώρα που το άνοιξα μια φορά την δεύτερη που θα το ξαναανοίξω δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.Θα ανοίξει με την μια

40 ευρώ και η οθόνη είναι μια χαρά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...