Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών ή οθόνη;

i love rock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα ..Θα μπω κατευθείαν στο θέμα .Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ στην οθόνη μου που είναι η lg l1932s

αυτές τις μέρες ότι όταν ανοίγω το Pc αργεί να ανοίξει και το λαμπάκι της οθόνης αναβοσβήνει .Παλιά δεν το έκανε ...Δηλαδή περιμένεις μερικά δεύτερα για να ανοίξει ...Δεν ανοίγει με την μια όπως παλιά ....

Έχω μείνει πίσω λίγο στις οθόνες μιας και την συγκεκριμένη την είχα πάρει πριν από χρόνια σε πολύ υψηλή για την εποχή τιμή 340 νομίζω ...Έχετε να προτείνετε καμιά καλή γιατί αν μείνω χωρίς οθόνη την βάψαμε ..

Τα spec του pc μου είναι .

ΑSUS maximus formula

cpu 8400E

gpu 8800gt xfx alphadog 512

6 gb ram .

Την θέλω και για games αλλά και για ταινίες ...Αν και περισσότερο ακούω μουσική ...

Τα λεφτά ας είναι κάτω από 200 και πιστεύω όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερη ...Απλά να μην είναι τεράστια και δεν μπορεί να σηκώσει την ανάλυση η κάρτα .

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα ..Θα μπω κατευθείαν στο θέμα .Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ στην οθόνη μου που είναι η lg l1932s

αυτές τις μέρες ότι όταν ανοίγω το Pc αργεί να ανοίξει και το λαμπάκι της οθόνης αναβοσβήνει .Παλιά δεν το έκανε ...Δηλαδή περιμένεις μερικά δεύτερα για να ανοίξει ...Δεν ανοίγει με την μια όπως παλιά ....

Έχω μείνει πίσω λίγο στις οθόνες μιας και την συγκεκριμένη την είχα πάρει πριν από χρόνια σε πολύ υψηλή για την εποχή τιμή 340 νομίζω ...Έχετε να προτείνετε καμιά καλή γιατί αν μείνω χωρίς οθόνη την βάψαμε ..

Τα spec του pc μου είναι .

ΑSUS maximus formula

cpu 8400E

gpu 8800gt xfx alphadog 512

6 gb ram .

Την θέλω και για games αλλά και για ταινίες ...Αν και περισσότερο ακούω μουσική ...

Τα λεφτά ας είναι κάτω από 200 και πιστεύω όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερη ...Απλά να μην είναι τεράστια και δεν μπορεί να σηκώσει την ανάλυση η κάρτα .

Δημοσ.

Γιατί δεν την πας σε ένα τεχνικό να την κοιτάξει. Μπορεί να αξίζει τον κόπο να την

φτιάξεις ακόμα κι αν αγοράσεις άλλη. Εννοείται εφόσον σου ζητήσουν λογικά χρήματα.

Γύρω στα 200

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/SAMSUNG-SM-B2330H-TFT-Monitor-23.htm

215 ευρώ

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2363V-WF-TFT-Monitor-23-W2363V-WF.htm

190 ευρώ

Η γνώμη μου γενικά είναι να πάρεις 23άρα

Δημοσ.

Γιατί δεν την πας σε ένα τεχνικό να την κοιτάξει. Μπορεί να αξίζει τον κόπο να την

φτιάξεις ακόμα κι αν αγοράσεις άλλη. Εννοείται εφόσον σου ζητήσουν λογικά χρήματα.

Γύρω στα 200

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/SAMSUNG-SM-B2330H-TFT-Monitor-23.htm

215 ευρώ

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2363V-WF-TFT-Monitor-23-W2363V-WF.htm

190 ευρώ

Η γνώμη μου γενικά είναι να πάρεις 23άρα

Δημοσ.

Εμένα πρόβλημα στην οθόνη μου μυρίζει πάντως. Αν χειροτερέψει το πρόβλημα με το πέρασμα του χρόνου δηλαδή αργεί όλο και περισσότερο να ανοίξει τότε σίγουρα κάποια βλάβη και πιθανότατα στο

τροφοδοτικό της έχει και κάποια στιγμή δεν θα σου ανοίγει καθόλου. Πάντως και στα μόνιτορ

οι συνήθεις ένοχοι οι πυκνωτές είναι. Μπορεί να μη σου στοιχίσει πολλά μια επισκευή (από

ευσυνείδητο τουλάχιστον τεχνικό).

