Προς το περιεχόμενο

Σύγκριση modem/router - Καμιά ιδέα;

Manoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Πρόσφατα ξεκίνησα μία έρευνα γύρω από τα modem/router που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά, λόγω του ότι επιθυμώ να αγοράσω ένα modem/router ταχύτητας N - 300άρι.

Άρχισα λοιπόν την έρευνα όπως ο καθένας από εμάς, όταν θέλει να αγοράσει κάτι: από συγκριτικά sites, από sites που κάνουν tests κλπ. (αναφορικά μερικά από αυτά είναι τα smallnetbuilder.com , cnet.com , cnet.com.au , wireless-router-review.toptenreviews.com - απολογούμαι στον moderator αλλά σίγουρα θα ζητηθεί το τι συμβουλεύθηκα).

Διαπίστωσα λοιπόν ότι το κάθε ένα από αυτά τα sites έχουν βγάλει τα δικά τους αποτελέσματα για κάθε μοντέλο.

Άρχισα λοιπόν να ψάχνω λίγο πιο βαθιά, βλέποντας user reviews για κάποια μοντέλα από αυτά και βλέποντας τα προβλήματα που έχουν βγάλει στον καθένα.

Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι γινόταν χαμός. Πιο αναλυτικά, για το ίδιο μοντέλο έβλεπα άκρως αντίθετα σχόλια. Δηλαδή τέλειες κριτικές από κάποιους (κατά ένα μεγάλο ποσοστό) και απαράδεκτες κριτικές από άλλους (σε μικρό ποσοστό, αλλά σεβαστό) όσον αφορά το support, το ότι είναι buggy κάποια από αυτά κλπ. Πώς γίνεται αυτό;!

Κατέληξα ότι γίνεται χαμός και δεν βγάζω άκρη. Από εμπειρία μου ωστόσο μπορώ με σιγουριά να πώ, ότι αν κάποιες εταιρείες πάσχουν στο support είναι και η LinkSys, και η Netgear και η D-Link (τουλάχιστον αν μιλήσουμε για Ελλάδα).

Π.χ. για να μην αερολογώ κιόλας, βρίσκω απαράδεκτο το να "ξεχνούν" ή να μην βγάζουν εσκεμμένα update firmware για Vista (εκείνη την εποχή) ή να μην σου διορθώνουν μία βλάβη ενώ είσαι εντός εγγύησης και να προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να σε βγάλουν εκτός των 90 ημερών και να χρεωθείς την επιδιόρθωση.

Δεν ξέρω πως σας φαίνονται όλα αυτά, αλλά επειδή είμαι μπερδεμένος είπα να ζητήσω την άποψη σας.

(Σημείωση: Μέσα από όλη την έρευνα κατέληξα σε δύο μοντέλα, εκ των οποίων το ένα είναι το Netgear WNDR3700 και το άλλο είναι ένα router που έχω και εγώ στο γραφείο, αλλά και ένας φίλος στο σπίτι του, το οποίο είναι το Airties 5450 (με το δωρεάν stickaki). Το δεύτερο μάλιστα έχει 24ωρο support στα ελληνικά, είναι Τούρκικο, Τούρκος είναι και ο supporter, αλλά μιλά ελληνικά αλλά το θέμα είναι ότι είναι μια εταιρεία που δεν αναφέρεται σε κανένα test. Είναι όντως καλά τα προϊόντα της από άποψη απόδοσης;;

Περιμένω τις απόψεις σας.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Πρόσφατα ξεκίνησα μία έρευνα γύρω από τα modem/router που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά, λόγω του ότι επιθυμώ να αγοράσω ένα modem/router ταχύτητας N - 300άρι.

