Προς το περιεχόμενο

Νεος Υπολογιστής

monoxromos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλοι γεια σας. Να ρωτησω γιατι εχω βοηθηθει αρκετα απο το fomum μας.

1.Το να ειναι ενας υπολογιστης γρηγορος και σταθερος εξαρταται αποκλειστικη απο τον επεξεργαστη του;Δηλαδη αν αλλαξω επεξεργαστη σε εναν οποιονδηποτε (τροπος του λεγειν) υπολογιστη μπορει να βγαλει...φτερα;

1.Θελω πραγματικα εναν καλο εργοστασιακο με καλη εγγυηση υπολογιστη.με δυο σκληρους δισκους ,τρεις καρτες ηχους,δυο ενθετες και μια απο τη μητρικη και με λειτουργια 24ω/24ωρο. Για χρονια να λειτουργει συνεχως.

Η μονη δουλεια που θα κανει ειναι να παιζει μουσικη,να κανει επεξεργασια μουσικης και γενικα δουλεια με αρχεια ηχου.

Αξια απο 600 μεχρι 1000,το πολυ 1200 ευρω ανεξαρτητα αν εχει οθονη ,πληκτρολογιο και ποντικι,φυσικα με λειτουργικο,αραγε ποιο θα μπορουσα να επιλεξω για μια τετοια εργασια και να είναι συμβατο με προγραμματα ήχου;

Μια καλη εμπειρια εχω απο Dell αλλα τωρα δεν κανει εμπορια η ιδια η DEll και εχω επιφυλαξεις.

Η βοηθεια σας οπως παντα πολυτιμη και οσο πιο πολλες αποψεις εχω τοσο θα μπορω να κανω συγκρισεις ωστε να επιλεξω το καλυτερο

Δημοσ.

Τρεις κάρτες ήχου?

---------- Προσθήκη στις 12:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:20 ----------

Τι επεξεργασία μουσικής εννοείς?

---------- Προσθήκη στις 12:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:24 ----------

Επαγγελματικές κάρτες ήχου δεν θα βρεις σε εργοστασιακούς. Μπορείς βέβαια να αγοράσεις

κάποια usb η firewire. Το τι μηχάνημα χρειάζεσαι εξαρτάται από τη χρήση. Για απλή επεξεργασία ήχου

κι ένα αδύναμο μηχάνημα με μια καλή κάρτα ήχου αρκεί. Αν τώρα πχ. κάνεις πολυκάναλες ηχογραφήσεις και

χρησιμοποιείς vsti όργανα ή effects τότε θα επωφεληθείς από ένα δυνατότερο μηχάνημα.

Δημοσ.

οχι φιλε μου απλες καρτες ηχου μια s.blaster,μια αλλη επισης κοινη και φυσκα την υπαρχουσα στη μητρικη.Δεν θα κανω τιποτα επεξεργασιες περιεργες μια απλη ηχογραφηση σε cool και μεταδοση κυριως μεταδοση....Αυτα τα εχω εξασφαλισμενα το μηχανημα με ενδιαφερει και εκει κολλαω για να μην...κολλαει!

Δημοσ.

Επέτρεψε μου να σε ρωτήσω και πάλι από περιέργεια. Γιατί θέλεις τρεις κάρτες ήχου στο ίδιο μηχάνημα?

Δημοσ.

Μια για μεταδοση και εξωτερικη αναμεταδοση, play ηχου,μια για ηχογραφηση και μονιτορ και μια ,μητρικη ,για να να γραφω οτι παιζει μια κονσολα ηχου ,εγγραφη ροης.Ελπιζω να καταλαβες.

Δημοσ.
Φιλοι γεια σας. Να ρωτησω γιατι εχω βοηθηθει αρκετα απο το fomum μας.

1.Το να ειναι ενας υπολογιστης γρηγορος και σταθερος εξαρταται αποκλειστικη απο τον επεξεργαστη του;Δηλαδη αν αλλαξω επεξεργαστη σε εναν οποιονδηποτε (τροπος του λεγειν0 υπολογιστη μπορει να βγαλει...φτερα;

1.Θελω πραγματικα εναν καλο εργοστασιακο με καλη εγγυηση υπολογιστη.με δυο σκληρους δισκους ,τρεις καρτες ηχους,δυο ενθετες και μια απο τη μητρικη και με λειτουργια 24ω/24ωρο. Για χρονια να λειτουργει συνεχως.

Η μονη δουλεια που θα κανει ειναι να παιζει μουσικη,να κανει επεξεργασια μουσικης και γενικα δουλεια με αρχεια ηχου.

1. Οχι απαραιτητα ενα κομματι που πολλοι αμελουν στην συνθεση ενος υπολογιστη ειναι ο σκληρος οσο πιο γρηγορος ειναι τοσο πιο γρηγορα θα κανεις την δουλεια σου,το μηχανημα σου θα εχει σπιρταδα και οι αναζητησεις της μουσικης σου θα γινονται πιο γρηγορα.

Ο επεξεργαστης παιζει ρολο στην επεξεργασια ή την μετατροπη των τραγουδιων και η απλετη μνημη ειναι παντα ευπροσδεκτη.

2. Καλο εργοστασιακο εννοεις τις ετοιμες λυσεις τυπου Acer,Dell,Turbo X;

Γνωμη μου να το ξανασκεφτεις αλλωστε αν φτιαξεις ενα Pc εξολοκληρου απο ενα καταστημα τους πας το κουτι και το φτιαχνουν μιας και ειναι εντος εγγυησης.