Δημοσ.

Παιδιά πάντως βλέπω ότι με τον καιρό αργεί και λίγο περισσότερο ...απλά τώρα τελευταία έχει σταθεροποιηθεί σε ένα σημείο δηλαδή κάνει 2 λεπτά να ανοίξει .Μια μέρα τα αποσύνδεσα όλα και δεν είχα κανένα πρόβλημα, αλλά την επόμενη φορά πάλι τα ίδια.Το θέμα είναι ότι την οθόνη την έχω λίγο περισσότερο από 3 χρόνια.Ο τεχνικός πόσο μπορεί να μου ζητήσει περίπου, αν και βλέπω να ζητήσει πάρα πολλά ειδικά αν πρόκριτε για Monitor.Η βλακεία είναι ότι δεν μπορώ να βρω και την απόδειξη αγοράς.Πάντα τις κρατάω.Όταν το έχω ήδη ανοίξει μια φορά την επόμενη ανοίγει με την μια.Καλά περιμένω να τα φτύσει για να την αλλάξω...αλλά είναι πολύ δύσκολο για μένα να μείνω καμιά βδομάδα χωρίς οθόνη.

Δημοσ.
Παιδιά πάντως βλέπω ότι με τον καιρό αργεί και λίγο περισσότερο ...απλά τώρα τελευταία έχει σταθεροποιηθεί σε ένα σημείο δηλαδή κάνει 2 λεπτά να ανοίξει .Μια μέρα τα αποσύνδεσα όλα και δεν είχα κανένα πρόβλημα, αλλά την επόμενη φορά πάλι τα ίδια.Το θέμα είναι ότι την οθόνη την έχω λίγο περισσότερο από 3 χρόνια.Ο τεχνικός πόσο μπορεί να μου ζητήσει περίπου, αν και βλέπω να ζητήσει πάρα πολλά ειδικά αν πρόκριτε για Monitor.Η βλακεία είναι ότι δεν μπορώ να βρω και την απόδειξη αγοράς.Πάντα τις κρατάω.Όταν το έχω ήδη ανοίξει μια φορά την επόμενη ανοίγει με την μια.Καλά περιμένω να τα φτύσει για να την αλλάξω...αλλά είναι πολύ δύσκολο για μένα να μείνω καμιά βδομάδα χωρίς οθόνη.

Κατ αρχάς δοκίμασε αυτό που πρότεινε ο @EXARXEIA_CITY δηλαδή το καλώδιο και στη δεύτερη dvi θύρα της κάρτας. Επίσης κάνε μια πλήρης απεγκαντάσταση των drivers της κάρτας με κάποιο προγραμματάκι π.χ driver sweeper κλπ και ξαναεγκατέστησε τους τελευταίους drivers της κάρτας σου.

Σε περίπτωση που σου κάνει τα ίδια τότε σου προτείνω να πάρεις την LG W2361V-PF 23'' TFT που είναι σε πολύ καλή τιμή για τα χαρακτηριστικά της. Κάποια στιγμή θα αλλάξεις κάρτα και θα πάρεις καλύτερη, γιαυτό μην πάρεις κάποια οθόνη με μοναδικό κριτήριο τις δυνατότητες της παρούσας κάρτας σου. Οι 22-23" Fhd πλέον πιστεύω είναι απαραίτητες.

Aν τώρα μπορείς να διαθέσεις πάνω απο 200 ευρώ τότε Dell Ultrasharp U2311H 23" στα 230 ευρώ. :-)

Δημοσ.
Κατ αρχάς δοκίμασε αυτό που πρότεινε ο @EXARXEIA_CITY δηλαδή το καλώδιο και στη δεύτερη dvi θύρα της κάρτας. Επίσης κάνε μια πλήρης απεγκαντάσταση των drivers της κάρτας με κάποιο προγραμματάκι π.χ driver sweeper κλπ και ξαναεγκατέστησε τους τελευταίους drivers της κάρτας σου.

