Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με οθόνη hp pavillion dv9312ea

asyntyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και μερικές μέρες μου παρουσίασε ένα πρόβλημα το λαπτοπ με την οθόνη.

Ενώ λειτουργούσε κανονικά, ξαφνικα μαύρισε, χωρίς να σβήσει ο υπολογιστής όμως,

έκτοτε δεν ξαναδούλεψε.

Δοκίμασα εξωτετική οθόνη και άνοιγε όμως εμφάνιζε κάποιες γραμμές κάθετες.

Εκ πρώτης όψεως υποθέτω ότι πρώτον κάηκε η οθόνη του λάπτοπ και δεύτερον κάηκε ή είναι στα πρόθυρα να καεί και η κάρτα γραφικών.

Έχει κάποιος καμία ιδέα για το τι άλλο μπορεί να συμβαίνει?

διάβασα κ αλλα σχετικά topics εδώ όμως εμένα δε δουλεύει ούτε η οθόνη.

Αν έχουν καεί και τα δύο τελικα, ξέρει κάποιος να μου πει πόσο θα στοιχίσει?

αξίζει τον κόπο να ασχολιθώ ή να κοιταξω κατευθείαν για καινούριο?

Σημειωτέον, η εγγύηση έχει λήξει.

Δημοσ.

Εδώ και μερικές μέρες μου παρουσίασε ένα πρόβλημα το λαπτοπ με την οθόνη.

Ενώ λειτουργούσε κανονικά, ξαφνικα μαύρισε, χωρίς να σβήσει ο υπολογιστής όμως,

έκτοτε δεν ξαναδούλεψε.

Δοκίμασα εξωτετική οθόνη και άνοιγε όμως εμφάνιζε κάποιες γραμμές κάθετες.

Εκ πρώτης όψεως υποθέτω ότι πρώτον κάηκε η οθόνη του λάπτοπ και δεύτερον κάηκε ή είναι στα πρόθυρα να καεί και η κάρτα γραφικών.

Έχει κάποιος καμία ιδέα για το τι άλλο μπορεί να συμβαίνει?

διάβασα κ αλλα σχετικά topics εδώ όμως εμένα δε δουλεύει ούτε η οθόνη.

Αν έχουν καεί και τα δύο τελικα, ξέρει κάποιος να μου πει πόσο θα στοιχίσει?

αξίζει τον κόπο να ασχολιθώ ή να κοιταξω κατευθείαν για καινούριο?

Σημειωτέον, η εγγύηση έχει λήξει.

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=392960

νομιζω πως εχουμε το ιδιο προβλημα...σημερα το εδωσα σε δευτερο τεχνικο να κοιταξει ποιο ειναι το προβλημα γιατι ο πρωτος στα multirama μου ειπε οτι εχει προβλημα η πλακετα του λαπτοπ και η αντικατασταση κοστιζει γυρω στα 300-400 ευρω. αν κ ο δευτερος (που ειναι φιλικο προσωπο και αξιοπιστος) μου πει τα ιδια τοτε ειμαι για καινουριο λαπτοπ κ αυτη τη φορα παω για Sony Vaio. Μετα απο αυτο η HP εχει τελειωσει για εμενα και βλεπω εδω στο forum πολλες αναλογες αναφορες με τη δικη μου και τη δικη σου.

Το λαπτοπ μου το πηρα απο το πλαισιο πριν 3 χρονια 1.800ευρω και ηλπιζα οτι τα λεφτα μου θα πιασουν τοπο γιατι το pavilion dv9690ev ειναι δυνατο μηχανημα αλλα ο κακος σχεδιασμος της hp σε συνδυασμο με καποιο συνεχες λαθος στην κατασκευη των λαπτοπ την καθιστουν δευτερη ισως και τριτη και καταϊδρωμενη στην προτιμηση μου.

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=392960

νομιζω πως εχουμε το ιδιο προβλημα...σημερα το εδωσα σε δευτερο τεχνικο να κοιταξει ποιο ειναι το προβλημα γιατι ο πρωτος στα multirama μου ειπε οτι εχει προβλημα η πλακετα του λαπτοπ και η αντικατασταση κοστιζει γυρω στα 300-400 ευρω. αν κ ο δευτερος (που ειναι φιλικο προσωπο και αξιοπιστος) μου πει τα ιδια τοτε ειμαι για καινουριο λαπτοπ κ αυτη τη φορα παω για Sony Vaio. Μετα απο αυτο η HP εχει τελειωσει για εμενα και βλεπω εδω στο forum πολλες αναλογες αναφορες με τη δικη μου και τη δικη σου.

