stefz0r Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα, Έχοντας ενσύρματο router τα τελευταία 2 χρόνια, είπα να αλλάξω σε ασύρματο... Έτσι λοιπόν έψαξα και βρήκα ένα Linksys WAG200G από ένα φίλο που δεν το χρειαζόταν. Η σύνδεσή μου είναι Τellas και το router μου (της Tellas) Siemens Speedstream 4200. Έβαλα το Linksys, λοιπόν, και έβαλα τις ρυθμίσεις της Tellas (username, password, κλπ). Όλα τα LEDS είναι σωστά αναμένα. Το Wi-Fi δουλεύει τέλεια, δηλαδή το iPod Touch και το κινητό μου (Nokia N81) μπαίνουνε κανονικά στο internet. Έχω 2 desktop pc στο σπίτι, το ένα έχει windows 7 και το άλλο XP. Και τα 2 μπορούν να συνδεθούν με το router και να μπούν στις ρυθμίσεις (192.168.1.1) κανονικά. Έχω κάνει μάλιστα και αναβάθμιση του firmware στην τελευταία έκδοση. Το πρόβλημα είναι ότι τα 2 pc δεν μπορουν να συνδεθούν στο internet. Πιστεύω πως φταίει κάποια ρύθμιση στις IP... Όποιος γνωρίζει κάτι μην διστάσει να απαντήσει...
lefteris210 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα, Έχοντας ενσύρματο router τα τελευταία 2 χρόνια, είπα να αλλάξω σε ασύρματο... Έτσι λοιπόν έψαξα και βρήκα ένα Linksys WAG200G από ένα φίλο που δεν το χρειαζόταν. Η σύνδεσή μου είναι Τellas και το router μου (της Tellas) Siemens Speedstream 4200. Έβαλα το Linksys, λοιπόν, και έβαλα τις ρυθμίσεις της Tellas (username, password, κλπ). Όλα τα LEDS είναι σωστά αναμένα. Το Wi-Fi δουλεύει τέλεια, δηλαδή το iPod Touch και το κινητό μου (Nokia N81) μπαίνουνε κανονικά στο internet. Έχω 2 desktop pc στο σπίτι, το ένα έχει windows 7 και το άλλο XP. Και τα 2 μπορούν να συνδεθούν με το router και να μπούν στις ρυθμίσεις (192.168.1.1) κανονικά. Έχω κάνει μάλιστα και αναβάθμιση του firmware στην τελευταία έκδοση. Το πρόβλημα είναι ότι τα 2 pc δεν μπορουν να συνδεθούν στο internet. Πιστεύω πως φταίει κάποια ρύθμιση στις IP... Όποιος γνωρίζει κάτι μην διστάσει να απαντήσει... το ίδιο router έχουμε και εγώ με 2 PC είμαι... δεν χρειάζεται να δόσεις συγκεκριμένες IP, από τι στιγμή που είναι τα PC καρφωμένα στο Router και φυσικά το router έχει σωστά setup user name password και κάποιες ρυθμίσεις ανάλογος τον ISP τότε πρέπει να μπαίνεις άμεσος στο internet.
stefz0r Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Οι ρυθμίσεις είναι ίδιες με αυτές του speedstream..
lefteris210 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 άλλο το ένα , άλλο το άλλο router , πάρε screen shoot και τσέκαρε πάλι. btw δοκίμασε να κανεις OFF το Firewall του router
stefz0r Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Με screenshot σύγκρινα τις ρυθμίσεις για να τις βάλω ίδιες με του siemens.. Οκ θα το δοκιμάσω με το Firewall.. Ευχαριστώ πάντος!
lefteris210 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 επίσης καλο είναι να κλήσεις όλα ότι έχει σχέσει με antivirus + firewalls. στην κατρέλα setup θα δεις έχει να τσεκάρεις μια επιλογή που αν θυμάμαι καλά λέγεται " Keep or alive..." κάπως έτσι δεν είμαι στο σπίτι τώρα, αυτό τσεκαρετο.
