Προς το περιεχόμενο

άμεση ανάγκη λύσης!!!! Κάποιος ιός φαίνεται να μου τα κατέστρεψε για καλά...

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχω εγκατεστημένο και το Zone Alarm και το AVG. Από χθες, κάτι έχει μπει στον υπολογιστή και μου τα διέλυσε όλα... Μηνύματα συνεχώς από το Zone Alarm για εφαρμογές ότι θέλουν ν' αρχίσουν (act as service) ή να έχουν σύνδεση στο internet και το σημαντικότερο ότι το Zone Alarm δε βρίσκει κάποιο πρόγραμμα antivirus στον υπολογιστή. Αυτό γιατί το AVG μου το βγάζει συνεχώς με ένα κίτρινο θαυμαστικό που δείχνει ότι ή κάτι δεν πάει καλά ή ότι είναι απενεργοποιημένο. Μπαίνω στο AVG και στο κεντρικό configuration status δείχνει ότι είναι "Not fully functional" το "E-mail Scanner". Και παίρνω συνεχώς απ' το AVG και το παρακάτω μήνυμα για Trojan Horse:

post-42947-129063108942_thumb.jpg

Να ενημερώσω ότι πριν 4-5 ημέρες έκανα προσωρινή απενεργοποίηση της προστασίας του AVG ενώ ήμουν στο internet (όχι ανοιχτός κάποιος browser). Αλλά αυτό το έχω κάνει πολλές φορές και δεν είχα κολλήσει κάτι. Τώρα θα μου πείτε, μέχρι να συμβεί κάτι για πρώτη φορά δεν έχει ξανασυμβεί. Σωστό κι αυτό!!

Ξέρει κανείς σε τί αναφέρεται το παραπάνω μήνυμα; Δε μπορώ βέβαια να του κάνω "Move to vault" γιατί πρόκειται για το αρχείο winlogon.exe των Windows και στην επόμενη επανεκκίνηση μπορεί να μη μπαίνω Windows.

Και τί θα γίνει και με το Zone Alarm; Πώς θα επανέλθει να δουλεύει φυσιολογικά; Νομίζω ότι αν ενεργοποιήσω και κάνω και πάλι το AVG να δουλεύει σωστά θα επανέλθει και το Zone Alarm.

Τί λέτε;

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Το winlogon.exe βρίσκεται κανονικά στον system32 φάκελο. Το αρχείο για το οποίο σε ενημερώνει το AVG μπορείς να το σβήσεις.

Δημοσ.
Το winlogon.exe βρίσκεται κανονικά στον system32 φάκελο. Το αρχείο για το οποίο σε ενημερώνει το AVG μπορείς να το σβήσεις.

Συνονόματε, πολύ σωστός. Γιά να το σβήσω και να κάνω και επανεκκίνηση..

Θα επανέλθω σε λίγο.

Ξεκινάω...

---------- Προσθήκη στις 14:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:53 ----------

Καθυστέρησα να επανέλθω επειδή τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά.

Το καλό είναι ότι με τη διαγραφή του C:\Windows\winlogon.exe το AVG επανήλθε αμέσως. Έφυγε το κίτρινο θαυμαστικό και στο κεντρικό configuration επανήλθε το "E-mail scanner" σε φυσιολογική κατάσταση.

Και το Zone Alarm επανήλθε. Δε βγάζει πιά μηνύματα ότι δε βρίσκει εγκατεστημένο antivirus. Φυσιολογικό αφού επανήλθε το AVG.

Δημιουργήθηκε όμως άλλο πρόβλημα. Ο υπολογιστής έχει βγει εκτός. Όλες αυτές οι φυσιολογικές λειτουργίες γίνονται αν κάνω εκκίνηση με κλειστό το router. Αν ξεκινήσω τον υπολογιστή με το router ανοιχτό φτάνει desktop, εμφανίζει τα εικονίδια και δε μπορώ να κάνω τίποτα. Απλά κουνιέται το βελάκι.

Το ίδιο γίνεται και αν ξεκινήσω με το router κλειστό. Φτάνει desktop, εμφανίζει τα εικονίδια, δουλεύω κανονικά αλλά μόλις ανοίξω το router και παλι δε μπορώ να δουλέψω. Το pc βγαίνει εκτός και το μόνο που κάνω είναι να κουνάω το βελάκι.

Δημοσ.