Το λαπτοπ μου το πηρα απο το πλαισιο πριν 3 χρονια 1.800ευρω και ηλπιζα οτι τα λεφτα μου θα πιασουν τοπο γιατι το pavilion dv9690ev ειναι δυνατο μηχανημα αλλα ο κακος σχεδιασμος της hp σε συνδυασμο με καποιο συνεχες λαθος στην κατασκευη των λαπτοπ την καθιστουν δευτερη ισως και τριτη και καταϊδρωμενη στην προτιμηση μου.

Δημοσ.

ss13 αν όντως ισχύουν αυτές οι τιμές που μου είπαν... όντως δεν αξίζει...

το βλέπω να πηγαίνω για καινούριο!

για τον inverter έχω την εντύπωση, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, ότι

δεν είναι αυτό, γιατί φαίνεται να πέρνει φως η οθόνη, δλδ υπάρχει ένας φωτισμός πάνω δεξιά, αλλά δε δείχνει τπτ άλλο!

όσο για την κάρτα γραφικών μάλλον είναι ήδη χαμμένη υπόθεση γιατί το σύνδεσα κ σε εξωτερική οθόνη και έβγαζε κάποιες διακεκομένεσ γραμμές κάθετες κ η ανάλυση ήταν πολύ χάλια!

rappereminem2 κι εγω σκοπευω να παρω μια δευτερη γνωμη...

πριν 3 χρονια εσκασα κι εγω 1300 για να παρω το μηχανημα αυτο και νομιζα οτι

θα κρατουσε πολυ περισσοτερο... (εδώ δουλεύω τώρα το desktop που πήρα το 2000.

αρχικα νομιζα οτι εφταιγαν οι πτωσεις τασεις τις τελευταιες μερες, αλλά αν κρίνω

κ από αλλες δημοσιεύσεις... μαλλον παίζει μεγάλο πρόβλημα με τις κάρτες γραφικών

των hp... οπότε εννοείται ότι το επόμενο δε θα είναι hp!

Συμπέρασμα... πρέπει να ξεκινήσουμε έρευνα αγοράς!

Δημοσ.

ss13 αν όντως ισχύουν αυτές οι τιμές που μου είπαν... όντως δεν αξίζει...

το βλέπω να πηγαίνω για καινούριο!

για τον inverter έχω την εντύπωση, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, ότι

δεν είναι αυτό, γιατί φαίνεται να πέρνει φως η οθόνη, δλδ υπάρχει ένας φωτισμός πάνω δεξιά, αλλά δε δείχνει τπτ άλλο!

όσο για την κάρτα γραφικών μάλλον είναι ήδη χαμμένη υπόθεση γιατί το σύνδεσα κ σε εξωτερική οθόνη και έβγαζε κάποιες διακεκομένεσ γραμμές κάθετες κ η ανάλυση ήταν πολύ χάλια!

rappereminem2 κι εγω σκοπευω να παρω μια δευτερη γνωμη...

πριν 3 χρονια εσκασα κι εγω 1300 για να παρω το μηχανημα αυτο και νομιζα οτι

θα κρατουσε πολυ περισσοτερο... (εδώ δουλεύω τώρα το desktop που πήρα το 2000.

αρχικα νομιζα οτι εφταιγαν οι πτωσεις τασεις τις τελευταιες μερες, αλλά αν κρίνω

κ από αλλες δημοσιεύσεις... μαλλον παίζει μεγάλο πρόβλημα με τις κάρτες γραφικών

των hp... οπότε εννοείται ότι το επόμενο δε θα είναι hp!

Συμπέρασμα... πρέπει να ξεκινήσουμε έρευνα αγοράς!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

μπορεί κάποιος να μου το αξηγήσει αυτό...

το pc μου το άνοιξα χτες σε safe mode με εξωτερική οθόνη, γνωρίζοντας ότι

έχει καμμένη κάρτα γραφικών και καμμένη οθόνη

ως δια μαγείας μετά το άνοιξα κανονικά και λειτουργούν τα πάντα κανονικά.

πως γίνεται αυτό?

πως το εξηγειτε?

όπως ειπα και παραπάνω πήγα σε 3 τεχνικούς και οι 3 μου είπαν καμμενη κάρτηα γραφικών.