stefz0r Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Οκ, φίλε μου, θα δοκιμάσω να κλείσω τα πάντα... Όσο για την επιλογή αυτή την έχω επιλεγμένη.. ---------- Προσθήκη στις 19:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:00 ---------- Εντάξει τελικά το πρόβλημα λύθηκε... Τώρα έχουν και τα 2 pc internet... Δεν ξέρω τι έφταιγε.. Απλά σύνδεσα ξανά το Linksys και δούλεψε... :lol:
poulinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Οκ, φίλε μου, θα δοκιμάσω να κλείσω τα πάντα... Όσο για την επιλογή αυτή την έχω επιλεγμένη.. ---------- Προσθήκη στις 19:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:00 ---------- Εντάξει τελικά το πρόβλημα λύθηκε... Τώρα έχουν και τα 2 pc internet... Δεν ξέρω τι έφταιγε.. Απλά σύνδεσα ξανά το Linksys και δούλεψε... :lol: και ενημερωτικα κανε firmware update στο Linksys ανεχει παλιο firmware.ειτε βαλε καποιο open wag ειτε πολυ απλα βαλε το τελευταιο 1.01.09 αν θυμαμαι σωστα απο Linksys.
poulinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Οκ, φίλε μου, θα δοκιμάσω να κλείσω τα πάντα... Όσο για την επιλογή αυτή την έχω επιλεγμένη.. ---------- Προσθήκη στις 19:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:00 ---------- Εντάξει τελικά το πρόβλημα λύθηκε... Τώρα έχουν και τα 2 pc internet... Δεν ξέρω τι έφταιγε.. Απλά σύνδεσα ξανά το Linksys και δούλεψε... :lol: και ενημερωτικα κανε firmware update στο Linksys ανεχει παλιο firmware.ειτε βαλε καποιο open wag ειτε πολυ απλα βαλε το τελευταιο 1.01.09 αν θυμαμαι σωστα απο Linksys.
stefz0r Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Ναι έχω κάνει update στην 1.01.09 που είναι και η τελευταία έκδοση! Ευχαριστώ πολύ πάντος!
poulinos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 οπως επισης Pppoe/llc οπως και να εχεις την επιλογη που λεει redial period x seconds.
stefz0r Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Λοιπόν, την επιλογή redial period x seconds την έχω ενεργοποιημένη, αλλα το προηγούμενο σύμφωνα με το παλιό μου ρούτερ είναι PPPoA/VC ..... Να το αλλάξω σε PPPoE/LLC ;; .. Μου κάνει κατι διακοπές που και που... Χρειάζεται να βγάλω το καλώδιο της τροφοδοσίας και να το ξαναβάλω... :-/
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Λοιπόν, την επιλογή redial period x seconds την έχω ενεργοποιημένη, αλλα το προηγούμενο σύμφωνα με το παλιό μου ρούτερ είναι PPPoA/VC ..... Να το αλλάξω σε PPPoE/LLC ;; .. Μου κάνει κατι διακοπές που και που... Χρειάζεται να βγάλω το καλώδιο της τροφοδοσίας και να το ξαναβάλω... :-/ pppoe/llc αφου πλεον ολα pppoe ειναι τα dslam. επισης περνα πιο νεο firmware.τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου???
stefz0r Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δεν υπάρχει πιο πρόσφατο firmware.. Το 1.01.09 είναι το τελευταίο.. Η γραμμή μου είναι PSTN και έχω Tellas 24άρα, αλλά πιάνω μόνο τα 4 και upload 500kbps... Επίσης δεν ξέρω αν το ρούτερ είναι για PSTN ή ISDN.. Πάντος λειτουργεί, εκτός από τις διακοπές...
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δεν υπάρχει πιο πρόσφατο firmware.. Το 1.01.09 είναι το τελευταίο..Η γραμμή μου είναι PSTN και έχω Tellas 24άρα, αλλά πιάνω μόνο τα 4 και upload 500kbps... Επίσης δεν ξέρω αν το ρούτερ είναι για PSTN ή ISDN.. Πάντος λειτουργεί, εκτός από τις διακοπές... pstn ειναι αλλιως δεν θα επαιζε.πηγαινε μεσα στον ρουτερ και γραψε μας ακριβως τα χαρακτηριστικα σου.β.pppoe/llc βαλτο.γ.οι διακοπες ισως να ειναι προβλημα της γραμμης .δυσκολο να ειναι του ρουτερ.βλεπω να εχεις καμια γραμμη με καμια 50 attenuation για να πιανεις μονο 4 και να εχεις disconect.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.