Προς το περιεχόμενο

Προβλημα στην κωδικοποιηση απο progressive source

Bspus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ομολογώ πως δεν πολυκατάλαβα τί interlacing pattern έχουν χρησιμοποιήσει οι τύπου στο source video. Υποπτεύομαι με κάποιο περίεργο interleaving factor για τα πεδία που καταφέρνει να μπερδεύει κάθε απόπειρα αυτοματοποιημένου detection. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δύο είναι οι λύσεις:

1. Είτε κάνεις ένα field separation μέσω Avisynth και ανοίγεις το .avs στο VirtualDub για να εξετάσεις καρέ-καρέ το αποτέλεσμα ώστε να εντοπίσεις το interlacing pattern και να φτιάξεις μετά χειροκίνητα δικό σου Avisynth script που θα εφαρμόζει σωστό deinterlacing (πολύ δύσκολο)

2. Είτε θεωρείς όλο το video ως interlaced (αυτό δε μειώνει την ποιότητα των τμημάτων του video που έχουν progressive frames, απλά αυξάνει λίγο τον χρόνο κωδικοποίησης) και παίζεις με τα διάφορα deinterlacing φίλτρα του Avisynth μέχρι να εντοπίσεις κάποιο που δίνει καλό αποτέλεσμα (πιο εύκολο, αλλά δεν είναι εγγυημένο ότι θα πάρεις το βέλτιστο αποτέλεσμα).

Το παρακάτω encode έγινε στο MeGUI επιλέγοντας το video profile "XviD: 2pass HQ", με τις παρακάτω ρυθμίσεις cropping και deinterlacing:

[ATTACH]33122[/ATTACH] [ATTACH]33123[/ATTACH]

και τις παρακάτω ρυθμίσεις bitrate:

[ATTACH]33124[/ATTACH]

Απ' ο,τι είδα, το Field Deinterlace φίλτρο του Avisynth είναι το μόνο που δίνει αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Και συνήθως δεν είναι το default που χρησιμοποιεί το MeGUI. Οπότε, δοκίμασε χειροκίνητα με αυτό.

Ορίστε το link: AVI_624x480_Field_Deinterlace_XviD_2pass_HQ_46sec_1800Kbps_LAME_128Kbps_ABR_11MB.avi

Δημοσ.

@TheElf

Οντως ασυμπιεστο με full frame δεν ειναι ασχημο. Απλως που και που χανει frames, μαλλον γιατι δεν προλαβαινει να τα γραψει στο δισκο αρκετα γρηγορα.

@Parsifal

Μια χαρα δειχνει το avi που εφτιαξες. Μου φαινεται οτι αυτο θα κανω και εγω. Ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

@TheElf

Οντως ασυμπιεστο με full frame δεν ειναι ασχημο. Απλως που και που χανει frames, μαλλον γιατι δεν προλαβαινει να τα γραψει στο δισκο αρκετα γρηγορα.

@Parsifal

Μια χαρα δειχνει το avi που εφτιαξες. Μου φαινεται οτι αυτο θα κανω και εγω. Ευχαριστω και παλι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...