Άρχισα λοιπόν την έρευνα όπως ο καθένας από εμάς, όταν θέλει να αγοράσει κάτι: από συγκριτικά sites, από sites που κάνουν tests κλπ. (αναφορικά μερικά από αυτά είναι τα smallnetbuilder.com , cnet.com , cnet.com.au , wireless-router-review.toptenreviews.com - απολογούμαι στον moderator αλλά σίγουρα θα ζητηθεί το τι συμβουλεύθηκα).

Διαπίστωσα λοιπόν ότι το κάθε ένα από αυτά τα sites έχουν βγάλει τα δικά τους αποτελέσματα για κάθε μοντέλο.

Άρχισα λοιπόν να ψάχνω λίγο πιο βαθιά, βλέποντας user reviews για κάποια μοντέλα από αυτά και βλέποντας τα προβλήματα που έχουν βγάλει στον καθένα.

Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι γινόταν χαμός. Πιο αναλυτικά, για το ίδιο μοντέλο έβλεπα άκρως αντίθετα σχόλια. Δηλαδή τέλειες κριτικές από κάποιους (κατά ένα μεγάλο ποσοστό) και απαράδεκτες κριτικές από άλλους (σε μικρό ποσοστό, αλλά σεβαστό) όσον αφορά το support, το ότι είναι buggy κάποια από αυτά κλπ. Πώς γίνεται αυτό;!

Κατέληξα ότι γίνεται χαμός και δεν βγάζω άκρη. Από εμπειρία μου ωστόσο μπορώ με σιγουριά να πώ, ότι αν κάποιες εταιρείες πάσχουν στο support είναι και η LinkSys, και η Netgear και η D-Link (τουλάχιστον αν μιλήσουμε για Ελλάδα).

Π.χ. για να μην αερολογώ κιόλας, βρίσκω απαράδεκτο το να "ξεχνούν" ή να μην βγάζουν εσκεμμένα update firmware για Vista (εκείνη την εποχή) ή να μην σου διορθώνουν μία βλάβη ενώ είσαι εντός εγγύησης και να προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να σε βγάλουν εκτός των 90 ημερών και να χρεωθείς την επιδιόρθωση.

Δεν ξέρω πως σας φαίνονται όλα αυτά, αλλά επειδή είμαι μπερδεμένος είπα να ζητήσω την άποψη σας.

(Σημείωση: Μέσα από όλη την έρευνα κατέληξα σε δύο μοντέλα, εκ των οποίων το ένα είναι το Netgear WNDR3700 και το άλλο είναι ένα router που έχω και εγώ στο γραφείο, αλλά και ένας φίλος στο σπίτι του, το οποίο είναι το Airties 5450 (με το δωρεάν stickaki). Το δεύτερο μάλιστα έχει 24ωρο support στα ελληνικά, είναι Τούρκικο, Τούρκος είναι και ο supporter, αλλά μιλά ελληνικά αλλά το θέμα είναι ότι είναι μια εταιρεία που δεν αναφέρεται σε κανένα test. Είναι όντως καλά τα προϊόντα της από άποψη απόδοσης;;

Περιμένω τις απόψεις σας.

Δημοσ.

Αφου κοιτας το WNDR3700, εχε υποψην σου και το wnr3500 που ειναι gigabit.

Ειναι κριμα να δωσεις 100€ και να παρεις router που δεν ειναι gigabit.

Δημοσ.

Αφου κοιτας το WNDR3700, εχε υποψην σου και το wnr3500 που ειναι gigabit.

Ειναι κριμα να δωσεις 100€ και να παρεις router που δεν ειναι gigabit.

Δημοσ.

μην παρεις air ties.ιπταμενες γραβατες και βλακειες.τζαμπα τα λεφτα που θα δωσεις.η σε καποιο Netgear θα πηγαινα η σε καποιο Linksys .δεν ξερω αν υπαρχει και vigor σε n αλλα κατι θα υπαρχει αλλα σιγουρα θα ειναι ακριβο.

