Προς το περιεχόμενο

Ανοιγει..αλλα δεν λειτουργει

sir_platanight

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους εχω εναν σταθερο υπολογιστη ο οποιος σταματησε ξαφνικα να λειτουργει..εννοω πως ενω την μια μερα λειτουργουσε κανονικα την επομενη ανοιγε αλλα δεν εδεινε καμια εντολη.και οταν λεω καμια εντολη εννοω πως δεν ανοιγε η οθονη και δεν λειτουργουσε το cpu fan.ενω φαινεται να παιρνει ρευμα!τι μπορει να ειναι?τα χαρακτηριστικα του ειναι:

GIGABYTE GA-P35-S3L LGA 775

INTEL CORE2QUAD Q6600

2GB RAM

PSU 450W(της πλακας)

Αυτα,καθε βοηθεια δεκτη!Ευχαριστω.

Δημοσ.
Καλησπερα σε ολους εχω εναν σταθερο υπολογιστη ο οποιος σταματησε ξαφνικα να λειτουργει..εννοω πως ενω την μια μερα λειτουργουσε κανονικα την επομενη ανοιγε αλλα δεν εδεινε καμια εντολη.και οταν λεω καμια εντολη εννοω πως δεν ανοιγε η οθονη και δεν λειτουργουσε το cpu fan.ενω φαινεται να παιρνει ρευμα!τι μπορει να ειναι?τα χαρακτηριστικα του ειναι:

GIGABYTE GA-P35-S3L LGA 775

INTEL CORE2QUAD Q6600

2GB RAM

PSU 450W(της πλακας)

Αυτα,καθε βοηθεια δεκτη!Ευχαριστω.

Εδω θα επικεντροσουμε στο της πλακας,εχεις αλλο να δοκιμασεις?

Δημοσ.

Αν δε δίνει σήμα στο monitor σημαίνει πως δε λειτουργεί κ κάρτα γραφικών...και αν δε παίζει το fan σημαίνει πως δε παίρνει τη κατάλληλη εντολή να παίξει απο τη ΜΒ... πρέπει να φοβάσαι τα χειρότερα...πρόβλημα hardware στη motherboard!

Δημοσ.

παιδιά μην αποκλείετε πρόβλημα στην μνήμη... πόσα DIMM έχεις;

σε κάθε περίπτωση κάνε ένα reset στο BIOS και άσε ένα μόνο DIMM μέσα να δεις μήπως λειτουργεί... ακούς κανένα ήχο όταν πάει να ξεκινήσει;

Αν και δυστιχώς όλα δείχνουν τροφοδοτικό...

Επίσης: Το ανεμιστηράκι της CPU ξεκινάει μερικά δευτερόλεπτα αφότου ανοίξει το σύστημα γι'αυτό ίσως να μην το βλέπεις σε λειτουργία

Δημοσ.

τροφοδοτικο εχω να το δοκιμασω...μητρικη ομως δεν εχω...κ εγω μητρικη πιστευω πως ειναι...για ραμ λιγο απιθανο μου φαινεται!

---------- Προσθήκη στις 19:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:05 ----------

λοιπον δοκιμασα ραμ,εκανα reset στο bios..αλλαξα και θερμοαγωγιμη στον επεξεργαστη..αλλα το μονο που καταφερα ειναι να ξαναδουλεψει το ανεμηστηρακι του επεξεργαστη.δεν δινει εντολη για σημα στην οθονη...εν τω μεταξυ δεν ειναι δικος μου ο υπολογιστης και δεν ξερω αν ειχε λεντ η μητρικη!υπαρχει τετοια περιπτωση?παντως δεν ανοιγει κατι οταν τον αναβω..

---------- Προσθήκη στις 19:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:27 ----------

υπαρχει περιπτωση να εχει καει το σλοτ της pci-e?στη μητρικη?εχω καρτα αλλη να δοκιμασω αλλα φοβαμαι μην την καψω!!

Δημοσ.

Τα συμπτώματα αν κατάλαβα καλά είναι ο υπολογιστής ξεκινάει δουλεύουν μόνο τα ανεμιστήρια αλλά

δεν ποστάρει και δεν έχεις εικόνα. Συμπτώματα καμένης κάρτας γραφικών.

---------- Προσθήκη στις 19:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:53 ----------

Τι κάρτα είχες επάνω by the way?

Δημοσ.

καρτα γραφικων ή μητρικη? σε μια περιπτωση που μου ετυχε με καμμενη καρτα γραφικων το pc ναι μεν δεν ειχε σημα η οθονη αλλα οταν ποσταρε εκανε τα κλασσικα μπιπ αρκετες φορες δηλωνοντας προβλημα ,οποτε αν δεν ειναι τροφοδοτικο μαλλον μητρικη...

