Προς το περιεχόμενο

Ποση ωρα/μερες "κανει" να μενει ανοικτο ενα λαπτοπ?

mynam3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
να τα εκατοστησει.Αμα σου μυρισει τιποτα καμμενο καμια μερα να το πας για αλλαγη στο ανεμιστηρι του:lol:

φιλε mynam3 δεν χρειαζεται να το κλεινεις τελειωςαμα το χρειαζεσαι περιστασιακα την ημερα(με τερματισμο δλδ)και η αδρανοποιηση κανει δουλεια.

Το θεμα ειναι οτι το χρειαζομαι να ειναι ανοικτο 24/24..

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απορώ πως κάποιοι από εσάς προτείνετε στους άλλους να λειτουργούν το laptop χωρίς την μπαταρία για να μη χαλάσει η μπαταρία. Δηλαδή προτιμάτε να καταστραφεί το laptop για να γλυτώσετε μια μπαταρία αξίας 50Ε;Η μπαταρία ΠΑΝΤΑ να είναι πάνω στο laptop, μια διακοπή ρεύματος αρκεί για να καταστραφεί ο δίσκος, η εγκατάσταση των windows ή ακόμα και να ψηθεί η μητρική, ειδικά απο αυξομειώσεις της τάσης.

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι, νομιζεις οτι αν κανει καποιο τραγικο spike η ταση, θα σου σωσει το λαπτοπ η μπαταρια;

Και δεν κοστιζει 50, κοστιζει παραπανω απο 70, μη σου πω και πανω απο κατοσταρικο αν πας σε official ανταλλακτικο...

Δημοσ.
Απορώ πως κάποιοι από εσάς προτείνετε στους άλλους να λειτουργούν το laptop χωρίς την μπαταρία για να μη χαλάσει η μπαταρία. Δηλαδή προτιμάτε να καταστραφεί το laptop για να γλυτώσετε μια μπαταρία αξίας 50Ε;Η μπαταρία ΠΑΝΤΑ να είναι πάνω στο laptop, μια διακοπή ρεύματος αρκεί για να καταστραφεί ο δίσκος, η εγκατάσταση των windows ή ακόμα και να ψηθεί η μητρική, ειδικά απο αυξομειώσεις της τάσης.

ups is your friend !

Δημοσ.

+1 Συμφωνώ! ;)

Δημοσ.

η μιση ελλαδα που εχει τροφοδοτικα turbo x κ multirama @ both china , επαθε τιποτα απο το ρευμα οταν αφηνει τα πισι ανοιχτα μερες?

Δημοσ.

εγω ειχα το λαπτοπ μου ανοιχτο για 6 μηνες.... με ελαχιστες ωρες διαλειμμα...

Και εκανε render (δουλεια με 3d προγραμμα δηλαδη) καλοκαιριατικα....

Ηταν ενα advent φτηνιαρικο....

Δημοσ.

Ξανα μανα τα ιδια ετσι? Κανει η δεν κανει να εχουμε την μπαταρια στο λαπτοπ ενω ειναι στο ρευμα και γιατι?

Δημοσ.

Πάντως γενικά να έχετε υπόψιν σας οτι τα περισσότερα λαπτοπ δεν έχουν φτιαχτεί με γνώμονα την 24/7 λειτουργία. Όχι οτι αν τα δουλεύει κάποιος συνεχόμενα κανει τραγικό κακό, ούτε οτι ακόμα και να τα δουλεύει, σώζει να τα ανοιγοκλείνει...

Για 24/7 λειτουργία θα πρότεινα κανάν παλιό p3, αν δεν υπάρχουν απαιτήσεις CPU (π.χ κατέβαστήρι - file server) ή κανέναν eco σύγχρονο επεξεργαστή, αν υπάρχουν.

Edit: Η μπαταρία λιθίου χάνει με μεγαλύτερο ρυθμό την χωρητικότητά της όταν περνά μεγάλο διαστημα σε θερμό περιβάλλον. Αν κάποιος έχει UPS ή είναι τυχερός και έχει πολύ σταθερή τάση, δεν θα κάνει κακό να βγάλει την μπαταρία. Αλλά δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου να την αφήσει πάνω. Εγώ ποτέ δεν έχω βγάλει μπαταρία από λαπτοπ μου, και π.χ ένα ACER που είχα πάρει πριν 7 χρόνια, ακόμα αντέχει πάνω από 45' χωρίς μπρίζα. Παίζει πιο πολύ ρόλο σε τι μπαταρία θα πεσεις και τη χρήση κάνεις παρά το αν θα την βγάζεις όταν το χρησιμοποιείς πολλές ώρες στην μπρίζα.

A unit that is full most of the time at 25 °C (77 °F) irreversibly loses approximately 20% capacity per year. Poor ventilation may increase temperatures, further shortening battery life. Loss rates vary by temperature: 6% loss at 0 °C (32 °F), 20% at 25 °C (77 °F), and 35% at 40 °C (104 °F). When stored at 40%–60% charge level, the capacity loss is reduced to 2%, 4%, and 15%, respectively.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery#Shelf_life

Δημοσ.
Ναι αλλα δεν είναι κάπως αντί μπρός να πηγαίνουμε πίσω.Να παίρνουμε C2D-Ι3-Ι5-Ι7-... και τους αντίστοιχους της AMD και να τους ακριβοπληρώνουμε και μετά να ρίχνουμε τις επιδόσεις τους (δυστυχώς επιδόσεις σημαίνει ζέστη και κατανάλωση) μήμως να παίρνουμε CELERON ? :P

Με το undervolting δε ριχνεις τις επιδοσεις αρχηγε, μονο την ταση.

Η δικη μου γνωμη ειναι 1ον undervolting, 2ον καθαρισμα στις γρυλιες εξαερισμου, 3ον βαση ψυξης και ασ'το ανοιχτο για μηνες.

Η μπαταρια παντα εκτος και συνδεση του τροφοδοτικου του laptop με πολυπριζο ασφαλειας.

Δημοσ.

εγω με το ανοιχτο απο 12-12 , εχω φυσικα σταθερη θερμοκρασια περιβαλλοντος 24/7 και ups απο "πισω" ,,,,,,,σορρυ που δεν το διευκρινησα, δεν το εννοουσα ως ...μαγκια αλλα ως ..καταναγκαστικο εργο....

Δημοσ.
Ναι αλλα δεν είναι κάπως αντί μπρός να πηγαίνουμε πίσω.Να παίρνουμε C2D-Ι3-Ι5-Ι7-... και τους αντίστοιχους της AMD και να τους ακριβοπληρώνουμε και μετά να ρίχνουμε τις επιδόσεις τους (δυστυχώς επιδόσεις σημαίνει ζέστη και κατανάλωση) μήμως να παίρνουμε CELERON ? :P

Με το undervolting δε ριχνεις τις επιδοσεις αρχηγε, μονο την ταση.

Με αυτό το σκεπτικό όσοι κάνουν Overclocking κάνουν κάτι παράλογο αφού θέλουν να αυξήσουν την κατανάλωση και την θερμοκρασία χωρίς να αυξάνουν τις επιδόσεις. :rolleyes: Εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι και ισχύει μόνο προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω.:confused:

Δημοσ.
Με αυτό το σκεπτικό όσοι κάνουν Overclocking κάνουν κάτι παράλογο αφού θέλουν να αυξήσουν την κατανάλωση και την θερμοκρασία χωρίς να αυξάνουν τις επιδόσεις. :rolleyes: Εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι και ισχύει μόνο προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω.:confused:

Αλλο πραγμα το undervolting και αλλο το underclocking.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...