v5net Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 μάλλον θα αλλάξω το όνομα του domain,πρόκειται για στενό γεωγραφικό προσδιορισμό και θα ήθελα κάτι πιο ευρύ και με μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον. το νέο domain το έχω πάρει ήδη και θα μεταφέρω το περιεχόμενο της σελίδας μου ολόκληρο όπως είναι σε αυτό. το θέμα είναι ο φόβος που έχω για τα τυχόν προβλήματα και πισωγυρίσματα που μπορεί να συμβούν με τις μηχανές αναζήτησης και το google φυσικά. θα κρατήσω για πολλούς μήνες το παλιό domain και θα κάνω από εκεί 301 redirect στο νέο,θα δηλώσω το νέο όνομα στο google webmaster tools κλπ,αλλά είναι όλα αυτά αρκετά ώστε να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα; θα μου κάνει αμέσως indexed το google όλες τις σελίδες όπως είναι τώρα η θα φάω κάνα μήνα; με το alexa ranking τι γίνεται; πάλευα 2 μήνες να κατέβω χαμηλά. με το DMOZ που μπήκα μόλις πριν μια εβδομάδα; μεγάλη απόφαση και γι αυτό ρωτάω εδώ όπου σίγουρα υπάρχουν πολλοί που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση και θα ξέρουν από πρώτο χέρι τι θα συμβεί.
Leatherwolfgr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Καλημέρα. Και γιατί δεν κρατάς και τα 2 domain; Το κόστος δεν είναι και τόσο μεγάλο. Μπορείς να κρατήσεις το παλιό και να κάνεις το νέο 301 redirect ή να το park-άρεις απλά και με canonical να το δηλώσεις ως dublicate του παλιού domain. Εγώ πάντως αν θεωρούσα ότι το παλιό domain πάει καλά δεν θα το πετούσα. Αν μιλάς για το benitses.gr, τα 89 links από το google και το 5.000.000 παρά κάτι στην alexa δεν είναι και τόσο τρομερά νούμερα ούτε το domain είναι τόσο παλιό ώστε να έχει μεγάλη αξία αλλά το θέμα είναι και τα πόσα backlinks έχεις από άλλα sites. Αν βλέπεις στα στατιστικά μεγάλη πρόοδο κράτα το.
v5net Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 το ξανασκέφτηκα εννοείται ότι θα τα κρατούσα και τα δύο σε κάθε περίπτωση,απλώς μάλλον θα κάνω κι άλλη τελείως διαφορετική σελίδα και θα αφήσω το παλιό όπως είναι,και για να αποφύγω οτιδήποτε θα μπορούσε να πάει στραβά αλλά και γιατί και τα δύο χρειάζονται. φυσικά και τα 5.000.000 στο alexa είναι μηδέν,αλλά αν φανταστείς ότι πριν 33 μέρες ήταν στα 18.000.000 τότε κάτι δείχνει αυτό,χώρια που είναι στην πρώτη σελίδα για τις περισσότερες λέξεις κλειδιά. το site είναι στον αέρα από τις 30 Μαίου και μπήκε στο DMOZ μέσα σε 7 μέρες από όταν το δήλωσα. στα στατιστικά βλέπω 26% bounce rate και 14min average time on site,με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών,δεν τα πετάνε αυτά. τελείωσε,θα κρατήσω και τα δύο.
v5net Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 το ξανασκέφτηκα εννοείται ότι θα τα κρατούσα και τα δύο σε κάθε περίπτωση,απλώς μάλλον θα κάνω κι άλλη τελείως διαφορετική σελίδα και θα αφήσω το παλιό όπως είναι,και για να αποφύγω οτιδήποτε θα μπορούσε να πάει στραβά αλλά και γιατί και τα δύο χρειάζονται. φυσικά και τα 5.000.000 στο alexa είναι μηδέν,αλλά αν φανταστείς ότι πριν 33 μέρες ήταν στα 18.000.000 τότε κάτι δείχνει αυτό,χώρια που είναι στην πρώτη σελίδα για τις περισσότερες λέξεις κλειδιά. το site είναι στον αέρα από τις 30 Μαίου και μπήκε στο DMOZ μέσα σε 7 μέρες από όταν το δήλωσα. στα στατιστικά βλέπω 26% bounce rate και 14min average time on site,με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών,δεν τα πετάνε αυτά. τελείωσε,θα κρατήσω και τα δύο.
Leatherwolfgr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Και πολύ καλά θα κάνεις. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία. Να ξέρεις ότι τα τοπωνύμια μαζί με το αντικείμενο του website στο domain, π.χ. corfu-benitses-hotel.gr είναι και ένα πολύ καλό keyword.