Δημοσ.

Τα συμπτώματα δείχνουν κάρτα γραφικών. Τώρα αν δεν βάλεις επάνω μια κάρτα που ξέρεις ότι δουλεύει δεν θα βγάλεις άκρη. Ο μόνος άλλος τρόπος είναι να βάλεις την "'ύποπτη" κάρτα γραφικών που είχε το pc σε άλλο pc και εφόσον δουλεύει τότε κοιτάς αλλού το πρόβλημα. 100% δεν μπορώ να σου πω.

Αν έχεις καλύτερο τροφοδοτικό κάνε με αυτό τις δοκιμές γιατί δεν ξέρω και τι κάρτα σκοπεύεις να βάλεις επάνω στο της πλάκας όπως λες τροφοδοτικό.

---------- Προσθήκη στις 20:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:15 ----------

vasman15 δεν είναι σίγουρο ότι η μητρική θα σου δώσει κάποιο ηχητικό σήμα.

Δημοσ.

χμμμ μου συμβαινει ακριβως το ιδιο πραγμα...ανεμιστηρια δουλευουν όλα! ledakia ολα αναμμένα. Η οθόνη δείχνει να παίρνει σήμα αλλά να μην ανοίγει.στο Bios μπαίνει αλλά στα τυφλά. Δοκίμασα bios reset και clear cmos εβγαλα μνήμες κλπ αλλα τίποτα

Δημοσ.

Το δικό σου πρόβλημα braindebug είναι διαφορετικό. Του sir_platanight δεν περνάει τα διαγνωστικά

όπως το δικό σου αν κατάλαβα καλά

---------- Προσθήκη στις 20:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:56 ----------

Τι εννοείς η οθόνη παίρνει σήμα αλλά δεν ανοίγει

---------- Προσθήκη στις 21:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:58 ----------

Δοκίμασε την οθόνη σου σε άλλο pc αν μπορείς για να αποκλείσεις καλώδιο οθόνη.

Δημοσ.

εννοω πως η οθονη μου όταν δεν παίρνει καθόλου σήμα απο την καρτα μου λέει check signal cable ενώ τώρα είναι σαν να είναι κανονικα ανοιχτή απλά να δείχνει μαύρη εικόνα. Όταν ανοίγει πατώντας del στα τυφλά μπαίνει bios κανονικά οπότε δν πρεπει να ναι θέμα οθόνης.

αν ήταν πρόβλημα κάρτας γραφικών θα μπορούσα να μπω bios?

Δημοσ.

Και μια διευκρίνηση, αν το αφήσεις προχωράει κανονικά ή κάπου σταματάει

στη διαδικασία των διαγνωστικών.

---------- Προσθήκη στις 21:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:06 ----------

Εννοείς ότι έχεις εικόνα όταν μπαίνεις στο bios?

Δημοσ.

Κοιταξε διαγνωστικά στην οθόνη δεν μου εμφανίζει καθόλου..Ίσως δεν το δειευκρίνησα καλά μιλούσα για τα ledakia της μ/β. στην οθόνη βλέπω κάτι μόνο οταν μπω bios κ μόνο όταν κάνω clear cmos. ναι στο bios εχω εικονα κανονικα

Δημοσ.
Κοιταξε διαγνωστικά στην οθόνη δεν μου εμφανίζει καθόλου..Ίσως δεν το δειευκρίνησα καλά μιλούσα για τα ledakia της μ/β. στην οθόνη βλέπω κάτι μόνο οταν μπω bios κ μόνο όταν κάνω clear cmos. ναι στο bios εχω εικονα κανονικα

Ρε παιδιά εξηγήτε λίγο καλύτερα... με το τσιγκελι σας τα βγάζουμε... όταν λες κάτι τί κάτι ... κανονικα το bios ? γραμμές ? τετράγωνα? τι?

Το pc ξεκινάει κανονικά το boot ? βλέπεις δλδ αυτά που κάνει Post ,cpu - ram κτλ? Αν ναι η ramπου γραφει είναι σωστή ? safe mode δοκίμασες?

Δημοσ.

το πισι ανοιγει και η οθονη δεν δειχνει τιποτα. όταν πατάω del μπαίνει κανονικά bios. όταν βγαίνω απο τα bios πάλι μαύρη οθόνη!cpu ram klp μου τα βγάζει μόνο όταν κάνω clear cmos και μόνο στο πρώτο boot. όταν επιλέγω όμως πχ restore defaults πάλι τα ίδια!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...