RedMike7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Πρόβλημα εγκατάστασης windows σε Laptop: Αcer Aspire 5735z Καλημέρα, ένας φίλος μου, άλλαξε κωδικό στο log in των windows και δεν το θυμάται, είχε windows (s)vista και του λέω μιας και έκανες μ.λ.κ.ια, θα σου περάσω win 7 home premium, όταν λοιπόν έφτασε η ώρα να διαγράψω τα πρόηγουμενα partitions που είχε δημιουργίσει η acer, τα έσβησα για να φτιάξω ένα μονο και όχι 2 όπως είχε πρίν σε κάποιο σημείο της εγκατάστασης μου εμφάνισε ένα παράθυρο να βάλω το cd των προηγούμενων windows και βεβαιώς αυτό το cd δεν υπήρχε και δεν μπορόυσα να συνεχίσω την εγκατάσταση... Μέτα από πολλές προσπάθιες και δοκιμές που έκανα πλέον εχω φτάσει σε σημείο να μην βλέπω κανέναν δίσκο στο setup των windows, αλλά στο bios τον βλέπω κανονικά, προσπάθησα να κάνω full format με το cd των windows xp, αλλά κάποια στιγμή μου βγάζει μπλέ οθόνη με τα γνωστά "κινέζικα". Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ, ωστέ να φτάσω στην επίλυση του προβλήματος!
damastes Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 τσέκαρες καταρχάς οτι υπάρχουν windows7 drivers για το συγκεκριμμένο μοντέλο; γιατί απο οτι είδα η acer δεν έχει βγάλει επίσημα και δεν είναι σίγουρο οτι ολα θα δουλεύουν άψογα. Αν επιμένετε να συνεχίσετε τοτε δοκίμασε με ενα εργαλείο σαν το gparted live usb/cd γιατί υπάρχουν και κάποια κρυφά partition recovery που δεν τα βλέπουν τα cd των windows.
Liakos_LILIS Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Πρόβλημα εγκατάστασης windows σε Laptop: Αcer Aspire 5735z Καλημέρα, ένας φίλος μου, άλλαξε κωδικό στο log in των windows και δεν το θυμάται, είχε windows (s)vista και του λέω μιας και έκανες μ.λ.κ.ια, θα σου περάσω win 7 home premium, όταν λοιπόν έφτασε η ώρα να διαγράψω τα πρόηγουμενα partitions που είχε δημιουργίσει η acer, τα έσβησα για να φτιάξω ένα μονο και όχι 2 όπως είχε πρίν σε κάποιο σημείο της εγκατάστασης μου εμφάνισε ένα παράθυρο να βάλω το cd των προηγούμενων windows και βεβαιώς αυτό το cd δεν υπήρχε και δεν μπορόυσα να συνεχίσω την εγκατάσταση... Μέτα από πολλές προσπάθιες και δοκιμές που έκανα πλέον εχω φτάσει σε σημείο να μην βλέπω κανέναν δίσκο στο setup των windows, αλλά στο bios τον βλέπω κανονικά, προσπάθησα να κάνω full format με το cd των windows xp, αλλά κάποια στιγμή μου βγάζει μπλέ οθόνη με τα γνωστά "κινέζικα". Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ, ωστέ να φτάσω στην επίλυση του προβλήματος! ΕΠΕΙΔΗ φιλε μου την ειχα πατησει και εγω εκανα το εξης: εβγαλα το σκληρο απο το laptop τον εβαλα σε σταθερο τον περιποιηθηκα καταλληλα(φορματ chdsk μπλα μπλα μπλα)τον ξανατοποθετησα στο λαπτοπ μου και βουαλα θα εισαι μια χαρα! επισης οσον αφορα για τα κινεζικα (που ειπες πιο πριν )να σκεφτεις ΜΗΠΩΣ εχεις αλλαξει μνημες (την εχω πατησει ΟΥΚ ολιγες φορες) με τις εργοστασιακες και με aftermarker μνημες που ειχα τοποθετησει. Με λιγα λογια αν εχεις αλλαξει την ''μαμισια'' μνημη καλο θα ηταν να την ξαναβαλεις κανε τα φορματ σου και μετα αλλαξε την παλι αυτα
RedMike7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Αν επιμένετε να συνεχίσετε τοτε δοκίμασε με ενα εργαλείο σαν το gparted live usb/cd γιατί υπάρχουν και κάποια κρυφά partition recovery που δεν τα βλέπουν τα cd των windows. Κατέβασα το άρχειο που λες, το καίω με σαν .iso σε δίσκο και την ώρα που μου βγάλει παράθυρο να βάλω το cd, να βάλω αυτό? ---------- Προσθήκη στις 14:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:55 ---------- εβγαλα το σκληρο απο το laptop τον εβαλα σε σταθερο τον περιποιηθηκα καταλληλα(φορματ chdsk μπλα μπλα μπλα)τον ξανατοποθετησα στο λαπτοπ μου και βουαλα θα εισαι μια χαρα! Τον σύνδεσες εσωτερικά στον σταθερό ή με τα ειδικά cases για δίσκους που υπάρχουν?