απο εκει και περα με τα review κτλ ειναι ολα σχετικα.ο ενας θα το παρει θα το εχει για απλη χρηση και θα σου πει οτι ναι παιζει μια χαρα ο αλλος θα δει οτι λειπει καποιο feauture και θα το θαψει.αναλογως για τη χρηση το παιρνει ο καθενας.ειναι αυτο που λεγαμε και εδω για τα thomson>οι μισοι λενε ειναι τελεια ρουτερ επειδη κρατανε την γραμμη τους σταθερη οταν εχουν χαλια γραμμη και οι αλλοι μισοι λενε οτι ειναι το πιο αχρηστο ρουτερ .ειναι τι αναγκες εχει ο καθενας και τη χρηση του κανει.μπορει καποιος να θελει δυνατο wireless και να τον νοιαζει μονοαυτο.

Δημοσ.

μην παρεις air ties.ιπταμενες γραβατες και βλακειες.τζαμπα τα λεφτα που θα δωσεις.η σε καποιο Netgear θα πηγαινα η σε καποιο Linksys .δεν ξερω αν υπαρχει και vigor σε n αλλα κατι θα υπαρχει αλλα σιγουρα θα ειναι ακριβο.

απο εκει και περα με τα review κτλ ειναι ολα σχετικα.ο ενας θα το παρει θα το εχει για απλη χρηση και θα σου πει οτι ναι παιζει μια χαρα ο αλλος θα δει οτι λειπει καποιο feauture και θα το θαψει.αναλογως για τη χρηση το παιρνει ο καθενας.ειναι αυτο που λεγαμε και εδω για τα thomson>οι μισοι λενε ειναι τελεια ρουτερ επειδη κρατανε την γραμμη τους σταθερη οταν εχουν χαλια γραμμη και οι αλλοι μισοι λενε οτι ειναι το πιο αχρηστο ρουτερ .ειναι τι αναγκες εχει ο καθενας και τη χρηση του κανει.μπορει καποιος να θελει δυνατο wireless και να τον νοιαζει μονοαυτο.

Δημοσ.

Φιλε και εγω ετσι ειχα πελαγωσει και εψαξα για πολλες μερες παρααααααααα πολλα ....

τελικα πηρα αυτο http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Modem-Routers/TP-Link-Wireless-Modem-Router-N-Annex-A-300Mbps-TD-W8960N-TD-W8960N.htm

απλα ΤΑ ΣΠΑΕΙ !

( http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=391413&page=3 )

Δημοσ.

Κατ αρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω υπερβολικές απαιτήσεις. Απλά ξέρω τι ζητάω...

Με ενδιαφέρει να είναι απολύτως σταθερή η γραμμή μου και να μην έχω συνεχείς αποσυγχρονισμούς, να μην αναγκάζομαι να κάνω restart κάθε 3 και λίγο, να έχω σωστή διαχείριση bandwith και να μην αντιμετωπίζω πρόβλημα όταν αυξάνεται υπερβολικά το traffic, να μπορέσω να έχω συνδεδεμένες όλες τις συσκευές μου χωρίς να αντιμετωπίζω προβλήματα ασυμβατότητας και προβλήματα γενικότερα με τα firewalls, τα IPS, τα MAC adresses και τις ρυθμίσεις του DNS -κάποια προβλήματα που έχω δει με τα μάτια μου να συμβαίνουν με τα routers της Belkin, τα οποία τα έχουν για κορυφαία, αλλά δεν τα είδα και πολύ σόι- και επιπλέον να είναι καλό το after sales service σε περίπτωση που αντιμετωπίσω προβλήματα με το firmware κλπ.

Τώρα το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με το τι χρήση κάνει ο καθένας. Το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί που λέω, υποθετικά κάνουν την ίδια χρήση αλλά μιλάνε για το ίδιο modem, για το ίδιο θέμα, ο ένας με τα καλύτερα λόγια και ο άλλος με τα χειρότερα...