Leatherwolfgr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Και πολύ καλά θα κάνεις. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία. Να ξέρεις ότι τα τοπωνύμια μαζί με το αντικείμενο του website στο domain, π.χ. corfu-benitses-hotel.gr είναι και ένα πολύ καλό keyword.
v5net Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 σε ευχαριστώ ναι έχεις απόλυτο δίκιο,το πιο σημαντικό είναι η κυριότερη λέξη κλειδί να υπάρχει και στο domain το corfu-benitses-hotel.gr είναι πολύ καλό αλλά και αρκετά εξειδικευμένο. οπότε αυτό που πήρα για δεύτερο είναι το corfubenitses.gr έχω πολύ υλικό και το site θα ξεπεράσει σίγουρα τις 100 σελίδες,σιγά σιγά όμως
v5net Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 σε ευχαριστώ ναι έχεις απόλυτο δίκιο,το πιο σημαντικό είναι η κυριότερη λέξη κλειδί να υπάρχει και στο domain το corfu-benitses-hotel.gr είναι πολύ καλό αλλά και αρκετά εξειδικευμένο. οπότε αυτό που πήρα για δεύτερο είναι το corfubenitses.gr έχω πολύ υλικό και το site θα ξεπεράσει σίγουρα τις 100 σελίδες,σιγά σιγά όμως
v5net Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 τελικά μετά από πολύ σκέψη άλλαξα γνώμη,δεν θα το αντέξω να φτιάξω τόσο μεγάλη σελίδα τουλάχιστον για φέτος. και αν είναι να αλλάξω θα έπρεπε να το κάνω τώρα που είναι νωρίς,έλαβα επίσης υπόψιν μου το γεγονός ότι η κίνηση τις τελευταίες 10 μέρες πήγαινε προς τα κάτω οπότε έκανα 301 redrect το παλιό domain στο νέο,συν permanent 301 page to page redirect,δήλωσα αλλαγή στο google webtools και περιμένω πότε θα περάσει ο crawler να δούμε τι θα γίνει. τα σημάδια είναι θετικά,μέσα σε 2 μέρες έχουν αντικατασταθεί οι περισσότερες σελίδες του παλιού με αυτές του νέου domain στις ίδιες η και μερικές σε βελτιωμένες θέσεις. άρα από εκεί δε βλέπω να έχω πρόβλημα,ευτυχώς. αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι γίνεται με τα backlinks,λόγω του redirect δείχνουν όλα προς τη νέα σελίδα,τα θεωρεί όμως το google σαν δικά μου η πάνε χαμένα; το dmoz είναι που με απασχολεί ιδιαίτερα.
v5net Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 301 redirect μόνιμη ανακατεύθυνση απλώς αλλάζεις το .htaccess αρχείο στο server (μόνο σε servers που τρέχουν apache) και οποιονδήποτε επισκέπτεται τη σελίδα τον στέλνει αυτόματα στην άλλη νέα διεύθυνση. για καλύτερη δουλειά δεν ανακατευθύνεις μόνο το domain αλλά κάνεις και page to page 301 redirect χοντρικά για όσους δεν ξέρουν,φεύγεις από το σπίτι σου και πας σε άλλο,στο παλιό σου σπίτι αφήνεις το σκύλο σου και όποιον πάει εκεί ο σκύλος τον στέλνει στο νέο σπίτι.
antonisid Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 301 redirect μόνιμη ανακατεύθυνση απλώς αλλάζεις το .htaccess αρχείο στο server (μόνο σε servers που τρέχουν apache) και οποιονδήποτε επισκέπτεται τη σελίδα τον στέλνει αυτόματα στην άλλη νέα διεύθυνση. για καλύτερη δουλειά δεν ανακατευθύνεις μόνο το domain αλλά κάνεις και page to page 301 redirect Έχει διαφορά απ το να κάνεις redircet με <meta HTTP-EQUIV="REFRESH" content="0; url=http://www.yourdomain.com/index.html"> στο <head> ?
v5net Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 ναι βέβαια,πολύ μεγάλη η κυριότερη είναι ότι με το .htaccess redirect δεν υπάρχει καθόλου latency γιατί έτσι κι αλλιώς ο κάθε apache server ελέγχει το .htaccess πάντοτε πριν δώσει πρόσβαση στο χρήστη. επίσης την ανακατεύθυνση την κάνει ο server χωρίς καμμία επέμβαση στον κώδικα των σελίδων. άλλο ένα πλεονέκτημα των UNIX ---------- Προσθήκη στις 21:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:16 ---------- σχετικά με το alexa συνέβη το χειρότερο σενάριο. και οι δυο σελίδες είναι πλέον not ranked,τους είχα ειδοποιήσει για την αλλαγή και αυτοί κανανε merged τις δυο σελίδες και έδωσαν και στις δύο το rank της καινούργιας,δηλαδή...τίποτα. προσπαθείς να είσαι όσο γίνεται πιο ειλικρινής και σωστός και σε εξαφανίζουν. δυο μήνες χαμένοι,από τα 25.000.000 στα 3.900.000,όλα χαμένα,καλύτερα να το ξεχάσω και φτου κι από την αρχή. όσο σωστά και να το κάνει κανείς τελικά η αλλαγή domain έχει μία και μόνη περιγραφή: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ η μόνη παρηγοριά είναι ότι έγινε κάτι που έπρεπε να γίνει και έγινε νωρίς,καλύτερα τώρα παρά του χρόνου,καλύτερα 2 μήνες χαμένοι παρά 12
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.