Προφανώς κάποια στοιχεία του ιού υπάρχουν ακόμη στο σύστημά σου και κάθε φορά που αποκτά internet πρόσβαση ο υπολογιστής σου ενεργοποιούνται και αρχίζουν αυτά που περιγράφεις. Θα σου πρότεινα δύο πράγματα.

1. Εγκατάσταση κάποιου πιο αποτελεσματικού αντιβιοτικού και αντι-spyware. Προσωπικά χρησιμοποιώ F-Secure και Spyware Doctor αλλά υπάρχουν και άλλες αξιόλογες λύσεις.

2. Αν δεν καταφέρεις κάτι με το παραπάνω, βγάζεις τον σκληρό και τον κουμπώνεις σε άλλο μηχάνημα είτε εσωτερικά, είτε με κάποιον SATA to USB adapter και ξανασκανάρεις.

Θα βοηθούσε βέβαια να κάνεις και ένα google search για το συγκεκριμένο trojan και να δεις άλλες περιπτώσεις και τρόπους αντιμετώπισης.

Δημοσ.

Ο δουρειος ίππος δεν εχει καθαρισει τελείως.

Κάνε ενα πλήρη έλεγχο με το avg και επισης βάλε το malwarebytes ή το spybotsearchdestroy και κανε το ιδιο.

Προφανως κολλησες από κάποιο αρχείο που ετρεξες. Μηπως κανενα crack για παιχνίδι;

Δημοσ.

Πρεπει να ειναι καονουριος ιος, δε βρισκω σχεδον τιποτα για αυτον. Αλλα παντα αναφερει και το AVG.. Μηπως η εταιρια τον δημιουργησε;

Βαλε καλυτερο το NOD 32 ή το Antivir. Το avg ποτε δε το ειχα συμπαθησει..

---------- Προσθήκη 30-07-2010 στις 01:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 29-07-2010 στις 19:03 ----------

Τι εγινε τελικα; Δοκιμασε να μπεις με safe mode & networking και κανε scan με τα παρακατω προγραμματα :

http://www.malwarebytes.org/

http://www.surfright.nl/en/hitmanpro/

Δημοσ.

Καλημέρα.

Λοιπόν φίλε μου αν θέλεις ένα καλό Antivirus, δώσε 30 euros, πάρε ένα Panda Antivirus Pro 2010 (με δωρεάν αναβάθμιση σε 2011) και πέτα τα σκουπίδια AVG κλπ από το PC σου.

Το Panda AV Pro 2010 περιέχει και Firewall, για να έχεις πλήρη προστασία στο Internet και φυσικά είναι ελληνικό και για-εως 3 Η/Υ!

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις την νέα έκδοση 2011 απευθείας, για 30 ημέρες (trial) κατεβάζοντάς την από εδώ: http://www.pandasecurity.com/homeusers/downloads/register?Tipo=52&CodigoProducto=103&Idioma=2&TipoUsuario=99&TipoLead=2&Ref=WW-EN-AP11-DES.

Σε περίπτωση που συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις προβλήματα μετά το σκανάρισμα από ιούς με το Panda (αν το πρόβλημα είναι όντως ιός, αποκλείεται να ξανα έχεις πρόβλημα), γράψε ξανά εδώ να σου πω τι ακριβώς να κάνεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα,

καλη σου μέρα.

Δημοσ.

Καλημέρα.

Λοιπόν φίλε μου αν θέλεις ένα καλό Antivirus, δώσε 30 euros, πάρε ένα Panda Antivirus Pro 2010 (με δωρεάν αναβάθμιση σε 2011) και πέτα τα σκουπίδια AVG κλπ από το PC σου.

Το Panda AV Pro 2010 περιέχει και Firewall, για να έχεις πλήρη προστασία στο Internet και φυσικά είναι ελληνικό και για-εως 3 Η/Υ!

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις την νέα έκδοση 2011 απευθείας, για 30 ημέρες (trial) κατεβάζοντάς την από εδώ: http://www.pandasecurity.com/homeusers/downloads/register?Tipo=52&CodigoProducto=103&Idioma=2&TipoUsuario=99&TipoLead=2&Ref=WW-EN-AP11-DES.

Σε περίπτωση που συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις προβλήματα μετά το σκανάρισμα από ιούς με το Panda (αν το πρόβλημα είναι όντως ιός, αποκλείεται να ξανα έχεις πρόβλημα), γράψε ξανά εδώ να σου πω τι ακριβώς να κάνεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα,

καλη σου μέρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...