Δημοσ.

Επιμενω εργοαστασικο γιατι π.χ. η Dell εχει αψογο service για τρια ολοκληρα χρονια.

Αλλα ομως και αυτα εχουν προβληματα,κολλουν,αργουν μερικες φορες κλπ.κατι πιο ισχυρο,πες μου προδιαγραφες ενος καλου μηχανηματος και να ξερεις αν τα εχει αυτα μια συγκεκριμμενη μαρκα... Σε ευχαριστω

Δημοσ.

Αυτο λειτουργει σε περιβαλλον win xp;

Αλλα παλι το βλεπω μικρο σε διαστασεις και δεν ξερω αν μπορει να παρει δυο δισκους ,μοντεμ και δυο καρτες ηχου.

Δημοσ.

Αυτο λειτουργει σε περιβαλλον win xp;

Αλλα παλι το βλεπω μικρο σε διαστασεις και δεν ξερω αν μπορει να παρει δυο δισκους ,μοντεμ και δυο καρτες ηχου.

Δημοσ.

Πήγαινε εδώ

http://www1.euro.dell.com/gr/el/enterprise/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/precndt/cp.aspx?refid=precndt&s=pad&cs=RC1078530&~ck=mn

Επέλεξε στον Dell Precision T1500 ->Προσαρμογή και αγορά

Επεξεργαστη τον i-5 750, 4 giga RAM τους δίσκους sata στις χωρητικότητες που θέλεις

και για κάρτες ήχου έχει τις Sound Blaster® X-Fi Xtreme Sound Card 60 ευρώ έκαστη.

Παραπάνω από αυτό για τη δουλειά που θέλεις δεν χρειάζεσαι. Είναι

υπερβολικό θα έλεγα κιόλας το σύστημα. Αν θέλεις κάτι πιο φτηνό κοίτα στο

ίδιο site τις σειρές με τους διπύρηνους.

Δημοσ.

Πήγαινε εδώ

http://www1.euro.dell.com/gr/el/enterprise/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/precndt/cp.aspx?refid=precndt&s=pad&cs=RC1078530&~ck=mn

Επέλεξε στον Dell Precision T1500 ->Προσαρμογή και αγορά

Επεξεργαστη τον i-5 750, 4 giga RAM τους δίσκους sata στις χωρητικότητες που θέλεις

και για κάρτες ήχου έχει τις Sound Blaster® X-Fi Xtreme Sound Card 60 ευρώ έκαστη.

Παραπάνω από αυτό για τη δουλειά που θέλεις δεν χρειάζεσαι. Είναι

υπερβολικό θα έλεγα κιόλας το σύστημα. Αν θέλεις κάτι πιο φτηνό κοίτα στο

ίδιο site τις σειρές με τους διπύρηνους.

Δημοσ.

Έτσι.. αφου δε κάνεις καμια τρελή επεξεργασία σου αρκεί ενας "φτηνός" επεξεργαστής. Θα σου πρότεινα να δουλέψεις σε 64bit λειτουργικό και να βάλεις όση μνήμη σηκώνει η τσέπη σου με μίνιμουμ τα 4gb και οπωσδήποτε λύση με ssd δίσκους, 1 μικρό 40αρι για το λειτουργικο και ενα λιγο μεγαλύτερο για data. Σα δεύτερο αν δε μπορείς να πας σε ssd εναν γρήγορο sata (10000rpm). Εξαρτάται απο το μέγεθος των data.

πχ. θα γράφεις 24ώρες σερύ? σε τι ανάλυση? προφανώς θες να αναπαράγεις απο το πισι την ώρα που γράφεις, οπότε καλό θα ήταν επίσης να έχεις χωριστούς (φυσικούς) δίσκους για κάθε περίπτωση..

Δημοσ.

Ο άνθρωπος έχει κάποιο ραδιοφωνικό ή ιντερνετικό σταθμό ή κάτι τέτοιο προφανώς. Χρειάζεται μεγάλους σε χωρητικότητα δίσκους και οι sata με 7200 στροφές είναι αρκετά γρήγοροι δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι με ένα ssd. Σκέψου ότι με τα λεφτά ενός μόνο ssd 64gb θα μπορούσε να βάλει 3 μηχανικούς sata να κάνει το playback και το recording σε διαφορετικούς δίσκους και να έχει και μεγάλο χώρο ταυτόχρονα.Τα 4gb είναι επίσης υπεραρκετά και 2 του φτάνανε και τέλος αν πάει σε 64bit λειτουργικό μπορεί να έχει προβλήματα με τους οδηγούς για τις κάρτες ήχου. Επίσης θέλει DELL και το configuration έχει κάποιους περιορισμούς. Του πρότεινα τον ι5 750 απλά για να πάρει

ένα καλό σύστημα εφ όσον έχει τα χρήματα.

ΥΣ. Όταν κάναμε πολυκάναλες ηχογραφήσεις

με Pentium 4, 1gb Ram και IDE δίσκο (με effects και vsti όργανα ταυτόχρονα) και η δουλειά γινόταν μια χαρά δεν μπορώ να πιστέψω ότι με 2 playback και ένα ή 2 recording είναι δυνατόν να

υπάρξει πρόβλημα ότι σύστημα και να πάρει. Άποψή μου βέβαια, οι SSD και η υπερβολικά μεγάλη RAM με τις τιμές που έχουν σήμερα είναι πεταμένα λεφτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...