Προς το περιεχόμενο

Ms outlook ερώτηση

bloodlessz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω μια απορία που ίσως είναι χαζή.

Έχω ένα mail (όχι από τα γνωστά) και για να δω τα mail μου πάω στο corpmail.otenet.gr και τα βλέπω.

Ωραία ως εδώ.

Από τη στιγμή που το έκανα όμως συγχρονισμό με το outlook έχει σταματήσει να μου δείχνει τα mail από το corpmail.otenet.gr.

Υπάρχει κάποια ρύθμιση γι αυτό ή αν το έχω συγχρονισμένο με το outlook δεν μπορεί να τα κρατάει και στο site?

Δημοσ.

bloodles αν έχεις imap (όπως ορθά λέει ο Γιάννης), τότε τα email βρίσκονται μόνιμα στον server οπότε μπορείς να δεις τα email και στo outlook και στο corp.otenet διότι θα βλέπεις «αντίγραφα» αυτών που είναι στο server.

Στο pop πρωτόκολλο κατεβάζεις τα emails στον υπολογιστή-client (στην περίπτωση σου στον υπολογιστή με το Outlook), οπότε τα email ΔΕΝ υπάρχουν πλέον στον server ώστε να τα βλέπεις και στο corp.otenet. Οι λύσεις είναι δυο. Είτε το ρυθμίζεις σε IMAP (αν το επιτρέπει ο server), είτε ρυθμίζεις το outlook να κατεβάζει αντίγραφα των email (ή αντίστροφα να αφήνει ένα αντίγραφο στον server). H ρυθμιση αυτή είναι στις ρυθμίσεις λογαριασμού του outlook. Σου προτείνω το δεύτερο όπως επίσης να θυμάσαι να αδειάζεις το Mailbox σου (στον server) όταν γεμίζει.

Δημοσ.
H ρυθμιση αυτή είναι στις ρυθμίσεις λογαριασμού του outlook. Σου προτείνω το δεύτερο όπως επίσης να θυμάσαι να αδειάζεις το Mailbox σου (στον server) όταν γεμίζει.

Υπαρχει ακριβως απο κατω απο την επιλογη "να αφηνεις αντιγραφο στο server" και η επιλογη μετα απο ποσες μερες να τα σβηνει αυτοματα ωστε να μην χρειαζεται να αδειαζεις το mailbox χειροκινητα.

Δημοσ.
H ρυθμιση αυτή είναι στις ρυθμίσεις λογαριασμού του outlook. Σου προτείνω το δεύτερο όπως επίσης να θυμάσαι να αδειάζεις το Mailbox σου (στον server) όταν γεμίζει.

Υπαρχει ακριβως απο κατω απο την επιλογη "να αφηνεις αντιγραφο στο server" και η επιλογη μετα απο ποσες μερες να τα σβηνει αυτοματα ωστε να μην χρειαζεται να αδειαζεις το mailbox χειροκινητα.

Δημοσ.

Yeap και οι δύο προτάσεις των παιδιών ισχύουν. Με το POP3 ουσιαστικά αποθηκεύεις τα mails σου στο PC σου (αφήνοντας για κάποιες μέρες ένα αντίγραφο στο server του provider σου), ενώ με το IMAP απλά τα βλέπεις κάνοντας συγχρονισμό. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να κάνεις έναν IMAP λογαριασμό για να τα βλέπεις απλώς και όταν αποφασίσεις ότι τα θες να τα κρατήσεις στη σιγουριά του σκληρού σου δίσκου, απλά δημιουργείς έναν άλλον, POP3.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...