Δημοσ.

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα μου το ξανακάνει.

Μαλλον είναι στα πρόθυρα του να καεί η κάρτα γραφικών μου.

Άραγε μπορώ να κάνω κάτι με αυτό?

Επειδή από όσο ξέρω είχαν βγει προβληματικές οι κάρτες αυτών των μοντέλων,

υπάρχει καμιά πιθανότητα να μου κάνουν κάποια αναβάθμιση

ακόμα και αν έχει λήξει η εγγύηση?

Δημοσ.

Η NVidia δίνει +1 χρόμο εγγύηση μετά το τέλος της κανονικής εγγύησης για την κάρτα γραφικών (για 8400Μ και 8600M που ήταν ελαττωματικές). Τώρα αν το εφαρμόζουν όλοι οι κατασκευαστές δεν ξέρω.

Δημοσ.

Νομίζω και πάλι δεν έχω καμιά ελπίδα, γιατί έκλεισε τα 3 χρόνια του το λαπτοπακι μου εδώ και κάμποσους μήνες.

όμως κάπου είχα διαβάσει κάποια στιγμή ότι έκανε κάτι η hp σε αυτά τα ελλαττωματικά μοντέλα, γι'αυτό ρωτάω μήπως ξέρει κανείς τπτ.

Δημοσ.

εχω κ γω παρομοιο μοντελο hp pavilion εκεινης της σειρας ..

οντως το προβλημα εμφανιζεται στην καρτα γραφικων (στην ουσια το τσιπ της nvidia) Κ οφειλετε στην ΚΑΚΙΣΤΗ λυση ψυξης που εφαρμοσε η hp ενα ενιαιο συστημα για gpu k cpu σε συνδιασμο με το οτι δεν εφαρμοζε καλα στην gpu. αποτελεσμα η υπερθερμανση κ αναλογα με την χρηση .. ειδικα οσοι επαιζαν κ κανα παιχνιδακι ...

Παντως εγω θα συμβουλευα .. αφου ετσι κ αλλιως ειναι χαλασμενο

να μην το πεταξετε κ το αντικαταστησετε με αλλο αλλα..

να βρειτε αλλη μητρικη απο ebay ... υπαρχει μεγαλη πληθωρα !!! κοστος γυρο στα 120ε...

υπαρχουν πολλα βιντεακια στο youtube σχετικα με το προβλημα κ πως λυνετε το λαπτοπ κ γινετε η αντικατασταση της μητρικης ...

ετσι εκανα εγω κ εχω κομπλε μηχανημα ......

ΒΑΣΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΙΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΛΙΙΓΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ...!!!

---------- Προσθήκη στις 10:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:20 ----------

Νομίζω και πάλι δεν έχω καμιά ελπίδα, γιατί έκλεισε τα 3 χρόνια του το λαπτοπακι μου εδώ και κάμποσους μήνες.

όμως κάπου είχα διαβάσει κάποια στιγμή ότι έκανε κάτι η hp σε αυτά τα ελλαττωματικά μοντέλα, γι'αυτό ρωτάω μήπως ξέρει κανείς τπτ.

ναι αυτο που ειχε κανει ηταν απλα .. ενα bios update το οποιο στην πραξη εδινε εντολη να δουλευει φουλ το ανεμηστιρακι ....

Δημοσ.

παιχνίδια δεν έπαιζα, αλλά ο υπολογιστής δούλευε πολλές ώρες τη μερα....

Παντως εγω θα συμβουλευα .. αφου ετσι κ αλλιως ειναι χαλασμενο

να μην το πεταξετε κ το αντικαταστησετε με αλλο αλλα..

δεν είχα σκοπό να το πετάξω ακόμα και όταν μου είχαν πει οι τεχνικοί που το είδαν

ότι είναι καμμενη η κάρτα γραφικών, τον κράτησα μηπως και κάτι αλλαζε και μπορούσα

να το φτιάξω ή για ανταλλακτικά τουλάχιστον...

τελικά όντως κάτι άλλαξε, τελικά δεν είχε καει :)

ομως επειδή τότε όλοι μου είχαν πει ότι είναι καμμένο, κι εγω χρειαζόμουν λάπτοπ,

το έχω ήδη αντικαταστήσει :/

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις....

μου δώσατε να καταλάβω τελικά ποιο είναι το πρόβλημα,

κατι που δεν είχε υπόψη του κανένας τεχνικός! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...