Liakos_LILIS Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Κατέβασα το άρχειο που λες, το καίω με σαν .iso σε δίσκο και την ώρα που μου βγάλει παράθυρο να βάλω το cd, να βάλω αυτό? ---------- Προσθήκη στις 14:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:55 ---------- Τον σύνδεσες εσωτερικά στον σταθερό ή με τα ειδικά cases για δίσκους που υπάρχουν? ΟΠΩς και να το κανεις το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις οτι σε βολευει
Liakos_LILIS Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Κατέβασα το άρχειο που λες, το καίω με σαν .iso σε δίσκο και την ώρα που μου βγάλει παράθυρο να βάλω το cd, να βάλω αυτό? ---------- Προσθήκη στις 14:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:55 ---------- Τον σύνδεσες εσωτερικά στον σταθερό ή με τα ειδικά cases για δίσκους που υπάρχουν? ΟΠΩς και να το κανεις το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις οτι σε βολευει
damastes Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Όχι, ρυθμιζεις από BIOS boot από cd, το έχεις μέσα στο cd, ρίτσαρτ για να ξεκινήσει αυτό sent from my HTC Magic using tapatalk
damastes Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Όχι, ρυθμιζεις από BIOS boot από cd, το έχεις μέσα στο cd, ρίτσαρτ για να ξεκινήσει αυτό sent from my HTC Magic using tapatalk
sankostas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 για σε ολους θελω να καω format στο Αcer Aspire 5735z να περασω τα xp ρυθμιζω με φ2 να κανη βοοτ απο cd αλλα μετα δεν γνωριζω τη να πατισω σε αλλω λαπτοπ παταγα φ8 ας βοηθειση καπιος
filip123go Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 sankostas εδώ είσαι..! http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=275133
sankostas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 καλημερα φιλε μου και ευχαριστω για το ωραιο σου λινκ αλα μηπως ξερης πως να ξεκινηση μετα οταν το δωσης εντολη να βουταρη απο το cd παταω f10 για μετα εντερ αλα δεν βουταρη μαλον πρεπη και καπιο αλο να πατησω
filip123go Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Γιατί πατάς f10..? Έχεις ορίσει το τον υπολογιστή να κάνει boot απ το cd μέσω του bios...?? Το δισκάκι των windows που έχεις είναι bootable..?
sankostas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 παταω f10 για να αποθικευση της ρυθμισης που του εδωσα να μπουταρη απο το cd μηπως κανω λαθος
filip123go Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μέσα απ το bios την δίνεις την ρύθμιση, έτσι..? Μετα, πρέπει, εφόσον βάλεις το cd μέσα (εφόσον το cd είναι bootable) και ανοίξεις το pc, πρέπει να σου λέει: press any key to boot from cd..
filip123go Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μέσα απ το bios την δίνεις την ρύθμιση, έτσι..? Μετα, πρέπει, εφόσον βάλεις το cd μέσα (εφόσον το cd είναι bootable) και ανοίξεις το pc, πρέπει να σου λέει: press any key to boot from cd..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.