Προς το περιεχόμενο

δίλημμα cpu-mobo

hackerW32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το συστιμα ειναι της υπογραφης μου

λεω να αλαξω cpu (amd παντα) και mobo

εχω 2 επιλογες :rolleyes:

η παιρνω mobo kai cpu (τον οποιο θα παω στα 3,4)

η βαζω πανω στην mobo μου αυτον (τον οποιο θα παω 3,2-3,4), ο οποιος ειναι και ο μεγιστος που σικονει (εχω κανει bios update)

η mobo μου ειναι m2a-vm asus

θα εχω μεγαλη διαφορα αν παρω τον phenoμ?, ή θα παρω τσαμπα την μητρηκη...

Δημοσ.

Ο πιο δυνατός επεξεργαστής που παίρνει η μητρική σου σύμφωνα με εδώ http://support.asus.com/cpusupport/cpu_support_right_master.aspx?type=1&name=M2A-VM&SLanguage=en-us είναι αυτός: http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20945%20-%20HDX945WFK4DGM%20%28HDX945WFGMBOX%29.html .Γνώμη μου είναι να μην αλλάξεις μητρική.

Δημοσ.

ωραια αλλα που μπορω να τον βρω?

εκτως αν τον παρω απ οτο πλαισιο και τον παω στα 3ghz

(fail δεν ειχα δει στην λιστα τον 945...)

Δημοσ.

χαχαχα

για αρχή ναι ,άμα σηκώνει παραπάνω το ανεβάζω

πριν κανα μηνα εμαθα να κανω o/c στους cpu και έχω πάρει φόρα:lol:

Δημοσ.
Ο πιο δυνατός επεξεργαστής που παίρνει η μητρική σου σύμφωνα με εδώ http://support.asus.com/cpusupport/cpu_support_right_master.aspx?type=1&name=M2A-VM&SLanguage=en-us είναι αυτός: http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20945%20-%20HDX945WFK4DGM%20%28HDX945WFGMBOX%29.html .Γνώμη μου είναι να μην αλλάξεις μητρική.

+++

Το μήνυμα που έχετε εισάγει είναι μικρό. Παρακαλούμε μεγαλώστε το μήνυμα σας ώστε να περιέχει τουλάχιστον 10 χαρακτήρες.

Δημοσ.

χαχαχα

για αρχή ναι ,άμα σηκώνει παραπάνω το ανεβάζω

πριν κανα μηνα εμαθα να κανω o/c στους cpu και έχω πάρει φόρα:lol:

κατ'αρχην συμφωνω με τον 945 κι εγω. αφου τον παιρνει η μητρικη δεν χρειαζεσαι τπτ αλλο.

επισης θα σε προτρεψω οταν τον παρεις, να κανεις την μεγαλη υπερβαση και να τον ανεβασεις κατα 0,4Ghz...!!!!!!!!:lol::lol::lol:

Δημοσ.
επισης θα σε προτρεψω οταν τον παρεις, να κανεις την μεγαλη υπερβαση και να τον ανεβασεις κατα 0,4Ghz...!!!!!!!!:lol::lol::lol:

Μπα... Η μητρική είναι αρχαία. Εκτός από τις άλλες ελλείψεις της, δύσκολα θα ξεπεράσει το bus τα 215MHz.

Κι εκεί ακόμα παίζουμε ρουλέτα με αυτό το ανεπαρκέστατο τμήμα τροφοδοσίας.

Δημοσ.

τροφοδοσια ενοεις psu?

εχω το chieftec gps-500 ab a

καλα οτι ειναι αρχαία η μητρική μου το ξέρω:lol:

παλι καλα να λεω οτι σηκώνει και αυτον τον cpu

οποτε παιρνω τον 945 που τον βρικα στο e-shop και τον παω μεχρι εκει που μπορει

και κατά τα χριστουγεννα τα λεμε για mobo:-)

Δημοσ.

Εντάξει το τροφοδοτικό φτάνει. Πάρτον, αλλά μη ζορίσεις την κατάσταση.

Περίμενε για την καινούρια μητρική, διάβασε κριτικές ώστε να είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 240Mhz το bus (το χρειαζόμαστε δεν είναι ξεκλείδωτος ο επεξεργαστής) και μετά πάμε για τα 3.6GHz :-D

Α... Αν αναφέρεσαι στο σχόλιο περί της μονάδας τροφοδοσίας της μητρικής που έκανα, όχι δεν εννοώ το τροφοδοτικό. Υπάρχει μια μονάδα μετατροπής της τάσης πάνω στην μητρική που μετατρέπει τα 12V από το τροφοδοτικό στα 1.4V περίπου που χρειάζεται ο επεξεργαστής. Είναι μερικά FET τρανσίστορς μερικοί πυκνωτές και τα ανάλογα πηνία που θα δεις μεταξύ του socket και του πανέλ εξόδου. Αυτά στη δικιά σου περίπτωση είναι τα απολύτως ελάχιστα που χρειάζονται... :cry:

Δημοσ.

ok ευχαριστω

χωρις εσας δεν θα εβλεπα ποτε στην λιστα τον 945:lol:

(οταν κανω o/c στον cpu χριαζετε να πειραξω τις ram ?:rolleyes:)

Δημοσ.

περα απο την πλακα, και default να τον αφησεις τον 945 ειναι ηδη πολυ δυνατος !!! βαλτον οπως ειναι στην αρχη και μην υπερχρονιζεις τπτ. και την μητρικη να μην ζορισεις, ωστε να τη βγαλεις μεχρι τοτε που θα την αλλαξεις.

Δημοσ.

σωστο και αυτο;)

---------- Προσθήκη στις 13:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:04 ----------

:-D

Α... Αν αναφέρεσαι στο σχόλιο περί της μονάδας τροφοδοσίας της μητρικής που έκανα, όχι δεν εννοώ το τροφοδοτικό. Υπάρχει μια μονάδα μετατροπής της τάσης πάνω στην μητρική που μετατρέπει τα 12V από το τροφοδοτικό στα 1.4V περίπου που χρειάζεται ο επεξεργαστής. Είναι μερικά FET τρανσίστορς μερικοί πυκνωτές και τα ανάλογα πηνία που θα δεις μεταξύ του socket και του πανέλ εξόδου. Αυτά στη δικιά σου περίπτωση είναι τα απολύτως ελάχιστα που χρειάζονται... :cry:

ο cpu που εχω τωρα τραβαει το ιδιο ρευμα με τον phenom

1,4v επιδι ειναι στα 90 nm

Δημοσ.

Τα 240ΜHz δύσκολα να τα φτάσει η αυτή η μητρική.

Επίσης επειδή είναι ΑΜ2 έχει HTT στο 1GHz αντί για 2GHz που έχουν οι φένομ και η τροφοδοσία core/uncore θα είναι η ίδια ενώ στις νέες είναι ξεχωριστή.

:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...