Προς το περιεχόμενο

SSD σε iMac.

Atapia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ,

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω με έναν ssd τον imac 27'' μου το θεμα ειναι πως θα τον εγκαταστησω..Υπαρχουν ειδικά brackets που τον βάζεις διοτι το imac εχει 3.5'' σκληρο.Τελος θα ήθελα τις σχετικές σας προτάσεις για ssd

Σας ευχαριστώ.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Υπάρχουν 2.5"->3.5" brackets στα καταστήματα (κόστος 8-10 ευρώ). Επίσης στις retail συσκευασίες των 2.5" SSD, όπως των Intel, υπάρχουν μέσα στο κουτί (τουλάχιστον στους G2 που αγόρασα).

Δημοσ.
Τελος, υπαρχει η λυση να κρατησεις τον κανονικο δισκο σου και τον ssd να τον βαλεις στη θεση του dvd.

Πολυ καλο αυτο αλλα που θα παει το dvd;

Μπορω να το κανω μονος μου η θα χρειαστει να το παω σε καποιον service provider

Δημοσ.
Πολυ καλο αυτο αλλα που θα παει το dvd;

Μπορω να το κανω μονος μου η θα χρειαστει να το παω σε καποιον service provider

Το dvd μπορεις να το κανεις εξωτερικο με ειδικη θηκη.

Θα πρεπει ομως να το κανεις μονος σου.

Δημοσ.

Κατάλαβα.. προτιμώ να βάλω τον ssd στην θέση του 3.5 ούτως η άλλως τα 512 gb με καλύπτουν αυτη τη στιγμη

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα γενικότερα να πας σε κάποιο "apple" κατάστημα (document ίσως) να σου κάνουν την εγκατάσταση καθώς για να "μπεις" στο εσωτερικό των imacs είναι μεγάλη φασαρία. Αν είναι να δώσεις 1500+ ευρώ για τον 512GB SSD δεν νομίζω τα ~50 ευρώ της εγκατάστασης σε κάποιο κατάστημα να είναι πολλά.

Δημοσ.

Εγω που εβαλα ssd στο δικο μου 24αρι ειχε μια καποια δυσκολια αλλα αν ακολουθησεις τις οδηγιες που θα βρεις με λιγο γκουγκλαρισμα δεν ειναι τιποτα τραγικο.εμενα μου πηρε 4 ωρες.απλα βαλε τον 3.5" μην μπλεξεις με ανταπτορες.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι να το πάω στην document να μου το αλλάξουν πιστεύετε ότι είναι προτιμότερο να βάλω τον ssd της apple ή κάποιον aftermarket

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας

Δημοσ.

Έχουν ακουστεί ασυμβατότητες σε μοντέλα SSD και iMacs/OSX; Δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο.

Πάντως θα σου πρότεινα να μην πάρεις 512 GB SSD καθώς τα χρήματα είναι πάρα πολλά (σχεδόν η αξία ενός νέου iMac). Μπορείς να αγοράσεις μία χωρητικότητα γύρω στα 200GB-250GB, που είναι τα μισά λεφτά, και να χρησιμοποιείς ένα εξωτερικό για την αποθήκευση αρχείων.

Δημοσ.

Δεν νομιζω να υπαρχει ασυμβατοτητα.Το μονο που λειπει απο το OSX ειναι το Trim αλλα δεν πιστευω να αργησει πολυ ακομα η Apple να το συμπεριλαβει στο λειτουργικο της.

Δημοσ.

θα ελεγα να προμηθευτείς ενα OptiBay, το οποιο ειναι ενα case που σου επιτρεπει να βαλεις τον δισκο που θελεις στην θεση του superdrive.

Ο λογος ειναι απλος, στους iMac 27" η Apple εχει βαλει εναν διαφορετικο σενσορα για να περνει την θρμοκρασια απο τον δισκο, κατι που τον κανει ιδιαιτερα ασυμβατο με διαφορους δισκους.

my 2 cents

Δημοσ.
Ο λογος ειναι απλος, στους iMac 27" η Apple εχει βαλει εναν διαφορετικο σενσορα για να περνει την θρμοκρασια απο τον δισκο, κατι που τον κανει ιδιαιτερα ασυμβατο με διαφορους δισκους.

my 2 cents

Η απλά να βραχυκυκλώσει τον σένσορα. :-)

iMacSSDHDDSensor.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...