Πιο αναλυτικά, πως εξηγείται το γεγονός ότι κάποιος λέει ότι το after sales service της LinkSys είναι απαράδεκτο ενώ ο ακριβώς διπλανός του λέει ότι είναι κορυφαίο και τον βοήθησαν υπερβολικά πολύ με απόλυτη ευγένεια; Μιλάμε για το ίδιο ακριβώς θέμα... Δεν έχει σχέση η χρήση εδώ...

Το ίδιο για τα IPS. Ο ένας λέει ότι είναι όλα οκ και οτι όλες οι συσκευές παίρνουν IP αυτόματα, και ο άλλος για το ίδιο ακριβώς router, υποστηρίζει ότι παρουσιάζει ασυμβατότητες και ότι χρειάζεται συνέχεια διόρθωση γραμμής...

Δεν θεωρώ λοιπόν ότι τα προβλήματα δημιουργούνται από τις γραμμές του ΟΤΕ ή από κάποιον λόγο σε σχέση με την χρήση του router...

Εκεί ακριβώς έχω μπερδευτεί...

Όσο για τα Airties αγαπητέ μου, σε διαβεβαιώνω ότι έχω μείνει με ανοικτό το στόμα μέχρι τώρα, λόγω του ότι είχα πρόβλημα στις 1 το βράδι και σηκώσαν τηλέφωνο στην Τουρκία, ο Τούρκος μου μίλησε ελληνικά και ήξερε ακριβώς για τι θέμα ακριβώς του μιλούσα. Έχουν απίστευτη γνώση του προϊόντος που πουλάνε. Είναι όμως αντάξιο των routers που προέρχονται από tests σε εξαντλητικές συνθήκες; Πως κρίνεις αν έχει καλή διαχείριση στο bandwith σε σχέση με το κορυφαίο μοντέλο της Netgear αυτή τη στιγμή (τουλάχ. στα tests), το WNDR3700;

Εκεί είναι το θέμα... Στην σύγκριση...

Ακούω τα σχόλιά σας...

Τεκμηριωμένα παρακαλώ...

• Super Moderators
Δημοσ.

Μέσα από όλη την έρευνα κατέληξα σε δύο μοντέλα, εκ των οποίων το ένα είναι το Netgear WNDR3700......

η σειρά WNDR της Netgear δεν είναι modem router, αλλά σκέτο router...

Δημοσ.

και σε θεμα γραμμης φαινονται καποια.το ποσο σταθερο ειναι ενα ρουτερ σε αποσυγχρονισμους εχει να κανει και με το attenuation.καποιος με 10 attenuation δυσκολα θα κανει disconect.αντιθετα με καποιον που εχει 50.

οσο για τα air ties οτι σηκωσαν το τηλ δεν μου λεει και πολλα.μια εταιρεια που τα φτιαχνει τωρα τελευταια δεν μου λεει και πολλα.οκ και η crypto φτιαχνει πραγματα και εχω πετυχει και καλο after sales αλλα τα προιοντα ειναι για κλαματα.δεν θα πηγαινα σε εταιρεια που δεν εχει καποιο ονομα μονο και μονο για να γλυτωσω 10 ευρω.στην περιπτωση της crypto τα ρουτερ τους ειναι πιο ακριβα και απο netgear πολλες φορες.ενδεικτικα 320,330 καηκαν ολα της crypto.υπερθερμανση κλασσικα.απο εκει και περα οπως ειπες σε καθε τεστ θα διαβαζεις και αλλα οποτε ακριβες συμπερασμα δεν θα βρεις ποτε.απλα προσπαθεις να δεις τι λεει η μαζα.πχ οταν διαβαζα για motherboard στης asus γινοταν το ιδιο.καποιοι ελεγαν ειναι οτι καλυτερο ειχαν δει καποιοι αλλοι ελεγαν εχουμε 1000 προβληματα.δεν υπαρχει περιπτωση για κατι να δεις μονο θετικα.δεν υπαρχει απλα τελειο προιον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...