Σε περίπτωση που σου κάνει τα ίδια τότε σου προτείνω να πάρεις την LG W2361V-PF 23'' TFT που είναι σε πολύ καλή τιμή για τα χαρακτηριστικά της. Κάποια στιγμή θα αλλάξεις κάρτα και θα πάρεις καλύτερη, γιαυτό μην πάρεις κάποια οθόνη με μοναδικό κριτήριο τις δυνατότητες της παρούσας κάρτας σου. Οι 22-23" Fhd πλέον πιστεύω είναι απαραίτητες.

Aν τώρα μπορείς να διαθέσεις πάνω απο 200 ευρώ τότε Dell Ultrasharp U2311H 23" στα 230 ευρώ. :-)

Τι σχέση έχουν τα drivers με το ότι καθυστερεί η οθόνη να ανοίξει ή το καλώδιο στη dvi?

Προέβλεψα ότι η οθόνη σταδιακά θα καθυστερεί να ανοίξει περισσότερο και το παιδί

το επιβεβαιώνει. Η οθόνη σου έχει πρόβλημα φίλε ξέρω τι σου γράφω. Και κάποια

στιγμή θα πάψει να ανοίγει.

---------- Προσθήκη στις 23:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:05 ----------

Ο τεχνικός δεν ξέρω πόσα θα σου ζητήσει φίλε εξαρτάται από την ευσυνειδησία του.

Συνήθως το πρόβλημα όπως έγραψα είναι πυκνωτές κάτι που δεν στοιχίζει πολύ σε υλικά. Πήγαινέ τη και κρίνε αναλόγως αν αξίζει ή όχι να τη φτιάξεις.

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εχω μετά από 3.5 χρόνια χρήσης μιας philips 190x6.

Άναβα το power και αναβόσβηνε το power led για 5 -10 λεπτά η και περισσότερο μέχρι να ανάψει μόνιμα και σωστά η οθόνη.

Τελικά την άνοιξα και είχαν φουσκώσει 2 πυκνωτές στο τροφοδοτικό και είχαν γίνει τούμπανο.Τους άλλαξα και όλα ΟΚ

Δημοσ.
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εχω μετά από 3.5 χρόνια χρήσης μιας philips 190x6.

Άναβα το power και αναβόσβηνε το power led για 5 -10 λεπτά η και περισσότερο μέχρι να ανάψει μόνιμα και σωστά η οθόνη.

Τελικά την άνοιξα και είχαν φουσκώσει 2 πυκνωτές στο τροφοδοτικό και είχαν γίνει τούμπανο.Τους άλλαξα και όλα ΟΚ

και μένα το ίδιο κάνει .Αναβοσβήνει το led περίπου 5 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ανάψει η οθόνη ....Δηλαδή λες να είναι πυκνωτές .Πόσο σου βγήκε η όλη φάση και πόσο καιρό είσουν χωρίς οθόνη.Πόσα έδωσες περίπου ;;;;;

Δημοσ.

Ρε φίλε μιλάμε για λiγα ευρώ σε υλικά αναλόγως για τι πυκνωτές μιλάμε (ποσότητα, χωρητικότητα, θερμοκρασία,esr). Από κει και πέρα είναι η εργασία και τι χρεώνει ο καθένας γι αυτή. Ο sot78 την έκανε μόνος του την επισκευή. Πήγαινέ το και ρώτα.

Δημοσ.

Το ρωτάω για να ξέρω περίπου την τιμή.Γιατί ο άλλος μπορεί να μου πει όσο θέλει .....Το θέμα είναι να ξέρω περίπου πόσο πρέπει να του δώσω και όχι όσα θέλει αυτός να μου πάρει .

Δημοσ.

Ωραία λοιπόν εγώ θα σου παιρνα κάνα τριαντάρι υλικά και εργασία αυτό θα θεωρούσα λογικό. Μιλάω πάντα υποθετικά γιατί έχω

κάνει τηλεδιάγνωση, δεν έχω δει το μόνιτορ, αλλά είμαι σίγουρος για το τι πρόβλημα έχει.

Αλλά τώρα το πόσο αξιολογεί ο καθένας την εργασία του και αν κοροιδεύει τους πελάτες του τι να σου πω?

Εννοείται αν σου ζητήσουν πολλά καλύτερα καινούργια οθόνη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...